Şimdi Ara

şarjlı traş makinası tamiri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
20.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarım merhaba;

    uzun süredir kullandığım şarjlı traş makinamda bir sorun oluştu. şöyle ki hiç durmadan çalışıyor açma düğmesine basmasam bile çalışıyor, şayet basarsam daha hızlı çalışıyor, bugün cihazın içini açtım ve belki pillerdendir diye pillerini değiştirdim fakat pilleri değiştirmek bir çözüm oluşturmadı. buna rağmen gözlemlediğim olay ise şu; pilleri taktığım anda cihaz çalışmaya başlıyor ve resimde de işaret ettiğim parça aşırı derecede ısınıyor (bunu elimi yakarak tecrübe ettim)bu parça nedir ne değildir, nasıl değiştirilir bu işlemi kendim havya ile yapabilirmiyim. yahut forumumuzda bu soruna müdahale edebilecek birisi varsa ve konuyu cevaplarsa çok sevinirim. makinamdan gayet memnunum şu an piyasadaki ürünlerin bir çoğu cildimde hasar oluşturuyor. bu cihazın kendi kendini temizleyen birde standı var, zamanında çok büyük paralar verip edindiğim bir cihaz idi. halen kullanmakta olduğumdan ve muadili olmadığından bu cihazı bir türlü çalıştırmalıyım çünkü her hafta iş seyahatine çıkıyorum bu seyahatlerde olmazsa olmaz bir cihaz bu benim için. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    cihazın fotoğrafları:http://imageshack.us/g/811/47184979.jpg/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Valla elektrik bilgim sifir ama gorunen o ki parca resmen yanmis sase alip makinada calismaya devam ediyor.
    Cevrenizde bi elektronikci dukkani varsa aleti o sekilde goturun olcup size kesin sonucu soylerler lehimlerine kendiniz yapabilirsiniz gibi duruyor ama yinede bilgili arkadaslar kesin teshisi soylerler tabi benimki sadece kendi yorumum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: san_jose

    Valla elektrik bilgim sifir ama gorunen o ki parca resmen yanmis sase alip makinada calismaya devam ediyor.
    Cevrenizde bi elektronikci dukkani varsa aleti o sekilde goturun olcup size kesin sonucu soylerler lehimlerine kendiniz yapabilirsiniz gibi duruyor ama yinede bilgili arkadaslar kesin teshisi soylerler tabi benimki sadece kendi yorumum

    Harikasınız dikkatli bakınca yandığını bende farkettim. elektronikçiler bu cihazın tırnak kadar parçasının değişimine en az 30 40 lira para isterler. eminim ki parçanın fiyatı 10 15 kuruş birşeydir. bu yüzden götürmüyorum. o para verilecekse de forumumuzdan birine verilsin diye açtım konuyu ama henüz kimse teknik cevap vermedi :) bu işler biraz değişik, aletin anakartını görmek için 2 vida var sökülmesi gereken. o iki vidayı sökmeye 30 lira istiyorlar zaten nedense, kimsenin toplum yararına çalıştığı yok sorun para değil yenisini de alırım ama bu cihaz kullanıma kazandırılabilecekse önceliğim o olur. boşu boşuna para da harcamam, çalışacak cihazı yok yere çöpe de atmamış olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam lehimde guveniyorsaniz kendine parcayi sokun aynisindan alin kendiniz yeniden lehimleyin tek kaybiniz parcanin sokulup takilmasi olur dediginiz gibide parca ucuz birseydir ama milletin biribini opme meraki her yerde ayni
  • Transistördür o ama ismini okuyabiliyorsanız üzerinden aynısını yada büyük kılıfta olanını alıp takabilirsiniz. Öte yandan ismi silinmiş ise voltajları ölçüp uygun bir tip belirlenir ama biraz daha fazla bilgi ve tecrübe gereklidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Transistördür o ama ismini okuyabiliyorsanız üzerinden aynısını yada büyük kılıfta olanını alıp takabilirsiniz. Öte yandan ismi silinmiş ise voltajları ölçüp uygun bir tip belirlenir ama biraz daha fazla bilgi ve tecrübe gereklidir.

    Üstadım cihazı size kargolasam yardimci olabilirmisiniz bu konuda bana?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakit konusunda sıkıntı yapmazsanız bir bakarım ama %100 olur diyemem çünkü daha önce sizin makineniz gibi bir tamirat yapmadım. Eğer sizin için uygun ise yollayın. PM olarak bilgileri veriyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.