Şimdi Ara

SONY HT-G700 3.1 Kanal Dolby Atmos hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
5
Favori
13.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yakın zamanda x90j model tv aldım. Ht-g700 almayı düşünüyorum ama bu atmos ile ilgili e-arc problemleri devam ediyor mu halen? Seste kopmalar yaşanıyor yazılmış aralıklarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vigilant -- 1 Nisan 2022; 13:41:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vigilant kullanıcısına yanıt

    Bende devam ediyordu, bir süredir kullanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vigilant kullanıcısına yanıt
    E-arc ile kullanıyorum tv modunda kopmalar oluyor ama soundbarın hdmi modu ile izlediğim yayınlarda sorun olmadı…Sony müşteri hizmetleri tvniz ile uyumlu olmayabilir dedi bende üstüne fazla düşmedim tv philips 58pus8506

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silent_ship S kullanıcısına yanıt
    Kötü oldu bu, uzun süredir devam eden bir sorun ve ne zaman çözüleceği belli değil. Bu yüzden vazgeçeceğim sanırım bu modelden.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • one a day O kullanıcısına yanıt
    Tv uyumluluğu bence sorun değil hocam. Yurtdışı sitelerde xh9505 ile sorun yaşayan birçok kişi yazmış aynı sıkıntıları. Bu nedenle vazgeçtim bu modeli almaktan ne kadar istesemde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Philips 55PUS9206 TV'ime bağlamak için bu ürünü almıştım. TV üzerinde 50W 2.1 RMS ses çıkışı mevcut olunca yüksek ses seviyesinde Dolby Atmos kullanmadığınız sürece açıkçası TV'den çok da farklı bir performans alamadım.


    Konuda tartıştığımız konularda da sıkıntılar yaşayınca uzun süredir kullanmadığımı farkedip sattım ürünü.


    Yine de fiyat performans için oldukça kaliteli bir üründü, PC veya farklı TV gereksinimleri için oldukça kullanışlı, dahili ve harici ses ayarları da mutlaka kurcalanmalı baya fark yaratıyor. Soundbar kategorisinde bu üründen sonra Virtual Surround konusunda bir tık yukarı taşımak için de gördüğüm kadarıyla 10-15k bandı ve üzerine çıkmak gerekiyor.


    Umarım yazılımsal problemler de kısa sürede güncellemeler ile çözülür. Herkese iyi forumlar.

  • Aslında bende bu ürünü severek kullanıyordum. Ancak Samsung TV ile beraber kullanacağım Samsung marka soundbar almak için ben de geçen gün sattım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31.05.2022 tarihi ile güncelleme gelmiş…

    Kablosuz subwoofer'ların bağlantısını iyileştirir
    eARC özelliğine bağlanırken sesin kesilme sorununu düzeltir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sony HT-G700 ile Samsung Q800A arasında kaldım, rtings de Q800A daha üstün görünüyor. Ama aradaki fiyat farkı sesi ne kadar etkiler bilmiyorum.


    :u anda 8 yıl önce aldığım LG NB3530A var, yukardakileri okuyunca ses kesilmesini sadece benim yaşamadığımı öğrenmiş oldum, cihazım optik bağlı.


    Kumanda da bozulunca yeni cihaz bakayım istedim. TV Sony XF9005 tek kumanda kullanayım istediğim için soundbar da Sony olsa iyi olur.


    Son güncelleme ile ses kesilmesi bitti mi?, kullanan olduysa Q800A ile arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz? (fiyat+performans)

  • aliens kullanıcısına yanıt
    Ses kesilmesi problemi devam ediyor yazılımı güncelledim fakat çözülmedi…Earc ile kullanıyorum tv modunda kesilme oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim, Q800A daha iyi bir seçenek gibi görünüyor, kampanyaları takip edeyim..

  • aliens kullanıcısına yanıt

    Samsung kendi bayileri ile görüşün Q800T Modeli bir önceki senenin olan hala elinde stoklu olanlar mevcut 4299TL ye Q800T Aldım ben geçen hafta Q700A serisinden üstün olmasına rağmen fiyatı 2000tl neredeyse ucuza gelmiş oldu.

  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt

    teknik olarak yıl hariç, aralarında büyük fark yok, dediğiniz gibi bayilere sorayım.


    https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q800a-vs-samsung-hw-q800t/21516/13375?usage=8767&threshold=0.10



    Teşekkür Ederim.

  • aliens kullanıcısına yanıt
    Gebze centerdeki teknosa magazasinda teshirde q70t modeli de mevcut 2999TL yil olarak olmasada dedigimiz gibi ufak farklar var fiyatlari kiyasladigimizda fark cok buyuk

    SONY HT-G700 3.1 Kanal Dolby Atmos hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyazmaci468 -- 20 Haziran 2022; 9:15:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cihazi yeni aldim. Degisik bir problem yasiyorum. Normal tv yayininda ve yt de ses seviyesi normal ancak netflix, disney vs e gecince ses seviyesini 30-40 a yukseltmeden en ufak diyalog dahi anlasilmiyor, ses seviyesi cok dusuk gelmeye basliyor. 50 nin ustune cikarmak gerekiyor. Boyle bir problem yasayan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Başlığı baştan sona okudum benimle aynı soru işaretlerine sahip paylaşımları da gördüm. Bende LG Nan0916 model Tvye sahibim. HT G700'ü e-arc portuna Gauge 2.1 ile bağladım. TV ses ayarlarındaki DTV ses ayarını MPEG, Dolby Digital,Dolby Digital Plus, He-aac ve otomatik seçeneklerinden otomatiği seçtim (tavsiyenize açığım. Teknik olarak farkı bilmediğimden otomatiği seçtim.) Yine ayrı bir ayar sekmesi olan Dijital ses çıkışını da Düz geçişli yaptım bu ayarda da pcm ve otomatik seçenekleri mevcut. Son olarak tvde EARC desteği diye bi seçeneği aktif hale getirdim.

    Benim kurulum yukarıda yazdığım gibi. Netflix açtığımda destekleyen videolarda dolby simgesini görüyorum. Fakat tam olarak nasıl denk geldiğini anlamadığım bir şekilde mesela menüde bir film sekmesinden diğerine geçtiğimde PCM-MC ibaresi de görüyorum. İlk sorum bu. Pcm-mc tam olarak nedir burada bahsedilmemiş hiç. Diğer sorum. TV yayınına geçtiğimde hiç istisnasız LPCM ibaresi beliriyor. TV yayınında bu normal midir? Tvye geçio de dolby alan var mıdur(TV yayınım normal uydu paralı bi platform değil.)
    SONY HT-G700 3.1 Kanal Dolby Atmos hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsi normal atmos veya dolby digital sadece netflix vb operatörlerde orjinal dil seceneklerinde aktif oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. LG NAN0916 model tvmde arc bağlantısı ile kullanıyorum. Geceleri film izlerken Bluetooth kulaklık bağlıyorum ve soubdbar devredışı kaldığından bir müddet sonra standby moduna geçip kendini kapatıyor. Ertesi gün tvyi açtığımda soubdbar önceki gece kapanmış olduğundan TV kendi ses modunda açılıyor.tv ses modunda devam edip youtube açıyorum ve video oynatırken TV kumandasında ses kaynağını arc seçip soubdbarıı aktif hale getiriyorum. Soubdbar please wait mesajıyla kendini açıp akabinde ekranında TV modu aktif görünüyor. TV modu aktif olmadı a rağmen ses gelmiyor. TVnin ses kaynağı olarak arc seçili oldğundan TVden de ses gelmiyor. Bu esnada normal TV yayınına geçtiğimde soubdbardan ses gelmeye başlıyor tekrar youtube'a geçtiğimde ses gelerek normal çalışmaya devam ediyor. Normalde böyle yapmıyor diye hatırlıyorum ve sanki son v1100 güncellemesinden sonra yapmaya başlamış gibi geldi bana. Sizin de hiç öyle bir şey dikkatinizi çekti mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cemtaki C kullanıcısına yanıt

    -"Dijital ses çıkışını da Düz geçişli yaptım bu ayarda da pcm ve otomatik seçenekleri mevcut. Son olarak tvde EARC desteği diye bi seçeneği aktif hale getirdim." düz geçişliden sonra da otomatik olanın sçeili olduğundan emin olun.


    -filmin içindeki ses dolby ancak netflix menüsünde gezerken uygulamanın menü sesleri dolby değil bu yüzden normal olarak pcm'ye geçiyor.


    -"Diğer sorum. TV yayınına geçtiğimde hiç istisnasız LPCM ibaresi beliriyor. TV yayınında bu normal midir? Tvye geçio de dolby alan var mıdur(TV yayınım normal uydu paralı bi platform değil.)" bu dedikleriniz normal. Turksat üzerinde bir kaç kez TRT 4k veya TRT Belgesel kanallarında dolby'ye denk geldiğimi hatırlıyorum ancak çok yaygın bir durum değil. Ülkemizde TV kanallarının sürekli olarak LPCM stereo yayın yaptıklarını varsaymak %99.9 doğru olacaktır.

  • one a day O kullanıcısına yanıt
    Son güncelleme ile ses kesilmesi problemi arc modu ile kullanılınca düzeldi.Hiçbir sorun kalmadı atmos sesde alınabiliyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.