Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
3.593
Cevap
113
Favori
254.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Arkadaşlar,

    2022 Marttan bu yana x90j kullanıyorum. Genel olarak memnunum, bir sıkıntı yaşamadım. Ancak dün akşam arkadaşlarla maç izlerken bir ton farkı farkettik.

    Sonrasında YouTube üzerinden rgb renkleri için test videolarını izledik. Özellikle kırmızı renk olmak üzere ( sanırım onda daha rahat belli olduğu için) ekranın sol üst ile sağ alt tarafını kıyaslayınca sağ taraf koyu kırmızı iken sol taraf daha açık renk gözüküyor.

    Yazılım güncelleme ve sıfırlama yaptım değişen birşey olmadı. Beyaz renkte homojen bir dağılım var yani backlight ile olduğunu düşünmüyorum.

    Başına gelen var mı, sanki servislik olduk bu erken yaşta 🤨

    İyi hafta sonları

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, ben de yaklaşık 1.5 aydır x93j kullanıcısıyım ve televizyonumda yaklaşık 1-2 haftadır süren bir problemle karşı karşıyayım. Sony ve Google TV yazısı geldikten sonra uygulamalar ve arayüz gelmiyor. Bir müddet TV yi kapalı tutuyorum ve düzelerek ardından geliyor. Bir süredir fişi akşamları çekerek kapatmaya başladım. Fakat açılırken de çok zor açılıyor yaklaşık 10 dkda anca kendine geliyor diyebilirim. Yaşadığım diğer bir sorun ise TV dün akşam sadece uydu olan kısmı gösteriyordu ve diğer yazılım arayüzü netflix ve diğer uygulamalar ekranını HOME tuşunu basmama rağmen getiremiyordu. Bu sorunu yaşayan var mıdır? Tüm sorunlarım internetimden kaynaklı olsa dahi arayüzü görmeliyim diye düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • svs S kullanıcısına yanıt
    Evet son çare o gibi duruyor ama onu da yapmak istemedim. Çok ayar yaptım Tv ile ilgili.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iskocya İ kullanıcısına yanıt

    Bende çok söylene söylene yapmıştım hocam.


    Şimdi çok şükür sıkıntım yok.


    Oldukça memnunum cihazdan ve görüntü kalitesinden ama gerçekten sony o kanal ayarlama işini nasıl bu kadar zorlaştırmış akıl alır gibi değil.

  • Legend#7 kullanıcısına yanıt

    Tv' yi sifirlamanizi oneririm..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • svs S kullanıcısına yanıt
    Bizdeki kadar uydu yayını kullanan yok sanırım yurt dışında, herkes dijital platform üzerinden hallediyor o işi. Yabancı forumlarda adı bile geçmiyor uydu ayarları, kanal kurulumu vs. Sony de pek önemsemiyor bu yüzden anlaşılan. Ama Türkiye’de satılan TV markaları arasında bu anlamda en kötüsü, orası kesin. En giriş seviyesi TV’lerde bile TKGS üzerinden kanal listesi geliyor ve otomatik güncelleniyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. 65x93j var bende. Kanal listesi düzenleye giriyorum hemen geri atıyor, işlem yapamıyorum. Güncelleme de yaptım düzelmedi. Telefon uygulaması da işe yaramıyor, telefonda düzeltiyorsun listeyi fakat tvde değişiklik olmuyor. Sony'nin bu kanal listesi sorunu çok saçma. Kaliteli bir harici uydu kullanmak lazım anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony 55x90j televizyonda digitürk modül çalışmadı. Vestel ve 10 yıllık LG televizyonda çalıştı ama sony 55x90j 'de ne yaptıysam çalışmadı. Modülsüz şekilde hiçbir problem yok. Modülü taktığım anda şifreli şifresiz tüm kanallarda sinyol yok uyarısı çıkıyor. Ama ilginçtir ki modül takılıyken uydu taraması yaptığımda tüm kanalları buluyor ama herhangi bir kanalı açtığımda sinyol yok diyor. Şifresiz bir kanaldayken modülü taktığımda modül takıldı diyor yayın devam ediyor ama kanal değiştirdiğimde sinyal yok diyor. Televizyon modülü tanıyor, modül ayarlarına girebiliyorum, kartı tanıyor ama izlenmiyor. Televizyon yazılımı güncel, fabrika ayarlarına da döndüm. Modül takılıyken ve takılı değilken tarama da yaptım. Herşeyi denedim çalışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cappa_tr C kullanıcısına yanıt

    Yine çok klasik olacak ama bir fabrika ayarlarına dönüp deneme yapılsa acaba işe yarar mı?


    Bende bir ara modüllü üyelik düşünüyordum. Sonra bein connect aldım. Uğraşamayacağım böyle işlerle. Digitürk ün uydun alıcıısı da çok kötü.


    Sony bu işlere bir şekilde çözüm bulmalı.


    Kartın doğru bir şekilde takıldığına eminiz değil mi? Yukarıdan aşağıdan sağdan soldan olacak şekilde tüm olasılıkları deneyerek kartı takmayı denemişinizdir... :)

  • cappa_tr C kullanıcısına yanıt

    Benim TV de D-Smart modülü takılı, ara sıra şifreli yayınları izliyorum. Kanallarda sinyal yok sorununu bende yaşıyorum. Uydu yayınını pek izlemediğim için önemsememiştim. Muhtemelen modül kaynaklı. Modülü çıkartıp deneyeyim.

  • @svs Fabrika ayarlarına döndüm, tekrar tekrar söktüm taktım hem modülü hem kartı, her türlü tarama yaptım ama nafile. Modül girişi bozuk olsa ya da pinlerde yamulma olsa modülü hiç görmez ya da kartı okuyamaz diye düşünüyorum.


    @CeLTiK bende şifreli şifresiz bütün kanallarda sinyal yok gösteriyor modülü taktığım zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cappa_tr C kullanıcısına yanıt

    Hocam problemi çözerseniz nasıl çözdüğünüzü burada yazarsanız bizlere fayda sağlar.

  • @svs çözülse keşke kesinlikle paylaşırım tabi ki.

    X90j ve modül kullanan arkadaşlar ayarlar -kanallar&girişler - Kanallar - kanal ayarı - gelişmiş ayarlar - CA modül ayarları kısmının fotoğrafını paylaşabilir mi rica etsem?


    Bende bu şekilde, sadece ilk seçenek aktif.

    SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cappa_tr C kullanıcısına yanıt

    Xh9096 serisinde kullananlar var modul, konusuna yazarmisiniz ? Nasil siralamislar kanallari, bir de Modul digiturk konusuna yazin, orada 4k bile izleyen var kanal olarak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 23 Haziran 2023; 10:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodi uygulamasını kullanamıyorum birkaç haftadır hata veriyor devamlı benzer uygulamalar var mı önerebileceğiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkcell TV plus kullanan kimse var mı aranızda? TV'yi her açıp kapatisimda TV plus kendini 720p'ye alıyor. Kutu değiştirdiler defalarca geldiler çözüm olmadı. Her defasında ayarlardan yükseltmek gerekiyor kaliteyi. Sorun Turkcell ile ilgili olmayabilir diye yazdım. Çünkü genel bir problem değil sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçtiğimiz 1 yıl boyunca ayrı bir kutu ile değil de, android uygulaması üzerinden kullandım. Çözünürlüğü kendisi otomatik yükseltiyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tedirginlik T kullanıcısına yanıt

    ben tv+ ready cihazı ile kullandım . cihaz ayarlarında, ekran menüsünde 4k gibi seçenekler var ama yüksek hız istediğinden ufak bir düşüşte çözünürlüğü otomatik düşürüyor. müdahale edemiyorsun. çamur gibi görüntü oluyor.


    soruna gelecek olursak 720p ye almaması lazım demekki iyice saçmalamaya başlamış tv+...


    sorun kutuda ise uygulama üzerinden kullan kutusuz daha bile iyi . ben öyle yapmıştım .


    neyseki taahütüm bitti de kurtuldum . kutu, kumanda, içerik , müşt hizm. herşeyiyle sorunlu .

  • Daha önce de yazmıştım. Uydu kısmı sorunlu. Kanal listesini düzeltemiyorsun. Şimdi de kanal değişince bazen donup kalıyor, kapatıp açmayana kadar düzelmiyor. Kanal geçişleri de çok yavaş. Uydu kısmında iyi olarak sadece görüntü kalitesi güzel. Aynı kalitede görüntü verecek harici uydu alıcısı tavsiyeniz varsa alırım. Tv x93j65.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.