Şimdi Ara

Microsoft Daha Fazla Oyun Stüdyosu Satın Almayı Düşünüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Microsoft, Bethesda Softworks'ün ana firması ZeniMax Media'yı 7.5 milyar dolar karşılığında satın alarak Bethesda Game Studios, id Software ve Arkane Studios dahil olmak üzere sekiz stüdyoyu daha bünyesine kattı ve böylece Microsoft'un birinci parti stüdyo sayısı 23'e yükseldi.
     
    Microsoft daha fazlasını istiyor.
     
    CNET'e konuşan Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın dediğine göre, bir gün kalkıp hadi oyun stüdyosu kuralım diyemezsiniz. Daha geniş topluluklara ulaşabilmek için içeriğe sahip olmak gerekli.
     
    Bu yüzden de ileride daha fazla stüdyo almayı ve Xbox Game Pass servisine yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyorlar.
     
    Microsoft'un birinci parti stüdyolarından çıkacak her bir yeni oyun ilk günden itibaren Xbox Game Pass'e eklenecek.
     
    Xbox patronu Phil Spencer ayrıca ZeniMax Media'yı satın almaları hakkında yorumda bulunarak Bethesda Softworks'ün yarı bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini ve onların kültürlerine karışmayacaklarını belirtti.








  • Sıradaki From Software olsun lütfen.
  • Microsoft işini biliyo millet pandemi filan derken iyice eve kapandı zaten oyun ve eğlence sektörünün değeri gittikçe artıyor adamlar nereye yatırım yapılır biliyolar keyfinden değil ya
  • Ubisoft isteriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CD Project Red çok değerlenecek bir firma Ubisoft'u geçtikleri söyleniyordu bu şirketi alırsa Sony'nin ölüm fermanı hazırlanır Ubisoft ve EA'da olabilir.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Burada önemli olan Rockstar gibi 7-8 yılda bir oyun yapan hantal şirketler almamak.. Durmadan altın yumurtlayan Gamepass'i destekleyebilecek şirketler alabilmek..Zenimax buna çok iyi bir örnek oldu..Ben olsam bir dahaki sefere Square Enix alırdım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lordiman891

    CD Project Red çok değerlenecek bir firma Ubisoft'u geçtikleri söyleniyordu bu şirketi alırsa Sony'nin ölüm fermanı hazırlanır Ubisoft ve EA'da olabilir.


    Sakın ha. Rahat bırakın adamları kendi dünyalarında işlerine bakıyorlar, herkes mutlu oluyor. Yok sadece ps4,xbox,pc demiyor adamlar. Ea treni kaçırmadı.Ea access yıl sonunda Game Pass e geliyor. Ubisoft da kendi tırıvırı platformunda takılıyor. Arada Epic Games e yamanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lordiman891

    CD Project Red çok değerlenecek bir firma Ubisoft'u geçtikleri söyleniyordu bu şirketi alırsa Sony'nin ölüm fermanı hazırlanır Ubisoft ve EA'da olabilir.


    Sakın ha. Rahat bırakın adamları kendi dünyalarında işlerine bakıyorlar, herkes mutlu oluyor. Yok sadece ps4,xbox,pc demiyor adamlar. Ea treni kaçırmadı.Ea access yıl sonunda Game Pass e geliyor. Ubisoft da kendi tırıvırı platformunda takılıyor. Arada Epic Games e yamanıyor.
    Polonya devleti sattırmaz zaten. The Witcher'ı milli servet olarak görüyorlar. Ama hiç belli olmaz Microsoftta sınırsız para var.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nietzsche55

    Polonya devleti sattırmaz zaten. The Witcher'ı milli servet olarak görüyorlar. <img src="https://forum.donanimhaber.com/images/image/s1.gif" align="middle" border="0" alt=""> Ama hiç belli olmaz Microsoftta sınırsız para var.


    Paranın satın alamayacağı şeyler vardır. CDPR herhangi bir satın alma teklifini kabul etmez, adamların vizyonu apayrı bir seviyede.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Sony yi almaya geliyoruz ederi zaten 100 milyar doları geçmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft muhtemelen bethesda-ubisoft kadar da pahalı olmayan ama sağlam ipleri olan ve güçlü bir şirket almak isteyecektir. Bu düşünülünce aklıma gelenler Square enix- konami-sega-bandai namco-thq nordic-from software-capcom isimli firmalar.
    Şu anda sega ile görüşüldüğüne dair şeyler duydum. Şayet bu firma bana en olası firma gibi geliyor. Fm-yakuza ve persona gibi güzel ama sadece belli kitlelere özel ipleri mevcut. Ama son zamanlarda epic ile araları iyi. Kendi başına yürümek isteyebilir.
    Sonraki en yakın olasılıksa thq nordic gibi geliyor bana. Zamanında batmış bir şirket. Eskiden elince olan oyunları nordic ile birleşerek geri kazanmış ve başka batan firma iplerini de toparlamış bir firma. Şu aralar pek yeni oyun çıkarmıyorlar. Hep remastred yapıyorlar. Önemli iplerinden bazıları ise şunlar; darksiders-kingdom of amalur-spellforce-destroy all humans-desperados-titan quest- gothic. Listeye bakılırsa kaliteli sınıfına ucundan girmiş çok fazla ipleri var. Desperados 3 hariç güncel olarak çok iş de yapamıyorlar. Microsoftla araları iyi. Hatta kendileri segadan bile daha olası bir satın alım olabilir.
    Son aklıma yatansa konami. Önemli ipleri şunlar; pes-silent hill-metal gear- castlevania-contra. Konami şu sıralar hangi ipsine el atsa ellinde kalıyor. Mgs'den sonra net bir kâr elde ettiği oyun yok. Yeni silent hill yapım sırasında kojima ile edilen kavga sonrası ellerinde patladı. Kojimasız mgs konuşmak bile istemiyorum. Pes'in hali ortada. Konami'de sıkıntı ise durumunun bu kadar kötü olması. Açıkçası güvendiğim-sevdiğim bir firma da değiller. Microsofta kaliteli oyun olarak ne katabilirler bilemem ama içlerine düzgün bir yapılandırma sağlanırsa bu kötü haldeki iplerin geleceği için iyi olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamuarte -- 23 Eylül 2020; 8:40:24 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Hocam sen de çok uçtun. Tahminime göre microsoft-sony ve son zenimax satın alımını saymazsak en değerli şirket sıralaması şöyle
    1-Ea, 2-Take two (rockstar), 3-Zenimax, 4-Cd project red, 5-Ubisoft, 6-Square enix 7-Thq nordic veya capcom
    Hali hazırda zenimax'a deli gibi para verilmişken sen bir anda diğer büyüklerden birini de al diyorsun. Tamam microsoft para basan bir şirket ama oyun birimlerine ne kadar bütçe ayırdılar bunu da düşünmek lazım.
  • ubisoft cuk oturur
  • Maddi güç bu olsa gerek. Bakalım sırada kim yada kimler var. Bir başka şirket olsa Xbox One ve One X satış facialarindan sonra kendine zor gelirdi, Ms ise ver coşkuyu modunda. Gamepass ile verdikleri sürece herkesi alabilirler:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MS nin basinda ki adamin soyledigi soze bakin yaw.
    Sabah kalkip studio kuramazsin demis. Cahil adam sen 2000 den beri (ilk xbox) kalksin ne nane yedin simdiye.

    Acikcasi ben bu nesildeki hezimetinden sonra MS konsoldan cekilir diyordum aslinda bir nebze cekildi konsoldan ama oyun dunyasindan degil. Adamlar kafaya koymus sony steam epic ne varsa gucleri yetene kadar batirmaya devam calisacak ve bunun karari cok kararli alinmis. Eger Zenimax alindiysa bunun devami da kesin gelicektir cunki MS buyuk oynamak istiyor ve parasi da var. Elinden geleni yapip oyun dunyasinda ki KRITIK tum buyuk oyunculari toplamaya calisacak anlasildi.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yalnız burada ki cümle önemli yarı bağımsız devam edicekler diyor dün ki multiplayer videosunda da bethesta nın hala kendilerinin yayıncılığa devam edeceklerini Ms nin yapmıyacağını söylemişlerdi. Microsoft exc. olayına takılmıyor bu firmaları alsada hepsi oyunlarını ps ye çıkaracak gibi izlenim var zaten tes in starfield ın çıkmama gibi şansı yok gibi. Yinede o zaman tek avantajı gamepasse ilk günden gelmesi olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda tekrar çok büyük bir stüdyo alacaklarını düşünmüyorum.O yüzden tahminlerim şöyle.

    11 bit studios

    3d realms

    505 games

    Bohemia interactive

    Bungie

    CI Games

    Codemasters

    Crytek

    Devolver digital

    Gearbox software

    Team17

    Techland

    Bunlardan birisi ya da birkaçını satın alabileceklerini düşünüyorum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Taleworlds'ü alsınlar da adam gibi oyun görelim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.