Şimdi Ara

Sineklerin uçuşundaki gizemi çözmek için, araştırmacılar video oyunu atmosferi yarattı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Ecnebiler de, God yarattı diyorlar.. Ben onlarla da tartıstım, bizdeki kadar olmasa da, onlarda da sağlam dinciler var en son bana bu adam icin dua edelim demislerdi.. Tüm dinler ve inananları hemen hemen aynıdır.. 

  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Benim mesajımda ki soru gayet net. Cevap vermeyip konuyu alakasız yerlere çekme.


    Önce evrim teorisinin bilimsel olmadığını öğren bence. Bir şeyin bilimsel olabilmesi için 2 şart var. Biri gözlemlenebilir olması biri de kontrol grubunun olmasıdır. Evrim safsatasını ne gözlemleyebilirsin ne de bir kontrol gurubu var. Bilimsel değildir. Evrim bir inançtır bilimle vs alakası da yoktur.


    İlk mesajımdaki ifademe vermen gereken cevap bekleye dursun şu bakterilerle ilgili yazdığın mesaj o kadar komik ki.


    Sen ve ben askere yazıldık diyelim. Sen savaşmayı iyi öğrendin ben öğrenemedim. İlk çatışmada ben öldüm. Sen hayatta kaldın. Sen şimdi senin şu bakteri örneğine göre yeni bir türe mi evrildin? Yoksa sadece savaşmayı öğrenmiş bir insan türü olmaya devam mı ediyorsun? İstidat ve kabiliyet gelişimi bu. Allah tarafından programımıza yazılmış. Sen bu kodu çalıştırmayı başardın ben beceremedim. Bu bir evrim örneği olabilir mi Allah aşkına? 100 milyon sene geçse o bakteriler virüse dönüşmez.


    O bakterinin sadece dna'sında 3,2 milyar nükleotid var. O nükleotidlerin bakteriyi meydana getirecek uygun dizilimde tesadüf eseri meydana gelme olasılığını hesapla bakalım. Nükleotidler de tek çeşit değil. Üstüne o nükletidlerin her birinin de meydana gelmesi için milyarlarca atom uygun şekilde bir araya gelecek. Tüm bu olasılıkları da hesaplayıp kombinasyon hesabınıda kat bakalım birbiriyle çarparak. Ortaya sadece bir dna oluşabilmesi için o kadar küçük bir olasılık çıkar ki matematiksel olarak SIFIR kabul edilir.


    Bak daha o atomlar nasıl meydana geldi vs olasılık kombinasyon hesaplarına gelmedik. Bu milyarlarca 0,0000 sonsuza giden virgül sayıları birbiriyle de çarpacaksın aynı anda gerçekleşebilmesi için. Daha dünyanın güneş sisteminin bu mevcut düzende bir araya gelebilmesi de şart, bunun olasılık kombinasyonlarını da ekle... Netice koca bir SIFIR.


    Bak güzel kardeşim ben diyorum ki şu yazdığım 500-600 karekter yazının sence tesadüf eseri meydana gelmesi mi mantıklı yoksa benim yazmış olmam mı? Bu heykeli bir heykeltraş mı yaptı yoksa trilyonlarca atom kendileri mi yapıyor? Hangisi bilime mantığa uygun? Basit bir heykelin bile ustasını kabul ediyorsun da İnsan gibi bir şaheserin nasıl USTA'sı olmaz?





  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Seni bu üslubunla ben ciddiye alamam hem üslubun bozuk, hem anlamsız laf salatası yapıyorsun ki, okuyan belki bir sey sansın diye, bu bir sey bilmeyen adamın forum tartısmalarında yapacagı en basit taktiktir, hem de senin gibiler bilim inkarcısıdır.. Bilim inkarcıları hurafeleri savunurlar ben sana yardımcı olamam sen seyhlerinle falan konus sana anlatsınlar..  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Mayıs 2024; 21:41:52 >
  • Ek bilgi olarak, Evrim teorisi, doğal secilim, genetik varyasyonlar ve türlerin ortak atalardan türemesi gibi gözlemlenebilir fenomenleri acıklıyor.. Fosil kayıtları, embriyoloji, genetik ve baska bircok bilimsel alan, evrim teorisinin gercekligini destekleyen kanıtları zaten sağlıyor...


    Kontrol grubu kavramı deneysel calısmalarda kullanılır evrim teorisi deneysel bir fenomen değildir.. Bunun icin uygulanamaz.. Cünkü evrim cok uzun vadeli, degisimleri acıklıyor yani kontrol grubu olmaması evrimin bilimsel olmadığı anlamına gelmez.. Laf salatasıyla evrim inkarı yapılmaz ayrıca.. Hurafeye devam diyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Mayıs 2024; 21:42:50 >
  • Ey insanlar! Size bir örnek verildi. Şimdi ona iyi kulak verin. Sizin Allah’tan başka taptıklarınız bir sinek dahi yaratamazlar, hepsi bunun için toplansalar bile. Eğer sinek onlardan bir şey kapsa, bunu ondan kurtaramazlar. İsteyen de âciz, istenen de.
    Hac suresi 73. ayet

    Evrim teorisi siyonistler(sözde bilim adamları) tarafından uydurulmuştur. Yahudilere göre;
    Onlar dan başka herkes hayvandır, onlara hizmet için vardır. Kendileri üstün ırktır.

  • Klasik yorumlar hiç eksik olmamış. Ne zaman bir evrim, biyoloji muhabbeti dönse ayet fırlatanlar, ateistlere laf çakanlar, din pazarlayanlar orada. Hep aynı, yersiz yorumlar. Hiç şaşmaz. Memleket NPC dolu.

    Bu arada deney düzeneği gerçekten karmaşıkmış. Adamlar nelerle uğraşıyor dedirtti. Saniyede 15k kare nedir lan!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

    Ben üslubumda bir saygısızlık görmedim. Ama sen ısrarla saygısızca konuşuyorsun.


    Matematik gördüysen olasılık ve kombinasyon hesabını da bilmen lazım. Bende sana onu izah ettim belki ağır gelir diye de son paragrafta basit örneklerle mevzuyu anlaşılır hale getirdim.


    Yani evrimle neyi kabul ediyorsun bir düşün. Tek bir Allah'ı inkar ederken O'nun yerine zerreler adedince ilahlar kabul ediyorsun. Her bir kör cahil şuursuz atoma ilah kudreti veriyorsun ve bunların bir canlıyı meydana getirdiklerine inanıyorsun ki bir okula bile 3 tane müdür koysan ortalık birbirine girer ama senin bu sayısız ilahın birbirleriyle hiç çatışmadan canlıları meydana getiriyorlar.


    Bundan sonrası senin kararın. Tercih senin elbette. Biz vazifemizi bilimsel olarak yaptık.

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Ya ben sana matematigi öyle güzel öğretirim ki, ilkokul matematiginden baslarız, diferansiyel denklemlere kadar gideriz, sen matematikle tanıstıktan sonra, sadece matematikle ilgilenirsin ve 2 sene boyunca, internete yazmak icinden gelmez ama bu forumda olmaz matematiksel sembol destegi yok senin sosyal medya hesabın falan var mı? Sosyal medya sitelerine giriyor musun? Özelden hesap paylas tartısalım matematiği ve evrimi ücretsiz öğreteyim..  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Mayıs 2024; 18:14:30 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Bende sikayet ettim zaten. Seviyeli sekilde tartismasini bilmeyip, birde cok bilmis gibi insana tepeden bakip yorum yapmasi zaten kendinin haksiz oldugunu gosterir. İslamiyete inanirsin yada inanmazsin. Ama bu saygi gostermeyecegin anlamina gelmez. Dusuncesine saygimiz varken ayni saygiyi bizim inancimiza da beklemek en dogal hakkimizdir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Dünya düzdür ve her türlü ispatlanmıştır aksini iddia eden jelibondur. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.