Şimdi Ara

Sephia ile ilgili (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
3
Favori
63.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, ben de yaklaşık 3 ay önce 1998 model sephia 1.6 GTX aldım. araç yaklaşık 10 senedir bir arkadaşımdaydı ve aracını değiştirdiği için ben de ondan aldım. aracımdan oldukça memnunum ancak satın aldığımda beri yaşadığım bir sorunu bir türlü çözemedim. bu konuda belki bir arkadaş yardımcı olabilir.

    aracı aldıktan sonra atiker sıralı sistem taktırdım. 4-5 gün sonra aracı yeni çalıştırdıktan sonra henüz benzindeyken araç stop etti. sorunu incelediğimizde araç çok fazla benzin veriyordu ve bujiler sırılsıklam olup araba boğuluyordu. daha sonra uzun uğraşlarla araç düzeldi ama 1 hafta sonra tekrar aynı durum oluştu ama bu seferde benzin gelmedi. sorun benzin pompasındadır diye düşünüp pompayı değiştirdik. yaklaşık 2 aydır sorun yoktu ama bu akşam aracıma bindiğimde tekrar aynı sorunu yaşadım ve bujiler yine benzinden sırılsıklamdı. bujileri kurutmama rağmen yine çalıştıramadım.

    sorunu çözdüm derken tekrar karşılaştım ve tekrar başa döndük. sorun beyin de olabilir mi. araç neden fazlan yakıt gönderir fikri olan var mı? LPG taktırmadan böyle bir sorun yoktu. LPG mi bozdu. birtürlü sorunu anlayamıyorum.

    teşekkür ederim.




  • Aracınız hayırlı olsun..Ben de yeni atiker taktırdım..Herhangi bir sorun yok..Sadece yakıt biraz fazla görünüyor şu an onun da yakın zamanda düşeceği umudundayım..Sizinki muhtemelen montaj hatasıdır..Lpg durduk yere aracı bozmaz..Yanlışlıkla kablolardan birini kesmiş olabilirler..Mutlaka işin ehli başka bir atiker bayisiyle irtibata geçin ya da ilkin bir kia servisine baktırıp bilgi alın montajda hata varsa size söyleyeceklerdir..
  • Araçtaki sorununu bugün hallettik sanırım. montajını yaptırdığım atiker bayisi sağolsun enjektörlerin üzerindeki düzeneği baştan savma yapmışlar. ekleme yaptıkları kabloları içten bantlamamışlar bile.İçeridike kablolar kısa devre yapınca enjektörler de benzini açık bırakıyormuş. başka bir bayide tekrar düzeneği elden geçirdiler ve şuan arabada sorun yok. hatta eskisinden daha iyi duruma geldi. çekişi daha iyi oldu gibi geldi. rolanti sorunu vardı o da düzeldi. inşaallah tekrar bu sorunla karşılaşmam ve bu can sıkıcı defter kapanmış olur. Burdan da şu dersi çıkardım sorun LPG de değil sorun işçilikte.
  • Geçmiş olsun..Probleminizin çözüldüğüne sevindim..Ben de sizin gibi yeni taktırdım atikeri..Bu yüzden yakıt tüketiminizi merak ediyorum..Lpg yi ne kadardan alıyorsunuz ve sizinki ne kadar yakıyor..Bana tüketim biraz fazla görünüyor..Şehir içi kısa mesafe kullanıyorum ve henüz 1 depoyu yeni bitirdim..

    Bu arada daha önce focus1 ve mondeo 3 gibi arabaları kullanmama rağmen sürüşü ve özellikle yol tutuşu gayet güzel sephiaların..
  • ben yakalış 3 aydır kullanıyorum. şehiriçi 10 lt civarında yakıyor ama ben biraz dikattli kullanıyorum. şehirler arası bu 8-8.5 litreye kadar düşüyor. sizinki ne kadar yakıyor acaba? bu akşam arabanın daha iyi çalıştığını hissettim belki yakıt biraz daha düşebilir ama çok da farkedeceğini zannetmiyorum.

    Ben de arabamdan oldukça memnunum. sadece bu olay nedeniyle biraz sıkıntı yaşamıştım ve arabadan soğuyacak gibi olmuştum. inşaallah bundan sonra aynı sorunu yaşamam. ben size bir şey daha sorayım sephiaların orjinal bujisi nedir. şuan bosch bujiler takılı çok bir şey farkeder mi? NKG bujileri neriyorlar zannedersem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sephia98

    ben yakalış 3 aydır kullanıyorum. şehiriçi 10 lt civarında yakıyor ama ben biraz dikattli kullanıyorum. şehirler arası bu 8-8.5 litreye kadar düşüyor. sizinki ne kadar yakıyor acaba? bu akşam arabanın daha iyi çalıştığını hissettim belki yakıt biraz daha düşebilir ama çok da farkedeceğini zannetmiyorum.

    Ben de arabamdan oldukça memnunum. sadece bu olay nedeniyle biraz sıkıntı yaşamıştım ve arabadan soğuyacak gibi olmuştum. inşaallah bundan sonra aynı sorunu yaşamam. ben size bir şey daha sorayım sephiaların orjinal bujisi nedir. şuan bosch bujiler takılı çok bir şey farkeder mi? NKG bujileri neriyorlar zannedersem.


    Benimki şehir içi lpg de 12.5-13 lt yi buluyor..Fakat ayar sonrası yeni ölçümü yapmadım..10 lt lpg gayet normal..Problemin kaynağı bulunduysa bir daha lpg kaynaklı sorun yaşayacağınızı sanmam..

    Lpg için özel üretilmiş bosh bujiyse hiç değiştirmeyin derim..Daha önce mondeo da kullanıp gayet memnun kalmıştım..Benim bagajda bulduğum önceki bujiler de ngk imiş üzerinde seri numaraları var isterseniz vereyim ngk daha kaliteli bilinir ama biraz daha pahalı ve bosh ile değiştirmeye hiç gerek yok bence..




  • 12-13 lt biraz çok duruyor. ayrıca benzinde harcadığımız düşünülürse bu rakam bize maliyet olarak biraz daha artacaktır. Ama dediğim gibi ben arabayı çok sıkıştırmadan dikatli kullanmaya çalışıyorum. Biraz daha sert kullanırsam benimki de daha yüksek çıkabilir. kullanım tarzı sizin bildiğiniz gibi yakıtı %20-25'e kadar etkileyebiliyor. Sizde kullanırken dikatliyseniz o zaman değerleriniz şimdilik yüksek duruyor.

    bujilere gelince özel üretilmiş bir bosch buji değil. hatta uygun olmayan bir cinside olabilir. NGK bujinin muarasını verebilir misiniz. değiştirmeyi düşündüğüm zaman NGK alabilirim çünkü. ama değiştirmeye gerek var mı ona da karar veremiyorum. Ne kadar çok araca etkisi olabilir ki, değer mi kestiremiyorum.
  • Bosh lpg bujisi düşük devirlerde arabanın daha iyi toparlamasını ve performans artışı sağlıyordu..Sephialarda da benim gözlemlediğim düşük devirlerde araç biraz daha geç toparlıyor..Bu yüzden ngk ya da bosh lpg bujisi kullanmak daha uygun olur..Buji numaralarına bir ara bakıp yazarım..

    Bu konuya bir bakın isterseniz..

    http://forum.donanimhaber.com/m_38998913/mpage_1/key_/tm.htm
  • Selam arkadaşlar. Allah muhabbetinizi artırsın. Çok güzel paylaşımlarınız. Benim Sephia'mda Lavatoda yaklaşık şehir içi 12 litre yakıyor sakin kullanım. Hemde bakımlarını yeni yaptırdığım halde. Gazı son zamanlarda Kadoil'den alıyorum. Benzin hariç yaklaşık her depoda 10 tl de benzin gidiyor. Kazasız sağlıklı günler dileğiyle.
  • Yeni ayar ve enjektör memeleri değişimi sonrası benim yakıtta düşme oldu.Araba şu an şehir içi 100 km de 11 lt lpg yakıyor..Sephialar gerçekten çok güzel arabalar..Parasına göre alınabilecek en iyi birkaç arabadan biri.Sürüşü ve yol tutuşu harika çok yüksek hızları denemedim ancak evvelce kullandığım focus1 den bile daha iyi yol tutuyor ve ondan daha sessiz..Bizim millet sağolsun hangi arabaya bineceğini bilmiyor..Tutulmayan araba dendimi hemen alacaksın onu....
  • Evet katılıyorum. Benim inişli çıkışlı bir araç grafiğim var. Mesala bundan önceki Sephia'mı 2005 Mondeo'mu satıp aldım. Çok cazip gelmişti. 1998 Kia Sephia 1.6 GTX ABS,Klima, 2 Airbag, 4 Cam Elektrikli, Çelik Jant, Merkezi Kilit, Sıralı BRC lpg vardı ve 8.500'e almıştım. mondeodan sonra hiç acemilik çekmedim (klima hariç). onu satıp 2006 407 1.6 HDI aldım. Onuda yeni satıp yine bu sephia'yı aldım. Anlıyacağınız ucuz konforun adresi Kia Sephia. Millet alışmış bir şahin doğan sevdası gidiyor. Ama sağolsunlar onların sayesinde de biz bu araçlara ucuza biniyoruz. Binen bilir.
  • Evet sephia kullanıcıları bu sayfada buluşalım..
  • En son lpg tüketimim bp den lt si 2.08 den aldığım 20 tl lik gazla 95 km..Yani yaklaşık 1 lt ye 10 km...
  • arkadaşlar benim araçda rolanti sorunu ortaya çıkmaya başladı. dur kalklarda, araç rolantide çalışırken rolanti önce düşüyor sonra toparlanıyor. bazen toparlayamayıp istop ettiği bile oluyor. sorun tam olarak rolantinin 8000 devirlerde tutunamaması, buradan aşağıya düşüyor sonra tekrar normal seviyesine geliyor. rolanti motorunda sorun mu var dersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sephia98

    arkadaşlar benim araçda rolanti sorunu ortaya çıkmaya başladı. dur kalklarda, araç rolantide çalışırken rolanti önce düşüyor sonra toparlanıyor. bazen toparlayamayıp istop ettiği bile oluyor. sorun tam olarak rolantinin 8000 devirlerde tutunamaması, buradan aşağıya düşüyor sonra tekrar normal seviyesine geliyor. rolanti motorunda sorun mu var dersiniz.


    Rolantide çok hafif oynamalar bende de oluyordu..Gaz kelebeğini temizlettim biraz azaldı gibi ama yine de belli belirsiz oynamalar var..Bu da normal sanırım..Rölanti motorundan önce gaz kelebeğini temizletmeyi deneyin..Arabanın stop etmesi ciddi bir sorun olduğunu gösterir..
  • Bende ocak ayının başında 94 model sephia aldım.Landi sıralı sistem var üstünde.BEnimde problemim var Allah var sanaiye gitmeye korkuyorum :))
    sadece gaza basınca önsol taraftan gıy gıy şeklinde kesik kesik ses geliyor ama sadece gaza bastığımda geliyor ses.
  • Dün gece shell den depoyu fülledim. 35,40 lt x 2,13 = 75,40 TL 330 km
  • merhaba arkadaşlar öncelikle böyle bir yere denk gelmem çok sevindrdi beni 2000 model Sephia 1.5 GTX almayı düşünüyorum fiyatıda uygun gayet yarın gidip araca baktıracağım abs yok ama klima merkezi klit vb şeyler var üzerinde lpg takılı araç 90 binde ama buna pek inanmıyorum he birde tramerde 6 kazası çıkıyor ama hiçbirinde fiyat yazmıyor adam değişen yok diyor iyi bir yere baktırmadan anlaşılmaz tabi siz kullanıcısı olarak nedersiniz alayım mı fiyatı 9.500 benimde bütçem fazla yok bu olmadı 99 model bir proton 415 abs sanroof klimalı şekil modifiyeli bir araç buldum 9 bin civarı istiyor ama herhalde 8 e verir ama gönlüm sephiadan yana yakıtı parçası vb şeyleri nasıl he tabi birde yol tutuşu ve kofor ne durumda yardımcı olursanız sevinirim.sizlerden cevap bekliyorum
  • öncelikle hoş geldiniz. ben 3-4 aylık bir sephia kullanıcısıyım. Arabanın fiyat,kalite, konfor karşılaştırmasında çok iyi olduğunu çok rahat söyleyebilirim.bu fiyata bundan daha konforlu,özellikli bir araba bulabileceğinizi zannetmiyorum. yakıtı LPg li bir araç için 100 km de ortalama 10-11 lt arasında değişecektir. parçası bulunuyor belki ama nispeten biraz pahalı olduğunu söyleyebilirim. Bu tip bir araca binecekseniz araç mutlaka öncelikle temiz olmalı. Arabanın malzeme kalitesi çünkü iyi temiz de bir araç bulursanız çok zevkle bineceğiniz bir araç diyebilirim. ama sorunlu bir araç alırsanız bakımı biraz pahalı olacağından sıkıntı yaşayabilirsiniz. Araç temizse ve binmek için alacaksanız kesinlikle tavsiye ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: temha_lore

    merhaba arkadaşlar öncelikle böyle bir yere denk gelmem çok sevindrdi beni 2000 model Sephia 1.5 GTX almayı düşünüyorum fiyatıda uygun gayet yarın gidip araca baktıracağım abs yok ama klima merkezi klit vb şeyler var üzerinde lpg takılı araç 90 binde ama buna pek inanmıyorum he birde tramerde 6 kazası çıkıyor ama hiçbirinde fiyat yazmıyor adam değişen yok diyor iyi bir yere baktırmadan anlaşılmaz tabi siz kullanıcısı olarak nedersiniz alayım mı fiyatı 9.500 benimde bütçem fazla yok bu olmadı 99 model bir proton 415 abs sanroof klimalı şekil modifiyeli bir araç buldum 9 bin civarı istiyor ama herhalde 8 e verir ama gönlüm sephiadan yana yakıtı parçası vb şeyleri nasıl he tabi birde yol tutuşu ve kofor ne durumda yardımcı olursanız sevinirim.sizlerden cevap bekliyorum


    Ben sephiayı her zaman gönül rahatlığıyla tavsiye ederim..Yalnız bu alacağınız arabayı iyi incelettirin 6 kazası olması biraz şüphe uyandırıyor..Gerekirse 3-5 fazla verin temiz olanını alın..Parça fiyatları uygun ama şahin broadway parçaları kadar ucuz olmasını beklemeyin.. Muadili arabalardan bence aynı ya da daha uygun yani bir focus golf megane astra ile kıyaslarsak sadece parçalarının tedariki biraz güç olabilir..Büyük bir şehirde yaşıyorsanız ya da kia servisinin olduğu bir ildeyseniz hiç sorun olmaz.Benim bulunduğum ilde kia servisi olmamasına rağmen parça sorunu yaşamıyorum istediğim parçalar ya var ya da kısa zamanda tedarik ediliyor..Araştırmak isterseniz yedekparça.com gibi internet sitelerine bakabilirsiniz..

    Yakıt olarak gayet ekonomik ben bir önceki jenerasyon 1.6 motor kullanıyorum en son 10 lt lpg ile şehir içi kısa mesafe 95-100 km arası yapabiliyorum..Yol tutuşunu sınıflarında referans olarak gösterilen focus1 ve mondeo3 kullanmış biri olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim..
    Protona gelince oda gayet güzel sephianın alternatifi olabilecek bir araba yalnız 415 leri tavsiye etmem donanımları zayıf ve 12V motora sahipler..416 lara bakabilirsiniz..İlle abs olsun derseniz sephiaların da absli olanları mevcut..İkisinden hangisi temizse onu alın derim..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.