Şimdi Ara

Sizce bu Mini alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Fiyatının çok uygun olduğunu düşündüğüm bir araba, arkadaşım tarafından bana önerildi ve şimdi de değerli DH üyelerinin de bu konuda fikrini almak istiyorum. Aşağıda almak istediğim bir araçtan beklentilerimi, almak istediğim aracın özelliklerini sırasıyla açıklayacağım ve sizin görüşlerini bekliyor olacağım.

    Beklentilerim:
    26 yaşındayım, İstanbul'da yaşıyorum, mesleğim gereği çok fazla arabayla işim olmuyor. Aile arabası hariç kendi alacağım ilk arabam olacak dolayısıyla mantıklı ve doğru bir harcama yapmak istiyorum. Hafta içi mesailerim yoğun olduğundan ve iş yerim ile evim arası otobüsle 10 dk mesafede olduğundan hafta içi pek fazla araba kullanmıyor olacağım. Alacağım arabayı, hafta sonları arkadaşlarım, eşim-dostumla şehir içi şehir dışı gezme amacıyla kullanacağım. Almak istediğim aracın da trafikte farkındalık uyandıracak stil bir çizgisi olması tercihim. Bir de kesinlikle otomatik vites istiyorum. Araç kullanımım çok olmayacağı için benzin ya da dizel olsun gibi net bir tercihim de yok.

    Yukarıda saydığım sebepler ve 45-55bin tl arası gibi geniş olmayan bir bütçeyi de nazara alarak aşağıda arkadaşımın bana önerdiği aracı size de anlatacağım ve sizden de fikrinizi alacağım.

    Aracın özellikleri:
    Mini Cooper R50, 2006 model, otomatik vites, benzinli, 1.6 motor, 70.000 km'de, cam tavansız.

    Araç liseden beri tanıdığım arkadaşımın ve 50.000 TL'e satmak istiyor. Eminim ki pazarlığa da açık olacaktır kendisi belki 3-5 biraz inebileceğini düşünüyorum fiyat üzerinden. Aşağıda da arabadan bir kaç görüntüyü fikir sahibi olmanız için sizlerle paylaşıyorum.

    Resim 1
    Resim 2

    Resimlerde de görüleceği üzere araç çok temiz kullanılmış, kilometresi de oldukça az yaşına göre. Zaten arkadaşım bu arabayı aldıktan sonra bir kaç sene yurt dışında yaşadı, muhtemelen o süreçte de araba diğer aile üyeleri tarafından çok az kullanıldı. Arkadaşımın söylediğine göre de araçta herhangi bir hasar kaydı bulunmamakta. Sadece ön sol far çarpmadan ötürü kırılmış ve değiştirilmiş. Tek değişiklik buymuş.

    Oldum olası cabrio modellere, mini cooperlara ve son zamanlarda da jeep renegade lere trafikte hayranlıkla bakmaktayım. Uygun fiyatlı ve performanslı A, B, C sınıfı araçlardan sa bu tarz stil sahibi araçlar ilgimi çekmekte. Arkadaşım böyle bir teklifle de gelince açıkçası heyecanlandım. Bütçem de belli. Cabrio modellerin ve renegade lerin bütçemi aştığı göz önünde bulundurulduğunda bu mini cooper tam isabet gibi gözükmekte. Ancak bu araç hakkında beni endişelendiren, her ne kadar kilometresi az olsa da, aracın yaşı ve yakıt tüketimi. Bir de araştırmalarıma göre yedek parçası pahalıymış ve kronik arızaları mevcutmuş. "Kumaşı astarından pahalı olur mu" diye endişeleniyorum. Kullanım sıklığımı yukarıda zaten belirtmiştim. Yakıt tüketimi açısından beni çok olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum, belki ayda bir depo anca bitiririm. Yine de bilgisi olan forum üyelerinden araç hakkındaki genel olarak olumlu olumsuz görüşlerini duymak isterim.

    "Bu fiyata bu alınmaz, şu alınır, dur ben sana bu fiyata daha iyisini önereyim" derseniz de her türlü öneriye de açığım.

    Paylaşacağınız değerli görüşleriniz ve ayırdığınız vakit için şimdiden size çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 16 Eylül 2019; 10:56:3 >







  • Araba dediginiz gibi temiz ve km orjinal ise o fiyata cok iyi araba. Hele 47/48 bandina isi bitirebilirseniz dusunmeyin bile derim. Bu fiyata anca 20 yasinda toyotalar tavsiye ederler size...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sebeplerle geçen sene aynı arayışa ben de girmiştim. İlk olarak Mini istiyordum aynı bütçeye. 3 tane mini cooper gördüm ekspere soktum. 3ünde de usta bu araba alınmaz harcanmış dedi. Ve artık ahbaplık seviyesine gelen ilişkimizden sonra 2010 altında temiz mini bana daha gelmedi dedi. Yerinde olsam başka bakmazdım dedi.

    Amma velakin, sizin konunuzda araba arkadaşınızın, az çok geçmişini tahmin edersiniz. Kağıt üstünde mantıklı, ama arkadaş diye kontrol yaptırmamazlık etmeyin. Gidin ekspere sokun özellikle alt takımına baktırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspere sokun temizse kacirmayin zaten benzinli olmasi sikinti degilmis size ben olsam kacirmam. 50ye temiz araba yok piyasada adam akilli o paralada ilanlara bakarsaniz anlarsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.

    Baı arabalarda müzmin arızalar olabiliyor. Ekspere soktuğum vakit aracın özellikle hangi aksamlarını daha detaylı inceletmem gerekir sizce? Mini cooper larda direksiyon pompasında arıza oluyor diye duydum. Doğru mu? Mini cooperda başkaca böyle müzmin arızaların yaşandığı aksamlar nelerdir?
  • Konu günceldir
  • Anlatılanlara göre kacirilmamasi gerekir bence almalisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşınıza çok güveniyor olsanız da ekspere sokun arabayı lütfen. Para bu insana herşeyi yaptırıyor sonuçta.

    Ayrıca kilometrenin orjinalliği kanıtlanabiliyorsa ben de satın alabilirim aracı pazarlıkla. Fiyatın uygunluğu, bildiğiniz bir araba olması nedeniyle size de kaçırmamanızı tavsiye ederim. En olmadı satarsınız öldüye bile bu fiyatlara gider sanırım.
  • armutsever A kullanıcısına yanıt
    Hahaha valla kusura bakmayın size yar etmem bu arabayı.

    Açıkçası tüm bu cezbediciliğinin yanında kafamda bazı soru işaretleri de var. Piyasada mini deyince "aman uzak dur" diyen çok insan var. Çok yakması, yedek parçasının pahalı olması gibi. Bunlar da uzun vadede aldığıma pişman eder mi diye düşündürüyor beni. Hatta şöyle diyenler dahi oldu; "alırken çok mutlu isteyerek alırsın satarken de çok isteyerek satarsın"

    Bir arkadaşım 2017 model mini cooper 5 kapı kullanıcısı. Yol tutuşu, sürüş keyfi gibi artılarının yanında, çok yakıyor olması (full depo olarak leventten yeni havalimanına 2 kere anca git gel yapabiliyormuş), yere çok yakın olmasından dolayı İstanbul yollarında, kasislerde yere çok sürtmesi, yedek parçasının çok pahalı olması ya da bulunmuyor olması vs gibi bazı şikayetlerde bulundu. O da bana alırken çok isteyerek aldığını ama şuan bir an önce elden çıkartmak istediğini söyledi.

    Tüm bunların yanında bir de arabanın yaşı söz konusu. 2006 model araba, bundan 2-3 sene sonra elden çıkartmak istesem 16-17 yaşına gelmiş bir arabayı satmaya çalışacağım.

    Yani şuan böyle uygun fiyatlı, fırsat arabası gibi gözüküyor ama sonrası için aldığıma pişman olur muyum diye endişelenmiyor da değilim açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 2 Ekim 2019; 16:44:19 >




  • Ben hasar değer değmez olayına girmeden gençsiniz aklınızda gönlünüzde kalacağına sağlamsa araç alıp binin çok seviyorsanız derim zaman geçiyor insan bir daha o yaşlara gelemiyor pişman olmamakta fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.