Şimdi Ara

Skoda Fabia vs Seat Ibiza vs Fiat 500L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ailemizin ilk aracı olarak Fiat 500L 1.3MJ(Dualogic) düşünmekteydik ancak şanzımanın ve performansı çok fazla soru işareti yaratması ve ikinci el piyasasının yavaşlığı, genel olarak araç kalitesinden dolayı biraz Fiat 500L’den soğudum ancak hala iyi bir alternatif olarak bakıyorum. Skoda markası zaten daha pozitif olduğumuz bir markaydı bundan kaynaklı Fabia piyasasınıda araştırdıktan sonra hoşumuza gitti, Fabia’ya bakarken de Ibiza ile aynı platformu kullandığını motor ve şanzıman kombinasyonunun aynı olduğünu farkedine onuda bir alternatif olarak ekledim.

    1- Eğer Fiat 500L tercih edersek 60-70bin TL daha cebimizde kalmış olacak ve belkide duruma göre daha temiz bir araba almış olacağız(boya değişen olarak), tabii iç hacim ve bagaj hacmide kazanmış olacağız muhtemelen 2013-2016 model arası olacak. Alabilirsek Rocksta(dolusu) ve Yeşil renk alacağız

    2- Nispeten daha çok beğendiğimiz ve Fiat markasına göre daha kaliteli bulduğumuz gerek donanımıyla,tasarımıyla gerek performansıyla bize pozitif gelen Skoda Fabia ise 1.0 TSI veya 1.2 TSI olacak ve muhtemelen Style donanım pakedini tercih edeceğiz. Ancak yakıt konusunda biraz soru işaretimiz var eminim ki Fiat’a göre daha çok yakacaktır ancak İstanbul şehiriçinde 6-7 litre yakacaksa yine razıyız acemi olduğum için çok hızlı kullanmayacağım. Araç 2013-2018 model arası olacak DSG.

    3- Seat Ibiza ise dış tasarımıyla bizi tatmin etsede iç tasarımı bizi çok memnun etmedi ancak Ibiza alırsak Station Wagon alma ihtimalimizde var ama biraz şüpheliyim çünkü yakıt tüketimi ve kullanım rahatlığı ne olue bilmiyorum aracın uzunluğu biraz korkuttu beni bir acemi olarak. Muhtemelen Style paket ve DSG olacak model yılları da 2013-2018 olacaktır.

    Sizce hangisi daha mantıklı genellikle şehiriçi kullanacağız(İstanbul) yılda 5bin km’yi geçeceğimizi sanmıyorum. Yakıt, bakım maliyetleri, konfor vb. şeyler açısından sizin tercihiniz ne olurdu? 3 kişilik bir aileyiz iç hacme aşırı ihtiyacımız yok ama Ibiza aşırı dar geldi gözümüze bundan dolayı ve tasarımından dolayı Fabia’ya daha yakınız. Uzun oldu ama sağolun şimdiden :))







  • Güncel
  • Öncelikle o yıllardan kalma bir çift kavrama şanzıman artık bazı sorunları açmaya çok yaklaşmıştır ( henüz açmadıysa tabi ). Özellikle dönemin DSG’si bu riski daha da artırıyor. Ben kesinlikle DSG şanzımanlı bir araç alırım ama olabilecek en düşük yaş/km olarak.

    Diğer konuda genel kalite olarak Ibiza’yı özellikle sanki biraz gözünüzde büyütmüşsünüz gibi. 500 L videolar dışında hiç deneyimlemedim ama 1.0 atmosferik manuel bir Ibıza ile uzun süre içli dışlı oldum. Belki beklentim fazlaydı ama araba her yandan ben ucuz bir B sınıfıyım diye bas bas bağırıyordu.

    Derdim ikinci eli hızlı olması ise bu vw alt markalarına bakmaya devam ederdim geri kalan konular için 500 L
  • Fabia da, Ibiza da 500l'ge göre daha kaliteli değiller.

    Ayrıca hacim konusunda çok fark var, 500l bu iki modelden çok çok daha geniş ve ferah bir araç, hacim ihtiyaci varsa zaten direkt 500l alınmalı.

    1.3 Multijet manuelini kullanmıştım, performansı yeterli, araç dolu iken daha fazlasını istiyorsunuz ama tek veya iki kişi iseniz göze batmıyor. Yakıtı da çok makul.
  • Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında DSG konusunda haklısınız o cidden bizi korkutuyor ancak km’si biraz daha düşük arabalar bakıyoruz genel olarak 150bin km altında bu kmlerde olsa bile yine sorun yaratabilir mi ? Olabildiğince bakımlı bir araba alacağız.

    Ibiza konusunda evet bizde çok tatmin olmadık zaten sadece SW olursa hacim kazanmış oluruz gibi geldi bundan dolayı Fabia daha cazip geldi.

    Aslında hemen satmayacağız bir kaç sene binmeyi düşünüyoruz en azından şöyle 2-3 sene götürsün kafasındayiz ama Fiat’ın şanzımanından da çok şikayet var ve Fiat markası bize aşırı güven vermiyor eş dost kimle konuştuysak Fiat almayın dandik fslan dedi bence 500L abarttıkları kadar kötü değil. İç hacime aşırı şekilde ihtiyacimiz yok 3 kişiyiz aslında bu üç arabayada rahatça sığarız ama fazladan hacme ve bagaja kimse hayır demez :)) Ama işte özellikle babam Fiat alacağımıza VW alt markası alalım diyor biraz algıdan kaynaklı.




  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında araçları görüp birbirleriyle kıyaslama fırsatımız olmadı 500L ve Ibiza gördükte Fabia bizim için belirsiz video/fotoğraf dışında bilmiyoruz. Kalite konusunda da işte VW grubu olduğu için herhalde biraz daha pozitif bir ön yargımız var. Hacime çok ciddi ihtiyaç duymuyoruz 3 kişilik bir aileyiz ancak aşırı dar bir araba da kullanmak istemeyiz. Aslında babamın fikri almışken biraz daha kaliteli ve 1-2 yaş daha genç bir Fabia alalım diyor. 1.3 Multijet motordan zsten memnun kalmayanı görmedm herkes çok memnun ancak Dualogic şanzıman biraz soru işareti.
  • Bildiğim kadarı ile dualogic, kronik sorunlu bir şanzıman değil ama vites geçişlerinde sarsıntı yapan, klasik tek kavrama şanzıman. Tüketime olumlu etkisi var ama fabrika verilerine göre, manuelden daha az yakıyor küçük bir farkla ve performansı törpülemiyor.

    Ben Fabia ile 500l arasında seçim yapardım. Ibiza dar bir araç, ve kalite olarak daha düşük bu iki araca göre.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Yani aslında dualogic masraf açsa bile DSG kadar masraflı olmaz diye düşünüyorum. Evet tüketim verileri çok pozitif yakıt derdimiz olmaz gibi geldi. Biz de Fabia ile 500L arasında kaldık şimdi Ibiza geri planda kaldı. Sağolun
  • Güncel
  • Hangi arabayı seçeceğinize karışmam. O konuda arkadaslar görüşlerini paylaşabilir ama bu 3 araba içinden birini seçecekseniz yakıt kriterini eleyin derim. Yılda maks 5bin km yapacak bir adam için biri diğerinden 1 litre fazla yakmış pek önemli değil aslında. Yani yakıtı şu model az yakıyor onu tercih edeyim kriteri sizin en son kriteriniz olmalı. Çünkü senede maks 5bin yaparım diyorsunuz.

  • 500L ile diğerleri farklı sınıf araçlar, özellikle rockStar donanım seviyesinde 500L diğerlerine göre daha kaliteli bile olabilir.


    Fabia ve ibiza dsg nedeniyle birer saatli bombadır. Geçenlerde otoparktaki bir tiguan yerinden hareket edemedi ve çekici ile servise gitti, tiguandaki dsg en dayanıklı olanı, gerisini siz düşünün.


    Bu 3 araç dışında başka hiç seçenek yok ise bence 500L alın, tamam şanzıman tam bir eşek, 0-100 değeri sanırım 15sn, sollamalarda hiç seri değil ama daha sorunsuz olması avantaj bence.


    Ben yine de farklı modellere de bakmanızı tavsiye edeyim, dünya bu 3 modelden ibaret değil. Kendinize yazık etmeyin.

  • şahsen 500l ben elerdim.


    fabia ve ibiza sizinde bahsettiğiniz gibi aynı platformu kullanan araçlar fakat süspansiyonla ardında fark var diye hatırlıyorum.


    ben iş yerinde polo 1.0 dsg kullanıyorum şahsi aracımda ibiza 1.2 tsi

    konfor ve süspansiyon anlamında polo segment sınırlarını zorluyor çok iyiyken performans ve yakıt tüketiminde sınıfta kalıyor.


    ibiza ise konforsuz fakat performans ve yakıt tüketimi konusunda çok daha iyi.


    fabia ibizaya göre daha konfor odaklı modeldir, önceliğinize göre tercih etmeniz gerekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.