Şimdi Ara

Sapphire 6850 ekran kartı PSU sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler bilgisayarlarımıza takmak için sapphire 6850 1gb ddr5 ekran kartlarını satın aldık ancak kullandığımız bilgisayarlar HP paket bilgisayaralrından kasayı açtığımızada bağlantıların standart power gibi olmadıklarını kasa ve anakarta özel olarak hazırlanmış bir PSU olduğunu gördük. psu üzerinde boşta sata güç çıkışları var ama 4 pin veya 6 pin olan çıkışlardan yok. power 320 w güç veriyor. sorunlarımız;

    1-aldığımız bu kartların güç bağlantıları var 6pinli olanlardan bu güç bağlanılarını mutlaka kullanmalı mıyız yoksa bu bağlantılar olmadan da kartı takıp çalıştırabilirmiyiz?
    2-güç bağlamak zorunlu ise sata güç çıkışlarından dönüştürücü ile güç alma şansımız var mı?
    3-ekran kartı sayfasında 500w psu gereklidir diyor. 320w sıkıntı çıkarır mı?

    Teşekkürler.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: hebelup

    İyi günler bilgisayarlarımıza takmak için sapphire 6850 1gb ddr5 ekran kartlarını satın aldık ancak kullandığımız bilgisayarlar HP paket bilgisayaralrından kasayı açtığımızada bağlantıların standart power gibi olmadıklarını kasa ve anakarta özel olarak hazırlanmış bir PSU olduğunu gördük. psu üzerinde boşta sata güç çıkışları var ama 4 pin veya 6 pin olan çıkışlardan yok. power 320 w güç veriyor. sorunlarımız;

    1-aldığımız bu kartların güç bağlantıları var 6pinli olanlardan bu güç bağlanılarını mutlaka kullanmalı mıyız yoksa bu bağlantılar olmadan da kartı takıp çalıştırabilirmiyiz?
    2-güç bağlamak zorunlu ise sata güç çıkışlarından dönüştürücü ile güç alma şansımız var mı?
    3-ekran kartı sayfasında 500w psu gereklidir diyor. 320w sıkıntı çıkarır mı?

    Teşekkürler.



    320 w power ile çalıştıramazsın kartı
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-plus-serisi-500w-80-guc-kaynagi.html

    bu güç kaynağını tavsiye ederim.




  • 1-)Çalışmaz
    2-)Molexden çevirici heryerde bulunuyor,ama sata'dan çeviriciyi bulabilirmisin bilmem.
    3-)Direk 320 çakıyorsa inceden kurtarır ama o riske değmez.Zaten 320 yazıyordur 250 falandır o. :) O yüzden yeni bir psu şart.Bilmiyorum kasayada nasıl olur. :)
  • Sıkıntımız şurda üzerindeki mevcut power anakarta özel hazırlanmış bir power yani normal psu daki gibi 20 pin girişi vs yok. hp paket bilgisayarı olduğu için kendine özel bir pin sistemi yapmış. adamlarda upgrade çin 500 vs power bile alamıyoruz.
  • :D hp upgrade yapmasınlar diye kafadan parça değiştiriyo. 4-5 sene önce bende hp almıştım pc de bulunan anakart çok fenaydı bi sorun oluştu çözene kadar anam ağladı :D onun için en iyisi insanın kendi toplaması.
  • Paket bir pc almakla hata yapmışsınız..Neyse olan olmuş..en az 500w'lık bir psu alın diyeceğim ama HP'nin kasası müsade eder mi bilinmez..en iyisi siz o HP'yi satın,sonra da DH üyelerinin de yardım ve yönlendirmeleriyle bir Pc toplayın
  • Eğer illa anakart yüzünden orjinal PSU'yu kullanmak zorundaysan bir PSU daha alıp modifiye ederek bilgisayarda iki PSU aynı anda çalışacak şekilde ayarlaman gerekiyor. 320W PSU gerçek bile olsa 6850'yi kaldıramaz. En iyisi yeni bir sistem toplaman ya da sistemine uygun anakart ve PSU alman. Tabi kasa tüm bu değişiklere izin verir mi onu bilemem.
  • Selam arkadaşlar saphire 6850 ekran kartı aldım, üzerinde 2tane 6pin giriş olduğunu gordum, bir incelemede toxit olan ust modelinde 2tane bu modelde 1tane 6pin oldugunu okumustum bu yuzden sasırdım ve şimdi aklımda acaba sadece 1inimi psu ile beslemem gerek gibi bir soru geldi veya soyle diyeyim 2tane 6pin'ide beslersem kartı yakarmıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HuysuzMan

    Selam arkadaşlar saphire 6850 ekran kartı aldım, üzerinde 2tane 6pin giriş olduğunu gordum, bir incelemede toxit olan ust modelinde 2tane bu modelde 1tane 6pin oldugunu okumustum bu yuzden sasırdım ve şimdi aklımda acaba sadece 1inimi psu ile beslemem gerek gibi bir soru geldi veya soyle diyeyim 2tane 6pin'ide beslersem kartı yakarmıyım?


    kartın bütün güç girişlerini beslemek zorundasın yoksa kartlar çalışmaz ve hayır kartın yanmaz, kart gerektiği kadar gücü psu dan alır o kadar.
  • @hebelup

    320w, sistem genelinde sıkıntı çıkarır belki masaüstünü görürsün ama bir oyun açtığında sistem güç ihtiyacından dolayı tepki vermeyi durduracaktır/durdurabilir. sana tavsiyem en az gerçek 500w bir psu alman.

    ek: evet molex çevirici adaptör le kartı psu ya bağlayabilirsin ayrıca molex den sata güç çeviricileri var ama bulman biraz sıkıntı olabilir, firebal.net e bir bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 24 Ağustos 2011; 1:24:46 >
  • @alito
    bilgilendirme için teşekkürler, uzun zaman laptop kullanıp ardından PC toplayınca bu tarz saçmada olsa sorular sormak normal sanırım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.