Şimdi Ara

SATA, RAID, Laptop, XP, Vista, nLite hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Merak ettiğim birkaç konu var ki, anahatlarıyla da yazmıştım zaten başlığa... Üstün deneyimlerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak istiyorum :) ... Bu konular ilgimi çekiyor ve zamanla ihtiyaç duyacağımı düşündüğümden soruyorum. Yardım ederseniz sevinirim...

    İlk soru : SATA sürücüsü nedir ? (İşletim sistemi kurmak için gereklidir diye biliyorum. SATA yerine AHCI mod'u varmış, o zaman SATA HDD görünürmüş XP yüklerken. Fakat SATA kadar hızlı olmazmış, IDE hızında olurmuş.)

    İkinci soru : Diyelim ki bir biligsayara XP yükleyeceğiz. SATA HDD'si var makinanın. Format atmak istediğimizde HDD görünmeyecek sanırım. SATA sürücümüz yok, o zaman illa ki AHCI mod ile mi yükleyeceğiz ?

    Üçüncü soru :Masaüstü bilgisayarımızda RAID desteği var, ama kullanmak istemiyoruz. (Disklerden birisi giderse, diğerleri de kullanılmaz hale geliyor diye biliyorum. Disk değişimi vs. yapmak için mantıklı bir yöntem değil o zaman. Anakartımızın BIOS'undan RAID özelliğini kapatırsak, RAID sürücüsü yüklemek şart olmaktan çıkar mı ? Peki bu zaman da yine SATA'dan verim alabilir miyiz, SATA sürücüsü yüklememiz gerekir mi ? )

    Dördüncü soru : SATA sürücüsü yükleyebilmek için tek yol disket sürücüsü müdür ?

    Beşinci soru : Uzun zamandan beri dizüstü bilgisayarlarda bildiğiniz üzere disket sürücüsü yok. SATA sürücüsü olan bir dizüstüne üreticiler nasıl XP yüklüyorlar ? Onu geçtim; Yüklü gelen XP işletim sistemi zamanla yavaşladı. O zaman işin içine "Recovry ya da Back-up" DVD-CD'leri mi girer format atmak yerine ? (Eğer ki, illa SATA verimi almak istiyorsak ve sürücü işleriyle uğraşmak istemiyorsak)

    Altıncı soru : Bilgisayarımızın sürücüleri Vista desteği sunuyor ve elimizde Vista sürücüleri var. Yine de SATA sürücüsüyle, AHCI mod gibi işlerle ilgilenmemiz gerekiyor mu ? Yani Vista kurmak istediğimiz zaman, yine SATA sürücüleriyle uğraşacak mıyız ?

    Yedinci soru : nLite'ın bu işlerle ilgili nedir ? (XP yüklemek istediğimiz zaman; XP CD görüntüsünü bilgsiayara kaydedip, üzerine SATA sürücüsü eklemek gerekiyormuş. Ama birçok bilgisayarın sürücüsü EXE dosyası olduğundan kabul edilmiyormuş, yani illa inf dosyası olacakmış.

    Sekiz : Aklıma sonradan soru geldiğinde sorabilir miyim ?

    Teşekkürler şimdiden arkadaşlar...







  • 1.soruya cevap: sata harddisklerde kullanılan bir arabirimdir ve veri aktarım,diske yazma hızı ide'den daha hızlıdır. Bu aralarında ki hız farkı dağlar kadar değildir.Günlük kullanımda çok da farketmezsin.
    2.soruya cevap:(kendi dizüstümden deneyimim).Formatta hdd görünür ama xp kurulum aşamasında görmez.o yüzden sata sürücün yoksa AHCI olarak kuracaksın.
    3.soruya cevap: bu konuda bir bilgim yok.
    4.soruya cevap: xp cdnin içine sata sürücüsünü ekleyerek de yükleyebilirsin.(nasıl yapılacağı forumda var)
    5.soruya cevap:adamlar satalı xp cdsi kullanıyordur veya harici disket sürücü kullanıyordur.sürücü işiyle uğraşmak istemiyorsan kurtarma cdleri tabiki iyi birşey.
    6.soruya cevap: vista kurmadığım içn bilemiyorum.
    7.soruya cevap: nlite ile nasıl sürücü ekleneceği forumda var.illa ki .inf sürücüsü mü orasını bilemem ama .inf de hata vereceğini sanmam ve birçok kişi .inf sürücülerini ekliyor tahminim. bende .inf sürücüsünü ekleyerek kurdum.

    8.soruya cevap :burası zaten soru sorma yeri.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.