Şimdi Ara

Sivas Kangal'a yakışmadı..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
28.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Silivri'nin Ortaköy Beldesi'nde Harput Şirketler Grubu'nun sahibi olan tekstilci Celal İlaldı'nın 9 çocuğundan en küçüğü olan 5 yaşındaki oğlu Celal Azad beraber büyüdüğü Kangal köpeği Haydut'un dişleri arasında can verdi. 30 Nisan akşamı 18.15 sıralarında Celal Azad annesi Sakine İlaldı ile birlikte İstanbul'a gidip alışverişten eve döndü. Küçük çocuk arabadan iner inmez beraber büyüdüğü Haydut ile oynamak istedi. Bu sırada anne çocuğunun çığlık sesleri üzerine hemen bahçeye koştu. Küçük Azad kanlar içinde köpeğinin dişleri arasındaydı. Oğlunu köpeğin ağzından alan Sakine İlaldı hemen eşiyle birlikte çocuklarını hastaneye götürdü. Ancak küçük çocuk olay yerindeyken yaşamını yitirmişti.

    "KISKANMIŞ, DİYORLAR"
    Baba Celal İlaldı olan bitene hâlâ inanamıyor: "Kangal köpeğin çocuk öldürdüğü nerede görülmüş. Doktorlar 'Kıskanmıştır' diyor. O gün giydiğim gömleğimi ve kravatımı saklıyorum. Üzerlerinde çocuğumun kanı var çünkü. Kulübeleri yıktırdım" diyor. Acı olayın ardından köpek, Ortaköy Belediyesi tarafından belediyeye ait garajda muhafaza altına alındı. Yetkililer, olay günü boğulmak üzere olan köpeği iğneyle etkisiz hale getirdiklerini belirttiler. Bir çöp kamyonunun altında tutulan Kangal köpeğin çok sessiz olduğu ve kamyonun altından ç ı k m a d ı ğ ı belirtildi.

    _____________________________________________

    Hep duyardık, Pitbull - Rotweiller dehşeti diye!!
    Ama bu kez gurur kaynağımız Kangallarımızdan bir katil çıktı.
    Normalde Kangal köpeklerini sahiplerine çok sadık olmasada insanlara her daim sevgi dolular diye biliyordum.
    Doğası gereği biraz asi olan bu hayvanlardan gün gelipte bir insan canı alacak olan çıkmasını beklemiyordum.
    siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?







  • Evet, kangallar çok sadıktır. Hareketli ve sakin olabilirler, ancak bu salırgan oldukları anlamına gelmez. Benim de duyduğum münferit bir olaydır kangallarla ilgili. Kangalın bunu yapmasına neden nedir bilemiyorum, ancak aracın altına saklanması pek de iyi muamelelere maruz kalmadığını işaret ediyor. Yine de çocuğu öldüresiye ısırmasına mazeret değil elbette.

    Unutulmamalıdır ki her ırktan mizacı bozuk çıkar. Bu insanlarda da böyledir, İran kedilerinde de. Kangallarda da böyle olduğunu görmüş olduk...
  • 5 yaşındaki bir çocuğu hayvan ile başbaşa bırakandadır suç...
    Köpeğin bir suçu yoktur.
    O sonuçta bir hayvandır.
    Hayvan!

    Babasını tv'de izledim.
    Hal/hareket ve tavırları beni çok rahatsız etti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    5 yaşındaki bir çocuğu hayvan ile başbaşa bırakandadır suç...
    Köpeğin bir suçu yoktur.
    O sonuçta bir hayvandır.
    Hayvan!

    Babasını tv'de izledim.
    Hal/hareket ve tavırları beni çok rahatsız etti.
    Ben de şaşırdım ama her ırktan tek tükte olsa çıkabiliyor.
    Ayrıca neden saldırdığı da bilinmiyor.Onu öğrenip yorum yapmak daha mantıklı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matters

    Ben de şaşırdım ama her ırktan tek tükte olsa çıkabiliyor.
    Ayrıca neden saldırdığı da bilinmiyor.Onu öğrenip yorum yapmak daha mantıklı...

    Alıntıları Göster
    Ne tür olursa olsun bir köpek ile bir çocuğu yalnız bırakmak kesinlikle ihmaldir. Sonuçta bir çocuk köpekten anlamaz. Köpeğin neye tepki verip vermeyeceğini bilmez. Kafasına eseni köpeğe yapar. Köpekte bunları görmezden gelebilir yada çocuğa tepkide verebilir. Belki çocuk köpeğin kuyruğunu çekiştirp durdu (bildiğim kadarı ile kangallar kuyruk konusunda çok hassas oluyorlar). Köpek erkekse belkide kızışma dönemidir yani agresifleştiği bir dönem. Belki köpek sadece oyun oynuyordu. Bu tür büyük köpekler oyun oynarken bile acı verebiliyorlar.

    Yani kıssadan hisse çıkarırsak köpek ve çocuk = ateş ve barut bu yüzden tek başlarına bırakmamak gerekir.




  • Bilgiler yararlı olabilir;

    ═════════════════════════
    Kangal Köpeği.
    ═════════════════════════

    Ana yurdu Türkiye olan bir çoban köpeği ırkı.
     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

    Kangal Köpeği'nin kökeni hakkında rivayet sayılabilecek bazı görüşler vardır. Ancak, 11 Temmuz 2003'te düzenlenen I. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu'nun sonuç bildirisinde, “büyük Türk göçleri sırasında Türkistan'dan Anadolu'ya getirilen bir köpek ırkı olduğu” kabul edilmiştir.

    Kangal ilçesine de adını verdiği düşünülen, Orta Asya'dan göç eden “Kanglı (Kangar)” Türk boyunun, göç ederken bu köpek ırkını da getirdiği düşünülmektedir. Orhan Yılmaz, "Kangal Köpeği / Tarihi-Tanıtımı-Yetiştirilmesi-Islahı" adlı kitabında “Kanglı” Türk boyunun Orta Asya'dan göç ederken yanlarında üç şeyi getirdiklerinden bahseder; bunların at, it ve koyun olduğunu söyler. Kangalların, bu boyun göç sırasında getirdiği bir ırk olduğunu kaydeder.

    İlk rivayete göre, Hint Mihracesi tarafından Osmanlı padişahına bir köpek hediye edilir. Bu padişah muhtemelen Yavuz Sultan Selim'dir. Hediye edilen köpek Kangal'ın Deliktaş köyü yakınlarında kaybolur. Köpek, tüm aramalara rağmen bulunamaz. Kangal köpeğinin, bu kaybolan köpekten türediği şeklindeki rivayete göre, Kangal köpeği'nin kökeni Hindistan'dır.

    Diğer bir rivayet ise, Kangal Köpeği'nin kökeninin Anadolu olduğunu söyler. Eski Anadolu uygarlıklarının vahşi hayvanlardan korunmak için, “aslan gibi güçlü” ve iri yarı olan bu köpekleri kullandıkları söylenmektedir.

    Evliya Çelebi de, Seyahatnâme'sinde Kangal Köpekleri'nden bahseder. O da, bu köpeklerin “aslan kadar güçlü” ve cüsseli olduğunu yazmaktadır. Doğan Kartay, hem "Türk Çoban Köpeği Kangal" kitabında hem de I. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu'nda sunduğu bildiride, Kangalların, Osmanlı döneminde Yeniçeriler tarafından hem askeri işlerde hem de savaşlarda kullanıldığından bahsetmektedir. Kartay'ın bildirisinde, Romalılarda “aslan” sözcüğünün karşılığı olan “Samson” kelimesinin, Türkçeye “Samsun” olarak yerleştiği ve Kangalların aslana benzetildiği için Kangalları kullanan birliğe “Samsoncular” denildiğini söylemektedir.

    Kangal'ın Morfolojik Irk Özellikleri

    Kangal köpeğinin vücut yapısı aslanı andırır. Kuyruğu kıvrımlı, yukarı doğru kalkık ve halka biçimindedir. Kök kısmı kalın, uç kısmı çok ince olmayan bu kuyruk gövde renginden biraz daha koyudur. Kuyruğun halka şeklinde ve kök ve üst kısmının siyah kırçıllı, en uç kısmının ise beyaz ya da siyah olması iyi özellik sayılır.

    Yüzün burun kısmından alına doğru az veya çok karalığı, Karabaş ırkının belirleyici özelliğidir. Kangallarda kafa iri, alın kısmı geniş ve yüksek, çene kalın ve güçlü, dişler çok iridir. Çene ve burun orta uzunlukta, burun küt, kulaklar üçgen şeklinde, büyükçe, kafaya yapışacak şekilde aşağı sarkık ve siyah dalgalı görünümdedir. Gözler oval, genelde siyah ve kahverengi olup etrafı siyahtır. Boyun hafifçe eğik, adaleli, kısa ve başa yakın genişliktedir. Gövde kirli beyaz, bazen gri bazen de açık kahverengi kırçıllıdır. Göğüs oldukça geniş ve adaleli olup rakibine ilk saldırıda kullandığı silahıdır. Kalça oldukça küçük olup, boyun yüksekliğindedir. Bel ince, karın içeri çekiktir. Ön bacaklar oldukça kalın ve adaleli olup kavgada kullandığı önemli silahlardan biridir. Arka bacaklar, ön bacaklar kadar kalın olmamakla birlikte, daha uzun olup, düşmanını biran önce yakalamada büyük avantaj sağlar. Ayaklar iri, yere basan kısmı uzunca, parmaklar bombeli ve siyahtır. Ayakların tümü veya dizden yukarısı gövdesinin rengindedir. Ön ayak parmakları dört adet olup kalın ve küt tırnaklıdır. Tabandaki tırnaksız olan beşinci yassı parmak topuk görevi yapar. Bazılarında, ayak pençesinin üzerinde de bir tırnak bulunabilir. Bu tırnak arka ayaklarda çift olabilmektedir. Bedeni kısa ve sık tüylerle kaplı olup bozdan çelik rengine kadar farklılık gösterir. Göğüste beyaz bir madalyon bulunabilir. Yüzündeki Kangal beni ya da benleri ile üst damağındaki siyah leke Kangal'ın soy saflığının garantisidir.


     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

    Kangal Çoban Köpeğinin Özellikleri

    Dünyada emsali görülmemiş bir köpek türü olan Kangal Çoban köpekleri, Türkiye’de ve yabancı devletlerde haklı bir üne sahiptir. Özellikle İngiltere ve Amerika’da bu köpekleri sevenler tarafından dernekler kurulmuş, yarışmalar yapılmıştır.

    Kangal Çoban Köpekleri çok cesur, gayet hızlı ve çeviktirler. Kadın ve çocuklara karşı gayet muhlis, kötü niyetli kişilere karşı son derece caydırıcı bir silah olan Kangal köpekleri çok zeki, önsezileri kuvvetli ve sahibine aşırı bağlıdırlar. Sahibi tarafından azarlandığı zaman suçlu bir çocuk gibi başını öne eğer, sahibinin gözlerine masum masum bakarak af edilmesini bekler. Hislerini yalnız hal, hareket, mimik ve jestlerle değil çıkardıkları çeşitli tonlardaki havlamalarla belli ederler.

    Kangal Çoban Köpekleri görevlerine çok sadıktırlar.
    Şöyle ki; dağda sürüden ayrılan veya geride kalan koyunun başından günlerce aç ve susuz bekledikleri Kangal çiftçileri tarafından anlatılmaktadır. Kangal Çoban Köpeğine sahip çiftçilerin en büyük gurur kaynağı köpeklerinin kurt boğmalarıdır. Kurt boğan köpeğe sahip olmak onlar için bir ayrıcalık ve övünç kaynağıdır. Yüzyılların ihmaline rağmen ne ırk vasıflarından ne de yüksek ruh yapısından en ufak bir taviz vermemiştir. Kan asaletine çok bağlıdır. Doğuda serbest iken bile başka bir karnivorla çiftleşmesi mümkün değildir. 1975 yılında askeri amaçla eğitime alınmış ve asırlardır bu yönde eğitim gören köpek türlerinden çok daha yetenekli olduğunu kanıtlamıştır.

    İyi bir köpekte şu özellikler olmalıdır;

    Zekâ: Orta-yüksek düzeyde
    Güvenirlilik:
    Sürü hayvanına ve sahiplerine zarar vermemelidir.
    Dikkatlilik: Görevine karşı ilgi ve dikkati bulunmalıdır.
    Koruyuculuk: Yabancıya karşı reaksiyoner (havlama-saldırı) olmalıdır.
    Güç: Olası düşmanı durduracak (kurt-hırsız) güçte olmalıdır.
    Hız: Olası düşmanı kovalayıp yakalayacak hızda olmalıdır.
    Cesaret: En önemli özellik olarak cesareti söyleyebiliriz.

    Cesareti olmayan bir köpek diğer 6 özelliğe sahip olsa da etkili olamaz. Tüm bu özelliklerin hepsini en yüksek düzeyde Kangal köpeklerinde bulmamız mümkündür. İşte bu özelliklerinden dolayı Kangal köpekleri Dünya köpekleri arasında hak ettiği değeri ve birinciliğini her zaman koruyacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer

    Bilgiler yararlı olabilir;

    ═════════════════════════
    Kangal Köpeği.
    ═════════════════════════

    Ana yurdu Türkiye olan bir çoban köpeği ırkı.
     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

    Kangal Köpeği'nin kökeni hakkında rivayet sayılabilecek bazı görüşler vardır. Ancak, 11 Temmuz 2003'te düzenlenen I. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu'nun sonuç bildirisinde, “büyük Türk göçleri sırasında Türkistan'dan Anadolu'ya getirilen bir köpek ırkı olduğu” kabul edilmiştir.

    Kangal ilçesine de adını verdiği düşünülen, Orta Asya'dan göç eden “Kanglı (Kangar)” Türk boyunun, göç ederken bu köpek ırkını da getirdiği düşünülmektedir. Orhan Yılmaz, "Kangal Köpeği / Tarihi-Tanıtımı-Yetiştirilmesi-Islahı" adlı kitabında “Kanglı” Türk boyunun Orta Asya'dan göç ederken yanlarında üç şeyi getirdiklerinden bahseder; bunların at, it ve koyun olduğunu söyler. Kangalların, bu boyun göç sırasında getirdiği bir ırk olduğunu kaydeder.

    İlk rivayete göre, Hint Mihracesi tarafından Osmanlı padişahına bir köpek hediye edilir. Bu padişah muhtemelen Yavuz Sultan Selim'dir. Hediye edilen köpek Kangal'ın Deliktaş köyü yakınlarında kaybolur. Köpek, tüm aramalara rağmen bulunamaz. Kangal köpeğinin, bu kaybolan köpekten türediği şeklindeki rivayete göre, Kangal köpeği'nin kökeni Hindistan'dır.

    Diğer bir rivayet ise, Kangal Köpeği'nin kökeninin Anadolu olduğunu söyler. Eski Anadolu uygarlıklarının vahşi hayvanlardan korunmak için, “aslan gibi güçlü” ve iri yarı olan bu köpekleri kullandıkları söylenmektedir.

    Evliya Çelebi de, Seyahatnâme'sinde Kangal Köpekleri'nden bahseder. O da, bu köpeklerin “aslan kadar güçlü” ve cüsseli olduğunu yazmaktadır. Doğan Kartay, hem "Türk Çoban Köpeği Kangal" kitabında hem de I. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu'nda sunduğu bildiride, Kangalların, Osmanlı döneminde Yeniçeriler tarafından hem askeri işlerde hem de savaşlarda kullanıldığından bahsetmektedir. Kartay'ın bildirisinde, Romalılarda “aslan” sözcüğünün karşılığı olan “Samson” kelimesinin, Türkçeye “Samsun” olarak yerleştiği ve Kangalların aslana benzetildiği için Kangalları kullanan birliğe “Samsoncular” denildiğini söylemektedir.

    Kangal'ın Morfolojik Irk Özellikleri

    Kangal köpeğinin vücut yapısı aslanı andırır. Kuyruğu kıvrımlı, yukarı doğru kalkık ve halka biçimindedir. Kök kısmı kalın, uç kısmı çok ince olmayan bu kuyruk gövde renginden biraz daha koyudur. Kuyruğun halka şeklinde ve kök ve üst kısmının siyah kırçıllı, en uç kısmının ise beyaz ya da siyah olması iyi özellik sayılır.

    Yüzün burun kısmından alına doğru az veya çok karalığı, Karabaş ırkının belirleyici özelliğidir. Kangallarda kafa iri, alın kısmı geniş ve yüksek, çene kalın ve güçlü, dişler çok iridir. Çene ve burun orta uzunlukta, burun küt, kulaklar üçgen şeklinde, büyükçe, kafaya yapışacak şekilde aşağı sarkık ve siyah dalgalı görünümdedir. Gözler oval, genelde siyah ve kahverengi olup etrafı siyahtır. Boyun hafifçe eğik, adaleli, kısa ve başa yakın genişliktedir. Gövde kirli beyaz, bazen gri bazen de açık kahverengi kırçıllıdır. Göğüs oldukça geniş ve adaleli olup rakibine ilk saldırıda kullandığı silahıdır. Kalça oldukça küçük olup, boyun yüksekliğindedir. Bel ince, karın içeri çekiktir. Ön bacaklar oldukça kalın ve adaleli olup kavgada kullandığı önemli silahlardan biridir. Arka bacaklar, ön bacaklar kadar kalın olmamakla birlikte, daha uzun olup, düşmanını biran önce yakalamada büyük avantaj sağlar. Ayaklar iri, yere basan kısmı uzunca, parmaklar bombeli ve siyahtır. Ayakların tümü veya dizden yukarısı gövdesinin rengindedir. Ön ayak parmakları dört adet olup kalın ve küt tırnaklıdır. Tabandaki tırnaksız olan beşinci yassı parmak topuk görevi yapar. Bazılarında, ayak pençesinin üzerinde de bir tırnak bulunabilir. Bu tırnak arka ayaklarda çift olabilmektedir. Bedeni kısa ve sık tüylerle kaplı olup bozdan çelik rengine kadar farklılık gösterir. Göğüste beyaz bir madalyon bulunabilir. Yüzündeki Kangal beni ya da benleri ile üst damağındaki siyah leke Kangal'ın soy saflığının garantisidir.


     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

     Sivas Kangal'a yakışmadı..?

    Kangal Çoban Köpeğinin Özellikleri

    Dünyada emsali görülmemiş bir köpek türü olan Kangal Çoban köpekleri, Türkiye’de ve yabancı devletlerde haklı bir üne sahiptir. Özellikle İngiltere ve Amerika’da bu köpekleri sevenler tarafından dernekler kurulmuş, yarışmalar yapılmıştır.

    Kangal Çoban Köpekleri çok cesur, gayet hızlı ve çeviktirler. Kadın ve çocuklara karşı gayet muhlis, kötü niyetli kişilere karşı son derece caydırıcı bir silah olan Kangal köpekleri çok zeki, önsezileri kuvvetli ve sahibine aşırı bağlıdırlar. Sahibi tarafından azarlandığı zaman suçlu bir çocuk gibi başını öne eğer, sahibinin gözlerine masum masum bakarak af edilmesini bekler. Hislerini yalnız hal, hareket, mimik ve jestlerle değil çıkardıkları çeşitli tonlardaki havlamalarla belli ederler.

    Kangal Çoban Köpekleri görevlerine çok sadıktırlar.
    Şöyle ki; dağda sürüden ayrılan veya geride kalan koyunun başından günlerce aç ve susuz bekledikleri Kangal çiftçileri tarafından anlatılmaktadır. Kangal Çoban Köpeğine sahip çiftçilerin en büyük gurur kaynağı köpeklerinin kurt boğmalarıdır. Kurt boğan köpeğe sahip olmak onlar için bir ayrıcalık ve övünç kaynağıdır. Yüzyılların ihmaline rağmen ne ırk vasıflarından ne de yüksek ruh yapısından en ufak bir taviz vermemiştir. Kan asaletine çok bağlıdır. Doğuda serbest iken bile başka bir karnivorla çiftleşmesi mümkün değildir. 1975 yılında askeri amaçla eğitime alınmış ve asırlardır bu yönde eğitim gören köpek türlerinden çok daha yetenekli olduğunu kanıtlamıştır.

    İyi bir köpekte şu özellikler olmalıdır;

    Zekâ: Orta-yüksek düzeyde
    Güvenirlilik:
    Sürü hayvanına ve sahiplerine zarar vermemelidir.
    Dikkatlilik: Görevine karşı ilgi ve dikkati bulunmalıdır.
    Koruyuculuk: Yabancıya karşı reaksiyoner (havlama-saldırı) olmalıdır.
    Güç: Olası düşmanı durduracak (kurt-hırsız) güçte olmalıdır.
    Hız: Olası düşmanı kovalayıp yakalayacak hızda olmalıdır.
    Cesaret: En önemli özellik olarak cesareti söyleyebiliriz.

    Cesareti olmayan bir köpek diğer 6 özelliğe sahip olsa da etkili olamaz. Tüm bu özelliklerin hepsini en yüksek düzeyde Kangal köpeklerinde bulmamız mümkündür. İşte bu özelliklerinden dolayı Kangal köpekleri Dünya köpekleri arasında hak ettiği değeri ve birinciliğini her zaman koruyacaktır.
    Haberi okuduğumda aklıma ilk gelen köpeğe sahibi tarafından iyi davranılmadığı düşüncesiydi. Nihayetinde hayvan, içgüdüsü neyi emretmişse onu yapmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

    Haberi okuduğumda aklıma ilk gelen köpeğe sahibi tarafından iyi davranılmadığı düşüncesiydi. Nihayetinde hayvan, içgüdüsü neyi emretmişse onu yapmış.

    Alıntıları Göster
    Kangal köpeği daha sadakatli diğerleri daha vahşi diye bir şey yoktur. Kangal da Rottweiller da mastiff alttürüne ait büyük boy (iri) sınıfından köpek ırkları. Bir kangal cinsi köpeğinin yapabilecekleriyle diğer tüm köpeklerin yapabilecekleri programlanmamış bir şeydir. Bunu kestiremezsiniz. Koşullara göre kangal köpeği hem uysal hemde yırtıcı olabilir ki bu diğer tüm köpek ırkları için geçerlidir.Bazı kişiler işi öyle benim köpeğim onların köpeği boyutlarına getirmişlerki anlamak güç gerçekten...Neymiş efendim kangal köpekleri aynı anneden olan kardeşleriyle çok ender çiftleşirlermişmiş.Eee bu kangal köpeklerinin ar sahibi pitbulların namussuz olduğunumu gösterir?; hayır. Pes diyorum başkada bir şey demiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ice Cube

    Kangal köpeği daha sadakatli diğerleri daha vahşi diye bir şey yoktur. Kangal da Rottweiller da mastiff alttürüne ait büyük boy (iri) sınıfından köpek ırkları. Bir kangal cinsi köpeğinin yapabilecekleriyle diğer tüm köpeklerin yapabilecekleri programlanmamış bir şeydir. Bunu kestiremezsiniz. Koşullara göre kangal köpeği hem uysal hemde yırtıcı olabilir ki bu diğer tüm köpek ırkları için geçerlidir.Bazı kişiler işi öyle benim köpeğim onların köpeği boyutlarına getirmişlerki anlamak güç gerçekten...Neymiş efendim kangal köpekleri aynı anneden olan kardeşleriyle çok ender çiftleşirlermişmiş.Eee bu kangal köpeklerinin ar sahibi pitbulların namussuz olduğunumu gösterir?; hayır. Pes diyorum başkada bir şey demiyorum.

    Alıntıları Göster
    Haberde "Kangal" denmiş, fakat "Kangal kırması" diye geçiyor aşağıdaki linkte... (Ajans'ın geçtiği haberi de görmüştüm, onda da "Kangal kırması" olarak geçiyordu...)

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=525772&Date=09.05.2008




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evet, İsyan!

    Haberde "Kangal" denmiş, fakat "Kangal kırması" diye geçiyor aşağıdaki linkte... (Ajans'ın geçtiği haberi de görmüştüm, onda da "Kangal kırması" olarak geçiyordu...)

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=525772&Date=09.05.2008

    Alıntıları Göster
    Köpeğin saf kangal olmadığı ortada,Ayrıca her tür canlıda kafadan kontak canlılar çıkabilir.Bazı köpeklerin sağı solu belli olmuyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oblomòv

    Köpeğin saf kangal olmadığı ortada,Ayrıca her tür canlıda kafadan kontak canlılar çıkabilir.Bazı köpeklerin sağı solu belli olmuyor

    Alıntıları Göster
    Geçen gece National Geographic Wild'da iki tane kobra yılanı oynatıcısının baktıkları yılanlar tarafından ısırılması ve akabinde gelişen olayları konu alan bir belgesel vardı.Belgeselin sonunda Amerikalı yılan eğitmeni bu olaydan sonra kesinlikle hayvanlara karşı bir kinim oluşmadı;sonuçta yaptığım işin tehlikesini biliyorum ve oda bir hayvan ve görevi sokmak ve o da görevini yaptı, dedi.
    Televizyonda katil hayvan,cani köpek diye haberler oluyor.Bunu yapan düşünme yeteneği olan ve iyiyi-kötüyü bir insan gibi ayırt etme yeteneğine sahip olan bir mahluk değil.Bizse onlara katil sıfatını atfediyoruz.Bir hayvanın her zaman uysal olmasını,hiç kimseye zarar vermemesini bekleyemezsiniz.Sonuçta bir hayvan ve hayvanlara cani,katil gibi sıfatlar takılmasını da son derece saçma buluyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gücdevani

    Geçen gece National Geographic Wild'da iki tane kobra yılanı oynatıcısının baktıkları yılanlar tarafından ısırılması ve akabinde gelişen olayları konu alan bir belgesel vardı.Belgeselin sonunda Amerikalı yılan eğitmeni bu olaydan sonra kesinlikle hayvanlara karşı bir kinim oluşmadı;sonuçta yaptığım işin tehlikesini biliyorum ve oda bir hayvan ve görevi sokmak ve o da görevini yaptı, dedi.
    Televizyonda katil hayvan,cani köpek diye haberler oluyor.Bunu yapan düşünme yeteneği olan ve iyiyi-kötüyü bir insan gibi ayırt etme yeteneğine sahip olan bir mahluk değil.Bizse onlara katil sıfatını atfediyoruz.Bir hayvanın her zaman uysal olmasını,hiç kimseye zarar vermemesini bekleyemezsiniz.Sonuçta bir hayvan ve hayvanlara cani,katil gibi sıfatlar takılmasını da son derece saçma buluyorum.

    Alıntıları Göster
    Normalde köpekleri çok severim ama bu haberden sonra soğudum resmen




  • Kangal diye prestij sahibi bir adam Dünya zirvesine çıkıp bir çocuğu mu ısırdı yoksa gerçekten köpek olan kangalı mı kınıyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vasago

    Ne tür olursa olsun bir köpek ile bir çocuğu yalnız bırakmak kesinlikle ihmaldir. Sonuçta bir çocuk köpekten anlamaz. Köpeğin neye tepki verip vermeyeceğini bilmez. Kafasına eseni köpeğe yapar. Köpekte bunları görmezden gelebilir yada çocuğa tepkide verebilir. Belki çocuk köpeğin kuyruğunu çekiştirp durdu (bildiğim kadarı ile kangallar kuyruk konusunda çok hassas oluyorlar). Köpek erkekse belkide kızışma dönemidir yani agresifleştiği bir dönem. Belki köpek sadece oyun oynuyordu. Bu tür büyük köpekler oyun oynarken bile acı verebiliyorlar.

    Yani kıssadan hisse çıkarırsak köpek ve çocuk = ateş ve barut bu yüzden tek başlarına bırakmamak gerekir.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    Ne tür olursa olsun bir köpek ile bir çocuğu yalnız bırakmak kesinlikle ihmaldir. Sonuçta bir çocuk köpekten anlamaz. Köpeğin neye tepki verip vermeyeceğini bilmez. Kafasına eseni köpeğe yapar. Köpekte bunları görmezden gelebilir yada çocuğa tepkide verebilir. Belki çocuk köpeğin kuyruğunu çekiştirp durdu (bildiğim kadarı ile kangallar kuyruk konusunda çok hassas oluyorlar). Köpek erkekse belkide kızışma dönemidir yani agresifleştiği bir dönem. Belki köpek sadece oyun oynuyordu. Bu tür büyük köpekler oyun oynarken bile acı verebiliyorlar.

    Yani kıssadan hisse çıkarırsak köpek ve çocuk = ateş ve barut bu yüzden tek başlarına bırakmamak gerekir.

    arkadaş dediklerinin her kelimesine katılıyorum..ama bunlar sadece bir tahmin gercekte olayin nasil olduğunu öğrensek daha iyi yorumlar yapabilirdik




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unalkoc

    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    Ne tür olursa olsun bir köpek ile bir çocuğu yalnız bırakmak kesinlikle ihmaldir. Sonuçta bir çocuk köpekten anlamaz. Köpeğin neye tepki verip vermeyeceğini bilmez. Kafasına eseni köpeğe yapar. Köpekte bunları görmezden gelebilir yada çocuğa tepkide verebilir. Belki çocuk köpeğin kuyruğunu çekiştirp durdu (bildiğim kadarı ile kangallar kuyruk konusunda çok hassas oluyorlar). Köpek erkekse belkide kızışma dönemidir yani agresifleştiği bir dönem. Belki köpek sadece oyun oynuyordu. Bu tür büyük köpekler oyun oynarken bile acı verebiliyorlar.

    Yani kıssadan hisse çıkarırsak köpek ve çocuk = ateş ve barut bu yüzden tek başlarına bırakmamak gerekir.

    arkadaş dediklerinin her kelimesine katılıyorum..ama bunlar sadece bir tahmin gercekte olayin nasil olduğunu öğrensek daha iyi yorumlar yapabilirdik

    Alıntıları Göster
    geçen senelerdede böyle bir olay olmamışmıydı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    geçen senelerdede böyle bir olay olmamışmıydı.

    Alıntıları Göster
    Sonuçta hayvan bu yahu, ne bekliyorsunuz ki?Sıkıştırırsanız, strese sokarsanız saldırır.Böyle bir durumun olmadığını tam olarak bilmiyoruz.
    Her insan hata yapabilir diyoruz(ki insan bu yani), gariban, beynini kullanamayan bir hayvandan neler bekliyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doğukann

    Sonuçta hayvan bu yahu, ne bekliyorsunuz ki?Sıkıştırırsanız, strese sokarsanız saldırır.Böyle bir durumun olmadığını tam olarak bilmiyoruz.
    Her insan hata yapabilir diyoruz(ki insan bu yani), gariban, beynini kullanamayan bir hayvandan neler bekliyoruz?

    Alıntıları Göster
    Yazık olmuş gerçekten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Gezer

    Yazık olmuş gerçekten...

    Alıntıları Göster
    Böyle olaylardan nefret ediyorum!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red Kit

    Böyle olaylardan nefret ediyorum!

    Alıntıları Göster
    sivas kangal ın kırma olduğundan bahsedilmiş, has ırk varmıdır?varsa kim neye göre belirler?Diyelim has ırk var!Bu kangal nasıl yetiştirilmiş, saldırgan olması ihtimali yokmudur?bağlayın bir insanını direğe , gece gündüz orda yaşasın,yemek su verin,ne verirseniz verin!?ne beklersiniz ondan?"has insan" abi saldırmaz mı! dersiniz??niye bunca insan ölümü?karıncayı dahi incitmeyecek denilen biri neden insan öldürür?sebebi nedir?has insan olması mı?Yok abi!yaww!bu kangal işkenceden zevk alır ne yaparsan yap saldırmaz...Üstün ırk!hatta insan dan bile üstün:)Özgürlük mü?doğal yaşam mı?o da ne?evde yaşarım, kulubeye bağlı yaşarım, doğala yaşamımı hiç özlemiyom...Kırlarda koşmak mı?o da ne?evde yaşarım abi...yeter ki insanın egosu tatmin olsun.

    Ben bir hayvan severim.Eşimin zoruyla evde köpek besliyorum.Dışarı çıkmadığı sürece evde yatıyor miskin miskin veya küskün.Dışarı çıkınca inanmazsınız yaptıklarına...Evinde bahçesi olanlar için (bağlamadığı sürece) köpek beslemek bir derece ideal olabilir.


    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 14 Mayıs 2008; 22:45:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Massaimassai

    sivas kangal ın kırma olduğundan bahsedilmiş, has ırk varmıdır?varsa kim neye göre belirler?Diyelim has ırk var!Bu kangal nasıl yetiştirilmiş, saldırgan olması ihtimali yokmudur?bağlayın bir insanını direğe , gece gündüz orda yaşasın,yemek su verin,ne verirseniz verin!?ne beklersiniz ondan?"has insan" abi saldırmaz mı! dersiniz??niye bunca insan ölümü?karıncayı dahi incitmeyecek denilen biri neden insan öldürür?sebebi nedir?has insan olması mı?Yok abi!yaww!bu kangal işkenceden zevk alır ne yaparsan yap saldırmaz...Üstün ırk!hatta insan dan bile üstün:)Özgürlük mü?doğal yaşam mı?o da ne?evde yaşarım, kulubeye bağlı yaşarım, doğala yaşamımı hiç özlemiyom...Kırlarda koşmak mı?o da ne?evde yaşarım abi...yeter ki insanın egosu tatmin olsun.

    Ben bir hayvan severim.Eşimin zoruyla evde köpek besliyorum.Dışarı çıkmadığı sürece evde yatıyor miskin miskin veya küskün.Dışarı çıkınca inanmazsınız yaptıklarına...Evinde bahçesi olanlar için (bağlamadığı sürece) köpek beslemek bir derece ideal olabilir.


    Saygılarımla,

    Alıntıları Göster
    quote:

    Sivas Kangal'a yakışmadı..?


    Konuy açan arkadaş sakın üzerine alınmasın kötü niyetle yazmıyorum. Sivas kangal köpeğine neden yakışmamış? Tabanı hayvan değil mi bunun yani sonuçta bir hayvandan nasıl olmasını beklersiniz?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.