Şimdi Ara

Solidworks Montaj sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Şöyle bir sıkıntım var.
    Solidworks 2013 kullanıyorum. Montaj dosyalarında belirli bir süre sonra bozulma oluyor, şöyle ki montajı oluştururken herşey çok güzel, görünüm oryantasyonundan mesela ön görünümü seçtiğimde dik bakabiliyorum vs, fakat bir süre sonra dik bakmak istediğimde montaj eksenleri sapmış bir şekilde saçma sapan görünüyor. dik bakışı sağlayamıyorum.
    Aslında yıllardır kullanıyorum bu programı, konu ile ilgili de bir geçici çözümüm mevcut birçok arkadaş parça bazında da olsa montaj bazında da olsa teknik resimde istediği görünüşleri elde edemediğini düşündüğünde parçayı veya montajı tekrar yapmaya kalkıyorlar. Şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz, dik bakmak istediğiniz yere plane atıp ona dik bakıp o görünüşü kaydedebilirsiniz.

    Fakat çalıştığım şirkette birçok defa birşeyleri değiştirmem gerekiyor, ve montaj dosyasında gerekli değişimleri yapıyorum, dolayısıyla görünümün ilk oluşturduğum bozulmamış haline dönmesi söz konusu mu? Veya sorunun nedeni nedir? Çözümü mevcut mudur ?

    İkinci sorumda şu, yeni karşılaştığım bir sorun, step dosyası şeklinde aldığım bir cad dosyasını açıp solid works formatında kaydediyorum. Bu dosyayı kullanıyorum, sorunsuz işlemler yapıyorum, fakat bir süre sonra dosyayı açtığımda ekranda hiçbirşey görünmüyor, cad dosyasının ürün ağacı soluk bir şekilde görünüyor, parçayı dosyalarımın içinde görüyorum boyutu vs normal fakat, açtığımda göremiyorum.

    Tekrar step dosyasını açıp parçayı tekrar solid formatında kaydedip çözüme ulaşabiliyorum, fakat step dosyasının silinmiş olduğu durumlarda, işe yaramayacak.
    Konularla ilgili değerli fikirlerinizi bekliyorum.







  • Size tavsiyem mümkün mertebe fazla sayıda alt montaj kullanmanız..
    Parça sayısı arttıkça montajı kontrol etmesi zorlaşıyor. Özellikle solidde sheet metal parçalar da saçma hatalar yapabiliyor.
    Bazen siz ne yaparsanız yapın solid kendi bildiğini yapıyor :)
    Mümkün mertebe montaj içine montaj çağırmak en doğru yöntem..
  • painter06 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.
    Zaten öyle çalışıyorum, aksi halde yüzlerce parçayla çalışmak neredeyse imkansız, mümkün mertebe alt montajlarla çalışıyorum.
    Fakat benim sorum şu, bazen montaj dosyasını açıyorum, parçanın bir yerine dik bakmaya çalıştığımda montajın eksenler bozulmuş görünüyor, genelde aradan zaman geçtiğinde oluyor ama bazen zaman geçmemesine rağmen aynı sorunu yaşıyorum.

    Bunu düzeltmenin belirli bir yöntemi var mıdır ?
    Ayrıca sheet metalde gerçekten çok saçmalıyor bazen :)
  • arkadaşlar merhaba benim sorunum solidworks te montajda, cıvata somunlu montajlarım üzerinden zaman geçtikten sonra civata ve somunlar büyük ölçülerde karşıma cıkıyor bunları eskı durumuna dondurmenin biryolu varmıdır acaba şimdiden tesekkur ederim
  • internetten indirdiğim solidworks montajını drawingte açınca parça kare olarak gözüküyor. Bunu nasıl çözebiliriz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

    internetten indirdiğim solidworks montajını drawingte açınca parça kare olarak gözüküyor. Bunu nasıl çözebiliriz ?

    nereden indirdiysen link paylaşır mısın?

    indirip ben de bakayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Hosbak

    quote:

    Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

    internetten indirdiğim solidworks montajını drawingte açınca parça kare olarak gözüküyor. Bunu nasıl çözebiliriz ?

    nereden indirdiysen link paylaşır mısın?

    indirip ben de bakayım

    Grabcadden indirmiştim ama sorunu çözdüm. Parcalar farklı yerlerde oldugu icin bu sıkıntı varmış. Bütün parcalari masaustune atınca sorun çözüldü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.