Şimdi Ara

Ses Sistemi Uğultu Problemi (Üstadlar Buraya)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
20.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda 2+1 ses sistemi var. Ses sistemi sadece fişe takılı ve kapalıyken uğultu yapmaya başlıyor, power ile açınca gürültü iyice şiddetleniyor.

    Müzik dinlerken gürültü sesi bastırrılsa da, müzik dinlemediğiniz zamanlarda ciddi baş ağrısı yapacak kadar uğultu çıkarıyor.

    Muhtemelen aynı sorunu yaşayan çok insan vardır. Zira aynı bilgisayrda kullandığım diğer ses sistemlerimde de aynı sorunu yaşadım. (farklı ev, farklı topraklama sistemleri) Bir bileni olmalı.


    Üstadlar yardım lütfen.



  • bende altec lansing var. Aynı sorunu ben de yaşıyorum.
  • güncel....
  • Sağdece 2+1 i fişe takınca hiçbiryere bağlı değilken ses yapıyorsa, besleme kondansatörlerini değiştir. yada güç transformatörü sacları gevşemiştir, onları sağbitle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Sağdece 2+1 i fişe takınca hiçbiryere bağlı değilken ses yapıyorsa, besleme kondansatörlerini değiştir. yada güç transformatörü sacları gevşemiştir, onları sağbitle.

    Yanıt için teşekkür ederim fakat terimler epey yabancı geldi haliyle :) anlayan bir hoparlörcü yada elektronikçiye bu dediklerinizi aktaracağım.

    Peki bu kondansatörleri daha iyisi veya daha güçlüsüyle değiştirmemiz sorunu uzun süre çözüme kavuşturur mu, atıyorum 3-5 ay sonra tekrar değiştirmemiz gekir mi?
  • Kondansatörler, gerilimdeki parazitleri alır ve daha temiz DC akım verir, 12V için 16V bağlanır, 16V için 24V bağlanır. Eğer 16V için 16V luk bir kondansatör bağlanırsa şişer ve patlar yada devredışı olur. Mesela ses sisteminde 2200uF/25V iki adet kondansatör varsa, bunların yerine 3300uF/35V daha iyi olur. Yer kaplaması açısından 2200uF/35V tercih edilir. Bahsettiğin ses besleme trafosundanda geliyor olabilir, bunun kondansatör ile alakası yoktur. 220V u, 24V a düşüren bobin sacları veya bobin gevşemiş olabilir (buses içerden gelir hoparlorden gelmez, kondansatör ise hoparlorden gelir).
  • Emin bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim, müsait bir zamanımda dediklerinizi uygulayıp neticeyi buraya yazacağım.Sağlıcakla kalın.
  • Emin bey benimde bir sorum olacaktı veriğim linkteki açtığım konuya bir gözatarsanız eğer bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Tesadüfen denk geldi okurken yazıyım dedim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_58218045/tm.htm
  • Bu durum normal, anfi açıkken evdeki lambayı vb. açıp kapasan hine hoparlorden ses gelir. Yapacak bişe yok, hoparlor bu. işi ses çıkarmak değilmi.
  • Bugün kendim açıp baktım.

    Prizdeyken yaptığı ses bobinden ve ne yaptıysam susturamadım.

    Powerdan açınca gelen uğultu ise hoparlörden. İşin ehli bir elektronikçi bulunca değişim yaptıracağım.

    Resim aşağıda.




     Ses Sistemi Uğultu Problemi (Üstadlar Buraya)


     Ses Sistemi Uğultu Problemi (Üstadlar Buraya)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Kondansatörler, gerilimdeki parazitleri alır ve daha temiz DC akım verir, 12V için 16V bağlanır, 16V için 24V bağlanır. Eğer 16V için 16V luk bir kondansatör bağlanırsa şişer ve patlar yada devredışı olur. Mesela ses sisteminde 2200uF/25V iki adet kondansatör varsa, bunların yerine 3300uF/35V daha iyi olur. Yer kaplaması açısından 2200uF/35V tercih edilir. Bahsettiğin ses besleme trafosundanda geliyor olabilir, bunun kondansatör ile alakası yoktur. 220V u, 24V a düşüren bobin sacları veya bobin gevşemiş olabilir (buses içerden gelir hoparlorden gelmez, kondansatör ise hoparlorden gelir).

    Fırtına arkadaşım, benim bir sorunum :) Arkadaşımı daha iyi duabilmek için mikrofon kablosunu uzattım beş metre kadar. Kullandığım kablo, evlerimizde döşeli olan standart telefon kablosu. Cinsi ise sert. Bükülünce şekil alan cins. mikrofon sağlığını kaybetti. Aşırı rahatsız edecek kadar gürültü(parazit) veriyor. Cazzz zıırrrr sesi çıkarıyor. Bu kabloyu kısaltmak değil düşüncem. Evimde çok çok ince olan telefon kablosu var. İki elimle çeksem kopar, o kadar kötü.

    Düşündüm, bu kullandığım kablo kalın olduğu için gerilim yapabilir, hattı boğabilir düşüncesine kapıldı. Şimdi ben evimde ki o çok ince saçaklı olan telefon kablosunu kullansan, gürültüden kurtulur muyum?

    Kurtulmam için neler yapmalıyım? Mikrofonlar için üretilen kablolardan mı almalıyım?




  • Telefon kablosu olmaz, içi tek canlı,dışı saşelenmiş kablo yani rca kablosu kullanmalısın. VCD den televizyona bağlanan sarı kırmızı beyaz, uçlarda kullanılan kablolardan kullanmalısın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Telefon kablosu olmaz, içi tek canlı,dışı saşelenmiş kablo yani rca kablosu kullanmalısın. VCD den televizyona bağlanan sarı kırmızı beyaz, uçlarda kullanılan kablolardan kullanmalısın..

    Bu aklıma gelmedi. Doğru, mikrofonunda kablolarında birisi açıktaydı. Yalancı açıklık aslında bu. Metalin üstüne iletken olmayan bir tabaka sürmüşler. Çakmak ile yakmadıkça o zar gitmiyor metalden.
  • Creative megaworks 550 THX kullanıyorum.. 5+1 PC kapalı iken yada pc açık ve müzik çalmıyo iken gece sesziliğinde bariz ve kendini belli eden bi tısss" sesi geliyo bende de ... bunu ben baya araştırmıştım ve topraklama ile ilgili old.u sonucuna vardım... ama sistemden sisteme de değişiyo bu .. ses sisteminin içindeki bileşenlere (komponentlere de) göre de değişebiliyo...
  • bende bu sorun monitörde var tıss lama sesi , topraklı priz kullanınca sorun düzelirmiki ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinobaggio

    bende bu sorun monitörde var tıss lama sesi , topraklı priz kullanınca sorun düzelirmiki ..

    Hocam ayarlarından olabilir. Geçenlerde kurcalarken tv'yi sanal surroundu ve birkaç ayarı denemek için açtım, sonrasında müziklerde değil ama daha az sesli konuşma ve filmlerde belli olan tıslama sesi gelmeye başladı, bu gibi ayarlar varsa biraz kurcalayın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutbulut10

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobaggio

    bende bu sorun monitörde var tıss lama sesi , topraklı priz kullanınca sorun düzelirmiki ..

    Hocam ayarlarından olabilir. Geçenlerde kurcalarken tv'yi sanal surroundu ve birkaç ayarı denemek için açtım, sonrasında müziklerde değil ama daha az sesli konuşma ve filmlerde belli olan tıslama sesi gelmeye başladı, bu gibi ayarlar varsa biraz kurcalayın derim.

    dostum benim monitör ve bilgisayar kapalı iken oluyor. herşeyi kapatıyorum yatıyorum çızır çızır ses geliyo en son gidip fişini çekiyorum :D
  • Bu ses bende de mevcut bi türli gideremedim yıllardır...
  • ulaşması zor bi yerde değilse fişi çekin kullanmadığınız zaman, ben öyle yapıyorum. (sistem logitech X540)
  • Son çözüm fiş çekmek evet; fakat her defasında eğil tak-çıkar büyük eziyet, haftasonu kucaklayıp götürüyorum bir hoparlörcü buldum, neticeleri burada paylaşırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.