Şimdi Ara

Smaç basmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ben 16 yaşındayım ve 1 sene önce basketbol oynamaya başladım. Normalde futbola ilgiliydim ama NBA izlemeye başlayınca basketbolun daha keyifli olduğunu anladım ve oynamaya başladım. O zamandan şimdiye kendimi oldukça geliştirdim. Artık şutlarım çok iyi ve penetrelerim de gayet iyi. Fakat maç boyu sadece üçlük veya orta mesafe şutu atınca biraz sıkılıyorum. Artık içeri girip estetik smaçlar basmak, işi şova dökmek istiyorum ama ne yazık ki smaç basamıyorum :( Zıplamamı nasıl arttırabilirim acaba ?



    Yaş: 16

    Boy: 1.78 civarı

    Kilo: 68-70

    Kollarımı kaldırınca boyumla birlikte uzunluğum toplam 2.20 oluyor

    Ve ortalama zıplamam 50-60 cm arası değişiyor



  • up
  • Tercihen ağırlıklı/pliometrik idman lazım, çünkü pek ideal bir boyun yok. Aradaki farkı ciddi şekilde sıçramanı ve topu kavrama kabiliyetini geliştirerek kapatman lazım. Çift ayak/tek ayak sıçrayışlarından hangisi dominant bunu belirlemek lazım. Sonrasında da Tekniğine bakmak lazım. Quad/hamstringlerin ne derece kasılıyor, calflarını işin için katabiliyor musun, core sağlam mı, momentum yerinde mi. Bana kalırsa basma gitsin, çok anlamsız. Senin yaşında kendimi yırtardım, belli bir uğraş sonucu vurmaya başladım. İlk vurduğumda çok iyiydi hissi ama sonrasında anlam ifade etmedi. Basketbol smaç basma oyunu değil, sayı yapma ve engelleme oyunu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalışmaya başla 1 ayda çembere değmeye başlarsın. 2 ayda çemberi çekersin asılı kalırsın. Sonrasını bilemiyorum çünkü ben de yapamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 13 yaşında 165 boyundayım ve 280 potayı çekebiliyorum yani boy veya yaşla çok ilgisi yok çalışmaya bağlı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.