Şimdi Ara

Sid Meier’s Civilization VI (2016) [ANA KONU] (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
26
Favori
35.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi yapmışsınız.Oyunu çok değiştiriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bemozerd kullanıcısına yanıt
    Kapıları açma anlaşması o işe mi yarıyor yoksa ben de kapıları açacakta ne olacak diyordum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha türkçe nedir bilmiyorum ama o dur herhalde

    O anlaşma ile askeri birliklerinizi onun topraklarından geçirebiliyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bemozerd kullanıcısına yanıt
    Bende Türkçe oynamıyorum henüz yama çıkmadı malesef. İngilizcem açıkçası bu oyuna yetecek kadar iyi değil ama bana bir şey katmasını istiyorum oyunun. Belki yama çıkıncada devam ederim İngilizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman o anlaşmanın adi Open Borders.Turkce karşılığı sınırları aç demek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hükümet politikaları bölümünde son 2 slot nasıl açılıyor hocalar? Biri joker idi diğerini unuttum bunlar hep kapalı.

    Bir de elçi göndermeyi beceremedim o kadar aramama rağmen buton bulamadım nasıl olduysa 1 tane elçi gitmiş görünüyor bunlar kendi kendine mi gidiyorlar?


    7 saat oynayıştan sonra bunları yazıyorum düşünün artık ne kadar zorlandığımı :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up, kısa süre içinde başlayacağım. Epic sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhyNot? -- 31 Mayıs 2020; 2:56:54 >
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt
    Dostum anladığım kadarıyla toplumsal gelişmeler ile birlikte hükümet politikalarında slotlar açılıyor ya da bilimsel gelişmelerle. Bir gelişmeyi tamamlayınca sana uyarı veriyor hükümet politikalarını değiştirebilirsin diye. Envoy yani elçiler de yine belirli kıstaslarla veriliyor ben kartlardan birini ekstra envoy için seçmiştim zamanla geliyordu ve envoy gelince bir uyarı çıkıyor next butonunun yerinde beyaz sarayın kubbesine benzeyen bir ibare :) daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi açıklar ben de ancak bu kadarını çözdüm. Ben ticaret devleti yaptım oyuna başlayınca bana Philip II verdi sürekli ticaret konvoyları yolluyorum herkesle aram iyi bireyler istediklerinde veriyorum :) bakalım oyun nereye gidecek. Bu site işine yarayabilir.https://forum.strategyturk.com/forum-sid-meier-s-civilization-vi




  • Puitu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
    Epic vermeseydi çoğu kişi böyle bi oyundan haberdar olmayacaktı galiba yardım istedim yazan yoktu. Anca yama bekliyoruz
  • Yama bu akşama hazır.
  • Şu oyunun grafiklerine laf atanlar nasıl şuursuz kimseler. Cam gibi görünüyor Dx 12 ile. Civ 5 ile arasında bariz kalite farkı var. Arayüzü de daha az göz yoruyor 5. oyuna göre. Adamlar bir oyuna saplanıp kalıyor sonrasında çıkan oyunları boklamazsa ölecekler sanki.
  • Oyun sistemini çözdükten sonra basitleşiyor ve sıkıcı geliyor. AI çok zayıf ve aptal. taş devrinden 2200 yılına kadar tek bir taş atmadılar bir seferinde. Ne zamanki ben termonükleer atomu kafalarına vurdum o zaman geldiler. Yani oyun sizi zorlamıyor.

    Sadece bir oyunumda japonya hiç beklemediğim anda ana şehrime atom atmıştı. Ama onda da iki turda 2 atom attı aynı yere yani yine aptallığını kanıtladı AI.

    Yaş ilerlediğinden sanırım AI zorlamıyorsa, şaşırtmıyorsa o oyunları çözünce siliyorsunuz.
  • Temel konular hakkında sorularım var cevaplandırırsanız çok sevinirim.
    1) Üretim ne işe yarıyor ve bu üretimi nasıl takip edebilirim? Yani bazı olaylar üretim bonusu vermekte fakat ne kadar üretim biriktirdiğimi vs göremiyorum.
    2) yeni kurduğum şehirlerde hız oldukça yavaş, bir işçi oluşturmak dahi 30-40 tur bulabilmekte. Hızı etkileyen faktörler neler?
    3) Nüfusu nasıl daha hızlı arttırabilirim?
    4) Her tarafa çiftlik vs kurmanın bi mantığı var mı yoksa iki üç tane yeterli olur mu oyunun sonuna kadar?
    5) Aynı şekilde her gördüğüm taş rezervlerine maden ocağı açmak mantıklı mı?
    6) Kültür ve bilim sadece kendilerine ait araştırmaların yapılmasını mı sağlıyolar yoksa ek faydaları var mı?
    7) Araştırmaların alt kısmında bazı hedefler var, örneğin “xx birimi ile bir ordu yok et.” Bunları yapmanın ne gibi bi faydası var?
    8) Şehir planlamanın bi önemi var mı? Yani şu şu binanın etrafını boş bırak iletleyen çağlarda onun etrafına xx binasını kurarsan bonus kazanırsın gibi bi durum var mı?
    9) Önemli insanları açmak için gereken puanları nasıl kazanabilirim
    10) Çağ puanlarını nasıl daha hızlı kazanabilirim? ( her çağ başında seçtiğimiz seçenekler dışında)
    11) Şehirlere durmadan misyonerler geliyor. Onları nasıl engelleyebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyuna başlamadan zorluğu yüksek ayarlamak lazım. Ben ilk sefer dikkat etmeden başlamıştım çünkü çağlar ilerledikçe zorlaşıyor zannediyordum, henüz ilk oyunum olmasına rağmen tüm liderleri şamara çevirip kazandım, sonradan farkettim ki zorluğu ayarlamak gerekiyormuş. Bir sonraki oyunda imparator seviyesinde başlayınca liderler agresif davranmaya başladı.

    Zaten bu oyunda tek amaç savaşmak değil, kazanmanın 4 farklı yolu var. Askeri, kültür, bilim ve din. Oyuna yeni başlayan oyuncular için en basiti askeri zafer, güçlü bir ordu kurup haritadaki tüm başkentleri ele geçirmeniz gerekiyor. Uzay programı aracılığıyla Mars'ı kolonize ederseniz bilim zaferi kazanıyorsunuz, eğer tüm ülkeler sizin dininizi benimserse dini zafer kazanıyorsunuz. Öte yandan en yüksek sayıda turiste sahip olursanız kültür zaferi kazanıyorsunuz. Tüm bu zaferler, ayrı oynanış stillerine ve ayrı şartlara sahip.

    Bazı absürd olaylar yok değil tabi. Örneğin Trajan işgale uğramaktan sadece 3 tane şehri kalmış, bende ne yapacak bakalım diye anlaşma bölümünden öylesine teklif yaptım 3 şehrime karşılık 1 şehir istedim kabul etmedi hatta teklifi yükseltip tüm şehirlerimi önerdim yine kabul etmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kiivii kullanıcısına yanıt
    Buradaki rehbere göz atmanızı tavsiye ederim hemen her bilgi var.https://forum.strategyturk.com/forum-sid-meier-s-civilization-vi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tur tabanlı sıra tabanlı normalde hiç sarmaz beni ama civ nedense sardı. tam benım ıcın haftada 2 haftada 1 tur gırıp cıkmalık zevklı oyun olmus
  • Dün dlcleri alıp 100 tur oynadım Osmanlıyla. Civ 5'e kıyasla çok daha renkli ve keyifli olduğunu düşünüyorum. Tabii zamanla fikrim değişebilir ama ilk izlenimim bu yönde. Oyun kurarken Gathering Storm ve Rise and Fall arasında seçim yaptırıyor. İkisinin de eklediği farklı şeyler var. Bu dlclerin ikisini de aynı anda aktif kullanamıyor muyuz orayı anlamadım. Biriyle oynarken diğeri pasif moda mı geçiyor? Yoksa her ikisi de aktif mi?
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Gathering storm seçersen oyuna çıkmış olan herşey dahil oluyor rise and fall seçersen gathering stormla eklenenler dahil olmuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.