Şimdi Ara

Sony’den servet değerinde Walkman cihazları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyler bayanlar daha önce bir çok cihazla müzik dinledim bunlar daha çok dijital ses çalarlardı. Daha önce kullandığım dijital ses çalarlar fiio x3,astell and kern ak120,hifiman 603,hifiman 901, altmann tera player(3500 dolara satılıyor ucuza bulmuştum almıştım) en sonda yakın zamanda ibasso dx90 aldım. Yeni müzikçalarları maalesef dolar ve euro kuru yüzünden deneyim edemedim. Ama çok araştırdım ve bir çok müzik çalar hakkında deneyim sahibiyim. Arkadaşlar belki farkındasınız ama 2013 den sonra kademeli olarak ekonomik çöküş gerçekleşti.


    Eskiden technofi adlı siteye üyeydim atıldım yanlış bir hareketim oldu bir arkadaşa lambalı amfi sattım lambalı amfinin potu kırıldı bende çok iyi sarıp sarmaladığım için inanamadım ve tartışma sonunda benim paragöz olduğuma karar verdiler ve atıldım. Aslında amfinin volum potunun kırılması konusunda haklılardı ama sonradan anladım o zaman idrak edemedim insanları suçladım. Demek istediğim şu çevremizde birçok kişi ses konusunda iyiyi bulma daha iyisini aramayı bıraktı ve bu hobiyi birçok kişi artan kurlar yüzünden bıraktı. İncelemeler yapan bir çok insan forumda her şeyi satarak tası tarağı bırakıp gitti.



    Maalesef ekonomik olarak çok kötü durumdayız. İnsanlar kendilerine 300 dolara satılan telefonu çok görüyor. 300-700 dolar seviyesi dijital ses çalarlar için giriş ve orta seviye olarak tabir ediliyor. Sony Japon firması ve Japonya'da insanlar her sene binlerce dolara döküp ekipmanlar alıyorlar. Birçok kulaklık ve dijital ses çaları deneyimliyorlar. Sadece Japonya değil Singapur,Taiwan,Çin in Shenzhen bölgesinden birkaç senede bir kulaklık ve dijital ses çalar üretiyorlar. Polonya dan bile bir sürü üst düzey kulaklık üreticisi çıktı.


    Japonya da üretim çok pahalı deniyor ses forumlarında bunların en ünlülerinden headfi.org a bakabilirsiniz ingilizceniz varsa araştırabilirsiniz.

    Üretim yurtdışındaki enflasyonla beraber pahalandıkça yeni gelen ürünlerinde fiyatı artıyor. Firmaların açgözlülüğü de var ama piyasayı maalesef satıcılar belirliyor ve siz bilmesenizde yurtdışında bu hobiye yüzbin dolar döken insanlar var. İnsanlar bu forumlarda paylaşım yapıyorlar ve zenginliği orada görüyorsunuz. Sizin denemek istediğiniz o ekipmanları insanlar çoktan denemiş ve yenisi 3000 dolara çıkan ekipmanı almış oluyorlar.


    Evet ses işi biraz lüks tüketim işi yurtdışında da bu böyle ama bizdeki kadar değil biz daha giriş seviyesi ekipman alırken düşünüyoruz.


    Daha önce bir kaç hoparlör duydum ama çok ilgilenmedim evim apartmanda olduğu için ve sesi rahatsız edebilir diye düşündüm. Her şeyin iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır.1milyon tl ye satılan hoparlör de var deneyemeceğim için bir şey demeyeyim ama ses çalarları denemeden küçümsemezseniz sevinirim.





  • Ayrıca piyasada üst düzeyde birçok üretici mevcut. Bunlardan bazıları Cayin,Luxury and precision,Lotoo,Hifiman, Astell and Kern gibi üst düzey markalar var. Bunlar olmasa muhtemelen sony 4200 dolara satamazdı. Hifiman,Astell and Kern(eski adıyla iriver),Colorfly,İbasso olmasa bu ürünlerin fiyatları bu kadar artmayacaktı. Hifiman 801 olmasa,Colorfly c4,Astell and kern ak120,İbasso dx100 tutmasa piyasa bu fiyatlara zor gelirdi zaten. Ama iyiki de zamanında o güzel ürünleri yaptılar ve müzik dinlemeyi değiştirdiler.

  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Yine anlamamış  


    portatif profesyonel müzik dinleme cihazi diyeyim de gönlün olsun. walkman deyince itibarsiz oluyormuş. "walkman" dan daha havalı tek kelimelik bir lakap bulursan söyle çekinme de öyle isimlendirelim.


    Alttaki yorumu sen yaptın  

    profestonel alet portatif olunca walkman mi kullaniliyor ?


    Şimdi sadece sana burayı anlatamaya çalışacağım ama yine anlamayacağına eminim.

    Tekrara düşmekten nefret ederim ama bazı şeyleri anlaman için tekrar etmem gerekli.

    Ne yazmıştım. Hatırlayalım.

    Adam senelerdir portatif müzik dinleme cihazlarını bu isim altında piyasaya sunuyor.

    Sony, Walkman isimlendirmesini nerelerde kullanmış bir bak araştır, oku, öğren.

    Ben Walkman ismini veya Sony'yi savunmadım. Adam bu isimlendirmeyi yapmış. Beğenirsin beğenmezsin. Zaten konumuz isim değil. Ama tabi konuyu isme getirmek, konuyu daha öncede hoparlöre getirmiş olduğun gibi ucuz ÇARPITMA ürünün.  


    hoparlör konusu, profesyonellikten bahsedince, referans monitör hoparlörlerin orjinal sese yakin ses verdiğinden


    Hadi gel seninle 2 ayrı stüdyo referans hoparlörü seçelim. Var mısın?


    50 USD

    https://www.bhphotovideo.com/c/product/1360170-REG/presonus_eris_3_5_3_5_studio_reference_monitors.html


    350 USD

    https://www.bhphotovideo.com/c/product/1025382-REG/genelec_8010_3_2_way_active_monitor.html


    Şimdi burada 7 kat para veren 7 kat daha iyi mi kaliteli ses alıyor? Kaç kat kaliteli ses aldığını analiz yapabilen cihazlarla ölçmeden bilemeyeceğimiz bir kenara daha kaliteli ses vereceği KESİN.


    Bu konuda ne demiştin?  

    sizin dediginiz gibi olsaydı 1000 tl lik kulaklik ile 10.000 tl lik kulaklik arasinda 10 kat ses kalitesi farki olması lazım.


    seni ciddiye almamak gerektiğini fark ettim. sırf altta kalmamak için laf kalabalığı yapıp boş boş konuşuyorsun.

    Teşekkürler pek dolu vatandaş


    "İş kulaklık tarafına geçtiğinde ise cihazdan daha fazla bütçe ayırmanız gerekir." demişsin. bu ne demek ? 4200 dolarlık bir cihaz için bunu demişsin. 10bin dolarlık kulaklik mi alınmalı sana göre ?

    bak bu alttakiler de senin yazdiklarin. kendi yazdiklarini oku :

    "Cihazın ses kalitesi cihazda kullanılan parçaların kalitesine, doğal olarak fiyatına göre arttıkça ARTAR.


    Ihım ıhım. Üstad benim cihaza verilen para oranı ile kalite artışı oranı aynı dediğim yeri gösterir misin? Sanki gösteremeyeceksin.  "

    tutarsızlık, laf ebeligi, anlamazdan gelme vs vs daha sayıp rezil etmeyeyim. durunuz kötü. susun ki daha fazla rezil olmayın.


    EE ne yani

    Dediğimin arkasındayım.


    O halde bana söyle bakalaım. Bu cihazı alan kişi nasıl bir kulaklık kullanacak?



    Bu arada sana bir soru sormuştum. Cevabını alana kadar sana bu soruyu sormaya devam edicem.

    Hangi walkmanda balans ses çıkışı var? 


    Şu an yurtdışında bir stüdyo kurulumdayım. Sana ülkeye dönünce ağzının payını ve bana boş boş konuştuğumu sarfetme hadsizliğinin karşılığını vereceğim.

    Bekle beni master  





  • whathifi
    Best music streaming services 2022: free streams to hi-res audio
    https://www.whathifi.com/best-buys/streaming/best-music-streaming-services
  • asıl bilgisiz sensin sheeple apple mridi tapınağına laf söyletmeyen tiki...

  • Sony piyasanın en kaliteli ürünlerini sunuyor ancak bundan sonra almama kararı aldım çünkü onca para verip aldıklarım kısa sürede elimde kalıyor zira Sony, ürünlerinin arkasında durmuyor. Güncellemiyor. Onarmıyor. Verdiği keyif o kadar büyük ki, her elinize aldığınızda psikolojik zevke geliyorsunuz. El ve parmaklarınız o dokunuştan bayram ediyor. Ama bağımlılık yapan bu haz maalesef sadece 2 yıllık olarak kalıyor.

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    gel de bitsin bu hasret

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Uzaktan nakavt olmuşsun haberin yok   seniorgrandmasterofmasters heryerinden enaniyet akıyor...

    Karşına seni kitleyenler çıkınca ne güzelde tersten master oldun ama   neyse benden birşeyler öğrendiysen ne mutlu bana  

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    nakavt da kilit de olmadım. işin sırrı sana dedimlerimin arasında saklı. boş konuşma felan o bölümlere bir daha bak. sizin gibiler haksız olunca, kendi bulunduğu aşağı seviyeden yukarı bakınca enaniyetmiş gibi görüyorsunuz. profesyonel mallık abidesi 4200 dolarlik balanslı walkman almışsındir umarım. 10 bin dolarlık kulaklığı da almış olman gerekir. kendin almıyorsan, milleti yanıltmak için dolmuşa bindirmeye çalışmış oluyorsun. ben sana mutluluğun balanslı walkman da saklı olmadığını anlatmaya çalışıyorum. 100 dolarlık walkman ve 100 dolarlık bir kulaklık, 14200 dolarlık muadiline yakın iş yapar. arada 100 kat farklı bir ses olmaz. 2 kat farkli olabilirse vay be derim. ama o da olmaz. sen bunu iyi bilirsin. hiç ümidim olmasa da umarım aradığın mutluluğun balanslı walkman da olmadığını anlamışsındır. Haydar beye bir görün de sana sorunlarını anlatsın. Venüsboy_69

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Bak tersten master. Benden sana bir hayat tavsiyesi

    Eğer bir konuda peşinden koştuğun düşüncene karşılık insanlarla bu aşamaya geliyorsan, durup bir düşün ve neden böyle oluyor de ve kendini sorgula

    Umarım bu erdemde güçlü bir psikolojiye sahipsindir.

    Unutma, hergün yeni bir bilgi. Ben senden, sen başkalarından birşeyler öğrenebilirsin. Fakat ben senden hiçbirşey öğrenemedim. YAZIK




    100 dolarlık walkman ve 100 dolarlık bir kulaklık, 14200 dolarlık muadiline yakın iş yapar.

    Bunu yazan Senior Ordinaryus Ulimate Extreme Grand Master beyler.

    Bir insan kendini bu kadar rezil edebilir  




    Haydar beye bir görün de sana sorunlarını anlatsın. Venüsboy_69

    Karşı cinsimden hoşlanırım. LGBT'ye saygım var. Umarım istediğin şekilde bol 69lu birini bulur ve tüm stresini atarsın.  





  • gelinen aşama tamamen senden kaynaklı. yerden yere vurdum ama güreşe doyamadın bir daha bir daha deyip peşimi bırakmıyorsun. haydi o zaman getir 14200 dolarlık balanslı walkmanını. bende sadece 100 dolarlık kayıpsız bluetooth formatı destekli kulaklığı getireyim. 100 dolarlığı cep telefonuna bağlarız. hem balans ayarı da olur ama sen kıskanacaksan balans ayarını kullanmayız. denettirelim 100 kişiye bakalım ne diyecekler. öğrenme problemin için üzüldüm. Huckleberry Finn sendromun falan olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Yerden yerehehehehehe  güreşehehehehe  bir daha birdahahaha  


    100 dolarlık walkman ve 100 dolarlık bir kulaklık, 14200 dolarlık muadiline yakın iş yapar.


    69lu dostunu bulmuş gibisin. Sevindim 

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.