Şimdi Ara

Sata HDD ye Win98 Kurulumu Nasıl Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lütfen bana sata bir harddiske Win98 kurulumunun nasıl yapılacağını anlatırmısınız?







  • Ben SATA yani Serial ATA bir HDD'ye Win98 kurmayı kastedmiştim.Zaten ATA bir HDD'ye Win98 kurulumu standart.Fakat açılış disketiyle başlattığınız SATA HDD'yi görmüyor!
  • Merhabalar Arkadaşım.
    Win 98 sata HDD yi desteklemiyor. Bu sebepten dolayı SATA ya Win98 kurmanız mümkün değil. SATA yı sadece Win XP destekliyor. Israrla Win 98 kullanacaksanız IDE HDD kullanmanız gerekiyor.
  • Sata win98 i desteklemiyor demek biraz yanlış oldu arkadaşım.
    Silicon image firmas#305;n#305;nwww.siliconimage.com adresindeki driver k#305;sm#305;na bak#305;l#305;rsa Siliconimage in sii3112a sata/raid controller i için digital signiture dan bile geçmiş bir sürücü çıkardığı görülüyor ve sürücümüz 98SE/ME/NT/2000/XP bunlara destek veriyor.sadece win95 e destek yok

    muski arakadaşım sen anakartının support cd sini tak cd-rom a içinde sata/raid ile ilgili bir kısım vardır.oradaki driverleri bir diskete aktar.xp boot aşasında f6 ya bas.daha sonra gelen ekrandan s harfine basıp ek aygıt belirti seç.disketi floppy sok.enter a bas.sonra devam...
    saygılar




  • Sevgili arkadaşım.
    Başta ilgine teşekkür ederim.Fakat gene winxp'ye kurulumu anlatmışsın.Benim makinam Asus A7N8X Deluxe.AMD 2500+,Seagate 120GB SATA HDD.Ben buna başlangıç disketiyle win98 kurmayı denedim.Fakat HDD'yi görmüyor.Başlangıç aşamasında Sizinde winXP için anlattığınız gibi bir işlem mi yapmak garekiyor bilemiyorum.Asıl öğrenmek istediğim bu.Belki başlangıç disketine sata driverlerini atabilirim.Fakat başlangıç disketi onun driver olduğuınu nerden anlayacak veya anlayabilir ve driverini kurup HDD'yi görebilir mi?.Benim öğrenmek istediğim bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.