Şimdi Ara

Siyah ekran, Laptop açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Samsung NP350E7C model laptopumla ilgili sorun yaşamaktayım. Windows 10 işletim sistemi kurulu cihazda. Bir süredir bilgisayarım açılmıyor. Siyah ekran-Mouse sorunu yaşamaktayım. Fakat bu sorun klasik siyah ekran Mouse sorunundan farklı. İnternette araştırdığıma göre Windows 10 ile bu sorunu yaşayanlar, siyah ekrandayken ctrl shift delete yaparak veya bilgisayarı güvenli modda başlatarak sorunu çözüyorlarmış. Fakat ben hiçbir şekilde çözemiyorum bu sorunu. Şöyle ki; bilgisayarın power tuşuna bastığımda cihaza elektrik geliyor fakat bir süre boyunca samsung açılış ekranı gelmiyor. Daha sonra samsung açılış ekranı geliyor ve burada uzun bir süre bekliyor. (yaklaşık 4 5 dakika) Bu ekrandayken hiç bir F tuşu fonksiyonunu kullanamıyorum. Bu sebeple ne bios ekranına ulaşabiliyorum ya da Windows kurtarma ekranına. Dolayısıyla format atamıyorum, güvenli moda giremiyorum. Daha sonra açılış ekranı kayboluyor ve ekran tamamen kararıyor. Buradayken Mouse imlecini görebiliyorum fakat başka hiç bir fonksiyona ulaşamıyorum. CTRL ALT Del fonksiyonu da çalışmıyor. Kısacası sıkışıp kaldım. Bu zamana kadar sayısız format işlemi yaptım, çok kez bilgisayarımı kurtardım fakat ilk kez böyle bir sorunla karşılaştım ve çaresizim. Önümde tek seçenek servise vermek fakat garanti süresi bitti, masrafa girmeden kurtarmak niyetindeyim. Sizlerin de yardımını bekliyorum arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 6 Kasım 2016; 21:39:45 >







  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cihazı servise götürdüm, ekran kartı chipinin değişmesi gerektiğini söylediler ve 420 TL lik bir masraf çıkarttılar. Internetten araştırdım ve bu işlemin çok dikkatli yapılması gerektiği aksi halde bilgisayarın çöp olabileceğini okudum. Bu işlem hakkında bilgisi olan var mı? Sizce verdikleri fiyat nasıl?
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    başka yere götür eger ımkanın varsa hiç ugrasma tamirle yenisini alın. Yapılan işlem zaman gene arıza vermesize sebep oluyor.
  • Cihaz samsung fakat evime yakınlığı sebebiyle Toshiba servisine götürmüştüm hemen baksınlar diye. Acaba samsung servise götürüp onlardan da fiyat alsam mı?
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    samsung u samsung servisine götürmek daha doğru olur. Ama imkanınız var ise yenisini almanız daha doğru birde söyle bir şey yapın laptobun hava deliklerinin hepsini kapatın poşete sarın ve çalıştırın ekran kartı lehimleri sıcaktan gevşeyip daha iyi saracak bir nevi fırınlama yapmış olacaksınız belki çalışır tekrar sizi belli bir süre kadar idare edebilir
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=xoCV5klw8w4

    bu videoda anlatılanı yapacaksın.
  • Açıkçası pek güvenemedim kendime bu işlemi yapmak için Peki piyasada bu chip değişimini tahmini kaça yapıyorlar. Yani rayiç ücret nedir sizce? 420 TL çok mu söylemişler? Lanettayin bir bilgisayarciya da emanet etmek istemiyorum bilgisayarımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 14 Aralık 2016; 0:12:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    chip set degısımın garantisi yok 3 ay garanti verirler en fazla sonrada aynı hatayı tekrarlar. chıp ısıtma dedıkleri işlemde sıcak hava üfleyen aletle lehımleri eritmek bu işlem için 100-200 arası alırlar. degısım demıssın ekran kartının yenı bir chipset fiyatına bak 150 tl uzerıne ekle ama eskı esnaf kalmadığından sıcak hava ufler degısım yaptım der senden 500 tl alır. Güvendigin biri varsa götür yaptır.

    Videodaki işlemi yap zaten notebookun bozuk çalışır isede seni kısa bir süre idare eder. hiç para harcamadan imkanın varsa yenisini al. eskisinide evde monitör var ise ona tak eve gelen bebelere oyuncak yaparsın.
  • Geçen gün Toshiba servise alıp samsung servise goturmustum laptop u. Bugün samsung servisten aradılar ve anakart degisecegini söylediler 1190tl istediler. Dedim yok. Yani bu durumda bu laptop çöp mü oldu?
  • 007jami kullanıcısına yanıt
    4000 TL notebook olsa rakam makul derim ama 2000 tl notebook o kadar harcama yapmam maddi imkanınız yok ise o ayrı tabi
    malum her sey paranın etrafında dönmekte. yenisini almak daha akıllıca
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.