Şimdi Ara

Crysis 2'nin Kaplamaları Yarıya Düşürülmüş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
8.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Crysis 2'nin konsollar için de geliştirilmesi nedeniyle bazı kaplamalarının ilk oyuna kıyasla küçültüldüğünü gösteren görüntüler ortaya çıktı. İki oyunda da bulunan ortak kaplamalar bunu kanıtlar nitelikte.
     
         GameTrailers forumlarında bir kullanıcı Crysis ve Crysis 2'nin ortak kaplamalarını bularak ufak bir karşılaştırma yapmış. Kullanıcı, Crysis 2'nin dosyalarını deşifre ederek ve ilk oyundaki kaplamalar ile değiştirerek, iki kaplamanın da Crysis 2 içerisinde nasıl göründüğünü gösteren ekran görüntülerini yayınladı. Aynı kullanıcı, kendi test etmek isteyen kullanıcılar içim mod araçlarını da paylaştı.
     
         Crysis 2 bazı kaplamaları aynı isimli dosyalar ile ilk oyundan alıyor. Bu nedenle karşılaştırma yapmak daha kolay olmuş. Bu aynı isimdeki dosyaların boyutları ilk oyuna kıyasla yarı yarıya düşürülmüş. Aşağıdaki resimlerden karşılaştırmaya göz atabilirsiniz.
     
    Crysis 2'nin Kaplaması (Crysis 2)
     
    Crysis'in Kaplaması (Crysis 2)
     









  • Konsollar yüzünden baya bir oyun ölüyor
  • kaplamalar ve detaylarda ilk oyundan düşük ama ışıklandırmalar çok ötede...
    ben genel olarak 2. oyunu daha çok beğeniyorum...
    birde ilk oyunda dx9 ve dx10 karşılaştırıldıgında yüzde %25 %30 fark oluyordu...
    oyun dünyasında dx9 ve dx10'u en net farkedebileceğiniz oyundur...
    2. oyun dx9 olarak geldi...dx10 ve dx11 paketleri geldiğinde veya gelecekse bundan sonra karşılaştırma yapılabilir...
  • Konsolların güncellenme vakti geldi artık ilk crysis grafikleri crysis 2'den daha güzel görünüyor bu bir gerçek
  • quote:

    Konsollar yüzünden baya bir oyun ölüyor


    tam tersi olmasın ? :P
  • Konsollar artık grafik veya kapasite açısından ömrünü doldurdu. Bu bir gerçek. Bu konsollara oyun çıkmaya devam ettikçe Aynı grafikte veya kaplamalarda, görüş açısında, animasyonda ve fiziklerde oyunlar görmeye devam edicez. Miladını doldurmuş konsollar yüzünden grafikler son 2 yıldır yerinde sayıyor. Olan PC cilere oluyor tabi. 1500 tl saydıkları makinelerin gücünü tam kullanamıyorlar sırf konsol portu oyunlar yüzünden. Üstüne birde kasıyor PC de eski püskü dandik grafikli oyunlar.
  • valla konsola çıkmasaydı bundan kat kat daha iyi bir oyun olacaktı. Üzüldüm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalkerhan

    valla konsola çıkmasaydı bundan kat kat daha iyi bir oyun olacaktı. Üzüldüm...


    Yalnız o zamanda birçok PC kullanıcısı oyunu oynayamayacaktı buda var
  • Derdiniz ne anlamıyorum ki sizin! Hanginiz Crysis 2'yi xbox 360'ta oynayıp da grafiklerden ağzı bir karış açık kalmadı? Oyundan keyif alıyor musunuz ona bakın, PC ile aynı kategoride bile değiller ki karşılaştırma gereği hissediyorsunuz!
  • Konsolların miladını doldurduğunu düşünmüyorum bunları ps3ün yeni yeni çıkan exc. oyunlarından anlayabiliyoruz.Xboxunkide dahil.Evet kaplamalarda bir fark olduğu kesin ama şu varki şu ufak farklar için konsol oynamaktan vazgeçmem.Yeni oyun motorlarının çıkacağından eminim.Özellikle battlefield 3 bunlardan biri.
    Sırf TOTAL WAR serilerini doğru düzgün oynayabilmek için bilgisayarıma da tonla para harcadım o ayrı konu.Ama bilgisayarn başında oturupta oyun oynamak içimden gelmiyor gamepadimle uzanıp oynamak varken.
  • Daha bır 3 4 senesi var konsolların rahat olun :)

    Adamlar her 1-2 yıla bir 1bin tl lik pc yeniledkikleri icin güçlerine gıdıyor herhalde .)
  • Ben görselleri için oynamıyorum şahsen. Gamer da 800x600 de oynuyorum ama benim için önemli olan nanosuitle fps oynamam ve harika bi senaryo. Bence birinci oyunla arasındaki en büyük fark senaryo. Böyle kaç tane bilim kurgu bilgisayar oyunu var ki. AC serisi var, Dead Space falan var ki bence crysis 2 nin senaryosu çok iyiydi. Tam olarak Nanosuitin çalışma mekanizmasıda açıklanıyo. ilk oyundaki gibi havada kalmıyo. Mükemmel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raiden777

    quote:

    Konsollar yüzünden baya bir oyun ölüyor


    tam tersi olmasın ? :P


    Aynen tam tersi , arkadaş akıllı
  • hadi konsolların belleği yetmedi kaldırdınızda pc için niye kaldırıyorsunuz ki. pc için hem yarı kaliteli hemde tam kaliteli kaplamaları koyup bir de grafik ayarları menüsü koyup kaplama kalitesi seçimi koyulabilirdi. ama port kolay tabi niye uğraşsınki adamlar zaten pc de fazla satamayacaklar
  • İlk oyuna göre bence bariz kısılan fizik motoru. İlk oyunda hemen hemen herşey hasar alıyordu. 2. oyunda bu çok az.
  • bırakın pc'yi alın konsol rahat edin. Pc para harcayacağınıza 600 liralık bir konsol alsan daha kârlı
  • bırak pc kullanıcılarının isteklerini tam karşılamayı pc oyun çıkartmaktan vaazgeçiyor bi dolu firma . 2 konsal alabiliceğin fiyat pc topluyosun fakat karşılığını alamıyosun konsalda oyniycağım bütün oyunları bir ps3 game padi ile pcde oynarım fakat konsolda fps oynamak insana zülümden başka bişey değil .
  • crysis 2 dx11 paketiyle kendini göstericek rahat olun;)
  • BSC Misafiri

    29.03.2011 16:59:36


    ama şunuda unutma ılk oyun ormanda geciyordu...crysis 2 'de tüm nesnelerin hasar alması yapımcı için şuan ımkansız...şehir detayları ilk oyuna göre kat kat fazla....ps3 veya xbox360 exc oyunu olsaydı belki olurdu...
  • konuyla pek alakalı değil ama yorumları okudum bazıları saçma geldi bana grafik konsolda iyi pc de iyi konsol yüzünden grafikler yerinde sayıyor tarzı yorumlar sürekli şuan ki grafik kalitesi oyunları için oldukça yeterli fazla bile bundan fazla daha ne istiyorsun grafiklere yoğunlaşmaktan millet oyun grafiklerine susamış zombiler halini aldı ama kimsede şurda son zamanlarda çıkan oyunlarda bir elin parmağını geçecek kadar klas oyun sayamaz çoğu grafiklerle şişirilmiş oyunlar artık bu grafik sevdası yüzünden doğru düzgün oyunlar çıkmaz oldu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.