Şimdi Ara

Sistemimi Upgrade Ediyorum YARDIMLARINIZI BEKLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar,
    Öncelikle belirtmek isterim bu konuda maalesef ki ciddiyim. Yok 4k yok 5k lık sistem toplayacam deyip insanların vaktini alan flamerlardan olmayacağım inşallah. Sistemini geliştirmek upgrade etmek veya yeni sistem toplayacak arkadaşlara da yardımcı olacak bir konu olur umuduyla.
    Konuyu daha zevkli kılmak maksadıyla başımdan geçenleri hikaye şeklinde anlattım ve rahat okunması için paragrafları renklendirdim, okumak istemeyenlere alta özet geçtim.

    Öncelikle mevcut sistemimi sizlere belirteyim ardından "maalesef" dememin sebebini açıklayayım :)


    İŞLEMCİ : AMD FX 8150 BE 3,6 Ghz Up to 4,2 Ghz
    ANA KART : Asus Crosshair V Formula
    EKRAN KARTI : Powercolor Radeon HD 7870 2 Gb 256 Bit
    RAM : Gskill Ripjaws 2*4 Gb 1600 Mhz
    SABİT DİSK : Corsair Geforce GT 120 Gb SSD, WD Cavair Black 1 Tb 7200rpm 32 Mb Cache
    KASA ve PSU : Xigmatex Pantheon, Xigmatex 600 Watt PSU

    Üniversitede ilk yılımı tamamlayıp finallerin bitmesiyle ve Ramazan'ın gelmesinin sevinciyle mutlu mesut evime dönüyordum. Üniversiteye şehir dışına gitmem sebebiyle evdeki internetimi kestirmiştim. Eve gelmeden 2-3 gün öncesinde internete başvurdum. Tabi Ramazan başlayacak ben de heyecanlanıyorum oyun oynayacağım internet gelecek yeni bir de mouse aldım içim kıpır kıpır. Her neyse çok şükür eve sapa salim ulaştım. Tabi interneti sabırsızlıkla bekliyorum 1 yıl oyun oynayamadım doğru düzgün masaüstünü götürememiştim belli başlı sebeplerden dolayı. Evde interneti beklerken dedim bari bir şeylerle uğraşayım. Kasanın içini temizleyeyim işlemci ekran kartı macununu bir yenileyim.
    Kasanın için açtım fanların her birini ayrı ayrı sildim süpürdüm aralarındaki tozları diş fırçası yardımıyla aldım, bütün parçaları söktüm ana kartın arkasını da temizledim, parçaları teker teker taktım işlemimi başarıyla tamamladım bir kaç saatlik uğraştan sonra. Neyse fişleri taktım bilgisayarı bir açtım harddisklerin üzerindeki iki fan ve cpu arkasındaki fan çalışmıyor. Pc yi tekrar kapattım bağlantıları kontrol ediyorum. Tekrar tekrar denedim fakat fanlar çalışmıyor. Zaten böyle şeylerde bilirsiniz illa bir şey geliyor insanın başına yok fan oturmaz yok işlemci macunu fazla kaçar yok o çalışmaz vs. Sonradan kasanın içindeki kablolardan birisini boşta kaldığını gördüm. Bu Psu dan çıkan 4 pinlik bir kabloydu dedim herhalde bu ana kartın bir yerine bağlıydı. Öyle hatırladım o sırada, neyse ana kartın üzerinde 4 pinlik girişlerden birine bağladım kabloyu. Bir de bilen bilir kasanın üstündeki ön panele giden 3-4 tane güç kablosu var bunlar fanlardan çıkan yanlış hatırlamıyorsam 3 pinlik birbirine tam oturan kablolar. Bunları da tam oturttum yerlerine. Bastım power tuşuna fanlar çatır çatır dönüyor. Tabi bir sevindim bu kadar uğraştan sonra oldu diye. Ardından normalde bios ekranının gelmesi gereken yerde "AMERİKAN MEGATREND" ekranı geldi ardından da bileşenlerin isimleri yazdı ve bir hata çıktı." EC or EC flash might be corrupted. The system will shut down 15 seconds later". Diyordu ve bilgisayar 15 saniye sonra kapanıyordu.
    Neyse internet kafeye gidip araştırmaya koyuldum hatayı. Yazan her yöntemi denedim fakat başarılı olamadım. Tabi bu deneme süreçleri 4-5 gün sürdü. Bu arada o 4 pinlik anakarta taktığım güç kablosunuda çıkarmıştım. Neyse son çare hiç yapmam dediğim bilgisayarcıya götürdüm sistemi. Adam dedi 45 dakika sonra gel beraber bakalım neyi varmış diye. Adamlar açtık kasayı işlemciyi mi değiştirmek dersiniz macunu mu temizlemek dersiniz farklı fanlarla mı denemek dersiniz denenebilecek hemen hemen her şeyi denedik. Fakat sonuç yine hüsran .
    Neyse pes etmedim başka bilgisayarcıya götürdük. Tabi bu arada sorunun anakarttan kaynaklandığı kesin. Çünkü internetteki araştırmalarımın tüm sonuçları anakarta varıyor ve o hata ana karttaki sıkıntılı durumlarda görülüyormuş. Gittiğim bilgisayarcı dedi bunun bios sıfırlanacak yarın gel. Ertesi gün oldu tabi bu sefer umutluyum çünkü yazılımsal olarak hiçbir şekilde erişemiyorum bilgisayara ne bios ekranı geliyor ne başka bir şey. Adam da biosu bios çipinden sıfırlıcak. Ertesi gün oldu gittim adam dedi olmadı, ben yıkıldım doğal olarak düşünüp duruyorum kitlendi durup dururken ana kart parası diye.
    Mevcut ana kartımdan daha düşük seviyeli kartta almak istemiyorum. Dedim bari son çare servise vereyim. Fakat garantisi doldu ana kartın. Neyse aradım durum böyle böyle. Müşteri temsilcisi dedi bana ana kartınızı serviste tamir yapabiliriz fakat bu tamir ücretli olur dedi bende razı oldum gönderdim ana kartı. Bundan sonra olacak olaylar tabi daha trajik. 2 gün sonra aradım servisi tekrar dedim ne oldu bizim ana kart dediler ki kuzey ve güney köprüsü yanmış değiştirilmesi gerekiyor 245 lira ücreti var. Haydaa cebimde de para kalmamıştı o sıralar. Ben arkadaşlardan buldum buluşturdum topladım 245 lirayı gönderdim. Bunun üzerine bir kaç gün sonra tekrar aradım servisi dediler ki "Ana kartınız tamir olmuştur, gelip alabilirsiniz." Ben de kargoyla gönderdiğimi söyledim. Tamam o zaman verilen adrese geri göndereceklerini söylediler. Tabi ben tekrar sevinçliyim haftalar sonra sonunda bilgisayarı açıp kafa rahatlığıyla takılacam. Neyse 2 gün geçti ( Bu iki gün geçti dediğim 1 gün veya 3 gün de olabilir tam hatırlamıyorum parçanın geneli için geçerli bu yanlış bilgi vermiş olmayayım.) Ben tekrar aradım ne zaman kargoya vereceksiniz veya verdiniz diye. Müşteri temsilcisi dedi sizin ana kartınız tamir olamamıştır. Sizin gönderdiğiniz 245 lira delaleten size bir belge göndereceğiz. Bu belge ile ana kartınız aldığınız yerden sıfırıyla değiştirebilir veya para iadesi alabilirsiniz dedi. Ben yine sevindim ulan sıfır ana kart gelecek diye. Sonra mağazanın sitesine bir girdim benim ana kartın modeli artık yok ellerinde bir üst modeli varmış.
    Bundaki sıkıntı şurada ben aldığımda bilgisayarı dolar 1,8 di ona göre ana kart vergi hariç 417 liraydı. Şimdi dolar olmuş 2,92 benim ana kartın yeni serisinin fiyatı olmuş 920 lira... Bunun üzerine hazır 417 lira alacağım varken sistemimi upgrade etmek istedim. Burada da devreye siz giriyorsunuz sayın DH sakinleri :) Sistemi intel olarak toplayacağım.

    Özet : Ana kartı yaktım. Bunun üzerine sistemimi İntele çevireceğim yardım ederseniz sevinirim :)

    İşlemci olarak 6. nesil 6600k gayet makul gözüküyor. Şu anda internette 815 liraya bulunuyor. Bunun yanında işlemci 1151 soket olacağı için ramleride değiştirmem gerekecek. Ekran kartını ise bundan 3-4 ay sonra anca değiştiririm büyük ihtimalle. Nasipse bayramın 2. günü işe başlayacağım oradan gelecek parayı işlemci ve anakart ve ram e gömeceğim. İşlemci ram ve ana karta toplamda 1500 lira harcayacağım. 417 lirası malum mağazadan gelecek. Ekran kartını ise fiyat performans bir kart seçmeyi düşünüyorum. Son zamanlarda Amd 480x gayet güzel sonuç veriyor diye duydum fakat her türlü öneriye açığım.
    Lütfen tavsiyelerinizi kullandığınız ana kart işlemci veya ram veya ekran kartına göre değilde daha nesnel düşüncelere göre tavsiye etmeniz. Şimdiden çok teşekkürler

    Konuyu elimden geldiğince güncelleyeceğim.







  • yazı uzun olmuş ama okumayı severim ucuz bir anakart ve ram işini görmüyor mu bunu sormak istiyorum...(ram ve anakart oyun performansına etkisi sadece 2-3fps çok değil ordan artan parayla daha iyi işlemci ekran kartı daha yüksek fps verdirir en mantıklısı bu)

    200tl anakart 100tl rame harcarsın hızlıca biter olay...İleride bozulursada çok üzülmezsin zaten 200tl hah dersin ama 900tl biraz sıkıntı :D

    illa pahalı anakart alacaksan msi para iadesi yapıyor

    http://www.hepsiburada.com/staticPage/11339

    i5 6600k için 55tl sana geri verecek ordaki modellerden birini aldığında

    örnek:
    http://www.hepsiburada.com/msi-z170m-mortar-intel-z170-3200mhz-oc-ddr4-soket-1151-matx-anakart-p-BD804468

    bunu alırsan 65+55tl iade alacaksın yani anakart 467-120=347tlye gelecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 4 Temmuz 2016; 5:35:21 >




  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Hocam peki MSI Z170A GAMING M3 anakart nasıl olur 490 tl ye denk geliyor. Bu ana kart hakkında var mı bilginiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xigmatex

    Hocam peki MSI Z170A GAMING M3 anakart nasıl olur 490 tl ye denk geliyor. Bu ana kart hakkında var mı bilginiz?

    hangisi gözüne hoş geliyorsa dilediğini seç dediğim gibi oyun anakartları sli veya crossfire yapmadıkça gözümde ek bir değeri yok hatta bir video atayım:

    https://www.youtube.com/watch?v=yeuJAOVRoA0


    ramlerde aynı şekilde fpsye etkisi hatrı sayılır derecede çok az...
  • Up beyler hala tavsiyelere açığım
  • Oc yapmayacaksan, 6500-6600, b150m bazooka ve 8gb ddr4 ram işini görür.

    Yok eğer yapacağım diyorsan, 6600k + dediğin ankart iyidir.

    Ekran kartında 1060'ı bekle derim. Nvidia her zaman iyidir, iyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.