Şimdi Ara

Sinema Sistemi İle İlgili Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Evimdeki sinema salonuma Z906 ses sistemi almıştım ama bass ı çalışmadığı için efektif olarak kullanamıyorum. Ses sistemini optik olarak PS ve Uydu alıcısına bağlıyorum.


    Bass düzgün kullanamadığım için, optik ses girişlerini düşünerek bu sistemi nasıl daha efektif kullanabilirim? Amfi+bass ile Z906 nın diğer hoparlörlerini kullansam olur mu? Bunun için bana tavsiye edebileceğiniz ürünler nelerdir bu konuda yardımcı olabilir misiniz?




  • Smocalypse S kullanıcısına yanıt
    Bir şey önermeden önce Sub’daki sorunu anlamamız gerekli.

    Z906’nın uydu (çevre) hoparlörleri gücü sub içindeki amfiden alır.
    Anladığım kadarıyla siz çevre hoparlörlerden ses alabiliyorsunuz ama Sub’dan ses gelmiyor. Bu kısım doğru mu?

    Eğer öyleyse ve de optik bağlantı yaptığınızı ve bağlantıda sorun olmadığını varsayarsak Sub içindeki amfinin sub’ın sürücüsünü (hoparlörün kendisini) besleyen kısmında bir sorun olmuş olabilir.

    Açıkçası en ideal çözüm, yetkili bir serviste Sub içindeki amfiyi tamir ettirmek olur. Bunun için bir yerlerle konuşup fiyat aldınız mı?


    Ek olarak z906’nın uydularında tiz sürücü yok. Hali ile ses kalitesi de pek iyi değil.
    Hali ile bu hoparlörleri kullanabileceğiniz ayrı bir ev sinema amfisi (AVR) alsanız bile alacağınız ses pek de iyi olmaz.

    Ayrıca AVR’lere aktif sub yani kendi içinde amfisi olan sublar bağlanır. Eğer sizin 906’nın içindeki Sub amfisi bozuksa zaten avr ile kullanamayacaksınız. Yada kullanmak için Sub’ın amfisini tamir ettirmeniz gerekecek. O zaman da ayrı bir amfi (AVR) almanıza gerek kalmayacak.


    O yüzden önce 906’yı tamir ettirme opsiyonunu değerlendirin derim.
    Eğer ürünün bedeline yakın bir fiyat çıkarsa o zaman alternatif senaryolara bakılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 19 Eylül 2023; 23:40:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Detaylı açıklamanız için öncelikle teşekkürler. optik kablolarda bir sıkıntı yok, ürünü Kanada'dan aldım, ürün 110-120V 1A çekiyor bunun için 120W ve 250W lık transformatörler denedim ama bass ı çalıştıramıyorum.


    Problem şu açınca pat diye bir ses geliyor öyle açılıyor ve bass çalışmıyor. Resetliyorum, ince ayar yapıyorum ama yine de çözüm olmadı.


    Çevre hoparlörlerde sıkıntı yok, 2 tane ayrı optik kullanıyorum istediğim gibi ses geliyor onda da sıkıntı yaşamıyorum. Hatta Coax taktım o da çalışıyor ama herşekilde bass ı çalıştıramıyorum. Çok yüksek de denedim, çok düşük de denedim olmadı.


    Bununla ilgili Ankara'da yetkili servis bulamadım açıkcası, varsa tavsiyelerinizi alabilirim

  • Evimde 15m2 lik camsız bir sığınak odası vardı, bu odanın her yerine piramit sünger yaparak ve projeksiyon koyarak sinema odası haline getirdim. Ev müstakil olduğu için ses ile ilgili bir problemim yok istediğim gibi sesi de açabiliyorum.


    Bu sistemi çalışır hale getiremezsem alternatif bir ses sistemi de düşünmek istiyorum. Projeksiyon PS ve Uydu ya bağlı genelde Netflix gibi online platformlardaki dizi/filmleri izliyorum. Bu sistemi çalışır hale getiremezsem alternatif önerilerinizi de alabilirim.

  • Smocalypse S kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız transformatörlerin gerçek anlamda o güçleri verebildiğinden emin olmadan net bir şey söylemek zor.
    Belki de gerekli gücü sağlayamadığı için sub amfisi sadece uydulara güç veriyor olabilir. Ama böyle bir durum teknik olarak mümkün mü emin değilim.

    Ya da gerçekten Sub’ın amfisinde bir sorun var ve tamir edilmeden çözülmeyecek. Bunu ancak bir tamirci ile çözebilirsiniz. Ama Ankara’da var mı bilmiyorum. Forumda ve Google’da araştırmak lazım.

    Bunun yanı sıra yeni bir sistem için arkalar için ayrı hoparlörleri olan gerçek 5.1 bir soundbar almanız daha iyi olur. Eskiden olsa AVR’li sistem kurun derdim ama fiyatlar çok uçtu. En düşüğünü 60-70 binden aşağı kuramazsınız. Bu sebeple 20 bin TL seviyesinde Samsung Q990C gibi bir model çok daha iyi olur.

    Medya oynatıcı, ps5, PC gibi tüm kaynakları Hdmi ile soundbara bağlayıp görüntüyü de yine Hdmi ile projeksiyona aktarırsınız. Bu sayede tüm güncel ses formatlarınından da faydalanmış olursunuz ve de kullanımı çok daha kolay olur.

    Soundbarlar için forumun ilgili aktif bir başlığı mevcut. Orayı incelemenizi öneririm. Kendim AVR’li sistem kullandığım için soundbarlara çok hakim değilim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 500W lık transformatör de denedim o da çalıştırmadı. Sorun onda değil tahminimce.


    Oda sinema odası olduğu için sadece ekran ve koltuk var, soundbar alırsam yere koymam lazım çok tercih etmiyorum da acaba sadece bass ve amfi alıp diğer uyduları da anfi ye bağlayarak sorunu çözemez miyim?


    Ya da herhangi bir sistemin sadece bass kısmını kullansam? Açıkcası çok fazla kullanmadığım için 20-30 bin ekstra para gömmek istemiyorum.


    Yardım ve yorumlarınız için tekrardan teşekkürler.

  • Smocalypse S kullanıcısına yanıt

    Siz gelin benim dükkanımdaki satılık Denon+Magnat ses sistemine bakın belki ilginizi çeker  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.