Şimdi Ara

Sony 1000 kişiyi işten çıkarıyor, eski Tokyo merkez binası satılıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
2.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Batsa ne bayram edecek varmış arkadaş.
    Demek bizim forumda diğer büyük firmaların hissedarları varmış bizim haberimiz yokmuş.
    Sony ne Nokia ne de Samsung'a benzemez.
    Çok satan çok para kazanan başkadır bir şeyleri icat etmek, yeniden düzenlemek başka şeydir.
    Sony icat eder diğerleri taklit eder.
    Sony batarsa icat edecek bir Apple kalır oda nasıl kapalı dünya yaşayan bir yapıda biliyoruz.

  • Sony yavaş yavaş dağıtıyor, yada onların açısından bahar temizliği yapıyor..
    Ama Ar-Ge çalışmalarını Playstation ve mobil cihazlara kaydırması iyi oldu özellikle şu sıralar Z2 gündemde ve tutulmuşken önü açıldı..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

    Sony Batiyor dıyenlerın cogunun samsung cu olmaları manidar :)

    Sony neden batsin ki sirf kendi ulkesi ve bi kac ulkede satis yapsa bile yeter, kaldiki bir farkli alanda urunler uretiyor olmasi ve kaliteyi insanlarin beyinlerine kazimasi yeterde artar bile..


    Herseyi basi felsefededir samsung gibi bir firma hic bir zaman kaliteli urunler cikaramacayacak, hicbir zaman legen olmaktan bır tık one gecemeyecek.. cunku o adamlarda oyle bir anlayis ve zihniyet yok, olmayan seyden ne beklenir ?

    helal olsun lafı gediğine oturtmuşsun
  • 1997 psone

    2001 ps2

    2007 fat sonra 2009 slim ps3

    2006 psp em hala tas gibi calisiyor.

    Sony iyidir diyince de fan diyorlar gelde fani olma su kalitenin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 2 Mart 2014; 16:05:34 >
  • Bu temizlik Sony'i canlandıracaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    Tıpkı Güneş Batmaz Büyük Britanya Gibi Sony Batmaz Arkadaşlar..!!

    Üzerinde güneş batmayan İngiliz Sömürge İmparatorluğu battı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guaire

    quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    Tıpkı Güneş Batmaz Büyük Britanya Gibi Sony Batmaz Arkadaşlar..!!

    Üzerinde güneş batmayan İngiliz Sömürge İmparatorluğu battı

    Emin misin?
    Avustralya'da, Kanada'da ve bir çok İngiliz devletler topluluğu ülkesinde niye Britanya valisi var hala.
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Film izlerken yapımcılar sırayla çıkıyor ya hocam, ilk columbia çıkıyor. O ara altındaki yazıyı okuyodum öyle bilgim sony'ye oldu. Tristar çıktığında açıkçası hiç bakmamıştım.
    bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony, Türkiye bölümünün de kulağını çekmesi lazım. Dünyadan haberi yok adamların
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Eminim. İmparatorluk çöktü. Küçücük bir adaya sıkışmış Amerika'nın tasmasını takmış küçük bir ülke var artık.

    Sembolik bir bağları var.
  • Konuda sağlıklı yorum yapabilen arkadaşları görmek sevindirici..

    Sony 1970-2000 arası teknolojiye tek başına yön veren, yenilikler, efsaneler sunan, teknoloji de kalite diyince ilk akla gelen bir firma..

    Günümüzde ise inanılmaz rakipleri var.. Pazarda rakipleri kadar başarılı olamadılar, özellikle dokunmatik cihaz ve televizyon piyasasını bir türlü değerlendiremedi. Bu konuda PC pazarından önce gelir Televizyon pazarı..

    Son hamleleri tasarrufları ise başarılı buluyorum, Hirai güzel işler yapıyor geldiğinden beri.. Zaten Sony'de ki bu ana mesele söz konusu bir kaç sektörde rakipleri kadar başarılı olamamaları. Sony'nin batıp batmaması değil. Batması da söz konusu değil..

    Sony'nin bundan sonra yapabileceklerine gelirsek, Sony Playstation'un yanında Telefon ve Tablet piyasasında çok daha sert olacak.. Bunun son örneği Z2. Donanımsal, tasarımsal ve kasa kalitesi olarak 3 kulvarda da S5'den daha üstün. Z2'nin istenilen satışlara ulaşabilmesi için reklam ve pazarlaması bir önce ki Z1'e göre çok daha iyi yapılması gerekiyor elbette.. Tablet piyasasında ileri ki dönemlerde çok daha net göreceğiz, Ipad'in karşısında Android olarak Sony'den başkasının durabileceğini düşünmüyorum.. Konsolda zaten eli bir önceki nesile göre çok daha rahat..

    Sony, film, telefon, televizyon, kamera, ses, konsol, Pc (tablet) vs. bir çok alanda at koşturan bir firma.. Yine hatırlatıyorum.. Sony bir HTC değil, bir Nokia değil bir BlackBerry hiç değil..




  • Ben sony pclerini çok zamandır gereksiz buluyordum zaten kimse almıyordu çokta bir fark yok malzeme larak laptop bakımından düşününce pahalı ödeyen mac laptop alır ( varmı bilmiyorum)


    Şuan ileri önde çok feci fark attıkları bir kaç alan var
    Sony Pictures
    Kamera Satışı vs
    Playstation 4

    bu konularda rakipsizler

    Telefon konusunda iyi olabilirler bence sony Windows Phone 'li telefonu acil çıkarmalı ama dandik olmamalı bu telefon. z2 kadar iyi bir telefon ile pazara girmeliler

    En kötü oldukları
    tablet
    tv(pahalı tv satmıyor artık)
  • Sony bu güne kadar daima fahiş fiyattan sattı ne olursa olsun rekabet arttıkça bu sonuçlar normal

  • batar tabi müthiş pahallı gelmeye başladı insanlara artık.buna hiç bir önlem de almadılar rakip firmalara rağmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastian Bach

    Sony batiyor.


    Bi dh bayiliyor sony e


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony dünyayı satın alsa sonra kapatır okadar bir şirket verin o şirketi bana
  • Bol bol konuşulmuş ama bana göre atlanan kısımlar var.

    İnsanlarımız niye hemen batırır çıkarır hale gelebiliyor firmaları? Ayrıca Sony'i niye bu kadar berbat gibi düşünüyorlar. Niye bu site bu kadar ilginç bir yer oldu. Sony'i bu duruma getiren daha doğrusu böyle rahat konuşulacak konuma getirenler kimler. Firmanın yaptığı ürünler mi bir tek bunda etkili yoksa olayları düşünmeden direk yorum sallayanlar mı ya da gelecekte ne hale geleceğini kestirememiş editörler mi, yayıncılar mı?!

    Gidin bakın 2011 senesine, Arc çıktı, Mayıs sonu Haziran başı ülkemize sunuldu. Ne oldu peki, Sony Ericsson Türkiye'de uzun süreden sonra sağlam dönüş sinyalleri verip kullanıcıların dikkatini çekti. Didem Hanım'ın da bulunduğu Kanyon'da yapılan lansman olsun ürünün bazı mağazalarda sunulması reklamları olsun güzel bir dönüş sinyaliydi!

    Gel zaman git zaman, SE oldu size SONY, peki nasıl oldu, hisse alındı ama önceden başlayan çalışmalar ne oldu? Xperia S nedir, arkada niye SE'ye ait yeşilli grili logo bulunmakta? Aslında 2012 serisi Xperia'lar tam bir Sony ürünü değil, önceden gelen şeyleri miras alarak ilerlediler. Ayrıca sektörde değişimler de o zamanda gerçekleşiyordu. Ucuz atlatan bu konuyu Samsung oldu kendi işlemcilerini üretmesi nedeniyle. Bkz Qualcomm S3 platformu, Bkz HTC One X ve +'ın Tegra'dan gelen sıkıntısı! Geçen Mesut Bey açıklamış HTC için ama diğerlerinden örnek vermemiş çünkü HTC kurtulsun da bir şekilde, ne olursa olsun!

    Aradan zaman geçti XPERIA T ve V tanıtıldı, ION bize yollanıp Bond Telefonu dendi ve T-V-TX de Arc'ın tasarımının gelişmişine sahiplerdi. Böylece SE devri kapandı!

    Yıl 2013, Sony sahneye çıkmak için hazırlanıyor, eskileri hallediyor, şirketi yapılandırıyor, hissedarlarını elinde tutmak için elinden geleni yapıyor, gereksiz gördüğü yerleri satıyor falan filan. Xperia 2013 serisi ve Sony'nin ütopik tasarım anlayışı (Bkz. monolithic tasarım anlayışı gibi şeyler) ile ortaya konan gerçek bir Sony ürünü, artık logo yok, kocaman Sony ve Xperia yazıları belli ediyor ve Omnibalance denen yeni bir tasarım vizyonu. 2013 senesine ayrı noktalardan girdi. Üretim sıkıntısı olmasın diye önemli farklar da sunmayan S4 Pro'yu kullandı ama yine de birazcık sıkıntılar çekti, sunmakta gecikti vs... Baktık ki Nisan ilk haftası geçti, parti sayımları falan filan Ülkemizde satışta. Hazirandan Nisan başına çekildi tarihler güzelce. Ayrıca Boğazda yapılan çekim, reklamlar vs vs. ST yani Sony Türkiye bu konuda ilerleme kaydettiklerini göstermeye çalıştılar ve Sony de kalkıp ürününü güzelce sundu. Tamam belki mükemmel değildi ama Sony'nin gelişimini ve silkelenmesini gösteriyordu. Ayrıca bunca zaman Google tarafından destek alan firmalara bakın lütfen
    HTC- ilk nexus telefon ve geçen seneyi zarar açıklayarak kapattı
    Samsung- 2 tane nexus telefon ve geçen sene beklentileri yükselttiği için hem kendileri hissedarları karşısında sıkıntı çektiler (10milyon satış rakamı) hem de bu sene artık sıvadılar
    LG- 2 tane nexus telefon, optimus g unutulmaya gidiyor zaten, g2 de bir süre sıkıntılar çekti ve 4.4'ü hala gönderecekler ki o sıkıntılar gitsin. Ayrıca hafıza kartı koyulmaması gibi şeyleri de üzücü. Abisi diye nitelendireceğim Samsung'dan aldığı örnekler ise yine üzücü (tasarım ve ucuzluk, keşke g2'ye daha kaliteli materyal ve micro sd kart slotu koysalardı da o alet daha kapış kapış gitseydi, sanırım bir ara yüzlerinin gülmediğini okumuştuk bir haberde)

    Peki Sony nerede, herhangi bir şekilde dahil olmadı Nexus programına, AOSP vardı ve sonunda ZU'yu Play Edition olarak aldılar. Ona rağmen silkelendi ve ilerledi, Z 4.1 ile çıktı 4.3'de ve Z1 ile tanıtılan kamera yazılımları ve çoğu özelliği aldı. 4.4 güzelce bekleniyor şimdi de yenilikler ne olacak diye.

    Neyse lafı uzun tutmak zorunda kaldım fark etmeyenler için. Sony silkeleniyor ya, Z1, alın size ilerleme, iyiydi gerçekten. Z1F sonradan globalde Z1 Compact oldu, alın yine ilerleme. Sonunda bomba patladı SE'yi aldığı zaman kurduğu, bkz Z2! 1 sene içinde bile ne yol katetti. Aslında Sony geçen sene kurulmuş gibi bir şirket şu durumda. Önceki sene sıkıntılarını temizlemeyle geçti.


    Bir de unutmayın, hissedarlar, yatırımcılar önemli, zarar ediyorsa satması normaldir, mali yılı olabilecek en iyi halde kapatabilmeli ve ayrıca 2014 FIFA Dünya Kupasında da çokça yatırım yapıyor kendisi de. Daha geçenlerde Digitürk bile 4k yayın için dünya devi şeklinde Sony'i koydu ön tarafa. Bulun reklamını bakın (hoş 4k reklamını 480p'de izlemek gibi bir şey var bu ülkede ama :) ) Sonra da kalkıp bir şirket batıyor demeyin ve insanları yanlış yönlendirip bunu diyebilecek hale getirmeyin (bkz vasat gibi bir kelimenin kullanımı)


    Son olarak, ne sinemadan ne tabletten ne tv ne görüntüleme-profesyonel cihazlar, ne konsol ne müzik ne anlaşmalar ne lisanslar, hiçbirine girmeye gerek yok, sadece buranın kitlesi mobile kaydığı için bu kısmı bile artık özümseler yeter sanırım. Geçen sene Z ile gördüğüm toparlıyor imajını kanıtladıkları için de teşekkürler. Mahcup etmediler sağolsunlar. Şimdi durmak yok yola devam, beklenen tarih 25 Mart. HTC de kurtarsın kendini (başındaki kadın kurtarır tabi ama firmanın kendini geçindirebilmesi çok daha önemli!)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opricnik
    Ben sony pclerini çok zamandır gereksiz buluyordum zaten kimse almıyordu çokta bir fark yok malzeme larak laptop bakımından düşününce pahalı ödeyen mac laptop alır ( varmı bilmiyorum)

    Şuan ileri önde çok feci fark attıkları bir kaç alan var
    Sony Pictures
    Kamera Satışı vs
    Playstation 4

    bu konularda rakipsizler

    Telefon konusunda iyi olabilirler bence sony Windows Phone 'li telefonu acil çıkarmalı ama dandik olmamalı bu telefon. z2 kadar iyi bir telefon ile pazara girmeliler

    En kötü oldukları
    tablet
    tv(pahalı tv satmıyor artık)

    Tablet kötü dediğin haricinde tamanen haklısın Yılan.
  • Bir şirket zarar ediyorsa, aldığı tedbirler de işe yaramazsa ne olur? Batar. Bu kadar basit.
    Sony nereye gidiyor? Batmaya.
    Batar mı? Cevabı birinci satırda.
    Dünyanın akıllı insanları ne düşünüyor?http://www.cnbce.com/haberler/dis-haber/moody-s-sony-nin-notunu-kirdi-hisse-cakildi
    Tıkla: Moody's cuts Sony's credit rating to junk




  • yeniden yapılanıyor anladık ama baya bir zor durumda anlaşılan



    165 bin çalışan ile dünyanın en büyük çalışanına sahip bir firmaydı ..

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.