Şimdi Ara

SATA girişi erimiş, daha önce yaşayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WD 3 TB Black harddiski kullanmaktaydım birkaç aydır herhangi bir sorun yoktu, geçen sistemimi dağıttığım için yeni aldığım matx anakarta mecburen farklı sata kablosu kullanmam gerekti 1 tane düz giriş 1 tane L şeklinde biliyorsnuzdur.

    İşte o kablo 1-2 haftadır takılı, bugün başka birşey takmak için harddiskten kabloyu çektim fakat sadece pinleri kalmıştı geriye bütün sata girişinin plastiği kablonun içine erimiş, nasıl becerdi bunu bilmiyorum ama disk o kabloyla halen çalışıyor, yani eriyen kısım sadece plastiği, diskin çalışmasında bir sorun yok.

    Asıl sorunsa bunu kendim çözebilip çözebilememem, çinden falan parçası varsa alıp takayım hiç sorun değil ama kalkıpta WD'ye yollarsam ve değişim verirlerse 3 terabaytlık veriyi hiç edecekler biliyorum ve AKK'li bir kota kullanıcısı olarak resmen ölüm fermanı gibi birşey olacak benim için.

    Böyle bir sorun yaşayan oldu mu hiç, varsa fikirlerini tavsiyelerini yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler...







  • Hocam bir kablo eriyecek kadar ısınıyorsa mutlaka kısa devre vardır. Hala calismasi sizi yaniltmasin, sigorta gibi degil ki asiri yüklemede devreyi kessin.
  •  SATA girişi erimiş, daha önce yaşayan var mı?

    hocam benim hayal gücüm iyi çalışmıyor, benim gibiler için 1-2 dakikanızı ayırıp sorunlu bölgenin bir resmini atsaydınız keşke.
  • Dünkü karmaşadan sonra yönetim konuyu kirleten arkadaşın mesajlarını silmiş, arada benim yazdığım cevapta girmiş. İleride arama fonksiyonunu kullanarak bu konuya ulaşan aynı sorunla karşılaşmış arkadaşlar için sorunun çözümünü yeniden paylaşıyorum.

  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    http://i.hizliresim.com/adRoEO.jpghttp://i.hizliresim.com/77ZoAv.jpghttp://i.hizliresim.com/5Lz8Yq.jpg

    Hocam gerçekten mantıkdışı ama olmuş yani ben bile hala nasıl oldu aklım almıyor. Gidip bide üst sınıf ürün aldık Black serisi hem en performanslı hemde bileşen olarak en kaliteli ürünlerden. Nasıl oluyorda sıcaklığı iyi olan bir kasada SATA girişi kablonun içine eriyebiliyor anlamadım. Kırılma değil kırılma olsa o pin'lerde kırılır yada bükülürdü hepsi sağlam duruyor sadece plastik kablonun içine erimiş.

    Ayrıca videodaki olayla alakam yok disk çalışıyor. Demek istediğim o plastik kısım için bir aparat satın alabilir miyim acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 14 Ocak 2017; 21:3:5 >




  • xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt
    Kablo yanması değil hocam harddiskin L girişli SATA girişi var ya bilirsiniz plastik olan, gidip SATA kablosunun içine erimiş, plastik kısmı erimiş sadece metal dişleri duruyor. yukarıdaki mesajımda ss'ler mevcut bakabilirsiniz.
  • power girişi olsa anlarımda sata grişi nasıl olmuş hayret ettim
  • İşte anlamadığım tarafıda o, oradan sadece veri geçiyor nasıl eriyebilir ki sonuçta sıcaklıktan yanacak olsa güç kablosunun plastiği erir.

    Bununla ilgili garantiye gönderirsem değişimle sıfır disk verip, bu diskteki verileride ona aktarırlarmı acaba onu merak ediyorum WD'nin uluslarası garantisi var ister burada ister avrupaya gönderebilirim ama tecrübeli birinden yardım almak istiyorum öncelikle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonacoDoom

    İşte anlamadığım tarafıda o, oradan sadece veri geçiyor nasıl eriyebilir ki sonuçta sıcaklıktan yanacak olsa güç kablosunun plastiği erir.

    Bununla ilgili garantiye gönderirsem değişimle sıfır disk verip, bu diskteki verileride ona aktarırlarmı acaba onu merak ediyorum WD'nin uluslarası garantisi var ister burada ister avrupaya gönderebilirim ama tecrübeli birinden yardım almak istiyorum öncelikle.

    Hocam garantisi varsa durmayın verin benxce. Ha bir süre önce pc yi kullanamazsınız belki ama belli ki bir sıkıntı var. Yani o girişe noldu da eridi ben ilk başta sata güç kablosu sandım ama veri kablosuymus.
  • xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt
    Disk çalışıyor aksamında da sorun yok fakat plastiği kablonun içine eridiği için o kablo dışında hiçbir kabloyla çalıştıramıyorum zaten içine koymaya çalışınca tutacak plastiği olmadığı için sallanıyor ve düşüyor kablo.

    Göndermeyi deneyeceğim gelişmeleride konuya yazarım.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    İyi bir eletronikçi o konnektörü değiştirebilir. Bence hiç uğraşma, konnektörü değiştir kullan. Çok zor bir işlem değil, HDD'nin anakartındaki konnektör yenisiyle değişecek.

    Fakat şöyle bir durum var, eğer anakartında yada HDD'nin anakartında bu erimeye sebep olacak bir hata varsa aynı olay tekrar edebilir. Bu konuyu da hesaba katman lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 15 Ocak 2017; 5:37:35 >
  • alito kullanıcısına yanıt
    Peki o konnektörü nerden bulabiliriz?
  • alito kullanıcısına yanıt
    Aradığım buydu teşekkürler.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Önemli değil umarım halledersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.