Şimdi Ara

Sessiz ve Güçlü güç kaynağı önerisi rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba kullanmakta olduğum bilgisayarımda uzun süredir, yüksek fan sesinden rahatsız olmaktaydım fakat vakit azlığı ve işlerimin yoğunluğu sebebi ile ilgilenememiştim, en sonunda deneme yanılma ile yüksek fan gürültüsünün psu'dan geldiğini keşfettim, sözü daha fazla uzatmadan sizlerden sessizlik ön planda olan 850w veya üzeri kaliteli bir psu önerisi rica etmekteyim, genelde psu alınca uzun yıllar değiştirmem buna göre kaliteli bir ürün önerilmesini rica etmekteyim.

    Esasında kullanmakta olduğum güç kaynağında hiç bir problem yok, sistemimi rahat taşıyor ve son derece stabil fakat fanı çok gürültü yapıyor yıllardan beri neredeyse tüm sistem bileşenlerim değişti güç kaynağı halen aynı, fanını değiştirmeyi düşündüm fakat gördüğüm fanının farklı bir pin yapısı var sanırım ve bu işlere elim pek yatkın olmadığından hiç girişmedim.

    Alacağım üründe aradığım en baş nitelikler, Kısmen sessiz olması (en azından bilgisayar Windows ortamındayken), Coil Whine gibi sinir bozucu seslerin çok olduğu bir marka/model olmaması, sistemimi taşıyacak uzun yıllar güç kaynağı değiştirme gereksinimi hissetmeyeceğim bir ürün olması elzemdir.

    Kullanmakta olduğum sistem bileşenlerini tavsiye verilme esnasında faydası olabilir diye ekliyorum.

    İşlemci : AMD Ryzen 9 3900X
    Anakart : Asus Prime X570 Pro
    Ekran Kartı : Asus Gtx 1080 Strix
    Ram : 32 Gb ram
    Diskler : 2 Ssd + 1 Mekanik disk
    Soğutucu : Corsair H100i Platinum

    Kullanmakta olduğum mevzu bahis güç kaynağı : Cooler Master GX750W



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 21 Eylül 2020; 15:29:0 >











  • Öneriniz için teşekkür ederim, kullandığınız psu'da coil whine diye tabir edilen ses varmı ? çünkü daha önce elimden iki defa Corsair marka psu geçti, her ikisinide coil whine sebebi ile iade etmiştim, yerine şu an kullandığım Cooler Master psu'yu almıştım.
  • fsp aurum pt 1000w 80+ platinum 1300-1400 TL bandında erişim mümkün
  • Corsair RM-750X Gold modeli var gayet sessiz
  • corsair'e bulaşma. fsp yada seasonic al eğer kaliteli sorunsuz ve de sessiz bir ürün arıyorsan.
  • HyperV H kullanıcısına yanıt
    Hocam şahsen herhangi bir markadan "tamamen" uzak dur demek bence (birkaç istisna hariç) yanlış olur. Hemen hemen her marka farklı modellerde farklı kalitede parçalar kullanıyorlar. O yüzden herhangi bir psu'yu değerlendirirken sadece markasına değil de modeline bakmak bence en doğrusu olur.
    Ben kendi kullandığım RM750X de herhangi bir coil whine sesini bırakın fan sesi bile duymuyorum.
  • 1000W altı Psu bakma bence.
  • Öneride bulunan herkese çok teşekkür ediyorum, Seasonic markası ülkemizde pek satılmıyor sanırım baktım fakat satın alabilecek bir yer bulamadım, galiba FSP markasının 1200W olanı iyi bir seçenek gibi duruyor, fiyatı diğer markalara nazaran iyi gibi.

    @Muten Baba hocam imzanızda gördüm sanırım FSP 1200w güç kaynağı kullanıyorsunuz ses konusunda nasıl acaba ?

    Bir diğer sorum ise kapasitesi yüksek güç kaynağının elektrik tüketimine fazladan bir etkisi olurmu ? mantıken kullandığım bileşenler aynı olduğundan çekilen güç aynı olacak fakat, yüksek kapasiteli güç kaynakları tam yüke girmedikçe fazla elektrik tüketirmi ?
  • Hayır. Tabiki öyle birşey yok.
    FSP lerin nerdeyse tamamında hatta coğu baska marka psu dada , Psu fan sesi % 70 yükten sonra duyulmaya basla. Yüksek watt almanın ayrıca böyle bir avantajıda var. Mesela benim psu nun fan sesini çoğaltması için RTX3080 SLİ yapsam bile zor yani , 3 tane 3080 takmam lazım.
  • 850 W versiyonunu bulabilirsen XPG Core Reactor tavsiye ederim, ben çok memnunum.
  • Öneride bulunan herkese çok teşekkür ederim, Corsair RM1000x güç kaynağı satın aldım sessiz olacağını düşünerek ürün fan konusunda cidden sessiz fakat en ufak yüke girdiğinde coil whine diye tabir edilen ses çok fazla olmasa da var malesef.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.