Şimdi Ara

Oyuncular Diablo 3'ten Mutsuz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
11.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
         Çıkışıyla birlikte milyonları kendine bağlayan Diablo 3 adına ilk izlenimler internette dolaşmaya da başladı. Ancak görünüşe göre Metacritic'teki Diablo 3'ü değerlendiren oyuncular, oyunun halinden mutsuz.

         Şuan için oyuncu değerlendirme ortalaması 3.4 olan Diablo 3'ün en çok eleştirilen yanı, tek kişili senaryo moduna girebilmek için bile sunucuya bağlanılması. Tabii ki ilk gün sebebiyle çok yoğun anlar yaşayan sunucuların sıklıkla çökmesi, bu konunun eleştirilmesinde en büyük rol oynuyor.

          Oyuncular tarafından eleştirilen bir diğer nokta da, Diablo 3'ün Diablo 1 ve 2'ye göre çok daha casual hale getirilmesi. En çok yararlı bulunan kullanıcı incelemesinde belirtilenlere göre Diablo 3'ün karakter yapılandırma sistemi oldukça detaysız. Haliyle RPG tarzını seven oyuncular da daha çeşitli yapılandırmalar beklemekte.

          Şuan için Metacritic'e baktığımızda Diablo 3, toplam 283 olumlu yorum alırken, 653 olumsuz yorum almış. Oyunu değerlendirenlerin 22'si de orta kısımı tercih edenlerden. Tüm bu istatistiklere rağmen değerlendirmelerin çoğunun oyunun kendisi üzerinden değil de, sunucu problemlerinin üzerinden yapıldığı bir gerçek.
     








  • eh bi zahmet düzeltsinler şu sunucu işini.
  • 10 yıl bekle aldığın oyun bu olsun kimse benim kadar kolay kabul etmez ama bu oyuna çöp demek bile acı verir insana... diablo 3 oyun dünyasının en büyük fiyaskolarından biridir. bugün bunu söyleyemeyen güruh bundan 1-2-3 sene sonra aralarında konuşurken "abi hakketen cücük gibi bi oyundu ne diye o kadar övdük onuda anlamadım" diyecekler... hatta gelecekteki video incelemelerde bu yeni oyunu hevesle bekliyoruz ancak diablo felaketinden sonra üfleyerek bekliyoruz gibisinden söylemler olacak... ha biliyorum şimdiden kabul etmeniz zor, o kadar para verince kusur bulmak istemez insan ama... şimdi trol emmi oyunuma pis, kaka dedi diyip ağlanırsınız amma gerçekler değişmez... haydi diablolar çöpe :D
  • hangi oyun casualleşmedi ki? hepsi bebeler de oynasın diye çerçöp oldu.yazık bu seriye.
  • yıllar sonra gelen tüm oyunlar rezalet oluyor.
    1.duke nukem forever
    2.diablo 3

    inşallah half life ın sonu benzemez...
  • Bu oyunu Talha'nın incelemesini merakla bekliyorum, resident evil operation raccoon city'i çok güzel incelemişti,
  • Oyunun daha Casual yapıda olacağı Beta'sından belliydi zaten.

    Ben de oyunu CE olarak alamadığım için beklemeye karar vermiştim bu sunucu sorunlarını görünce de acabalarımdan kurtulmuş oldum, ancak kimse çıkıp da şu oyuna 7'nin altında puanlama yapmasın, var mı yani bu atmosferi sunacak oyun, piyasada ne kadar çoluk çocuk oyunu varsa puanları tavan yapıyor.. Elbette Single Player mod için Server muhabbetleri saçma ancak bu da yine bir kesim oyuncuların "ki birçok kişi bu grubun içerisinde az veya çok" yaptıkları korsan faaliyetler yüzünden düşünülmüş bir sistem. Dediğim gibi haklı bulmuyorum ve oyuncuları madur etmesi açısından kötü ama oyuna puan verilsin, "oyun olarak" hakkıyla.

    Betasını uzun süre oynadım oyunun, Diablo'nun bütün oyunlarını deli gibi oynamış, kitaplarını okumuş, karakterlerini karakaleme yansıtmış(taklit etmiş), Diablo 3'ü dört gözle beklemiş biriyim. Beta'sı bana kendini beğendirmişti ki beklentim de yüksekti, elbette daha çok şey bekleyen, daha deli dolu fanları vardır ancak bu oyun bu kadar düşük puanlamayı gerektirmez, o beklenti değil rüyadır.. Bu oyun kalitesiz bir oyun değildir yani.. Adil olmak lazım..




  • Yorumları okuyorum da, çoğu yorum yapan kişi saçmalamış resmen... sadece duyduklarına yada server lara girmedikleri için oyuna çöp diyecek kadar ileri giden var.

    Öncelikle şuna değinmek istiyorum, "Casual" kelimesinin anlamını doğru şekilde kullanın. Casual, gündelik demektir. Casual Oyun ise sadece zaman geçirmek için 1-2 saat oynanan oyun demektir. Sen tutupta D3 e Casuallaşmış dersen, sana sen oyundan anlamıyorsun derim. Neredeyse 12 saattir aralıksız oynuyorum ve her şeyi ile oynamaya çalışıyorum, ancak ACT 2 nin 7. görevine gelebildim. Casual oyun böyle olmaz. Ki, normal seviyesinde bile zorlandığım yerler oluyor, nightmare-hell-inferno gibi zorluk saviyelerinde gerçekten zorlayıcı olacaktır. Öyle kerkesin bitirebileceği bir oyun değil D3...

    Diğer taraftan, şuanda oyunda en büyük sorunlar, serverlara girememe, ve ach lar. Şu konuda kesinlikle haklısınız, Bllizard gibi bir firma, bu kadar professiyonel olduğu bir konuda nasıl bu hataları yapar? Gayet doğru bir soru. Yapmamaları lazımdı.

    Gelelim renk paletine, burada durucaksınız işte. Sadece siz beyenmediniz diye, kötü olmuş anlamına gelmez. Ki bence gayet güzel olmuş renkler. Size kalsa, ne kadar koyu renk varsa doldurulsun oyunun içine... böyle olmaz!

    Ayrıca, single player da bile neden server lara bağlanıyor diyorsunuz da, hiç düşünen yok... Anlık olarak arkadaşlarınız ile birlikte co-op oynayabiliyorsunuz. İstediğiniz anda, bir arkadaşınızın oyununa girebiliyorsunuz. Bütün istatistikleriniz online olarak tutuluyor.

    Bu kadar beta sürecinden sonra, serverların çökmesi gibi hataların olmaması gerekiyordu, ama oldu... ama düzeltilecektir.

    Metacritic'e de baktım, sırf 1-2 gata yüzünden kötü notlar verilmez oyuna... ki bu yüzden oyun inceleme işi tarafsız kişiler tarafından yapılmalı. Metacritic gibi siteler üzerinden, çoluk çocuk üzerinden değil!




  • Bsc inceleme bekliyoruk aga
  • Sabah giriyim dedim error 3003 akşam giriyim dedim error 75-35 şu işe bi anlam vermedim ranked ve open serverlari olsa iyi olurdu rankedda multi ve singleda oynanan kayıdı tutulan karekterler singleda co-op ve single oynanan kayıdı tutulmayan karekterler olsaydı bence çok dağa iyi olurdu serverlara girmek ayrı eziyet zaten bırakın insanlar oyununu oynasın
  • sunucuların düzelmesiyle o puan ortalama 8'leri bulur..şimdi herkes sinirden öyle düşük puan vermiştir :)
  • diabloya laf yok sorun sunucularda blizzard firması eskinin kiymetini bilen firma starcraft 2'de bunu gördük diablonun betasını oynabildim sınavım olmasa orij, alıp oynamak istiyorum ama sabırla 2 ay bekliycem o arada sunucu problemi düzelir.diablo sıradan bir oyun değil diger oyunlara benzemez
  • Bende sunucu işine çok sinirlendim çok problem yaşadım ama oyun gayet güzel keyifle oynuyorum.
  • torchlight 2 nasıl olacak bakalım
  • Single da bile online ozelligi var...
  • Oyuna Diablo 3'le başlayacağım ve betada gördüklerimden ve bu yazıları okuduktan sonra içimde bir ön yargı hissi oluştu.En çok karakter detaylandırması olmayışı çok bozuyor beni.
    Şimdilik korsanı beklemek en hayırlısı. Gerçi korsanın geleceği konusunda şüpheliyim ama bakacağız.
  • Dünden beri oynuyorum, tek kelimeyle muhteşem olmuş. Oyunun sp'i için "bağlantı" istemesi evet sinir bozucu bir durum, bağlantı kopmaları falan çok yaşadık..
  • Uzun beklenen oyunlar gittikçe daha fazla beklenti oluşturur, çünkü mantıken geçen zamanda, oyuncular oyunun gelişeceğini umit eder... DNF'de olan buydu, Diablo'da olan da bu... Her yıl bir COD oyunu çıktığı için genel kesim grafikten dert yanmıyor, eğer COD 4-5 yılda bir çıksaydı, hayalkırıklığı oranı çok daha fazla olurdu.

    Zaten şimdiki nesil, Angry Birds'le, COD'la, FIFA'yla takılıyor, RPG oynanan oyuncu sayısı 10-15 milyonu geçmez dünya çağında, bunların büyük çoğunluğu da online takılıyor.. Doğal olarak FPS veya diğer oyun türlerinden oyuncu çekip kasayı doldurmak adına oyun mutlaka casual'leşecek..

    Blizzard'ın Aktivizyon Oyuncu Kazıklama AŞ ile ortak olduğunu varsayarsak, Diablo'da bir miktar Casualleşme olacağı tahmin edilebilirdi herhalde, grafiklere bakarak bile anlarsınız bunu...
  • "sunucuların düzelmesiyle o puan ortalama 8'leri bulur..şimdi herkes sinirden öyle düşük puan vermiştir :)"

    Belki 1-2 puan daha yükselir ama bu saatten sonra 8 falan olmaz. Önce Mass Effect 3, şimdi Diablo 3, metacritic benim için bitmiştir, tam trol mekanı oldu çıktı...
  • ben oyuncuların söylemlerine istinaden söyledim yoksa beni bağlamıyor diablo 3 falan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.