Şimdi Ara

PlayStation 5 Kontrolcüsü DualSense Yağmur Yağışını Hissetmenizi Sağlayacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    PlayStation 5'in oyun kontrolcüsü DualSense'in dokunsal geri bildirim özelliği yağmur yağışını hissetmemizi sağlayacak.

    Thomas Was Alone ve John Wick Hex geliştiricisi Mike Bithell, katıldığı bir podcast esnasında, DualSense'in dokunsal geri bildirim özelliği ile ilgili birkaç demo denediğini belirtti ve oyun içinde yağmur yağışını hissedeceğimizi işaret etti.

    Ayrıca besteci Austin Wintory tarafından belirtilene göre PlayStation 5'in Tempest Engine 3D ses özelliği fırtına sırasında yağmur damlalarının sesini simüle edecek ve bu da oyun içindeki hissi artıracak.

    Dokunsal geri bildirim özelliği yağmur yağışı dışında kumlu bir yüzeyde yürümek veya çamurlu bir yüzeyde araba sürmek gibi daha birçok çevresel etkileşimi oyunculara hissettirecek. Bir diğer benzer özellik adaptif L2 ve R2 tetik tuşları ise ok veya silahlı ateş gibi eylemlerinizin gerginliğini çok daha gerçekçi bir şekilde verecek.

    PlayStation 5 bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak.








  • Bu alete cok ozellik eklendi cok dayaniksiz ve cabuk bozulacagini dusunuyorum fiyati zaten allah bilir 1000lira falan olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yine başladık galiba yok öyle olucak yok böyle olucak. sonuç: sarjı fazla gitmesin diye hepsini kapat .d

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • komedi.. sony işini çok çok iyi biliyor. hedef kitle çocuklar, tabii para ordan gelecek biliyorlar. reklamlama ile sahtekarlık arasındaki ince her geçen gün dahada daralıyor.
  • encuni kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle mevcut kolumda hersey kapali. Mal gibi isik falan koydular bir ise yaramiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • millet 2 ayda 1 yeni kol alacak anlaşıldı :D
  • fitamino kullanıcısına yanıt
    Işık niye var ben bi tek. Gta da fark ettim polis kovalayınca kırmızı mavi yanip sönüyor başka bisi gormedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sadece kollar 1000-1500 tl olacak görürsünüz.
  • Ok yağmur hissi umrumda değil, şimdi konsolu gösterin
  • Ben tam anlayamadım nasıl hissedeceğim elime su damlası falan mı gelecek?
  • Dualshock 4 v2 yagmur hissiz 700 tl
    Dualsense yagmur hisli 1000+ TL
    Kazik hissi tarifsiz...
  • Teknoloji forumunda teknoloji cahillerinin yorumlarını görüyorsunuz yukarıda ne yapıcaktı ms gibi dümdüz konsol mu yapıcaktı adamlar her şekilde lider olmayı devrimci olmayı yenilikleri düşünüyor hissiyatı arttırmayı düşünüyor birde şunlara bak
  • Yağmur da bizi hissedicek mi?
  • Yağmur, çamur hissi umurunuzda değil ama çıkış oyunlarını bitirince köşede yatacak konsolu görmek bu kadar önemli. ?? İlginç valla.
  • Nick bulamayan herif N kullanıcısına yanıt
    Aynen onuda zaten aleti aldigimizda farkettik sonra isigi kisip oynamaya devam ettik. Birde soyle bisey var. Bu alete ozellik ekledikce omru kisaliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlamayanlafa.soyle anlatalim.
    Titreşim bilindiği gibi küçük motorların oyundaki etkileşimli sahnelerde etkilesimle aynı senkrinda çalışmasıyla oluyordu..ancak bu zaman a kadar afedersiniz kocakarı dildosu hantalligindaydi. İlk defa Nintendo switch Ile hd rumble ile daha yumuşak bir titresime geçildi
    Dual sense bunu daha ileri götürüyor anlaşılan ve bence motor büyüklüğünü azaltıp yani küçültüp sayısını cogaltmislar ve daha yumuşak titreşim veriyordur. En küçük etkileşimde ki burda yağmur denilmiş yere ve yüzeye damladiginds küçük küçük yumuşak bir şekilde.titrediginde bızde o hissi alicaz demek ki
    Birde dual sense de üstünde durulan şey
    gerilime efectleri . Hani oku çektin belli bir süre bırakmadın ses ile o gerilmeyi değilde titreşimle vereceklermis ve daha nicesi. Gerçi 3. Party böyle şeyleri kullanmıyor zaman ayirmiyor da bu teknoloji Nintendo olsa manyak oyun içi şeyler yapardi yani bu teknolojinin hakkını en iyi Nintendo verirdi

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Yorum şelalesi...

    Telefona kamera ekler gibi ek bir motor kullanmıyor adamlar bunu yaparken. Daha güncel bir motor (haptic engine) ve yazılımsal geliştirmeler kullanılıyor. Buradaki olay aslında araştırma-geliştirmeyle daha ilintili. Gamepadin hassasiyetini etkileyecek bir şey değil. Defalarca yere düşürürseniz elbette motor zarar görebilir bundan önceki gamepadlerde de aynı durum zaten vardı.

    Oyun geliştiricisi alıp bunu kullanırsa hissedeceksiniz. AI olmadığı için bu geliştirmede öyle her oyunda “sense” özellikleri hissedilmeyecek. Dokunmatik ekran gibi düşünün. Dokunmatik ekran oyun deneyimi ne yazık ki geliştirmedi ama bu özellikten faydalanacak geliştirici oyuna çok daha farklı bir hava katmasını sağlamasında destekleyici olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xbox kontrolcüsüne dümdüz diye sallayan arkadaş, haptik ve adaptif titreşim zaten xbox kontrolcüsünde var. En iyi kontrolcü xbox. Ama sağlam teknolojiler her zaman oyun zevkini arttırır.
  • Bu kadar özellik ekledikleri için fiyat artmasın sakın.
  • Teknoloji iyidir abartmayın. Özellikle de titreşim teknolojileri. Oyun deneyimini üst noktaya çıkarıyor. Tetik tuşları titremesi ile bir araba yarışı oynayın veya fps oyunu görün bakın ne kadar farkediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.