Şimdi Ara

SANYO VPC FH1 İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
6.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kamerayı uzun zamandır internetten inceliyordum,sonunda almaya karar verdim ve aldım.Öncelikle şunu belirteyim;şimdiye kadar 3 tane kameram olsu.İlk kameram panasonic in omuzda taşınan büyük kameralarındandı,o dönemin şartlarına göre iyi bir kamera idi.O dönemde çektiğim tüm kasetleri şu an dijital ortamda saklıyorum.O kamerada birçok tecrübe edindim ve o dönemde gördüğüm eksiklikler aynı bu dönemde ki kameralarda da devam ediyor.Nedir bu eksiklikler dersek;tabiki en başta kameranın ışık ihtiyacı.Diğer iki kameram ise sony dijital kameralardı.En son kullandığım sony nin kitabi bilgileri çok iyiydi ama pratikteki sonuçları rezaletti.1.100 tl ye aldığım kamerayı 350 tl ye 8 ay sonra sattım.Üç kameramda markalı kamera dikkat edileceği üzere.
    Dördüncü kamerayı biraz daha fazla inceleyipte alayım dedim,kendi çapımda inceledim birazda marka bağımlılığından kurtularak Sanyo nun bu modelinde karar kıldım ve kamera şu an elimde.Kamerayı birkaç gündür kullanıyorum.Ara ara tecrübelerimi aktaracağım buradan.Zamanla örnek görüntülerde koymaya çalışacağım.
    Kamera ile ilgili ilk yorumum(şimdilik),beklediğimin çok üzerinde bir görüntü kalitesinin olması.Kamera full hd 1080p(1920x1080)kayıt yapıyor.Bu değerler efektif pixel dir interpolasyonla oluşan değerler değildir.Yukarıda belirttiğim gibi kameraların en büyük sorunu ışığa olan açlıkları,bu sorun herhalde hep olacak gibi,özellikle gece çekimlerinde.Bir önceki sony kameramda 25 metrekarelik salonda 6 tane 20 wolt luk philips tasarruflu ampullerle bile aşırı derecede kumlanma varken,sanyo da yarısı kadar ampulle ayna gibi görüntü mevcut.En ufak bir kumlanma yok.Tabi şunu belirtmeliyim;bahsettiğim sony kamera SD kategorisinde bir kamera idi,sanyo ise HD kategorisinde.Ancak fiyat olarak sony nin fiyatı 1.100 tl,sanyo ise 580 tl (GG fiyatı bu).
    Kamerada çeşitli çekim modları var.Benim tercih ettiğim mod 1080p 60 fps.Yani saniyede 60 çerçeve çekim yapan mod.Hep merak etmişimdir,bu yavaş çekimler nasıl oluyor,belli bir programlamı yoksa kameranın özelliğimi diye.Araştırınca gördümki bu kameranın özelliğinden kaynaklanıyormuş.Saniyede ne kadar çok çekim yaparsa o kadar kaliteli yavaş çekim görüntüleri ortaya çıkıyormuş.Bu kameranın saniyede 240 ve 600 çekim yapan modları var.240 lık olan modunu denedim(oda ışığında),görüntü kalitesi doğal olarak düşüyor(ortalama divx çözünürlüğüne) ama yinede güzel bir yavaş çekim ortaya çıkıyor.Bana göre bundan sonra amatör kameraların iki hedefi olmalı;birincisi 3D görüntü(ki panasonic piyasaya çıkardı öyle bir kamera) ikinciside kaliteli yavaş çekim(slow motion) özelliği.Şu an elimdeki sanyo da o özellik var ama oldukça amatör sayılır.Kaliteli bir yavaş çekim için fps 3000 lerin üzerinde olmalı.
    Şimdilik bu kadar,yarın devam ederim.







  • Hayırlı olsun ve güle güle kullanın. O kamerayı daha önce inceleme fırsatım oldu. Herşeyden önce eski bir model ve yenisi üretilmiyor. Yeni modeller Sanyo VPC-GH1/GH2 ve VPC-SH1(ikiside bende mevcut). FH1'in gördüğüm tek artısı iç mekan ve gece çekimlerinin çok daha iyi olması. Eksileri ise kötü dijital titreşim önleyici, düşük çözünürlüklü LCD ekranı, odaklamanın çok yavaş ve hatta düşük ışıklarda kararsız kalması ki en büyük soronu bu idi ve süper makro ve geniş açı(wide angle) özellikleri olmadığı için ek lens almanız gerekiyor. Eğer kelepir fiyata bulunursa alınabilir ama normal satış fiyatı için konuşursak biraz daha para verip Sanyo VPC-SH1 alınmasını öneririm. VPC-SH1'in iç mekan çekimleri çok başarılı olmasada dış mekan çekimleri çok canlı, geniş açı özelliği mevcut, 30x optik zoom var ve editörlerinde dediği gibi binlerce dolarlık kameraları aratmıyor. Yeni modeler özellikle gezilerde dış mekan çekimlerinde kullanılabilecek güzel kameralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c2k -- 13 Ocak 2011; 0:46:51 >




  • Tomusga kardeşim bende Sanyo nun bir çok modelini kullandım ve forumda her fırsatta da tavsiye ettim bu yüzden bazıları beni Sanyo firmasında çalışıp ta bu forum da reklamını yapmakla bile suçladı.Neyse Sanyo nun en iyi kamerasını almışsınız 2008 yılından sonra firmalar aralarında gizlice anlaşarak bazı özelliklerde karar kılıp yarışa son verdiler ve bazı temel özeelikler hemen her markada standart hele geldi.
    İşte bu dönem den önce çıkan bir model olduğu için çok kaliteli bir model.
  • Benim amacım belli markaların sadece adı ile satış yaparak,eşdeğer bir kamerayı en az 2-3 misli fazla fiyata satıldığı konusunda bilinçli olunması.Yukarıda belirttiğim gibi 1100 liraya aldığım SD kategorisindeki sony kameram(şu an ki fiyatı ortalama 850 tl civarında),GG den 600 tl ye aldığım kameramın(Sanyo FH1)eline su dökemez.Gerçi kategorileri aynı değil karşılaştırmak uygunda olmaz,ama birkişi kamera kullanıyorsa primer amacı net görüntüdür.f/p oranı en ideal kamerayı alır.Sanyonun bu modelinde ben bunu fazlası ile yakaladım.Çocuğun odasında 20 wolt luk philips tasarruflu ampul var.kamerayı elime alıp çekim yaparken artık o kadar rahatımki,en ufak bir kumlanma manzarası yok.Kontrast,parlaklık süper.
    Sanyo almaya karar vermek oldukça zordu,gittim malum teknoloji mağazalarında sanyo,sony,panasonic vs hepsine baktım.Birbiri ile karşılaştırınca vazgeçer gibi oldum.nedeni ise çok ilginç,lcd ekranda sanyo dan aldığım görüntü özellikle panasonic e göre daha olumsuzdu.Bu duruma göre yinede neden sanyo aldım;iki sebebi vardı,birincisi o anda orada bulunan sanyo modelleri daha düşük modeller idi,ikincisi ise fh1 modelinin kitabi bilgisinde sensörünün 1/2.5 büyüklüğünde olması idi.Yani oldukça büyük bir sensor,pratikteki anlamı ışık sorunu olmayacak bir sensor.Kamera elime geçip te kullanmaya başlayınca şunu farkettim;sanyo larda çekim esnasında lcd ekranda gördüğümüz görüntü kayıt görüntüsünden daha kötü olduğu idi.Çektiğim görüntüyü hdd ye atıpda bilgisayar da seyrettiğim zaman görüntünün mükemmel olduğu beni çok sevindirdi.Çekim yaparken artık aklımda hep şu var;kameranın lcd akranında gördüğüm görüntüden daha kaliteli bir kayıt yaptığımın farkındayım.İyikide mağazalardaki karşılaştırmalar esnasında lcd ekrandaki görüntüye bakıpta karar vermemişim.O zaman Sanyo almazdım herhalde.
    Kameranın lcd ekranına aslında kötü demiyorum,tatmin edici bir görüntüsü var,ancak bir panasonic in lcd akranı kadar çektiği görüntünün hakkını veremiyor.Şunuda söylemeliyimki piyasadaki nadir 3 inç lcd ekranlardan birisidir.




  • mustafa beye o kamerayı ben verdim sağlıkla kullanmasını dilerim. mustafa beyin dediği ışık olayı çok doğru nedeni ise kullanılan sensörlerle ilgili bir durum diye biliyorum comos sensör kullanılıyor bu sensör ışık ihtiyacı çok fazla . ccd sensörlerin maliyeti ise yüksek olduğundan pek kullanılmıyor. ccd kullanan benim bildiğim bir panasonic var oda çok pahalı modellerinde var yani az ışıkta yüksek performans isteyen olursa yapacağiniz. tek şey ccd li makine bulmanız tabiki tek faktör bu değildir.
    yine benim tavsiyem bağımsız test yapan sitelerde videolara balıp incelemek. lets go digital gibi. ...

    --------------------------------------------------------------------------------------
    şu an elimde bir model hazırda var SANYO FH1 FULL HD DUAL KAMERA
    532 567 66 59 ararsanız yardımcı olabilirim. ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay_geronimo

    mustafa beye o kamerayı ben verdim sağlıkla kullanmasını dilerim. mustafa beyin dediği ışık olayı çok doğru nedeni ise kullanılan sensörlerle ilgili bir durum diye biliyorum comos sensör kullanılıyor bu sensör ışık ihtiyacı çok fazla . ccd sensörlerin maliyeti ise yüksek olduğundan pek kullanılmıyor. ccd kullanan benim bildiğim bir panasonic var oda çok pahalı modellerinde var yani az ışıkta yüksek performans isteyen olursa yapacağiniz. tek şey ccd li makine bulmanız tabiki tek faktör bu değildir.
    yine benim tavsiyem bağımsız test yapan sitelerde videolara balıp incelemek. lets go digital gibi. ...

    --------------------------------------------------------------------------------------
    şu an elimde bir model hazırda var SANYO FH1 FULL HD DUAL KAMERA
    532 567 66 59 ararsanız yardımcı olabilirim. ..

    Ben sensorla ilgili konuyu tam açıklayamamışım gibi geldi.FH 1 in sensörü 1/2.5 inç.Yani bunun anlamı büyük sensörlü bir kamera demek.Pratikteki anlamı ise az ışıkta bile daha net çekim yapabilir demek.Yanlış hatırlamıyorsam panasonic sd 60 ın bile sensörü bundan daha küçük.(1/2,8 diye hatırlıyorum).Kamera gerçektende 20 wolt luk bir tasarruflu ampulle bile 15 metrekarelik odada çok net çekim yapabiliyor.kamera ile tek şikayetim zoom yaptığımda odaklama yaparken biraz gecikmesi.
    Slow motion çekimden hoşlananlar için kamerada iki alternatif var.240fps ve 600 fps.ben 240 fps yi denedim,çok sempatik bir görüntü ortaya çıkıyor.Slow motion çekimde BS Playerin verdiği Çözünürlük değeri 446x338(ortalama olarak seyrettiğimiz divx lerin çözünürlük değeri bu).Gerçek bir ağır çekim seyrediyorsunuz.Özellikle gün ışığında görüntü daha net(slow motion da).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 1 Ocak 2011; 1:16:49 >




  • Evet doğrudur kamerayı tuncay_geronimo dan satın aldım.Kamera Yurtdışından geldiği için sağolsun beni her aşamada bilgilendirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c2k

    Öncelikle hayırlı olsun. O kamerayı daha önce inceleme fırsatım oldu. Gece çekimleri gayet iyiydi. Fakat en büyük sorunu odaklamanın yavaş ve bazen kararsız kalmasıydı. Nitekim eski bir kamera. Artık yenisi üretilmiyor. Şuan Sanyo'nun GH1(2) ve SH1 modeleri var. Bu modellerin gece çekimleri FH1 kadar iyi olmasada odaklama çok daha hızlı ve çekimleri daha canlı ve iyi. Güle güle kullanın.

    --------------------------------------
    Satılık yeni Sanyo VPC-GH2 + Yeni Yedek Pil + Kargo = 299 TL ->http://forum.donanimhaber.com/m_45554840/mpage_1/f_/key_//tm.htm


    Odaklama ile ilgili tesbitine katılıyorum.Kamera alırken iki tercihim vardı,daha doğrusu sanyo lar içinde.FH1 yada SH1.SH1 in optik zoomu daha fazla olması,ses zoom u özelliği olması hatırladığım kadarıyla birde imovie özelliği olması artıları idi ama FH1 in sensörünün daha büyük olması(doğal olarak az ışıkta daha net çekim yapması) beni FH1 e yönlendirdi.1-2 gün içinde örnek çekimler koyacağım.Odaklama ile ilgili durumuda içeren çekim olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 1 Ocak 2011; 1:34:21 >




  • Bugün zaman bulup örnek görüntü atayım dedim.Sitenin marketinde çalışanlar gönüllü olup poz verdiler.Otomatik ayarla çekilen görüntülerdir.Sadece florasan ve bulutlu hava ayrımı yaptım.Yavaş çekim deki görüntü ise merak edebilecekler için.

    İlk dosya 3 adet florasanlı 25 metrekarelik ortam
    http://rapidshare.com/files/440241470/Sanyo_FH1_Florasan_ae___ae_k_ayarlae__deneme-Pae_nar_market.MP4

    2.Dosya bulutlu havada
    http://rapidshare.com/files/440243445/Sanyo_FH1_Bulutlu_hava_ayarlae__deneme-Pae_nar_market.MP4

    3. dosya ise yavaş çekim
    http://rapidshare.com/files/440243445/Sanyo_FH1_Bulutlu_hava_ayarlae__deneme-Pae_nar_market.MP4

    Florasan ve bulut haricinde hiç bir ayar yok
    Linklerdeki **** ların yerine aradaki noktaları kaldırarak r.a.p.id.s.h.a.r.e yazarsanız indirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 9 Ocak 2011; 1:06:14 >




  • tomusga hocam pm attım bakabilir misiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _sude_

    tomusga hocam pm attım bakabilir misiniz.

    Herhangi birşey gelmemiş konu neydi,yardımcı olmaya çalışayım.
  • Diğer linkler sanırım silinmiş.Altta verdiğim link parçalı bulutlu bir havada çekilen görüntüdür.Eğer zaman bulabilirsem 1-2- gün içinde 13 metre karelik bir odada 20 voltluk tasarruflu bir ampulle çekeceğim görüntüyüde upload edeceğim.Kamera asıl farkını sanırım orada gösterecek.Ben salona avize alırken estetikle birlikte düşündüğüm ilk şey ,olabildiğince fazla ampul takabileceğim bir model olması idi.Sonuçta 2 avize de toplam 10 ampullu bir model aldım.Hepsine ampulleri taktım ama eldeki kamera(sony dcr sr 57) maalesef hiçde iyi bir sonuç vermemişti.10 ampul ancak yetmişti ama hem kumlanma vardı hemde aşırı bir sarı parlaklık oluşuyordu.Şimdi ise yarısından daha az bir ışık la Sanyo fh1 le çektiğim görüntüler mükemmel.

    http://rapidshare.com/files/440648179/___02____Ocak____2011-Tolga_nae_n_k__pekleri3.MP4




  • Bugün oda ışığında ki çekimi ekliyorum.Oda 25 metre kare ve sadece 20 voltluk philips tasarruflu ampul var.Koridorun lambasıda kapalı ve oradan hiç ışık gelmiyor,aksine karanlık mevcut ışığı absorbe ediyor gibi.Tabiki ışık miktarı azalınca zumlama esnasında odaklamada biraz gecikiyor.
    Bu arada bu model kamerayı başka kullanan varsa onlarında izlenimlerini aktarmalarını rica ediyorum.Ayrıca rapid den yaptığım upload lar kısa sürede siliniyor,neden olduğunu bilmiyorum.

    http://rapidshare.com/#!download|544l3|441150562|Sanyo_vpc_fh1-25_metrekarelik_oda__tek_ampul_20voltluk_tasarruflu_.MP4|86081

    Not:yukarıdaki linke tıklayınca açmıyor. http:// dan sonraki dört yıldızın yerine şu meşhur download (r........e)sitesinin adını yazarsanız link açılacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 6 Ocak 2011; 20:47:44 >




  • ya ben bi türlü indiremiyorum internet download manager programı ile indirmieye çalışıyor rapitteki downloada tıklayınca o da indirmiyor, youtube ya da vimeo ya falan yükleyemez misin ?
  • http:// den sonraki **** ların yerine r.a.p.i.d.s.h.a.r.e(aradaki noktaları kaldırarak)yazarak denedinmi.Daha önce youtube yada vimeo ya yükleme yapmadım ama öğrenir o şekilde de atabilirim görüntüleri.
  • harici mikrofon girişi var mıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drumeki

    harici mikrofon girişi var mıdır ?

    Harici mikrofon girişi yok.Ancak Sanyo VPC FH1 video kayıt sırasında sesi 44 khz Streo kaydediyor.Piyasadaki birçok kamera (Bundan daha üst sınıflardaki kameralar dahil) 24 khz Streo kayıt yapıyor.
    Bu arada vimeo dan upload yapayım dedim,yaptım.Ancak gördümki benim koyduğum görüntülerle vimeo daki görüntüler arasında bayağı bir fark var.O yüzden vimeo daki linkleri vemekten vazgeçtim.Kameranın görüntüsünü gerçekten en yalın haliyle görmek isteyenler lütfen yukarıdaki r.a.p.id.s.h.a.r.e den verdiğim linkleri indirsinler.Farklı günlerde 5 adet link verdim.Linklerdeki **** ların yerine aradaki noktaları kaldırarak r.a.p.id.s.h.a.r.e yazarsanız indirebilirsiniz.
    Kamera aynı zamanda kaliteli bir webcam de olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 9 Ocak 2011; 1:06:53 >




  • Bu kameradan almak istiyorum nereden bulabilirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quaresma_79

    Bu kameradan almak istiyorum nereden bulabilirim ?

    Kardeş ben bunu GG dan aldım.O günkü fiyatı 650 tl idi ama benim indirim kuponum vardı biraz daha ucuza aldım.Ancak bu sayfada tuncay_geronimo adlı kişide satıyor,oraya iletişim numarasını yazmış.Zaten kendisi GG da aldığım kişidir.Kamera bana gelirken biraz sorun çıkmıştı,o yüzden tlf trafiği başlamıştı.Kısacası kamerayı o temin edebilir istersen bir görüş kendisi ile.Şahsım adına söylemek gerekirse oldukça güvenilir birisi.Ama yinede güvenmem dersen kendisi ile GG aracılığı ile muhattap ol.Oradaki dükkan adı 'oflufuk'
    Not:Rapid linki verdiğim dosyaları bugün vimeo ya upload ettim.Ama görüntü o kadar bozulmuşki linkleri o yüzden vermiyorum.Sanırım vimeo da görüntüler işlenirken kalitesi düşüyor.Aslına bakarsanız bende vimeo daki görüntülere göre karar verip almıştım kamerayı ama emin olunki kameranın gerçek görüntüsü vimeo dakinden çok daha farklı,çok daha net.O yüzden rapid deki görüntüleri öneriyorum.
    Kameranın menüsü de oldukça pratik.Işık ayarını çok kolay bir şekilde ilgili pozisyona alabiliyorsun.Güneşli,floresan,bulutlu,lamba vs.Çok küçük bir kumandası var.Tv ye kompenent veya hdmı bağlanabiliyorsun ve kumanda ile canlı yayın dahil hepsini yapabiliyorsun.Eklemeyi düşündüğüm son görüntü ise tamamen karanlık bir odada sadece koridordan yansıyan ışık ile nasıl bir performans verdiği.
    Bu arada görüntüleri seyredenler için yorum bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomusga


    quote:

    Orijinalden alıntı: quaresma_79

    Bu kameradan almak istiyorum nereden bulabilirim ?

    Kardeş ben bunu GG dan aldım.O günkü fiyatı 650 tl idi ama benim indirim kuponum vardı biraz daha ucuza aldım.Ancak bu sayfada tuncay_geronimo adlı kişide satıyor,oraya iletişim numarasını yazmış.Zaten kendisi GG da aldığım kişidir.Kamera bana gelirken biraz sorun çıkmıştı,o yüzden tlf trafiği başlamıştı.Kısacası kamerayı o temin edebilir istersen bir görüş kendisi ile.Şahsım adına söylemek gerekirse oldukça güvenilir birisi.Ama yinede güvenmem dersen kendisi ile GG aracılığı ile muhattap ol.Oradaki dükkan adı 'oflufuk'
    Not:Rapid linki verdiğim dosyaları bugün vimeo ya upload ettim.Ama görüntü o kadar bozulmuşki linkleri o yüzden vermiyorum.Sanırım vimeo da görüntüler işlenirken kalitesi düşüyor.Aslına bakarsanız bende vimeo daki görüntülere göre karar verip almıştım kamerayı ama emin olunki kameranın gerçek görüntüsü vimeo dakinden çok daha farklı,çok daha net.O yüzden rapid deki görüntüleri öneriyorum.
    Kameranın menüsü de oldukça pratik.Işık ayarını çok kolay bir şekilde ilgili pozisyona alabiliyorsun.Güneşli,floresan,bulutlu,lamba vs.Çok küçük bir kumandası var.Tv ye kompenent veya hdmı bağlanabiliyorsun ve kumanda ile canlı yayın dahil hepsini yapabiliyorsun.Eklemeyi düşündüğüm son görüntü ise tamamen karanlık bir odada sadece koridordan yansıyan ışık ile nasıl bir performans verdiği.
    Bu arada görüntüleri seyredenler için yorum bekliyorum.


    Bende satın aldım az önce 1 adet.rpd linklerine tıklıyorum ama error veriyor.

    Bu arada şimdi hafıza kartı alacağım.Tavsiyeniz nelerdir.Marka,GB,ve ne tür bir kart kullanıyor.Birde çantasını alacağım.Onu Tuncay beyde araştırıyor şu an için.Aksi durumda olmadı alternatif yerlerden alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moon Star Turkey -- 9 Ocak 2011; 20:46:40 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.