Şimdi Ara

Nintendo NX'in PS4'ten Önemli Oranda Güçlü Olduğu Söyleniyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •      Nintendo'nun kod adı NX olan yeni nesil konsolunun teknik detayları henüz resmiyet kazanmadı, ama ciddi söylentiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Muhtemelen yeni konsolunu büyük firmalara tanıtan Nintendo'nun güçlü bir konsolla karşımıza çıkacağı belirtiliyor.

        Çok sayıda kaynaktan alınan bilgilere göre Nintendo NX, Playstation 4'ten dikkate değer oranda güçlüymüş. Konsolun RAM, Ekran Kartı ve İşlemci konusunda Playstation 4'ü geride bırakacağı belirtiliyor.
    Örneğin işlemcinin %15 ila % 30 arasında daha güçlü olacağı söyleniyor.

       Nintendo NX için şu an yeni Metroid Prime ve The Legend of Zelda oyunlarının geliştirildiğini biliyoruz. Bunun yanında Square Enix gibi firmalar da Dragon Quest XI'i NX için hazırlıyor. Eğer konsol bahsedildiği gibi PS4'ten önemli miktarda güçlü olursa özellikle Nintendo oyunlarını hiç olmadığı kadar gerçekçi göreceğiz.
     








  • "15 ila 30 arasında daha güçlü olacağı söyleniyor"

    15 ne? 30 ne? yüzde mi? Mhz mi? lira mı? lütfen bir haberi de yazdıklarınızı bir sefer okuyupta yayımlayın yahu..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • çok az bence zaten oyunlar ortalama 18-25fps arası.. %30a vurdunmu ne işe yararki bazıları gülecek ama en az 2 katı güçlü olması lazım en azından gpu su yoksa tırt gene.. Ar konsol olmaktan öteye geçemez.
  • Nintendo ps3-xbox360'dan daha hızlı wiiu çıkarttı da ne oldu? 2 yıl geçmeden gelen ps4-xbox1'dan geride kaldı.Karşılaştırılması gereken ps4-xbox1'nın 2013de çıkan versiyonları olmamalı 2016-2017 yılında çıkacak yenilenmiş versiyonları olmalı.Onlarla aynı hızda olabilecek mi?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Wiiu da ps3 ve x360tan güçlüydü. Yine ancak eskileriyle kıyaslanacak bir konsol çıkacaksa çıkmasın daha iyi. Ps4 ile değil ps5 ile kıyaslanacak bir konsol yapmaları gerek. Yoksa yine kaybederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nintendo düzgün bir cihazla gelsinde rekabet olsun daha iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçin 4 ü 3 kadar iyi olsun bakın 3'ten iyi değil 3 kadar iyi olsun gene iş yapar. Nintendo'da takılan oyuncu kanımca pek grafik aramıyor. Atmosfer ve hikaye onların derdi.
  • Oyun çıkmazsa hiç bir anlamı kalmaz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • wii U ps3 ve x360 tan iyi degildi sadece ram gibi bir iki konuda iyiydi atip tutmayalim nintendo uzun yillar sonra ilk defa modern bir donanim ile geliyor ayrica bence yeterli görunuyor ama problem multiplatform oyunlarinda ki performansi yeni ps4 ve xbox gelecek gibi ama buraya yazanlar unutyor ki kullaniclarin buyuk cogunlugu su an zaten ps4 ve xbox almis buyuk bir kismi da eger özel bir degisim programi gelmez ise yeni modellere yaklasmayacaklarini belirtiyorlar bu manada nintendo iyi oyunlar ile cikis yaparsa cok iyi bir konuma gelecektir. insanlar satin alacaksada ayni konsolun daha yuksek surumu yerine baska oyunlar oynatacak bir cihaza sicak bakiyorlar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 3 yıl sonra çıkmış bir konsol için normal değerler, hatta daha da güçlü olabilirdi ama Nintendo oyun kütüphanesinin bu tip bir gövde gösterisine pek ihtiyacı yok. Sadece multiplatform oyunlarda günün gereklerini karşılasın yeter. 4K gibi uçuk beklentiler de değil bu neslin, önümüzdeki neslin bile konusu olamaz.
  • Sony eskisi kadar exc oyun çıkarmadığı ve Xbox exc leri artık eski kalitesinden uzaklaştığı için çare nintendo gibi görünüyor.
  • Nintendo NX'i alan insan zaten büyük oranda özel oyunları için alır. Çünkü Nintendo 3. parti oyun atılımında ne kadar kötüyse özel oyunda ise bir o kadar iyi. Bu nesilde işletim sistemi oyun yapımcıları için uygun olacak diyorlar ama bakalım.Ben zaten alırsam ps4'ü satıp Nx'i özel oyunları için alırım. 3. parti oyunları ise Xbox one'da oynarım.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Çare Drogba

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Güçlü bir konsol yapmak istemeleri büyük olasılıkla üçüncü parti oyunlarda bu sefer çok daha iyi destek almaları içindir zaten ex oyunlarda oturmuş bir altyapıları var.

    NX pazardaki dengeleri kesin bozacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    çok az bence zaten oyunlar ortalama 18-25fps arası.. %30a vurdunmu ne işe yararki bazıları gülecek ama en az 2 katı güçlü olması lazım en azından gpu su yoksa tırt gene.. Ar konsol olmaktan öteye geçemez.


    Konsolları kendi özel oyunları açısından değerlendirirsek donanım olarak hiçbiri yetersiz değildir ama 300-350 dolarlık sabit donanımlı konsolları para saçmanın sınırı olmayan donanımlarla kıyaslamaya kalkanlar baştan hata ederler. Hiç oynadın mı bilmiyorum ama hiçbir Nintendo oyununda donanım yüzünden oyundan aldığın keyif zerre azalmaz. Yine aynı şekilde Playstation özel oyunları da birbirinden kaliteli yapımlardır ve oyunları oynarken çözünürlük ve FPS değerini kimse umursamaz, öyle de olmalı. İyi oyun iyi grafikli ve yüksek FPS'li oyun demek değildir ama donanım üreticileri ve onların şakşakçısı bazı oyun siteleri insanları öyle şartlandırdılar ki artık bir oyun piyasaya çıkınca çözünürlük ve FPS değeri üzerinden iyi veya kötü adlandırılır oldu. Yeni konsoldan 2 kat güçlü GPU istiyorsun ama aynı fiyattan piyasaya çıkmasını da bekliyorsun sanırım? Özellikle işleri güçleri donanım olanlar bir zahmet konsollardan uzak dursunlar, hele daha önce Nintendo konsolu kullanmamış olanlar hiç çözünürlük veya FPS değerleri üzerinden Nintendo oyunlarını yargılamamalılar. Çünkü o güzelim oyunlara haksızlık etmiş olurlar. Oynayanlar iyi bilir de oynamayanların da ancak deneyince anlayabilecekleri bir durum.




  • Donanım=fiyat nintendo grafikten ziyade her zaman oyunlarıyla ön plandadır.Bu nesil için fazladan 2-3 tane farklı ip yada kendi iplerinden exc. oyun çıkarsın yine başarılı bir iş yapmış olur.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Oyun çıkar konsola nintendo oyun. sen bilmek 3. parti oyun nedir? yoksa wii u gibi bu da çöpe gider. Benmi söyleyeceğim bunlarıda.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • konsol dediğin aletin gpu cpu su özel olmalıki hakkını versin... şimdikilerin adı konsol falan değil kimse saçmalamasın bildiğin minipc sadece yazılımı farklı.... ps1 ps2 ps3 ü alırkenki heyecanınızı gözünüzün önüne getirin.. aynı heyecanı ps4 alırken yaşadım diyen yalan söyler...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ghostrain

    Oyun çıkar konsola nintendo oyun. sen bilmek 3. parti oyun nedir? yoksa wii u gibi bu da çöpe gider. Benmi söyleyeceğim bunlarıda.


    Hele ilk önce sen yazmasını öğren; noktadan sonra başlayan cümle büyük harfle başlar, mi ve da ayrı yazılır. Senin gibi laf olsun diye yorum yazanlar acayip komik oluyor. Şimdi Wii U'da 3. parti bütün oyunlar olsa PS4 yerine tercih mi edecektin? Yada imkanın var ve PS4'ün yanına Wii U'da aldın diyelim, o dediğin 3. parti oyunları PS4'e mi alırdın Wii U'ya mı? PS4'e alacaktın tabii ki, o zaman 3. parti yüzünden neden Wii U'ya bu kadar takılıyorsun.
    Konsol hakkında zerre bilgin yok ama atarlanmaya gelince en öndesin! Bak bakalım aşağıdaki listedeki 1. parti oyunların satışlarına ve çok önemsediğin 3. parti oyun satışlarına. 3. parti oyun satmıyor diye ve üstelikte konsol mimarisi olduğundan Wii U için oyun geliştirmedi yapımcılar. ,NX ne tür donanımla çıkarsa çıksın yine 3. parti oyunlar komik satış rakamlarında kalacaklar şimdiden söyleyeyim. Wii U'nun 8-10 puan derecesinde özel 15 tane oyunu var ve rağbet bu oyunlara oluyor çünkü 3. parti oyunu oynamak için alternatif çok.

    Aşağıdaki linkte bayağı aşağılara inersen 3. parti oyunlar ne kadar satmış görürsün.
    http://www.vgchartz.com/platform/47/wii-u/




  • Nintendo NX'te normal oyun kumandası ile piyasaya çıkmalı ve geliştirdikleri diğer ürünleri isteğe bağlı olmalı yoksa Wii U'da kullandıkları tablet kumandanın maliyeti artırıp donanım gücünün düşük kalmasına sebep olduğu gibi bir yöntem ile gelirlerse yine bekledikleri gibi başarılı olmazlar. Eğer Wii U tablet kumanda olmadan rakipleriyle aynı güçte ve fiyata piyasaya çıksaydı harika 1. parti oyunları ve 3. parti oyunlarında desteğiyle açık ara liderdi. Çünkü Xbox One ve PS4'ü de sırtlayan oyunlar tamamen 3. parti oyunlar ve özellikle PS4 1. parti oyunlarını bu zamana kadar aşırı derecede geciktirdi ki bu zamanda bile duyurulmayan en az 3 oyun var. Konsolları değerli kılan özel oyunlarıdır ve şimdi piyasada sadece iki konsol firması kaldı. Nintendo yeni konsolunun çıkışına 4-5 iyi oyun yetiştirirse gerçekten iyi bir satış ivmesi kazanır. Şahsen 3. parti desteği hiç umrumda bile değil çünkü o oyunları oynayabilecek bir bilgisayara sahibim. Tek beklentim Metroid Prime 4, Legend of Zelda, Mario Kart 9, Super Smash Bros, Super Mario Galaxy 3, Luigi's Mansion, Bayonetta 3 ve Xenoblade Chronicles gibi oyunlardan birkaç tanesinin çıkışa hazır olması. NX konsolu x86 mimarisiyle geleceği için geriye doğru oyun desteği Nintendo özel bir gayret göstermezse yok gibi görünüyor.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.