Şimdi Ara

Yeni Assassin's Creed, İstanbul'da!!! (Video)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
22.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Asassin's Creed serisinin yeni oyunu Revelations, şu sıralar oyun dünyasında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Osmanlı zamanı geçecek söylentileri ile Türk oyun severleri de yakından ilgilendiren Assassin's Creed: Revelations'un üçüncü videosunda nihayet tüm bu soru işaretleri yanıtını buldu.
     
         Oyunun resmi Facebook hesabında her geçen gün perdeyi biraz daha aralayan Ubisoft, üçüncü teaser ile birlikte kafalardaki soru işaretlerini de bir nebze de olsun giderdi. 
     
         Oyunun bu yeni teaser videosunda arka planda çok net bir şekilde Aya Sofya Camii gözüküyor. 24.06.1459, yani İstanbul'un fethinden 6 yıl sonrasının tarihinin de gözüktüğü bu videoda ayrıca Sultan Süleyman'ın ünlü Tuğra'sı da dikkatlerden kaçmıyor. Tüm bu ip uçlarından sonra oyunun mekanları arasına İstanbul'un eklendiği de kesinleşmiş oldu.
     
     
          Bu videoda gözüken Aya Sofya'nın tarihine biraz daha yakından bakacak olur isek; 500'lü yıllarda Bizans İmparatoru Jüstinyen tarafından inşa ettirilen Ayasofya, ilk başlarda Patrik Katedrali olarak kullanılıyordu. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u 1453'te aldığında bu katedrali de camiye dönüştürmüştü. Sonrasında ise Cumhurriyetin ilk yıllarında restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süre kapatılmış ve Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği ile müzeye çevrilmişti. Ayasofya günümüzde hâlâ müze olarak hizmet veriyor.

          Zamanında 10.000 işçi ile yaptırılan bu yapı, tarihinde pek çok kez çökmüş ve isyanlar sırasında yıkılmıştır. Yapımında kullanılan sütunlar ve taşlar binadan daha eski yapı ve tapınaklardan getirtirilmiş (Yunanistan, Suriye ve Mısır gibi).
     
         Daha önceki videolarda gözüken Masyaf Kalesi, Haçlı seferlerine ait ipuçları ve son olarakta İstanbul. Tüm bu ipuçlarından sonra şimdiden senaryonun ne şekilde bağlanacağını merak etmeye başladık. İşin daha da önemlisi ise dini konular nasıl bir şekilde işlenece veya oyunda Osmanlı'dan hangi ünlü isimleri, ne şekilde göreceğiz?
     
         Facebook sayfasında yayınlanan üçüncü teaser'ı aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
     







    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Harika birşeyler oluyor ve biz buna fazlasıyla aç ve susamış durumdayız \m/
  • Gerçekten çok fazla merak uyandırıyor bu son gelişmeler.

    Bir tarih veriyorlar, İstanbul'un fethinden 6 yıl sonrası; akabinde Kanuni Sultan Süleyman'ın tuğrasını koymuşlar. Nasıl bir bağ olacak gerçekten çok merak ediyorum.

    Ayasofyanın rolü ne olacak o da büyük bir merak konusu ama belki sırf İstanbul'un o dönemki simgelerinden biri olduğu ve İstanbul'u gözümüze sokmak için koymuş olabilirler sanırım.

    Çok heyecanlandım yahu. =D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leadman -- 4 Mayıs 2011; 1:41:59 >
  • Umudum var demiştim :D
  • Hangi padişahı öldürcem acaba? Zevkli olacak gibi ve arkadaşlar bunun altından tartışma çıkartmayın. Unutmayın bu sadece bir oyun.
  • Kanuni Sultan Süleyman'ın tuğrası yalnız o belirteyim.
  • facebook ta videoyu görünce çok heyecanlandım valla :d acayip bişey olacak bu oyun off :d:d bekle bekle geçmez şimdi.. :)
  • http://i53.tinypic.com/2hmezbr.png
    Yeni assassin'imizi buldum! Dalın resme!
  • haberi okuyunca şaşırdım baya İstanbul'u 1450'li yıllarda görmek çok süper olacak.
  • umarım ubisoft fransızlıgını gösteripte bizi incitecek bir oyun yapmaz...
  • olması gerekende buydu zaten sen dünya tarihine damga vurmuş olayları anlatan bir oyun yapıp dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğu anlatmazsan olmazdı büyük bir heyecanla bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthzgr

    Hangi padişahı öldürcem acaba? Zevkli olacak gibi ve arkadaşlar bunun altından tartışma çıkartmayın. Unutmayın bu sadece bir oyun.


    Evet bu sadece bir oyun ama "padişah öldürme" kısmını bu kadar vurgulamandaki amaç nedir?
  • Osmanlı döneminde ve hatta İstanbul'da geçme ihtimalinden bahsettiğimde waltran isimli kullanıcı tepki göstermişti bu duruma, şimdiki halini çok merak ediyorum. :)
  • HOBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DÜŞÜNEMİYORUM ARTIK O DERECE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spandauer

    quote:

    Orijinalden alıntı: fthzgr

    Hangi padişahı öldürcem acaba? Zevkli olacak gibi ve arkadaşlar bunun altından tartışma çıkartmayın. Unutmayın bu sadece bir oyun.


    Evet bu sadece bir oyun ama "padişah öldürme" kısmını bu kadar vurgulamandaki amaç nedir?


     Yeni Assassin's Creed, İstanbul'da!!! (Video)




  • Bu güzel haberin şeferine bu geceki + puanları ben ismarlıyorum

    Şerefe :D
  • Vay arkadaş herkes büyük bir mutluluk ve heyecanla bekliyor şaştım kaldım. Ulan saf mısınız herifler padişahlarımızı bize öldürtecekler kalkmış heyecanla bekliyorum diyorsunuz ya! Kim bilir Osmanlı'yı da nasıl komplo senaryolarıyla yanlış tanıtacak dünyaya! Sizce elin amerikalı firması kalkıp bizim lehimizde bir oyun yapar mı?
  • O kadar oyun boyunca Papa'nın askerlerini,Haçlı askerlerini,bilmem neleri öldürürken birşey olmuyordu kardeşim. İkincisi bunun oyun senaryosu olduğunu ne zaman anlayacaksınız acaba merak ediyorum.
  • sonunda birilerinin aklına zamanında tüm dünyaya hakim olmuş osmanlı imparatorluğu geldi. umarım bir an önce çıkar oyun
  • Ne Amerikalı firması ne diyorsun sen ya saf :D Ubisoft'a Amerikalı diyor :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.