Şimdi Ara

Selcuk hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sınavların sistemi ve zorluğu,hocaların kalitesi,ders not ve fotokopi sistemi hakkında bilgi alabilir miyim



  • Birinci sınıfta olduğum bütün vizeler testti. Sadece Medeni Hukuk 17 soru test 16 soru açıklamalı test şeklindeydi. Zorluk olarak Medeni>Hukuk Başlangıcı>Roma>Anayasa>Türkçe>İnkılap>İktisat. Finalde ise İktisat ödev vermişti diğerleri yine test yapmıştı. Onların zorluğu ise şöyle Hukuk Başlangıcı>Medeni>Roma>Anayasa>Türkçe=İnkılap. Hocalar genel olarak alanında bilgili ve öğrenciye bu bilgiyi güzel aktaran insanlar. Derslere kendileri geliyor sadece sınav pratiklerinde 2 hoca(Medeni, Anayasa) asistan göndermişti. Ders notları fakülte içerisindeki fotokopicide ve kampüsteki avm'de satılıyor.
  • Blackdik kullanıcısına yanıt
    peki sizce konyada okunur mu? Forumdaki konya konusunu görünce fikrimi değiştirdim sanırım
  • alonely8 A kullanıcısına yanıt
    işte ben de tam bunu merak ediyorum.
  • Blackdik kullanıcısına yanıt
    Anadolu mu Selçuk mu hocam sizce eğitim olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonmohikan oturanboğa

    işte ben de tam bunu merak ediyorum.
    Bende önyargılarla konyaya gelmiştim fakat anlatılanlar kadar kötü olmadığını anladım. Klasik anadolu şehri fazla beklentiyle girmemek lazım. Kampüsü büyük, merkez kütüphanesi güzel. Üni'nin karşısında öğrenci mahallesi var. Neredeyse mahallede oturan herkes genç olduğu için yerli halkla uğraşmıyorsun. Mahallede avm, kafe, fast-food vs. var. İçki satan 1 tekel ve migros var. Benim bildiğim 2 tane bar tarzı mekan var. Merkeze tramvayla 70 dk sürüyor. Kıyı şehirlerine göre eğlence ortamı az. Kışları gerçekten aşırı soğuk, Yazları tam tersi aşırı sıcak. Kiralar çoğu şehre göre yüksek.
  • Blackdik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • Alashas A kullanıcısına yanıt
    Bu karşılaştırmada taraflardan biri okuduğum üniversite olduğu için objektif bir yanıt vereceğimi düşünmüyorum. İnternette yazılanlara göre Selçuk eğitim olarak daha iyi diyorlar. Son dönemde Anadolu Hukuk'ta olan olaylardan dolayı eğitim seviyesinin düştüğünü yazıyorlar. İlgili olayları link olarak bırakıyorum isterseniz okuyabilirsiniz.
    http://www.anayasa.gen.tr/anadolu-hukuk.htmhttps://eksisozluk.com/anadolu-hukukun-icinin-bosaltilmasi--6353550




  • Blackdik kullanıcısına yanıt
    peki sizce selçuk ve kocaeli arasında eğitim olarak fark nedir? ( kız olduğum için Konya’da okumaktan biraz çekiniyorum açıkçası sizce eğitimi için yazılmalı mı?)
  • alonely8 A kullanıcısına yanıt
    Eğitim farkı olarak 8k-10k sıralamalarından sonraki üniversitelerde aşırı derecede eğitim farkı bulunmuyor. Geçen sene tercih döneminde çok araştırdım, eğitim düzeyi ve Adli Yargı Sınavında ki sonuçlara bakarak içim rahat bir şekilde Selçuk'u yazdım. Doğrusunu söylemek gerekirse ben erkek olduğum halde Konya yazmaktan çekinmiştim. Bu sene içinde edindiğim tecrübelere dayanarak Konya'da sıkıntı çekmeyeceğini söyleyebilirim. Aslında bu biraz arkadaş çevrene bağlı. Konyalı ve şehir dışından gelen kız arkadaşlarımla konuştuğumda onların sıkıntı çekmediğini duydum. Konya merkez biraz sıkıntılı bir yer. Hava karardıktan sonra o tarafta cins insanlar çıkmaya başlıyor. Üniversitenin çevresinde ise öğrenciler olduğu için daha rahat bir ortamı var. Kalacak yurt olarak kızların sıkıntı çekeceğini düşünmüşler ki sadece üniversite içinde 2 farklı kyk yurdu ve üniversitenin kendi yurdu var. Üniversitenin dışında ise çok sayıda kız yurtları bulunmakta.

    Not:
    Eğer sahil şeridi şehirlerinden geliyorsan Konya'ya alışmak biraz zor oluyor. Tecrübeyle sabit




  • Cevap veren arkadaşa teşekkür ediyorum.1 yıldır konya da yaşıyorum konyalı değilim.Tercih etmeyi düşünen veya velevki tercih etmeyip buraya gelen arkadaşlara şehir hakkında söyleceğim şunlar olabilir.

    ilk olarak önyargılı olmayın kendiniz deneyimleyip ona göre karar verin.

    Eskişehire gitmedim ama duyduğum kadarıyla öğrenci ile ic ice bir şehir olarak konyadan daha iyi bir sosyal hayat sunar diye düşünüyorum kişiden kişiye de değişir tabiki.ama birçok şehir gezmiş biri olarak.Denize kıyısı olmayan tüm şehirler buna ankara da dahil İmkanlar acısından aşağı yukarı aynıdır.Avm kafe vs..Gerisi sosyalleşmek anlamında size arkadaş grubunuza ve imkanınıza bağlı.

    İnsan profili olarak ise konya merkez ilçeleri ve diğer ilçeleri olarak 2 ye ayırmak lazım.Merkez ilcelerde özellikle selcuk üniversitesinin oldugu selcuklu ve meram insanin coğu düşünce olarak konyadan öndedir evet muhafazakardır ancak hicbiri cıkıp sen niye etek giydin diye dediğini görmedim en azından ben yogun bir sosyal hayatı olan insanlarla arkadaş olup böyle diyen biriyle hic karsılasmadım ve şahit olmadım.Velevki böyle bir şey olsa bile Böyle diyen insan bundan 10 yıl önce 20 tane iseydi şimdi 2-3 kişi ancadır bunu şuna bağlıyorum konya da 5 tane irili ufaklı üniversite var öğrenciler konyayı hem maddi hem manevi olarak anladığım kadarıyla değiştirmişler eskiden kanıksanan durumlar şimdi normal gözükmeye başlamiş.Eksikleri var mı elbette.Bunları anlatmamın sebebi bu şehri tercih edin veya etmeyin değil.Sonuçta sizin kararınız iyi araştıracaksınız.Sadece önyargılı gelmeyin demek istiyorum.Eğer bir şeyler olacaksa ve hayat sizi buraya çekecekse siz yaşarak deneyimleyin milletin anlatıklari ile değil.İnsanın kendisi deneyimlemeden hiçbir şeyi tam olarak bilemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisu48 -- 11 Ağustos 2020; 16:37:16 >




  • Blackdik kullanıcısına yanıt
    tam da aklımdan geçen soruları cevapladınız teşekkürler
  • Rica ederim arkadaşlar. Üniversite hayatınızda başarılar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alonely8

    peki sizce konyada okunur mu? Forumdaki konya konusunu görünce fikrimi değiştirdim sanırım
    Nerden geldiğinizde bağlı, Sahil kesimden geliyorsanız kesinlikle çok zor alışırsınız, benim 2 senemi aldı alışmak hergün yatay geçişle kurtulsam bu yerden diyordum şimdi özledim desem yalan olmaz. Anadoludan geliyorsanız kolay alışırsınız.
  • Alpha12 A kullanıcısına yanıt
    sahil kesimden geliyorum maalesef ama öncelikli olan eğitim benim için belli başlı farkları yok gibi duruyor kocaeli de düşünüyorum
  • Blackdik kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam size de hayatta başarılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.