Şimdi Ara

SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ


     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ


     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ


     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ


     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ


     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ
     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ



     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ

     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ

     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ

     SONY MP3 WALKMAN A81X İNCELEMESİ



    merhaba arkadaşlar. Türkiyede büyük sorun olarak gördüğüm bilgi ve paylaşım eksiğini elimden geleni yapmak istiyorum.
    Bilgimi, yaşadıklarımı anlatmak hem zevkli hemde başkasına yardım ettiği için çok faydalı bişe..

    bendeki galiba hastalık; sony hastalığı. yeni ürünlere dayanamıyorum.İşlerini iyi yaptıklarını düşünüyorum +her konuda.

    Uzun zamandır incelemeye çalıştığım ancak çok az ve türkçe olmayan kaynaklar bulabildiğim sony mp3 walkman serisinden birini size elimden geldiğince ve hiç bilmeyen birinin gözünden anlatmak isterim.
    Kullanan kişiler memnun, karşılaştırma siteleri yüksek puanlar vermişler ve sesini övmüşler.Ancak insan eline almadan bisüre kullanmadan anlayamıyor kaliteyi.Sony kullanan kolay kolay başka marka alamıyor nedense.

    araştırırken kullanan kişilerden yorumlara baktım.Olumlu veya olumsuz yazılar okudum.Özellikle sony walkman serisini ilk defa almış kişiler çok memnun,bu tabiki sesteki gelişimden olsa gerek.Ancak çokşey bekleyenler pek umduğunu bulamamış.

    almak için sürekli kararsız kaldığım,sitelerde gezip dolaşmaktan,boşa vakit harcamaktan bıktığım ve elimdeki sony den ne farkı var diye defalarca almaktan vazgeçtiğim sony mp3 walkman a815 i yaklaşık 3 ay önce aldım.
    öncelikle hemen söyleyim; pişman değilim. Herzaman teknolojisi beni şaşırtıyor.Her yeni çıkan ürün daha iyi oluyor.Verdiğiniz fazlaca parayı bile bence hakediyorlar.
    para dedik ancak bu ürün açıkçası hiç pahalı değil! aldığım fiyat 245tl ve 10 taksit 2gb siyah 815 modeli.. aslında bir önceki seri olan 80X daha pahalı satılıyor, bende anlamadım.

    şık kardeşim! piyasada yok böle bi ürün.en kaliteli ses diye tanıtılan creative v plus bence görünüşte çok kaba bi cihaz.diğer ince samsung cihazlar ise sanki kopya gibi. Ama sony herzaman şık tasarımlı.. herzaman tarz yaratıyor.
    çizgiler hatlar herşey bişeylerin simgesi. dış görünüşüne bakarsanız içinde neler olduğunu anlarsınız.özelliklerine göre tasarım yapılmış bence.. siyah ise bambaşka. bayanlar için pembe renk bile var..

    hold düğmesi hacimsiz silik şikilde ancak kaymayacak kadar çıkıntılı ve arka yüzünde.kulaklık ve veri kablo bağlantısı ise altta.
    hemen söyleyim yeni çıkan bluetoothlu modellere aldanmayın, bu wlkmanede aparat takılabiliyor.
    tuşlarda ışıklandırma yok,bence büyük eksik..
    elinize aldıktan sonra dokunma hissine ve sony yazısına bayılacaksınız..

    menü gerçekten çok kullanışlı ve açık. herşey ortada.ingilizce olmasına rağmen hiç yabancılık çekmeden ayarlarımı yapabildim.küçük kısayollar kullanmayı kolaylaştırmış.menü renkleri güzel ve grafikleride canlı ve dolgun gibi gösteriyor..


    açık disk! sürükle,bırak bitti!

    sony kullananlar bilirler.sonystage başa bela bi programdır! bisürü sorun verir,mp3 leri düzeltmek için saatler harcarsınız ve kopyalama işlemide saatler sürebilir..
    sonynin kötü özelliklerinden biridir.seçkin kesimi temsil ediyor bence.ben değilim ama özenti var yinede..
    ancak bu program neredeyse tarih oluyor,artık çok basit şekilde mp3, video, resimlerinizi cihaza atabiliyorsunuz!

    mp3 yönetim aracı windows media player olmuş.ancak kesinlikle wmp a bağlı değilsiniz.beni özellikle çeken özellik bu oldu.
    hemen belirteyim; sonystage programı ile mp3lerin isim, albüm bilgilerini çok kolay değiştirebilirsiniz ancak wmp ile yapamıyorsunuz! yani albüme göre çalma veya tarihe göre rastgele çalma gibi özellikleri kullanamayabilirsiniz.
    album bilgileri olarak site adresleri görebilirsiz.
    ancak dosya yöneticisi mükemmel. yani klasör halinde mp3leri görebilir hatta attığınız klasör içinde şarkı çalabilirsiniz. bu klasördeki mp3leri cihaz içi playlistinde yine sürükle bırak sistemi ile kolaylıkla sıralayabilirsiniz..
    veri aktarımı daha hızlı olabilirdi.
    1 mp3 dosyası bile 2-3 saniyede ancak yüklenebiliyor.özellikle çok sayıda mp3 atacaksanız sorun yaratabilir, dosya kopyalarken başka işlem yapamıyorsunuz!


    SES !

    işte bittiğim nokta. ilerleme çok büyük! ses bence şahne. Ses olabileceği kadar yumuşak, geçişleri yumuşak. insanı hiçbir ses rahatsız etmiyor. hatta bu özelliği eq ayarı ile bile bozamıyorsunuz. siz nasıl ayarlarsanız ayarlayın alet en net sesi veriyor.
    stereo sistemi çok şahane! vpt özelliği kullanmayıp sesi orjinal dinlerseniz sağ ve sol kulaklığınızdan apayrı sesler geldiğini farkedeceksiniz.her ses yerinde ve mono gibi çalmıyor.
    Sizi sanki stüdyo içine götürüyo, bütün şarkılarınızı ve inceliklerini yeniden kavrıyorsunuz.
    sanki yapılan müziğin içerisine giriyorsunuz.
    Yaşadığım ve hala alışamadığım bişeyde şu; sanki arkanızda bişey oluyormuş veya telefon çalıyormuş hissi uyandırıyor.
    bunu dinlerken yolda bile arkama bakıyorum.
    ses kalitesini nasıl ölçersiniz? bence arka plan seslerini duyurabilmek en büyük ses kelite ölçütü.
    arka sesler eq ayarına göre daha net duyulmakla birlikte gayet güzel hissedilebilir şekilde kulağınıza geliyor.. yani nekadar enstruman varsa duymak şarkıyı bambaşka bi havaya sokuyor.
    ses kalitesi derken bide hacimden bahsetmek gerek; normalde stereoda hacim olmaz. olamaz çünkü ses ancak 2 hoparlör arasından gelebilir.hacim istiyorsanız 4 5 6 .. +1 kullanmalısınız..
    hacim konusunda fazla bişey beklemeyin çünkü ben zorlanarak ancak sesin kenarlarını duyabiliyorum.
    yani anlatmaya çalıştığım ses arkanızdan kafanıza kadar hayal gücünüze bağlı olarak biraz daha hacimli, ön ve arka olarak ayrılabiliyor.
    Ancak eğer kaliteli bir radyo frekansını dinlemişseniz ve oradaki stereo ve hacime alışmışsanız sizi tatmin etmeyecektir.Radyoda ses kesinlikle daha iyi.

    Ancak mp3 çalarla çalınan ses radyo kalitesine gitgide yaklaşıyor diyebilirim.
    Yinede dijital bi aletten ve nekadar büyük bitrateli mp3 kullanıyor olursanız olun gerçek sesi vermeyecektir.Dediğim gibi gelişim mükemmel.
    bu ses gelişiminde sanırım en büyük rolü dsee efekti alıyor.Bununla birlikte orjinal kayıta en yakın yani cd kalitesinde müzik dinliyorsunuz.sony tarafından geliştirilen bu sistem gerçekten başarılı.tizler hemen yerini buluyor.

    daha önce kaliteli müzik dinlemediğinizi anlıyorsunuz.bu özellik s600 s700 gibi
    walkman serilerinde yok! sadece a serisinde var..
    eğer bu walkmani alıp vpt,dsee,costum eq,dynamic normalizer gibi özellikleri kullanmazsanız yazık edersiniz :) bu özellikler uzun zamandır kalitesini bulamadığımız teyp walkman sesini geri getiriyor! hatta ses artık cd sesi kadr net! her kanaldan ayrı enstruman duymak müzik zevkinizi katlıyor..
    bide clear stereo özelliğinin ne işe yaradıını anlamadığımı hemen söylemeliyim.klavuzda sadece üzerinde gelen kulaklıkla işe yarıyacağını söylüyor ama ben hala fark göremedim.özelliğe göre her kanaldan gelen sesi ayırd ediyormuş.kapatsanız bile bunu yaptığını söyleyebilirim.

    clear bass özelliğine gelince biraz durup düşünmek gerek! daha önce çıkan mp3 walkmanler 5 band eq ya sahipti. ve en sol eq teoride bass dı.sağ ise tiz.. yeni çıkan walkmanlerde ise bence eq sayısı 6 ya çıkmış gibi.
    yani en kalın ses clearbass diye geçiyor.ve eq olarak en sol bölüm ise tam bass sesi yakalayamıyor, hatta 200-500 hz sesleri temsil ediyor
    diyebilirim.cbass 4 ayarlı. kapatsanız bile aslında bass alıyorsunuz. yani bassı kısamıyorsunuz.en iyi ihtimalle 0 da dinliyorsunuz. ancak açmak istediğinizde cbass ı açıyorsunuz. 3 seviyede kullanabilirsiniz. özellikle son seviye gerçekten aletin 5+5 mw ses çıkış gücü ile gerçekten güçlü.ancak sizi bi iriver t60 kadar bile güçlü olmaması korkutmasın.gürültü değil ses çıkartıyor ve tatmin ediyor.
    ses tam yerinde ve adete arabanızdaki low pass filtreli anfi ve sadece düşük frekans çalan
    subwooferiniz gibi yormayan tatlı ve güçlü bir bassı var.

    çok net! istesenizde sesi bozamazsınız! diğer çalardaki gibi kuru gürültü değil, düşük frekanslı sesleri çok iyi verebilen bass! bendeki ex90lp sony kulaklıklar ile daha tatlı olabiliyor.

    Ancak! eğer cbassı kullanacaksanız neticesine katlanacaksınız! 1 birim bile açarsanız ses yavaş yavaş kısılıyor.özellikle fazlaca açtığınızda
    ses dalgalanabiliyor (sadece 20 ve üstünde) bu durum bazı şarkılarda keyfinizi kaçırabilir. ama değer diyorum.
    ses limiti
    ses 30 kademe.asıl sony ye göre normal ses 20 dir.yani eski walkmanlerden hatırlarsınız; bi ses limiti vardır ve bu Türkiye içindir.Extra menü ile açarsınız sesi.işte sesi açmadan önceki duyduğunuz yaklaşık 70-75db lik ses seviye 20 dir. sesteki dalgalanma olmayan sınır noktadır.eğer daha fazla ses istiyorsanız 30. kadamede fazlasıyla ses alırsınız ancak cbass kapalı olmalı.
    onun dışında eq ayarları 0 ve altında olmalıdır.
    sesin bozulmasına kesinlikle izin yok! dediğim gibi siz ne yaparsanız yapın sesi sony de bozamazsınız. anladığım kadarıyla bu seride a80x de ki gibi açılan bir menü yok.olsa bile ses zaten çok yüksek açabileceğiniz daha fazla ses yok..
    doyumsuz insan oğluna hiçbir ses yetmiyo (kendimden biliyorum)
    ses 20de iken ilginç şekilde daha kısık sesleri tercih edebiliyorsunuz.usanmak ile rahatsız olmak gibi bi duygu.yaklaşık yarım saat sonra bende buduygu uyanıyor.sonra 13 de fazla geliyor 6 ya kadar kısıp müzik dinliyorsunuz :)

    sesi anlatmanın imkanı yok, evdeki teyibinizden yeni aldığınız ilgi duyduğunuz orjinal cd yi kulaklıkla dinlemek gibi..
    ses gelişimi beni çok etkiledi ancak sesin daha çok yolu var bence..

    vpt
    virtural phone tec.
    bu teknoloji ses geliştirme olarak geçiyor.6 adet seçenek mevcut.karaoke ve matrix seçenekleri gerçek doğal ses veriyorlar. karaoke insan sesini vokali saklıyor, matrix ise sesleri zenginleştiriyor..
    ancak öle bi mod varki herseferinde beni kararsız bırakıyor.studio ayarı sesi bambaşka bi hale getiriyor.ses derinlik kazanıyor. biraz ortaya toplanıp tizlerde daha belirgin netlik veriyor.Ses yumuşuyor ve sonunda
    tadından yenmez bi hal alıyor.

    insan bu seçeneği bırakıpta diğerlerini seçemiyor..sanki bütün özelliği bu vpt efekti gibiymiş gibi.herşey değişiyor. eğer dinleme imkanı bulursanız hemen anlayacaksınız. ben bu efek yüzünden eq ayarında tizi 1 kadaeme bile açmıyorum.
    tiz sürekli 0 da duruyor ve tane tane ve yeterince güçlü sıcak ses alıyorsunuz..

    resim gösterme özelliğide koymuşlar. bukadar ekran ve renk yapmışken eksik olmamalıydı zaten.slayt gösterisi tarzında izleyebileceğiniz yazılımı var.. resimler arasında geçiş efekti kullanılmış.
    adeta kullanıcının kalbine hitap ediyor..ayrıca müzik dinlerkende resimlere bakıp menüde gezinebiliyorsunuz.

    ben bunu video çaldığı veya 256bin rekli ekranı olduğu için almadım.Sadece mp3 dinleyecektim ama bigün videoda atmaya karar verdim.sonrada 2gblık modelini aldığım için pişman oldum!
    videosu saniyede 25 kare gösteriyor.ani geçişler bile sorun çıkartmıyor.
    240x320 ekran 2inç için fazlasıyla iyi bi çözünürlük.
    yine ses mükemmel. ben hayatımda görmediğim ve dinlemediğim için böle yazıyorum.
    sinama ortamı vermişler. daha içindeki örümcekadam fragmanı bile adete sinemadaymış gibi oynuyor..
    ses salonda gibi sağ ve soldan geliyor ancak konuşma sesleri ortada..
    ben bile aşık oldum alete. oysaki parasına göre gözümde biraz küçültmüştüm.. şimdi (3 ay sonra)
    videolar mp4 formatında aktarılabiliyor.
    ancak dikkat edilmesi gereken tek şey video boyutunun 240x320 yi geçmemesi.eğer büyük keserseniz oynatmıyor. ayrıca küçük görüntü içinde bi resim dosyasının ismini video dosyası ile aynı yapıp alet içinde video bölümünde birlikte bulundurmanız gerek.söylenenin aksine videoları hemen kopyalayıp çalamayabilirsinz.

    şarj 33 saatin hakkını vermiyor.. eğer ekran parlıklığı fazla açıksa veya ses efeklerini kullanıyorsanız yada film izlemeyi seviyorsanız 2 günde bir şarj etmeniz gerekebilir.
    ben nerdeyse 24 saat müzik dinleyen biri olarak 3 günde şarjı bitiriyorum ve ertesi gün kapanmasın diye çoğunlukla 1-2 saat kadar boşta çalabilecek miktarı kullanmıyorum.

    500 kez pili şarj edebilirsiniz, ömrü bukadar ama serviste pili değiştirilebilir.. ben önceki kullandığım sony s203 ü hergün şarj ederdim
    ancak 1 yıl sonra bile bataryasında herhangi sorun yaşamadım.bundada 1-2 yılda bataryanın çok çok sorun çıkartacak şekilde biteceğini sanmam..

    eğer cihazın ısısı birşekilde düşerse bataryada daha düşük gösterebiliyor,ısındığında normal batarya değerlerine dönüyor.toplam 4 bölümlü göstergesi var.artık batarya bitmek üzere iken yanıp sönmeye başlıyor ve yinede en az 1 saat kadar dinleyebiliyorsunuz.
    toplam 3 saatte tam şarj oluyor.benim tahminime göre 3 saati biraz daha geçebiliyor.
    klavuza göre 1,5 saatte %80 şarj olabiliyor..batarya ömrüne yarım şarjların bi zararı olmadığını düşünürsek 1,5 saatte bukadar şarj olması gerçekten güzel.

    yani 33 saate ancak herşey kapalı ses ekran kısık, aletle oynamazsanız ulaşabiliyorsunuz benden sölemesi..


    reklamı;
    http://www.youtube.com/watch?v=Nn86nBdKP0s


    umarım yazılarım kafanızda bişeyler oluşmasına yardımcı olur. daha fazla bilgi için mesaj atabilirsiniz.
    bütün yorumlarım için tartışabiliriz..







  • emegine saglık.. bu seri hakkında bende iyi yorumlar duyuyorum. özellikle ses kalitesinin çok üstün oldugu söyleniyor. kolay gelsin
  • SAol GnRh kardeşim sonuna kadar herşeyi hakeden bi seri yaptı sony sende bunu geniş geniş anlatmışsın birçok kişiye yardımın olucaktırda..
  • Örneğin bana çok yardımcı oldu...çok sağol dostum
  • işte
    e.q larda 20den sonra ses kısıtlaması tantanası olmasa tadından yenmicek ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.