Şimdi Ara

Son dönemde Nvidia kartlarda CW tecrübeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle bu bir marka ezme konusu değildir. Aylardır ekran kartı arıyorum ve defalarca sipariş verdim . Özellikle son nesil Nvidia kartlarda %100 gibi bir CW oranına rastladım ki inanılır gibi değil. Tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum arkadaşlar. İşin en saçma kısmı ise bu kartların 60 fps'de bile ötmesi. Bakın elimde 6 yıllık Asus 280X var , bazı oyunların menülerinde fps 2000-3000 lere dayanınca kart ötüyor, 2000 3000 diyorum. Son nesilde aldığım bütün kartlar(bir tane hariç, yazacağım) 60 fps de bile ötmeye başladı. 144 hz hayalim vardı 60 da bile öten kartlar varken 144 hayal edemiyorum , bırakın 144hz hayalini , donanımlardan soğudum diyebilirim. Örneğin cs:go açtım, 300-400 fpslerde oyun oynarken yanımda zırlayan bir alet vardı. 280x ile rezil gibi kaldım kart alamıyorum hala. Size sorum: CW artık her kartın bir özelliği haline mi gelmiştir? Siz nasıl katlanıyorsunuz? Üreticiler bu komponent kalitesini daha ne kadar kısacaklar? Gerçekten ben mi çok şanssızım herkeste durum böyle mi?
    Aldığım kartları listelemeden önce bahsetmek isterim ki, son birkaç kart hariç hep her modelin en üst versiyonuna yönelmeye çalıştım, Gaming Z, Asus Strix gibi. Hani komponent kalitesi çok farkedecekmiş gibi. Siz sormadan da yazayım, hayır Psu veya başka bir donanımımda CW yok, ekran kartı olduğu kesin.
    Buyrun;
    Msi Gtx 1070 Gaming X
    Asus Gtx 1660Ti Strix
    Msi Gtx 1660Ti Gaming X
    Asus Gtx 1660Ti Strix OC
    Msi Rtx 2070 Gaming Z
    Msi Rtx 2060 Ventus OC
    Son olarak Sapphire Rx 5700 Referans model aldım , CW sıfırdı arkadaşlar, ama ses ve sıcaklık sebeplerinden iade ettim. Biz 144 Fps'ye kitleyip ötmeden oyun oynayamayacak mıyız? Yorumlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcumlop2 -- 13 Eylül 2019; 15:43:20 >







  • Son 1 yil icerisinde MSI Armor GTX 1060 6gb ve RTX 2060 Referans model aldim. Aldigim kisilerin bilgisayarinda denedigimde CW sorunu cikartmayan kartlar benim sistemimde ziril ziril otuyor. GTX 1060 6gb i sattim, salin alan kisi bir sorun olmadigini soyledi. Simdi PSU yenileyecegim ilk firsatta, sorun ya benim PSU'dan kaynaklaniyor ya da evin elektrik sebekesinden herhalde. PSU'm 5-6 senelik bir model oldugu icin sucu ona atma egilimindeyim. Ayni durumu degerlendirdiniz mi?
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Hocam bu süreçte taşındım , başka prizlerde denedim , akım korumalı topraklı prizler kullanırım zaten her zaman. Oturduğum apartmanda da topraklama mevcut. Dediğinizden olma durumu yok diyebilirim. Kullandığım Psu Seasonic marka. Ama sizinki de gerçekten enteresanmış, muhtemelen prizinizde problem vardı. Şunu da eklemek isterim o tarz bir sorun olsa şuanki kartımda da olurdu diye tahmin ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcumlop2 -- 13 Eylül 2019; 15:41:5 >
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Evet onu da dusunuyorum ama cozemedim bir turlu. Ayni prizde esimin bilgisayari da takili, Seasonic PSU'dan Gigabyte Rx570 besleniyor ve 0 cw mevcut. Fan seslerinin ufledigi hava disinda en ufak ses yapmiyor PC. ITX yapida oldugu icin ve ekran kartini sokup takmak cok zahmetli oldugu icin kartlari degistirip deneme yapamadim ama PSU degistirmek aklimdaydi zaten, bahanesi olur bu da. Cozum olur mu emin degilim ama.
  • Yeni tüm kartlarda CW var, bende yok diyen ya yalan söylyüordur yada CW nedir onu bilmiyordur.

    Sesi fazla yada az, düşük veya yüksek FPS'de CW'den kaçış yok.

    Sadece 2 adet vcore choke'lu 35W TDP'li GT 1030'larda bile CW ses var.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam inanılmaz rahatsızım bu durumdan donanım dünyasından soğudum neredeyse. Zaten orta seviye 400-500 Dolara yükseltildi kaşla göz arasında, hadi bizde zaten döviz uçtu, ama redditte takip ediyorum insanlar çok rahatsız bu durumdan, bir de üstüne hem pahalı hem kalitesiz durumu başladı. Bu gidişle nefret ettiğim konsol dünyasına geçeceğim
  • Sıfır, msi gtx gaming 1060 ve 1070ti kullandım ikisinde CW Vardı, kulaklık takmayınca duyuluyor. Sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum, başka psu ile deneme şansım olmadı malasef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CW'siz kart kalmadı, ya az cw yaparlar ya da fazla.
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Coil whine laptoplarda, konsollarda hatta monitörlerde bile olabiliyor. Yaklaşık 2 yıl önce sattığım eski kasa PS4'ün güç kaynağından öyle bir CW sesi çıkıyordu ki kapalıyken mecburen fişini çekiyordum.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Haklısınız şuanki monitörümün adaptöründe de mevcut. Sanırım ya kabulleneceğim ya da bu hobiden vazgeçeceğim. Kulaklıkla oyun oynamayı sevmediğim için sanırım bu sorun çözülene kadar donanım güncellemeyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.