Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (880. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.667
Cevap
366
Favori
1.945.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 878879880881882
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şarjlı pillerin üretim tarihi pil üzerinde yazar mı? FDK pil aldım Ni-Mh bazı sayılar ve rakamlar var ama internette bulamadım üretim yılını bu yüzsen soruyorum...

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, iade şansınız yoksa kargo size ait olmak üzere 179TL ye sizden alabilirim. Yanlış anlamayın, ihtiyacım yok, La Crosse, Liitokala, Xiaomi ve Eneloop şarj cihazlarım var. Zamanında ithalatını yaptığım için 100 dolarlık şarj cihazları da elimden geçti, Nitecore, Maha, Xtar en üst modelleri, ama benim için bile lükstü, profesyonel fotğrafçı değilim sonuçta. Li-ion şarjlı pilleri daha sık kullanıyorum, Eneloop ları sene de 1-2 defa şarj ediyorum.
    İzmir mağazasından Bodrum sipariş noktasına getirtebilirim. Sadece sizdeki cihaz mı sorunlu diğer Çin malı pilleriniz mi onu merak ettim, farklı cihazlar deneme hobim var maalesef.
    PTT yada Yurtiçi Kargo Mobil indirim ile ne kadar tutar bilmiyorum, şube teslim 30TL civarında tahmin ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TyphoonTr T kullanıcısına yanıt
    Vay be piyasada kalmış mı FDK halen,adamlar Eneloop tekel olduğu için Avrupa, Amerika baskılarına karşı Eneloop fabrikasında 10 yıl önce Fujitsu markası ile de sadece 1-2 yıl pil ürettiler, ne kadar çok pil üretmişler halen satılıyor.

    Ama korkmayın, min 1900mah ise düzgün bir şarj cihazı ile 2-3 şarj deşarj sonrası tam kapasitesine ulaşır. 20 yıl fabrika şarjı ile dursa birşey olmaz. Benimkiler gibi min. 2450mah ise garanti veremem, iyi bir şarj cihazı canlandırır.12-13 yıllık ilk versiyon Eneloop piller bile 2024 yılı diğer markalardan iyidir.

    Yabancılar önce YIL sonra AY olarak tarih yazar, yada AY,GÜN, YIL.

    Benim piller 14-06 yani 2014 Haziran. 10 yıl ne çabuk geçmiş, daha dün gibi, yaşlanmışım :(
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 13 Şubat 2024; 10:46:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Ben GP şarj ediyorum.

    20 yıllık kenarda duran GP lerim vardı. Öldükleri için şarj etmiyordu.
    Bu şarj aleti devresi bakımından tavsiye ediliyor yurt dışı incelemelerinde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Bende kaliteli diye aldım. 4 kanallı ve sarj olunca otomatik kapanıyor diye. İç donanımı gayet iyi.


    Birde pilleri darbeli olarak şarj ediyor. Kesik kesik. Sabit akım vermiyormuş


    Galiba direnci yuksek nihm pillerde hata versin diye programlamişlar. Kendi ladda pillerinin direnci duşük oradan algılıyor olabilir farklı pil takıldiğını..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ocak 2024; 23:2:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Ladda'nın 2450mah olanı da var aslında. O tarafından olacağını düşünmüyorum.


    2 paket yeni Ladda 1900 aldım. Ne zaman şarj ederim bilmiyorum. Şaşırdım yaşadığınıza. Eski pilleri yıllardır çekmecede belki 2-3 kere anca şarj edip bırakmışımdır. O yüzden kırmızı ışık ile sorunlu olduğunu düşünüp atmıştım. Çünkü 20 saniye sonra kırmızı yakıyordu. Gerçi arada bir tanesini de şarj ediyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kökten attım dediğim gibi 20 sene önce aldığım için.


    Bilgisayar farem için şu pilleri almıştım. Sorunsuz şarj ediyor. 30 gün kadar kullanabiliyorum.

    GP ReCyko GP100AAAHCEMTR-2GB2 950 mAh AAA

  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt

    Ptt 85 tlye getirtiyor kargoyu.. Mağazadan almanız daha uygun olur.


    Ama almanızı tavsiye etmem.


    Bu cihazda 4 bağımsız kanallı sarj özelligi var. Ayrica delta voltaj tespiti ile şarji otomatik kesme özellıgide var. Pillerin isisinida kontrol ediyormuş.



    Pilleri Pwm olarak şarj ediyormuş. Darbeli olarak.


    Alkalin pil taktım 5 saniye sonra şarj edilemez uyarısı veriyor. Tespit özelliği var.


    Ben sony 2500mah pillerı taktım şarjin yarisina gelince hata verdi. Cihaz pil seçiyor.





     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ocak 2024; 23:4:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Ptt de bile 1 desi 85TL ise pes yani, söyleyecek söz bulamıyorum. Hocam bu zamanda ready to use olmayan pil alınmaz zaten, isterse tanesi 1TLye gelsin. Dediğiniz gibi ise ready to pillerin iç direnci düşüktür olabilir. Made in Japan piller dışında 2000mah alınmaz zaten. Türkiye için de Eneloop ve alt ürünleri(Fujitsu,Ladda, Ansmann,Duracell made in Japan olanlar) dışında tek seçenek gp rcyko pro kalıyor gibi.

    Sony, Duracell falan şarjlı pil üreticisi değildir, fason çalışıyorlar. 22-25 yıl önce Sony walkman+ sonrasında discman için kullandığım ilk şarjlı pilim olan Sony 1700mah Gp üretimiydi, halen de öyledir sanırım, sizin piller de 5-8 yıllık olabilir, ready to use olmadığı için zaten çok bir performans alamazsınız. İyi günler

    Ayrıca zaten bütün ni-mh yada ni-cd şarj cihazları kesik kesik darbeli şarj yapar, ister usb ister 12V ister 220V girişli olsun, başka bir alternatif yok 35 yıldır bu böyle. Sadece Li-ion şarj cihazları stabil voltaj ve akımla şarj eder.

    Saygılarımla
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 16 Ocak 2024; 14:52:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhba. Malum 2.çocuk erkek olunca oyuncakmarabalar falan tekrardan bir pil ihtiyacı doğdu. Aslında bundan 7-8 yıl önce gp ryco pro 12 adet pil almıştım ama kullanmadım. Şarj aletimde ATABA AT-508. Pilleri taktığımda 10 dk sonra yeşil ışık yanıyor. Deşarj etsemde sonuç aynı. Pillermi öldü yoksa şarj aletimi bozuk anlamadım açıkçası.?

    İkea dan şarj aleti ile ladda pilmi alayım yoksa gp yeşil pillerle satılaan usb den çalışan şarj aleti ve pillerinimi alayım bilemedim. Sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 16 Ocak 2024; 16:46:19 >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt

    Bu ikea kvarts ve stenkol cihazlarını sanırım panasonic firmasına fason ürettiriyorlar. İç donanımı çok benzer

    179 Tl



     Şarjlı Piller Hakkında Her ŞeyDiodeGoneWildyoutube
    A teardown of an IKEA Stenkol NiMH charger for 4 AA or AAA rechargeable batteries. What's inside and how does it work. Some measurements, oscilloscope waveforms and experiments. Please support me on Patreon: https://www.patreon.com/DiodeGoneWild My Instagram: https://www.instagram.com/savage_danyk/
    https://www.youtube.com/watch?si=GKb0VwOcufAh5yC9&v=0eMfYEvYLuA&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ocak 2024; 23:28:44 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Kısmet hocam, size ücretin bir kısmını kurtarma şansı vermiştim, kargo ücreti çokmuş. Cihaz size Çin malı sözde yüksek kapasiteli ama durduğu yerde boşalan pilleri bırak, uğraşma demek istemiş olabilir. Cihazın sadece 1-2 pil şarjı akımı çok yüksek 0.7A ya hiç gerek yok pil fazla ısınır ömrü kısalır. 1-2 pil ile denediyseniz iç direnci yüksek olan 2000mah üstü Çin malı piller ısındığı için cihaz şarjı durdurmuş olabilir. Hayırlı akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 16 Ocak 2024; 19:9:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hidrojenperoksit kullanıcısına yanıt
    Duracell CEF14 sonrası için 5-6yıldır piyasayı takip etmedim, yenisi geldi mi yeni cihazlarda -delta V var mı. Türkiye gibi fakir ülkeler için idealdi.

    Gp,Varta,Sony,Phişips vs de pek doğru düzgün şarj cihazı yoktur aşırı yüksek fiyatlı birkaç istisna dışında pil dolunca değil timer ile şarjı keser.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 17 Ocak 2024; 21:1:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Stenkol olsun CEF14 olsun, kataloğunda şarj edilmeyen pil tespiti - bozuk hücre algılama vb. güvenlik ifadeleri içeren şarj aletleri biraz nazlı davranıyorlar. En nihayetinde bunlar profesyonel ürünler değil, güvenli şarj cihazları olarak tasarlanmışlar. Yani tüketiciyi öpme mantığı taşımıyorlar.


    Uzun zamandır kullandığınız pillerin de zaman içerisinde artan iç direnci, bu cihazın pillerininizi şarj edilmeyen tipte algılamasın neden olabileceği gibi zaman içerisinde eksik şarj, yarım desarj sonrası şarj gibi kullanımlar bu pil tipinde bellek etkisi dediğimiz bir duruma neden olabiliyor. Dolayısıyla elinizde başka bir şarj cihazı varsa pillerinizi 2-3 kez deşarj-şarj döngüsüne sokmak bu durumdan kurtulmasına yardımcı olabilir. Eski tip fener ampülleri deşarj işlemi için oldukça işe yarar. Bu işlemden sonra piller şarj edilebilir hale gelebilir bir ihtimal. (O Sony’lerden medet ummayın, mefta olmuşlardır.)


    Darbeli şarj dediğiniz işlem ise kötü ve ya eksik bir şey değildir. Bu piller dolma noktasına ulaştığında ufak bir gerilim düşmesi olur. Bu düşmeyi tespit edip şarjı sonlandırmak (-dV/dt'ye göre ) mümkün olur.


    CC/CV ile Ni-MH şarj etmek de mümkündür. Ancak bunu pek çok sonlandırma yöntemininin birleşimi olan profesyonel cihazlarda bulabilirsiniz. 179 Tl’lik Stenkol’u bunlarla karşılaştırmak ise son derece abes olur.


    Şu durumda şu fiyata Stenkol’un yerine koyabileceğiniz tek cihaz yine bir Stenkol olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdbLogcat -- 17 Ocak 2024; 21:4:26 >
  • Sek0 S kullanıcısına yanıt

    Xtar VC2 modeli sadece Li-ion pilleri şarj ediyor diye biliyorum. Yani AA ve AAA pilleri şarj etmez. Ancak Xtar VC4 modeli Li-ion pillerin yanısıra AA ve AAA pilleri de şarj edebiliyor.

  • Traxxas T kullanıcısına yanıt
    Şarj ediyor ama çok yavaş ondan mıdır diyorsunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sek0 S kullanıcısına yanıt

    arkadaşın dediği gibi internetten bakınca xtar vc2 sadece lityum piller için. kalem (aa) ve ince (aaa) piller için farklı bir cihaz kullanmanız gerekir.



     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • crowler C kullanıcısına yanıt
    Tamam çok teşekkür ederim yenisini alayım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • El feneri ısınma sorunu


    3 adet AAA veya 1 adet 18650 pille çalışan Ultrafire marka XM-L T6 ledli el fenerim AAA pillerle en yüksek ışık modunda çalıştırdığımda bile en ufak bir ısınma yapmazken aynı fenere 18650 pil takıp en yüksek modda çalıştırdıgımda 5dk içinde fener elle tutulmayacak derecede ısınıyor. Fenerin pil harici her yeri ısınıyor bu yüzden pil de ısınmaya başlıyor. Neden böyle olduğunu bilmiyorum. Gerek AAA gerekse 18650 pillerim yeni.

  • Traxxas T kullanıcısına yanıt
    Işık parlaklığı AAA ve18650 pilde aynı mı, çünkü 18650 ile daha parlak yanması gerekir, AAA pil 1A güçte ise 18650 pil sürekli akım olarak 20-25A kadar çıkabilir. Önce pil ısınmıyor dediğinize göre pide sorun olmayabilir ama Sony VTC serisi, Samsung, Lg 10A ve üzeri yada onlara yakın kalite yerli Aspilsan pil gibi kalitesi kapasitesi ve amperi belli olan pil olmadan bir şey diyemem, 18650 pil markasını yazmamışsınız. İlk fenerim olan 10 yıllık Manker U11 XML ledli 18650 pilli fenerimde max ayarda ısınıyor doğal olarak, ufo ısıtıcı gibi karşısına ısı veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 2 Şubat 2024; 23:30:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • enginsen10 E kullanıcısına yanıt

    Bayanlar ve Baylar


    Yine bir cok proje vs. zaman olmadı ama son hafta tansiyonum biraz dengesizlesince Omron M7 Intelli IT cihazımı besleme yontemleri aramaya basladım. Elimdeki ReCyko Pro lar cok kullanmadıgım halde gucsuzlesmisler. ISDT C4EVO** kullanmama ragmen ciddi performans kayıpları var.

    5V 1A SW Mod PSU sorunumu cozmemisti. Akımı olçmeye çalıstım ama baslangıçta 200 - 300 mA cekmesine ragmen herhalde anlık cok yukseliyor olçu aletim TRUE RMS olmadıgından goremıyorum.

    Aklıma nedense basit cozumler hep en son gelir.

    Sonucta Omron 6V istiyor ReCyko Pro lar ise ıkınarak 4.8 V verebiliyor. Acık fazla amper cekerek kapanıyor.

    Bu varsayımdan yola çıkarak 5 V veren bır PowerBankı adaptor girisine soketledim.


    Sonuç_: Her ne kadar Omron M7 Intelli IT pil gostergesi yarım guc gostersede gayet guzel çalısıyor. Tansiyon aleti kullananların deneyebilecegi bir yontem. Her gun pil sarj etme derdiniz olmaz.


    Onemli Not: 4 adet AA pil ile çalısan tansiyon aletlerinde denenebilinir ama sorumluluk kullanıcıya aittir.


    ** ISDT C4 EVO bir yıllık mesainin ardından ilk slot hatalı şarj yapmaya basladı. Bu sadace şarjla da sınırlı kalmadı analiz ve diger fonksiyonlarda sorunlu. Yazılımını guncelledim ama bir işe yaramadı. Sokup gorunur bir hasar varmı diye baktım ama bir sorun gorunmuyor zaten mudahalede mumkun degil.

    Bugun aynı hatayı yapmamak adına SKYRC MC3000 siparisi verdim.

  • 
Sayfa: önceki 878879880881882
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.