Şimdi Ara

Son zamanlarda tv dolandırıcılığı hakkında bilgilendirme yazısı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık Kondisyon #Kullanılmış
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1
    1 Son zamanlarda tv dolandırıcılığı hakkında bilgilendirme yazısı!!

    Arkadaşlar son zamanlarda başıma gelen bir olayı sizlere yazmak için bu başlığı kullanıyorum zira bir takım dolandırıcılar son zamanlarda sıklıkla sahibinden.com olmak üzere diğer sitelerden de satılık tv ilanlarını takip edip önce telefonla arıyolarlar sonrasında sanki ciddi alıcıymış gibi yalandan cihazla ilgili sorular sorup sonrasında tv nin detaylı fotolarını istiyorlar neden olduğunu sorduğunuzda da eşine gösterecekleri yalanını söylüyorlar( beni arayan 3 dolandırıcıda aynı bahaneyi kullandı) Son 1 ayda bu şekilde 3 farklı telefon aldım emin olun hepsi dolandırıcı bu tip bir telefon veya whatsapp mesajı alırsanız anlayın ki karşınızda ki sizi dolandırmaya çalışacak, Yaklaşık 15 gün önce bir tanıdığım bu şekilde kurulan bir tezgahla dolandırılmış dikkatli olmakta fayda var bu nedenle forumdaki arkadaşları bilgilendirmek ve uyarmak için bu başlığı açtım.


    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

    Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : İstanbul Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : UPS İlan Durum : Satışa Açık



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    İlana detaylı foto koy hatta kısa video.

    Açıklamaya da yaz buna önlem olacak ayrınto/detayları.

    Kimse aramaz. Ben wp yok diyorum mesela,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dolandırıcılık nasıl oluyor peki? resimleri istemişler anladık ta dolandırmayı nasıl yapıyorlar?

  • Dolandırılma yöntemi nedir onu da yazsaydınız keşke. Bugün iki numara aradı beni bir Adıyaman biri Bursa'dandı tabi doğruysa. Bursadan arayan tam dediğiniz gibi watsapptan fotoğraf seri no falan filan istedi. Hatta hemen akrabamı göndereyim gelip baksın paranızı hesabınıza göndereyim dedi. Ben fotoğraf göndermemekte ısrar edince bu sefer çirkefleşti. Bu fotoğraf üzerinden bir şey mi yapıyorlar nedir tam çözemedim işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tanıdığın dolandırılması biraz sazan sarmalı benzeri sanırım kocaelinde evine gidip saat 17:00 civarı tv yi almışlar sonra buna sahte dekont atmışlar bununda biraz saflığına gelmiş birazdan hesaba düşer diye tv yi vermiş adamlara adamlar da tv yi aldıkları gibi ortadan kaybolmuşlar. Savcılığa suç duyurusunda bulundu ama uğraş dur mevcut sistemle giden zamana mı yanarsın tv ye mi yanarsın belli değil. Onu dolandırırken de aynen bahsettiğim detaylı foto eşime sorayım vs yalanları uydurmuşlar bu sebeple çok dikkatli olmakta fayda var.

    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    TV ' ler pahalı. İkinci el tv ler de yükseliyor. Ayrıca tv alacak kisi için il ilçe ve araç çok önemli.

    Dekont ile dolandırılmak aptalca zaten ama hala konu sahibin den nasılbir dolandırılık olavak anlamak zor

    Telefon fatura imei foto yada laptop olsa belki diyebilirim ama TV ile foto istese bile ( ilana foto ve bilgi ekle sorun kalmaz ) nasıl dolandırılacaksınız ki!?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tv yi sattım neyseki burada bahsedilen gibi bir durumla karşılaşmadım. Ben parayı hesabımda gördüm oradan kendime ait başka bir banka hesabına parayı gönderip kendim garantiye aldım tv yi de yeni sahibine verdim.

  • valla bende tv bakıyorum 65 75 inç tek resim koyuyorlar model bile yazmıyorlar,arıyorum tv nin kendi resimlerini istiyorum,düzgün ilan veren yokki

  • Anladigim kadariyla sizden tv detayli fotolari istiyor . O fotolarin birkaçıyla kendi ilan aciyor. Detay foto isteyenlere de bu fotolari gonderiyorlar. Alici da elinde bu tv var nasil olsa deyip guvenip para- kapora gonderiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu ülkede 2. El ürün almaya korkarım. Hani çok bilinen sarı site neyse ama, Facebook pazar yeri falan, aman aman, dolandırıcıyım yazmadığı kalmış adamın sadece.

    Niye bu kadar kötülük var bu ülkede, insanlar zaten zar zor kazanıyor paraları, üstüne bu alçaklıklar falan.

    Fazla olsun, sıfır olsun diyorum artık. Ayrıca ikinci el ürünlerde öyle ucuz falan değil yani Amerika'daki Avrupa'daki gibi, tamam herkesin malı kıymetli ama kardeşim kullanmışsın ve artık kullanmak istemiyorsun, sıfırdan 3 kuruş ucuza vermenin manası falan yok ama neyse, dolandırıcı olmayan insanın istediği paraya birşeyler demek yersiz şu şartlarda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Bu bilinen ( her ürün için ) bir şey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LaGarba kullanıcısına yanıt
    Ülkeyle alakalı değil ,

    İkinci el milyar dolarlık bir piyasa hatta, mantıklı ve güzel.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Güzel olduğunu biliyorum, dediğim gibi bizim dışımızda kalan her ülkede, gayet uygun fiyatlı oluyor 2. El ürünler.

    Bu kadar fazla kötü niyetli insanın olduğunu da düşünmüyorum orada, geçen gün izlediğim bir videoda, elemanın biri yüzyüze buluşuyor biriyle, ram alacak. Alacağı tipi dışarıda görsen, karşı kaldırıma geçersin. Neyse alıyor, ram bozuk çıkıyor, adam dolandırıldım diyor, elemana ulaşıyor, gidiyor tekrar verdiği parayı geri alıyor falan.

    İşte o kadar çok kötü örnek var ki, insan iyi düşünemiyor. Ben bir şey sattığım zaman öyle endişeli oluyorum ki, kargo geç gitse yanlış düşünecek vs diye, alıcı içinde zor bir ortam, satıcı içinde zor bir ortam. Bu tarz forumlar biraz daha güvenli ama tamamen değil elbette, diğer sitelere ise güvenim neredeyse sıfır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LaGarba kullanıcısına yanıt
    Bu konu da maalesef ( bilerek yazmadım ) İL ve nüfusa kayıt sorunu ile alakalı %90 ((

    İkinci el kar marjı %10/15 net oluyor , hatta bunu ek iş yaparsan bir şeyler kazanıyorsun. Elindekini satacak/takas yapacaksan dikkatli olmakta fayda var tabi.

    Ancak yataktan kalkarken dolandırıcılık yapacağım diye güne uyananlar varsa ( üstte yazdım ) tip, konuşma ve İL süzgeçinden geçirmen yeterli oluyor %90.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 3 Şubat 2024; 22:39:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben size dolandırılmanın nasıl yapılacağını anlatayım.


    İlan veriyorsunuz karşı taraf ciddi alıcıyım deyip detaylı resim istiyor. Sonra o resimlerle farklı bir ilan açıyor.


    Sizinle alışveriş için pazarlık yapıyor tamda geleceği zaman acil işi çıkıyor ve bir arkadaşını yönlendiriyor yada şuraya ürünü götür teslim et diyor.


    Ondan ödeme isteme paranı ben göndereceğim diye sizi tembihliyor. Siz ürünü götürüyorsunuz yada evinize bahsedilen kişi geliyor.



    Arka planda sizi arayan şahıs aldığı resimlerle satıcı olarak ilan açmış ve oltayı sallamış,


    takılana kendisinin doğuda asker, polis olduğunu bir arkadaşının (O SİZ OLUYORSUNUZ) ürünü teslim edeceğini söylüyor.


    Alıcıyıda parayı bana göndereceksin sana malı teslim eden emanetçi diyor.


    Buluşuyorsunuz, ürün inceleniyor, karşınızdaki parayı gönderiyor ama para sizin hesaba değil karşı tarafa gönderilmiş oluyor.


    Dolandırılan bana kumpas kurdular diyerek sizide organize suç örgüt üyesi olmak iddiasıyla mahkemeye veriyor.


    Bir arkadaşımın başına geldiği için detaylı biliyorum. 2. el pahalı ürün alıp satarken çok dikkatli olmak lazım.





  • GreatWhite kullanıcısına yanıt
    Bu yüz yıldır var ))

    İlanı ayrıntılı açarsanız %90 bunu engellemis olursunuz. Tv ' yi de siz elden götürmezsiniz muhtemelen.

    Alıcıya da TV benim , ben den alıp - bana eft yapacaksın diyeceksiniz ve ilanınızı gösterecek ( oradan mesajlaşacak ) ve teslim yapacaksiniz.

    TV ikinci el al/sat çok aktif olmadığı için ( ebat+araç ve taşıma ) dolandırılma oranı %2/3 ' e iner ki ! Bu olmasa bu konu / dolandırıcılık mesleği de olmazdı.

    Benim uyarım söyle kimseye borç nakit para ( hele ki TL ) vermeyin , alacak - verecek ve sözlerini kesinlikle yazılı kaydedin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vallahi sizi bilmem ama benim tv ilanım için iki-üç günde bir aynı tezgahla birileri arıyor ,hep aynı tezgah detaylı foto veya video lazım eşime/arkadaşıma göstereceğim deyip foto video isteniyor, yalandan ciddi alıcı gibi 2-3 soru soruluyor bende artık ezberlediğimden tv kutuda foto vs olamaz artık deyince tokatçı tayfada vazgeçiyor:)

    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.