Şimdi Ara

Sistemim güclü ama aldığım değerler tatmin edici değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar ben Tulpar T7 v12.1 kullanıyorum sistem özellikleri
    Intel Core i7 7700K
    Nvidia GeForce GTX 1070
    16GB 2400MHz Ram
    256GB SSD
    1TB HDD
    oyunlarım HDDye kurulu ve orijinal ama GTA5/Online, Black Desert Online oynarken tatmin edici ve akıcı FPS değerleri göremiyorum tamamen max ayarlarda değilim ekran kartının çoğunu kullanmıyorum bütün driverlarım güncel ama yine de bu şekilde sonuç elde ediyorum. Fikirlerinize açığım şimdiden teşekkür ederim.



  • Windowsu ve BİOS u güncel tutmaya çalış. Diz üstü pc lerde çok da aman aman bir şeyler beklememek lazım.
  • Hocam sisteminiz BDO için gayet yeterli ve iyi. O yüzden BDO için yazacağım. Tabi yapıyorsanız başka sorun aramak gerekir ama yapmadıysanız söylediklerimi deneyip öyle kontrol edin oyunu.

    1 - Oyun ilk açıldığında Başlat demeden önce alt kısımdaki Ayarları açın. Performans Ayarları / Optimizasyon sekmesini açın. Bu sekmede sağ tarafta Oto Görüntü Eniyileme ve Düşük Güç Seçeneği tiklerini kapatın.

    2 - Daha sonra Görüntü Ayarlarını açın. Sağ tarafta en üstteki Oyun Penceresi Ayarları kısmından Tam Ekran Pencere olanı seçin. Oyun grafiklerini ise en yükseğe alın. Uygula - Onayla diyerek çıkın ve oyuna öyle başlayın.

    Performans Ayaları / Optimizasyon / Oto Görüntü Eniyileme ve Düşük Güç Seçeneğinin kapatılmasını oyun her açıldığını tekrar yapmanız lazım. Çünkü oyunu her kapattığınızda bu ayarlar sıfırlanıyor. Diğer ayarlar ise kalıcı oluyor.

    Olayları ise şu:

    Optimizasyon yaparken Düşük Güç Seçeneği ekran kartı gücünü kısıtlıyor ve düşük performans almanıza sebep oluyor. Onları kapatmak ekran kartı gücünü serbest bırakıyor.

    Tam Ekran Pencere olayı ise; tam ekran yapınca oyun 37 fpste sabitleniyor. Oyun Tam Ekran Pencere yapınca fps monitöre göre serbest kalıyor. Yani monitör kaç hz ise ona göre görüntüyü veriyor. Bendeki monitör 75hz en fazla 75 fps alabiliyorum. Oyunda vsync ayarı yok. O yüzden ancak bu kadar kullanabiliyoruz.

    Bu ayın (agustos 2018) son haftasında grafik güncellemesi gelecek belki o zaman bunlar düzelir. Ama BDO için bu ayarlar şart. Normal ayarlarda düşük kullanmak zorunda kalırsınız.

    Bdo için kullandığımız ayarlar bunlar ve mecburi yapılması gereken ayarlar (performans için). Bdo sorununu büyük ihtimalle bu şekilde çözersiniz. Sonucuda yazarsanız genel bir sistem sorunumu yoksa anlattığım gibi oyun özelliklerinden dolayı mı onu da anlamış oluruz. Yardımcı olabileceğimiz başka birşey var mı onada bakarız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.