Şimdi Ara

Oyuncular Diablo 3'ten Mutsuz (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
11.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hİç gerçek incelemesi yok daha :D
  • Arkadaşlar daha öte oyun bekleyen kişiler tam olarak diablo 3 ten ne bekliordunuz acaba? Diablo bu türün öncüsü ve su an d2 den sonra cıkan kopyalarına baktığımızda bü türde d3 ten daha iyi bir oyun bilen varmı? Grafikler türe göre mükemmel. Animasyonları ağzım açık izledim.Sinematikleri daha mükemmel oyun olan bana başka türde olsa bir oyun söyleyin bu kadar detaylı ve canlı? Burda saçma sapan oyunu kötüleyip yorum yapan arkadaşlar eminim henüz bir bölüm ilerlemeden doğru dürüst lvl atlamadan hatta en acısı normal modda oyunu oynayp cok basit sandkları için böyle yorum yapmaları gayet doğal. Oyun daha yeni çıktı aksaklıklar olması normal yeni çıkan hangi online destekli sorunsuz oyun olduki? Wow ilk çıktığı zamanda yüzlerce sorun vardı. Ayrıca oyunun online olmasının avantajı anlık co op modu. Dropların sürekli güncellenmesi, ileride sürekli yeni paketlerle içeriğin çok daha genişleyeceiğini bilmek bknz:arena. Ne yapmasını istiyordunuz başka blizzardın çok merak ediorm doğrusu.

    Türü seven arkadaşlar hiçbir yoruma kulak asmayp mümkünse arşiv için collectors paketi alıp baş köşesine koymalı.Zamanın nasl geçtiğini anlamadığınız ve ilerki modları neredeyse bitirmesi imkansız derecede zor olan bir oyun. Örnek vermek gerekirse Diablonun canı normal modda 127k iken inferno modunda 76milyon olacak. Buda oyunu gerçekten bitirmek herkezin harcı olmadığını gösterio özellikle tek başına :) O zaman basit diyen arkadaşları sahalarda görmek istiorz. Öyle bol keseden atmak kolay. Achileri bekliroz




  • ARKADAŞLAR DİABLO 1 OYNAMADIM. BEN DİABLOYA 2'DEN BAŞLADIM.BAZI ARKADAŞLARIN ANLATTIĞI GİBİ SKİLLERE PUAN VERİRKEN BİR HESAPLAMA YAPIYORDUK.ÖZEL,UNIQUE BİR KARAKTER YARATIYORDUK HER BİRİ FARKLI OLARAK. DİABLO 3TE BU TAMAMEN ORTADAN KALKMIŞ.STR-VIT-OT BOK HEPSİNİ KENDİ OTOMATİK VERİYOR.SON DERECE MEGA ÜBER SÜPER HÜBER DERECEDE SAÇMA OLMUŞ.SKİLLER MANA YEMİYOR BARBAR İÇİN FURY GETİRMİŞLER ALAKASIZ SAÇMA SAPAN BİRŞEY HİÇ ZEVK ALMIYORUM.SKİLLERE PUAN VEREREK KOMBİNASYON YAPARDIK BURDA O DA YOK HER SKİLE PUAN VERİYORSUN.SKİLLER ARASI GEÇİŞ SÜRESİ VAR.BARBAR DIŞINDAKİ BÜTÜN KARAKTERLER TAMAMEN KNİGHT ONLİNE GİBİ OLMUŞ.ELEMANLARIMIZIN KULLANDIĞI MANA BİTİNCE NORMAL STAFFLA,BİLMEMNEYLE AUTO ATTACK ORTADAN KALDIRMIŞLAR. PATIR PATIR SKİL YAĞDIRIYOR HER KARAKTER. TAMAM SKİLLER GÜZEL AMA HİÇ MANA YEMEMESİ AÇIKCASI ÇOK KÖTÜ HİÇ BİR ZEVK ALMIYORUM. ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ BİR SHORT DAGGERLA - SPEAR AYNI YER KAPLIYOR YERDEN İTEMLERİ ALIRKEN YERİMİZ VARMI YOKMU O DÜŞÜNCEYİDE KALDIRMIŞLAR. HEPSİNİ AL TOPLA YERDEN ÇİNGENE GİBİ OH MİSSSS. ÖLÜNCE YİNE İTEMLERİNLE PARANLA DOĞUYORSUN DİABLO 2DEKİ GİBİ ÖLDÜĞÜN YERE GİDİP EŞYALARINI ALMAK ZORUNDA DEĞİLSİN. BU KISIMDA ÇOK MALCA OLMUŞ. D2 DE ÖLDÜĞÜMÜZDE O İTEMLERI ALMAK İÇİN KENDİ KASAMIZDAN YEDEK İTEMLERİ ALIRDIK CESEDE YAKLAŞABİLMEK İÇİN. KISACASI DİABLO 3 TAMAMEN BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU BENİM İÇİN. ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM KESİNLİKLE ALMAYIN DİABLO 2DEN DEVAM EDİN. BEN D3 BİTİRİP MUHTEMELEN TEKRAR 2 OYNAYACAĞIM. ÇÜNKÜ D2 DEKİ ZEVKİ DİABLO 3ÜN VERMESİ ŞU AN İÇİN İMKANSIZ GİBİ GÖZÜKÜYOR ACI AMA GERÇEK. GRAFİKLER KONUSUNDA HİÇ BİRŞEY SÖYLEMECEĞİM ÇÜNKÜ DİABLO BİR GRAFİK OYUNU DEĞİLDİR. GÜZEL YAPMIŞLAR GRAFİKLERİ AMA 2D KALSA BENCE DAHA İYİ OLURDU DİYE DÜŞÜNMEDEN ALAMIYORUM KENDİMİ.
    ARKADAŞLAR SON CÜMLE OLARAK YAZACAĞIM ŞUDUR Kİ OYNANIŞ AÇISINDAN DİABLO 3 TAMAMEN WOW'A BENZİYOR ADETA COPY+PASTE,GÖRÜNTÜ AÇISINDAN İSE SKİLLERİN KNİGHT ONLİNEDA GÖRÜNDÜĞÜNDEN HİÇ BİR FARKI YOK. PİŞMANIM MECBUREN OYNAYACAĞIM.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    ARKADAŞLAR DİABLO 1 OYNAMADIM. BEN DİABLOYA 2'DEN BAŞLADIM.BAZI ARKADAŞLARIN ANLATTIĞI GİBİ SKİLLERE PUAN VERİRKEN BİR HESAPLAMA YAPIYORDUK.ÖZEL,UNIQUE BİR KARAKTER YARATIYORDUK HER BİRİ FARKLI OLARAK. DİABLO 3TE BU TAMAMEN ORTADAN KALKMIŞ.STR-VIT-OT BOK HEPSİNİ KENDİ OTOMATİK VERİYOR.SON DERECE MEGA ÜBER SÜPER HÜBER DERECEDE SAÇMA OLMUŞ.SKİLLER MANA YEMİYOR BARBAR İÇİN FURY GETİRMİŞLER ALAKASIZ SAÇMA SAPAN BİRŞEY HİÇ ZEVK ALMIYORUM.SKİLLERE PUAN VEREREK KOMBİNASYON YAPARDIK BURDA O DA YOK HER SKİLE PUAN VERİYORSUN.SKİLLER ARASI GEÇİŞ SÜRESİ VAR.BARBAR DIŞINDAKİ BÜTÜN KARAKTERLER TAMAMEN KNİGHT ONLİNE GİBİ OLMUŞ.ELEMANLARIMIZIN KULLANDIĞI MANA BİTİNCE NORMAL STAFFLA,BİLMEMNEYLE AUTO ATTACK ORTADAN KALDIRMIŞLAR. PATIR PATIR SKİL YAĞDIRIYOR HER KARAKTER. TAMAM SKİLLER GÜZEL AMA HİÇ MANA YEMEMESİ AÇIKCASI ÇOK KÖTÜ HİÇ BİR ZEVK ALMIYORUM. ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ BİR SHORT DAGGERLA - SPEAR AYNI YER KAPLIYOR YERDEN İTEMLERİ ALIRKEN YERİMİZ VARMI YOKMU O DÜŞÜNCEYİDE KALDIRMIŞLAR. HEPSİNİ AL TOPLA YERDEN ÇİNGENE GİBİ OH MİSSSS. ÖLÜNCE YİNE İTEMLERİNLE PARANLA DOĞUYORSUN DİABLO 2DEKİ GİBİ ÖLDÜĞÜN YERE GİDİP EŞYALARINI ALMAK ZORUNDA DEĞİLSİN. BU KISIMDA ÇOK MALCA OLMUŞ. D2 DE ÖLDÜĞÜMÜZDE O İTEMLERI ALMAK İÇİN KENDİ KASAMIZDAN YEDEK İTEMLERİ ALIRDIK CESEDE YAKLAŞABİLMEK İÇİN. KISACASI DİABLO 3 TAMAMEN BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU BENİM İÇİN. ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM KESİNLİKLE ALMAYIN DİABLO 2DEN DEVAM EDİN. BEN D3 BİTİRİP MUHTEMELEN TEKRAR 2 OYNAYACAĞIM. ÇÜNKÜ D2 DEKİ ZEVKİ DİABLO 3ÜN VERMESİ ŞU AN İÇİN İMKANSIZ GİBİ GÖZÜKÜYOR ACI AMA GERÇEK. GRAFİKLER KONUSUNDA HİÇ BİRŞEY SÖYLEMECEĞİM ÇÜNKÜ DİABLO BİR GRAFİK OYUNU DEĞİLDİR. GÜZEL YAPMIŞLAR GRAFİKLERİ AMA 2D KALSA BENCE DAHA İYİ OLURDU DİYE DÜŞÜNMEDEN ALAMIYORUM KENDİMİ.
    ARKADAŞLAR SON CÜMLE OLARAK YAZACAĞIM ŞUDUR Kİ OYNANIŞ AÇISINDAN DİABLO 3 TAMAMEN WOW'A BENZİYOR ADETA COPY+PASTE,GÖRÜNTÜ AÇISINDAN İSE SKİLLERİN KNİGHT ONLİNEDA GÖRÜNDÜĞÜNDEN HİÇ BİR FARKI YOK. PİŞMANIM MECBUREN OYNAYACAĞIM.

    Hoop beklenen an D3'ü Knigt online la karşılaştıran ergen grubu geldi

    Bak yafrucum anlatayım. Lvl 10 karakter yapıp "aa bunda stat verilmior özel karakter yapamıoruz" diyip oyunu görmeyen arkadaşlara bol keseden atmak kolay.

    Şimdi Monk clasını ele alıorum 21 aktif 14 pasif skil olmak üzere tam 35 farklı skilimiz var. Rune lar direk skillere etki ettiği için her aktif skilde 5 rune olmak üzere 21 x 5 tam 105 adet rune var yani 105 adet farklı skille kombinasyon yapma zenginliği. Burdanda kaç farklı çeşit monk karakteri yapabileceğimizi hesap et

    Stat olayına gelince. Bak şimdi çok şaşırtıcam seni. Artık monk karakterinle canın istediği zmn dps canın istediği zaman tank canın istediği zaman healer olabilirsin, her biri için ayrı karakter kasmana gerek yok ne hoş deilmi. Çünkü statlar artık daha çok itemlerle destekleniyor ve karakterlerin kullandığı ortak zırhlar çok fazla. Yani güzel bir item ve skil buildiyle 3 farklı görev üstlenebilirsin =) Armorlarını ve skill buildini deiştirmen yeterli.

    Tamam mı canım. Ama sana tavsiyem kafanı bunlarla yorma. Git sağda solda oyunu kötüle knight online la karşılaştır. Bu oyunun adını diabloyla aynı cümle içinde kullanmak bile utanç verici ama. Yapcak birşey yok sizin gibiler için.

    Karalama kampanyasına devam edin. Merakla daha ne gibi saçma şeyler çıkıcak izliorum

    Valla size imreniorum oyunu 2 saat oynayıp insanları bu oyun kötü diyecek kadar iyi analiz yapamazdım ben.




  • Ben izometrik kamera ve tıkla düşmana gitsin vursun tarzı oyunları sevmiyorum bir süre sonra sıkıyor diablo 2 yi oynadım ancak türün en iyi örneği olmasına rağmen zevk alamadım
    ben the witcher 2 yi diablo ya tercih ederim kat kat iyi bir oyun bence ama bu benim fikrim seven vardır sevmeyen vardır bi deneyin :)
  • Yaratmak Allah'a mahsus kimse karakter yaratamaz.
    Karakter oluşturulabilir ancak Akıllıca yorum yapın...
  • bence diablonun çok tutulmasında insanların en iyiye sahip olma arzusu var karakterim bak süper demek yoksa tıkla tıkla öldür çok sıkıcı
  • arkadaşlar oyunun paketi içinden 2 adet misafir keyleri çıktı bunlar tam olarak nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obantr

    Yaratmak Allah'a mahsus kimse karakter yaratamaz.
    Karakter oluşturulabilir ancak Akıllıca yorum yapın...

    Lisedeyken sirf o kelime yuzunden felsefeciyle tartismistim. Haklisin create kelimesini yaratmak anlaminda kullaniyolar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler yaratmak olarak rüyalarda yaratılır hikayelerde
    bunlar yoktan var etmektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.tdksozluk.com/s/yaratma/

    Boş boş konuşup, alakasız yerde alakasız konular açmayın. Beyninizi yemişsiniz iyice.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obantr

    Yaratmak Allah'a mahsus kimse karakter yaratamaz.
    Karakter oluşturulabilir ancak Akıllıca yorum yapın...

    Sadece yazık diyorum başka bir şey demiyorum. Bu yorumu gördüğümde kalakaldım resmen dondum ne insanlar var dedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obantr

    Yaratmak Allah'a mahsus kimse karakter yaratamaz.
    Karakter oluşturulabilir ancak Akıllıca yorum yapın...

    Yaratmak sadece dine ait bir kelime değil, mecaz anlamıyla da kullanılıyor. Bu kadar ciddiye almak anlamsız.
  • Bende geçen gün evde yoktan bir D3 Char yarattım, gayette güzel oldu. :D
    Emin ol zaten adamlar senin dinini düşünerek oraya Create kelimesini eklemişlerdir! :D

    Kaç kere diyorum şu DH kayıt formu yerine IQ testi koyun :) gereksiz kişilerden kurtulalım. :D
  • quote:

    Sadece yazık diyorum başka bir şey demiyorum. Bu yorumu gördüğümde kalakaldım resmen dondum ne insanlar var dedim...
    SIRF ÜYELİĞİME ÜŞENMEDEN SENİN ŞU OBANTR YE YAPTIĞIN YORUMU ARTILAMAK İÇİN GİRDİM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar objektif olarak fanlik yapmadan trollukte yapmadan bazı gerçekleri açıklayacagim kendi çapımda.
    1-surekli internet baglantisi istemesi :

    bazi arkadaslar 2012 desin hala internetin yokmu ne dert ediyosun gibi düşünuyorlar.sorun burada internet olmasi olmamasi degil.
    Sorun 110 TL verip,oyunu her istedigin an oynayabilme gibi temel bir imkandan mahrum bırakilmak.1 hafta oldu her gun sunucu bakimda.şu anda battle.net yine down giriş yapamiyorum.e hafta sonu oyun oynayamayacaksam ne zamaan oynayacagim?zaten single player oynuyorum ,co-op un sacma taraflarinda deginecegim.Verdiginiz paranin en temel karşılıgı olarak canınıız istediginde bir oyunu oynayamamak kadar saçma bir durum olamaz.hadi ilk gün vs neyse, ama 1 hafta oldu her allahin gunu sunucu bakimda yani.Offline SP olsaydi boyle bir durum olmayacakti.Gerçek hayattan bir örnek,çalışırken öğle arasında 1 saat diablo kaçamagi yapmami engelliyor şirketten baglanamiyoruz en nihayetinde.

    2-Grafikler :

    Grafikler ile ilgili eleştirilere yine fan boy arkadaşlar:"blizzard in oyunlari boyle olur,diablo da grafik onemli degildir vs vs." gibi yaklaşımlarda bulunuyorlar.
    Benim grafikler ile eleştirecegim nokta ise,oyunun grafik motoru yada başka birşeyi degil.RENKLER!
    Evet renkler WOW yada Warcraft 3 gibi pastel ,cartoon umsu bir hava var.
    Neden olmamış biliyormusunuz diablo 2 nin grafikleri daha güzel geliyor gözüme şu anda,çünkü atmosferi ,ortam renkler , tristam i iliklerinize kadar hissedebiliyordunuz 11 sene once .şu anda ise , oyundaki yazi tipleri olsun,modellemelerdeki pastel renkler olsun DİABLO nun karanlık havasindan çok uzak.Benim grafiklerden bekledigim daha cok poligon daha cok detay degil, ama bu yumuşatilmış soft Diablo evreni DİABLO 3 adini haketmiyor.Ben Diablo 3 oynarken kendimi WOW daki gibi hissetmek istemiyorum şahsen.

    3-Ses:

    Sesler ile soylenecek bir şey yok ,kesinlikle harika,atmosferi grafiklerden daha iyi yansıtıyor.
    4-Fizik Motoru : Eglenceli,ozellikle bazi buyulerde etrafin darma duman olmasi cok farklı bit tat katmış oyuna.

    4-Co-Op modu:

    Co-Op Modu ,tam anlamiyla bir co-op gibi sayilmayacagini düşünuyorum,cunku public bir game katıldıgınız anda,sizin daha hiç başlamadigniz bir queste daha onceden ilerlemiş oyuncular,tum haritayi acmis size pek birşey kalmamış olabiliyor.z
    bunuda ayni anda acip arkadaslarinizi ilerlemeden davet etmeniz ile cozebilirsiniz belki ama,ne zmaan bir public game e girsem,leveli oynamadan atliyormusum gibi geliyor.kendi arkadaslariniz degilde tanımadiginiz rastgele insalarlarla oynayinca oyun konusundan sapiyor sanki.En azindan SP bitirildikten sonra daha anlamli olur Public Game e başlamak.

    5-Karakter gelişimi:
    Ben her ne kadar her skill icin düşünüp taşınıp puanlarimi ayarlamayi sevmesemde,diablo 3 te herşeyi kendi yapmasi kendimi kötü hissettirdi.
    inanilmaz basit bir oyun arkadaşlar.yani karakteri sizin yarattiginiz hissi kaybolmuş.mesela eskiden farkli skill puanlari ile ayni level da bile fark yaratan karakterler yapabiliyorduk.Bu da fabrika çıkışı size ait olmayan ödünç prefabrik bir karakter hissiyati doguruyor.Hala sahiplenemedim şahsen level 20 buyucumu.Osman ile Ahmetin ayni class ayni level bir karakteri arasinda bir fark goremiyorsunuz,(itemlarin getiridigi ozellikler haric).

    6-Hikaye ve akıcılık:
    Benim dikkatimi çeken ,bu tarz oyunlarda zevksiz ,heyecansiz" cocugum kayboldu git getir "tarzi sırf yan gorev olsun diye konulmuş ve insanı bu yan görevlere başlayinca ana hikayeden koparan kalitesiz questlerin olmamasi.En büyük artısı bu benim için,oyunun hikayesinden kopmadan akıcı bir şekilde oynayabiliyorusnuz,arada cikan bonus ve yan gorevler ise hikayenin bir parçası gibi .Arada çıkan sinematikler ise çok hoş.
    Buradan tam puan aliyor benden.

    8-Savaş meydanı :
    Oynanışla ilgili rahatsiz eden bir durum ise,yine kolaylaştirlmiş mouse atamalari.mouse 2 de hep secondary ozellikler,mouse 1 de ise arcane pw,yada eski haliyle mana harcamadan kullandigniz güçler yer aliyor.Her ne kadar basitleşsede örneğin Secondary Power olarak nitelenen özel güçlerinizden ikisini bir arada kullanamiyorsunuz,yada bu güçleri kisayolla klavyeden 1-2-3-4-5 gibi tusara atayip kullanamiyorsunuz.onca güç arsindan 2 tane sini secip birini mouse 1 digerini mouse 2 tusuna atiyorsunuz.Güçler arasi geçişte cooldown in uzun olmasi,savaş sırasinda bu güçleri değiştirmenize pek imkan tanimiyor.

    9-Auction House:
    Henüz hizmete girmedi.31 mayis deniliyor.Blizzard i n oyunculari düşünerek rahat item alip satsınlar diye böyle bir şey düşünüyorsanız çok fena yanılıyorsunuz.Her satışin %15 i blizzarda gidiyor.Tamamiyle kar amaçlı olduğunu düşünüyorum.Ayrica item bulma ve arama ozellikleri bana yetersiz geldi,aradıgınız birşeyi bulamiyorsunuz.


    Ben tarafsizca, oyunu incelemeye ve bahsedilen veya bahsedilmeyen yerlere vurgu yapmak istedim.Başka bir amacım yoktur.


    10:SONUÇ:

    Diablo 3 iyidir veya kötüdür,kişiden kişiye değişebilir.
    Ama kesin olan birşey varsa parasının karşışıgını vermedigidir.

    Nedir?
    -akici zevkli bir oyun.
    -kesinlikle piyasadaki Rpg ve hack'n slash tarzı oyunlarin cok üzerinde kaliteye sahip olan bir oyun.

    Ne Deildir?

    -110 TL nin karşılığı bir hizmet ve kalite sunan bir oyun değildir.
    -12 yıl bekleyişin ardından işte bu dedirten bir oyun değildir.
    -Diablo 2 nin atmosferinden daha iyi bir atmosfere sahip olan bir oyun değildir.




  • "Nedir?
    -akici zevkli bir oyun.
    -kesinlikle piyasadaki Rpg ve hack'n slash tarzı oyunlarin cok üzerinde kaliteye sahip olan bir oyun."
    Hack and slash amennada(başka hack'n slash yok) bu oyunu asla ve asla rpg oyunlarla sakın kıyaslamayın rol yapmamı diyorsunuz 3 yaşındaki çocukla aynı yoldan aynı şekilde gidiyorsunuz ve bunun adı rpg mi oluyor? Level alınca karaktere verdiğiniz hiç birşey yok. Muhabbet edip zeka konuşturmadan nasıl bir oyun rpg lerle kıyaslanır? Geliştirilen hiç birşey yok yürüyüşleri bile silkroad online ı çağrıştırdı bana yürürken ayakları kalçalarına değiyor? Bari karakterlere güzel fizik verin kendimizi onlara kaptıralım. Karaktere ok çarptığı zaman zonklama hissedelim kafasına gelince parçalasın bari...Tüylerimiz ürpersin bu ne ya demon hunter atış yaptığı zaman tuvalet geliyor aklıma? Biraz dead island daki gibi olsaymış kapışmalar güzel stress atsaymışız...Karaktere odaklanamıyorumki diabloyla kapışırken kızla dövüşüyormuş gibi hissettim kendimi. Butcher daha ürkünç tü. gerçi wowdada diablolarda da warcraft 3 dede vardı bu...Blizzard napıyor merak ediyorum oyunun geliştirilen yeni gördüğüm bir yanı yok. Buz yağıyor adı blizard 324395834 oyundan beri görüyoruz... Bari yere düşünce buzların saplanma sesini duyalım çekici gelsin. Wowdaki questlerden farkı yok görevlerin. Demosunu oynasaydım bunun korsanına bile 10 lira vermezdim kurmak için harcadığım zamana yazık... Sırf 110 lira verdim diye oynadım. O değerli orkestra yı böyle bir oyun yaparız diye yordukları için blizzard adına özür diliyorum kendilerinden... Size itiraf edeyim diablo yu silip knight online yükledim zaman geçirmek için...Blizzardın reklamdan başka bir icraatı yok...




  • eklenti paketi çıkar canavar olur oyun merak etmeyin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.