Şimdi Ara

Tilgin HG 1311 C (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
132.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar xxx@fiber.com şifresini nereden öğrenebiliriz hizmet şifremizle aynımı yoksa farklımı?
  • Modem resetleme bendede var. İlk gelen tılgın modemde makine reset atıyordu. Arkadan ben reset atsamda bilgiler geri gelmiyor tek tek elle giriyordum. Şikayetim üzerine yenisi ile değiştirdiler. O üç gün dayandı. Eve bir geliyorum adsl ışıkları kırmızı olmuş. Allahtan arkasından reset attığımda kullanıcı adım şifrem geri geliyor ama kablosuz ağı tekrar ayarlamam gerekiyor. Yine şikayette bulundum. Sorun olmadğını söyledi teknik servis. Sorun her an yok ki. Bukadar basiretsiz bir teknik servisleri var. Benim internetimi kontrol edip internetiniz var demişler. Allahtan evde yoktum kavga ederdim. Giderken probşlem olursa arayın demişler. 2 saat önce yine resetledi makine. Bakalım tekrar şikayet edeceğim. Çözüm yolu bulan olursa yazsın ::(((
  • bu resetlemenin nedenini nasıl bilmezler, 24 aylık tahahütlü abonelik yapsamda bu şartlar altında susup oturmak doğruolmaz. T.H.M. başvurmak gerekebilir. az önce modem ayarlarından superonline nin modemime erişim izinlerini kapadım bikaç ayarla oynadım. bakalım yine resetleme falan olcakmı( deneme yanılma:) )

    bişey daha farkettim resetlenme sonunda modeme giriş şifrem superonline haline gelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarbarossE -- 19 Ekim 2010; 23:04:24 >
  • modem kendini nasıl resetler ya bende hiç öle bir sorun olmadı
  • Eğer sorunun düzelirse haber ver. Bizde yapalım dostum.
  • superonline 5 ayda 3. (üçüncü) modemimi de değiştirmiş durunmda...rezil tilginden kurtuldum. yeni modem pirelli e4202g
    bakalım bu ne kadar sorunsuz çalışacak. tilgine göre daha hafif oyuncak gibi ancak yönetim arayüzü daha başarılı, wireless gücü daha yüksek. en dip odada bile yüzde 80 çekiyor. tilginde yüzde 30 a düşüyordu..
    tilginle ilgili sorunlarınız devam ederse bu modelle değiştirmek için ısrarcı olun, gerekirse hergün arayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -HKN- -- 20 Ekim 2010; 12:03:40 >
  • sorun olmasa bile arasak olmaz mı değiştirsinler :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chees007

    Eğer sorunun düzelirse haber ver. Bizde yapalım dostum.


    yok o şekilde düzelmedi:) tekrark kapandı açıldı ve baktım bütün ayarlar fabrika ayarına dönmüş. superonline webişlemde durumu yazdım. gariptir bugun hiç olmadı bakalım duüzelttilermi
  • Bende denedim resetledi yine. Birşey dikkatimi çekti. Elektrik gidince modem resetliyor. Bende arkadan kapatım açtım. Gerçekten modem yine sıfırlandı. Bu problemi yaşayan arkadaşlarda deneyebilirlermi?
  • Tilgin HG 1311c modeme usb portundan ip kamera bağlabilir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monoblaine

    Belki yazacaklarım, sorunuzla çok ilgili olmayacak ama mesajımın yeri az da olsa burası olabilir.

    Superonline yeni fiber internet abonelerine, arkadaşın dediği gibi Pirelli yerine Tilgin HG 1311 veriyor artık. Tabii bu bir modem değil, router.

    Ancak şöyle bir durum var: Bilgisiz ya da bilgi vermeyi sevmeyen kurulum ekibinin söylediğinin aksine, başka routerları ya da router özellikli modemleri de bazı ek özelliklere sahip olması şartıyla sisteme tanıtıp kullanabilirsiniz.

    Nedir bu ek özellikler?

    Birincisi cihazda WAN portu ya da router ayarlarından WAN olarak kullanma seçeneğinin bulunduğu bir LAN portu olmalı.
    İkincisi cihazın MAC adresi kopyalama özelliği olmalı (benim Linksys modemin ayarlar sayfasından kolaylıkla yapılabiliyor; yeni routerların çoğunda mevcut bu ayar).

    İzleyeceğiniz adımlar da çok basit: Tilgin'în MAC adresini cihaza girip WAN ayarları sayfasında, Superonline'ın verdiği kullanıcı adı ve parolayı tanımlamak.

    Ben de fiberi dün bağlattım. Doğal olarak teknik personel de aradığım müşteri hizmetleri de başka router kullanamayacağımı, cihazın -buraya dikkat- "seri numarasının" merkezde kayıtlı olduğu için kesinlikle kurulum sırasında verilen Tilgin router'ı kullanmam gerektiğini söylediler.

    O kadar komikler ki! Sen tut 100 Mbps fiber internet hizmeti ver, metrelerce Cat6 kablo çek, sonra kurduğun cihazda gigabit portu bile olmasın, üstüne bir de kablosuz hızı 104 Mbps sınırını geçmesin. Tabii, onların mantığına göre WAN portunun 100'lük, kablosuz standartının 104 Mbps olması 100 Mbit internet bağlantısı için yeterli. Cihazın kablosuz aktarımının en iyi koşullarda 10 Mbit falan olduğunu kim ne bilecek değil mi? Kaldı ki benim yaptığım denemelerde Tilgin'dan kablosuz veri aktarımım en fazla 5 Mbps idi.

    Ben de yukarıda anlattığım yöntemle Linksys WAG320N modemimi kurup, ulaşılabilecek en yüksek kablosuz hızına ulaştım tabii: 26 Mbps (En üst değer derken 50 Mbps abonesi olmama rağmen Superonline'ın sağlayabildiği 30 Mbps hızı tavan değer kabul ettim). Eh, 5 Mbit nerde, 26 Mbit nerde, değil mi?

    Bence siz siz olun, modeminiz ya da router'ında WAN ve MAC klonlama ayarı varsa Tilgin'ı hiç kurdurmayın. Olan benim salonumun duvarına oldu: 2 kocaman delik!


    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Acaba aşağıdaki cihazı alsam kurulumu kendim gerçekleştirebilir miyim? Teşekkür ederim.

    http://www.linksysbycisco.com/EU/en/products/WRT320N




  • Merhaba arkadaşlar bendede aynı router den var bi sorum olacak gelçi bazı arkadaşlar sormuş ama net cevap bulamadım forumda bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim...


    bu Router ile lan dan bağlanıp oyun vs oynamak için kendi içinde yeni bir bağlantı kurup o şekilde bağlanıyoruz lan olarak fakat o durumda internet olmuyor

    hem lan bağlantısı hem internet bağlantısı yapabilmenin bir yolu varmı acaba ?
  • Bu model için Bittorrent'te Port Açmak ile ilgili yardımcı olabilicek biri varmı acaba?
  • modem de bir usb girişi var. buraya harici diski taktığım zaman disk çalışmaya başlıyor ancak bilgisayarımda göremiyorum. Bunun çözümüne ulaşan varsa bilgilendirirse sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: static.ip


    quote:

    Orijinalden alıntı: onur1301

    modem de bir usb girişi var. buraya harici diski taktığım zaman disk çalışmaya başlıyor ancak bilgisayarımda göremiyorum. Bunun çözümüne ulaşan varsa bilgilendirirse sevinirim.


    onur1301; hizmet@superonline.net adresine sorununu iletirsen sana en geç 2 gün içinde yardımcı olacaklardır..



    müşteri hizmetlerini arayıp sordum. ancak bu konuda bilgilerinin olmadığını söylediler.. bunu söyleyen de teknik destek. modemin kullanım klavuzunda da yazmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 21 Kasım 2010; 15:48:11 >
  • Müşteri hizmetlerinin bilgisi çok zayıf doğru.. yanlışlarını ben düzeltiyorum nerdeyse.
    Tilgin'in kendisine bile mail attım. 1 ay oldu cevap yok. Madem bişeye yaramıyor bu usb girişi neden koyuyorsunuz kardeşim
  • Arkadaşlar Fiber İnternet Kullanıcılar Sadece Pirelli yada Tilgin mi kullanmak zorunda dışardan bir yerden asus tp-link gibi fiberi destekellyen modemler yokmu taahhüt imzalamak istemiyorumda
  • tilgin hg 1311 kullanıcısıyım. dün geceden beri en soldaki power kısmının olduğu yerdeki ışık kırmızı bi şekilde yanıp sönüyor. diğer tüm ışıklar yeşil ve sabit.

    o kırmızı yanıp sönen ışık internete girmeme engel teşkil etmedi ama daha önceden o ışık da yeşil ve sabitti. modemde bi sorun var mıdır? varsa nasıl çözebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiwi21

    tilgin hg 1311 kullanıcısıyım. dün geceden beri en soldaki power kısmının olduğu yerdeki ışık kırmızı bi şekilde yanıp sönüyor. diğer tüm ışıklar yeşil ve sabit.

    o kırmızı yanıp sönen ışık internete girmeme engel teşkil etmedi ama daha önceden o ışık da yeşil ve sabitti. modemde bi sorun var mıdır? varsa nasıl çözebilirim?


    aynısı bende de olmuştu, müşter hizmetlerini aradım, verdikleri cevap, ışıklar anlattığınız şekildeyken modemin merkezle bağlantısında sorun olduğu(merkezden imaj falan gönderiyorlar modeme, bu bağlantının kopuk olduğu) fakat bunun sizin internet bağlantınıza problem yaratmayacağı şeklindeydi.
  • 3 hafta da bir bizim apartmana geliyorlar sorun varmı memnunmusunuz vs. diye adam geldiğinde modem o sizdeki gibi kırmızı yanıp sönüyordu sordum niye böle ısındığı için dedi o durumlarda modemi kapatın 1 dk sonra tekar açın dedi yaptım düzeldi daha iyi oluyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.