Şimdi Ara

SGK 3614 lira ceza sonuçlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 21martta konu açmıştım SGK bana 3614 lira ceza kesmişti öğrenciliğimi bildirmediğim için genel sağlık sigortasına atmıştı beni ve 01.01.2012 den itibaren primlerimi ödememi istemişti. Gayet basit bir işlemle borcum silindi veznedar bayanın ilgisizliği diyebilirim. 2011-2012 öğretim yılında öğrenci olduğumu belirttim ve Anadolu üniversitesi (AÖF) kimlik belgesinin arkasındaki bandrolü gösterdim. Şöyle evirdi çevirdi "tamam borcun silindi" dedi ve sepetledi resmen. Boş yere sıkıntı ettirtti diyebilirim.

    Artık sisteme göre her yıl öğrenci belgesini SGK'ya bildirmek gerekiormuş bildirmediğimiz taktirde GSS ye atıyormuş sistem ve her ay primimizi yatırmak zorundaymışız. 1 yıldan uzun süredir örenci belgesini vermeyenler SGK'ya bi uğrasın derim.



  • 6 ayda 1 vermeniz gerek öğrenci belgesini. Son 3 yıldır bu durum böyle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar hiç belge vermedim sıkıntı da çıkmadı borç 0. Sizin niye böyle oluyor?
  • Bana da 800 küsür borç çıkarmışlar. Eğer ödemezsem donumu almaya gelirler mi diye merak ediyorum.
  • siliniyor mu şimdi borçlar onu mu anlayacağız? 750 lira da bende var hala öğrenciyim.
  • hocam sen direk sgk ye gidip mi kimliğini gösterip sildirdin? kendi muhasebecimiz var aöf öğrencı belgesı çıkartıp götürdüm 2012-2013 için Eskişehirden dgs geçişi yaptıgıma dair belge istediler.bende uğraşmadım hala borçlu görünüyorum.sende durum nasıldı?

    Ekleme:1835 TL olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7he mcRp -- 29 Mart 2013; 4:27:46 >
  • Geçen sene 350 TL mi ne borç görünüyordu ekim ayı gibiydi sanırım öğrenci belgesiyle halletmiştim ama aralık sonu, ocak başı tekrar gel demişti gitmemiştim. Şimdi sorguladım ama borç görünmüyor. 6 aylık değilde senede 2 dönem demişlerdi diye hatırlıyorum. Ocak ve Temmuz olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 29 Mart 2013; 4:29:45 >
  • İşsiz kaldığını ve öğrenciliğinin bittiğini bilip senden para isteyen devlet işe girdiğini ve öğrenci olduğunu bilmiyor vay be devletin başındakiler bile paranın kölesi olmuş.
  • 3 ay önce verdim yine 266 tl borç gözüküyor , böyle sistemin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende eylülde verdim galiba nisanda tekrar vericem belgeyi.
  • @cody yazcak konuşcak çok şey varda neyse hayırlısı diyorum.

    @susanoo sistemi tam bilmiyorumda sanırım hastaneye gidersen orada giriş yaptıkları anda(tedavi olmasan bile) sistem alıyormuş seni. sen hastaneye gitmedin sanırım hiç oyuzdendir diyorum emin olmayarak.

    @akan adam, @alyanki: evet siliniyor. öğrenci belgesini vermediğiniz E.öğretim dönemi için öğrenci olduğunu ispatlayan bir belge yeterli oluyor. Okuldan alabileceğiniz "sinan mete 2011-2012 döneminde aktif öğrencidir" gibi bir dilekçe yetiyormuş. vezne sırasında önümde duran 10 öğrenciden 9unda borç vardı hepsinden bu şekilde belge istedi veznedar. borç 100 lira bile olsa kimsenin çöpe atcak parası yoktur heralde. üzerine gidip gerekirse SGK kurumunda üst katlara çıkıp itirazlarınızı bildirin. Haksız saçma sapan borç çünkü. Ben hem okumak için milyarlar yatırcam ticarethane olmuş üniversitelere para kazandırcam. Bunun üstüne birde babamın SGK sından yararlanma hakkımı bi kenara atıp kendi prim borcumu ödiycem yok böyle bi saçmalık.

    @7he mcRp. geçen sene öğrenci olduğumu ispatlarsam silinebilme ihtimalini sordum. "silinir" yanıtıyla sadece öğrenci kimliğinin arkasında bulunan 2011-2012 bandrolunü gösterdim. borcun silindiğini söyledi veznedar. Olay bundan ibaret. Bence yolun düştüğünde bi uğra SGKya durumu izah et bu konudan alıntılar yaparak.

    bu arada evet 1 yıl değil 6 ayda bir veriliyor özürdilerim yanlış bilgi verdiğim için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: niCkSiz_adAmxD


    @susanoo sistemi tam bilmiyorumda sanırım hastaneye gidersen orada giriş yaptıkları anda(tedavi olmasan bile) sistem alıyormuş seni. sen hastaneye gitmedin sanırım hiç oyuzdendir diyorum emin olmayarak.


    Hastahaneye sık giden biri sayılırım daha geçen kan tahlili yaptırdım ama gene sıkıntı olmadı. Şimdiye kadar hiç sgk'ya belge falan vermedim. Ben 18 yaşına üniversite başladıktan sonra girmiştim. Hiç boşluk olmadı sosyal güvencemde. O yüzden olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 3 Nisan 2013; 1:06:37 >
  • işte bunlar hep game of the tayib
  •  SGK 3614 lira ceza sonuçlandı


    gerekli detaylı bilgi ve tecrübe burada

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=73026907
  • Benim bir arkadaşa da 4000 lira civarı bir hesap çıkartmışlar yaklaşık 2 yıllık.Bildirim falan da yapmamış sanırım.
  • 1850Tl'de benim vardı 2 hafta önce sildirdim, 22 senelik hayatımda böyle saçma bir uygulama ne gördüm ne duydum. Şuan borçlu olan fakat bu borcundan haberi olmayan 100binlerce kişi olduğundan eminim, inşallah bu saçmalığın cevabını sandıkta verecez.
  • Ulan işsizlerden sırf işsiz diye para kesilmesi dünyanın başka neresinde var acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.uzun

    1850Tl'de benim vardı 2 hafta önce sildirdim, 22 senelik hayatımda böyle saçma bir uygulama ne gördüm ne duydum. Şuan borçlu olan fakat bu borcundan haberi olmayan 100binlerce kişi olduğundan eminim, inşallah bu saçmalığın cevabını sandıkta verecez.

    O çok yerdikleri 90 larda devlet işsizleri gss adı altında soymazdı.. İnşallah bu soygunu bitireceğiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle rezil birşey olamaz.Allah hepsinin belalarını verir inşallah.Öğrenciliğimi yeni bitirdim.2 yıllık myo mezunuyum.+2 için DGS ye hazırlanıyorum.400 tl borcum çıktı ve her ay 110 tl ödemek zorundaymışım öğrenci olana kadar yada çalışana kadar.İnanılmaz derecede saçma birşey bu durup dururken milleti soyuyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Göktuğ VATANSEVER

    Böyle rezil birşey olamaz.Allah hepsinin belalarını verir inşallah.Öğrenciliğimi yeni bitirdim.2 yıllık myo mezunuyum.+2 için DGS ye hazırlanıyorum.400 tl borcum çıktı ve her ay 110 tl ödemek zorundaymışım öğrenci olana kadar yada çalışana kadar.İnanılmaz derecede saçma birşey bu durup dururken milleti soyuyorlar.

    Ben ödemeyip ne olacağına bakacağım. Aşırı merak ediyorum bu çok güzel memleketimdeki uygulamayı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.