Şimdi Ara

Sanyo FH-1 hakkında görüşleri olan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sanyo FH-1 hakkında görüşleri olan var mı
    1920x1080 p 60 fps video çekimi,
    8 mp fotoğraf çekimi
    16x optik zoom
    ve 450 $ lık fiyatı ile gözümü iyi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunbred -- 7 Mayıs 2009; 13:30:04 >



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sunbred

    Sanyo FC-1 hakkında görüşleri olan var mı
    1920x1080 p 60 fps video çekimi,
    8 mp fotoğraf çekimi
    16x optik zoom
    ve 450 $ lık fiyatı ile gözümü iyi gözüküyor.

    sanyo hd1 olmasın. fc-1 diye göremedim.
  • PArdon,
    yanlış yazmışım
    Fc-1 değil, FH-1 olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunbred -- 7 Mayıs 2009; 13:31:09 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sunbred

    PArdon,
    yanlış yazmışım
    Fc-1 değil, FH-1 olacak.



    biri alsada tecrübelerini paylaşsa tr distribütörü kimdir garantisi nasıldır muamma.


    1/2.5 inch ccd sensörü var.dikkatimi çekti.


    canon hg 20 nin 1/3.2 mesela buna göre yorum yaparsak hg 20 den üstün. ingilizcem iyi olsa yabancı forumları okuyup çevirirdim ama malesef değil :)
  • Ben aldım, gelmesini bekliyorum (Usa)
    gelince yorumlarımı yazarım ama arkadaşın getirmesine daha 1 ay var, meraktan ölüyorum :)
    Hiç olmazsa genel olarak Sanyo marka video kameralar nasıldır acaba?
  • Hepsiburada fiyatı
    1849 Tl. (kdv dahil)

    eğer o söylediğin fiyata arkadaşın getiriyosa sana bizede güle güle kullan demek düşer.
  • Ewet o fiyattan aldım, amazon.com'dan, yanında da 16 gb hafıza karti (31$)
    Ne yazık Türkiyede hep pahalı oluyor.
    Yapılan incelemelerde özellikle az ışık ortamındaki çekimlerde Sony ve Canon'a fark atarak çok büyük bir başarı gösterdiği tesbit edilmiş, şaşırdım.
    Fotoğraf çekimlerindeki kalitesi de cabası.
    Halihazırda 1920x1080 çözünürlükte saniyede 60 kare çekim yapan model de bundan başka yok, diğerleri hep 30 fps.
    vimeo'daki örnek çekimlerde konser çekimleri vardı, gayet tatminkar sonuçlar görünüyordu.
    Ama yeni bir ürün olduğu için pek bilinmiyor, çok yaygın değil ve inceleme sayısı çok az.
  • sanyo birçok markadan daha kalitelidir.zaten japon üretimidir.ben daha önce sanyoJ2 kompakt fotoğraf makinsını kullandım süper di.hala onu arıyorum.ayrıca sokaklardaki mobese kameralarda sanyo markadır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: digita1

    Hepsiburada fiyatı
    1849 Tl. (kdv dahil)

    eğer o söylediğin fiyata arkadaşın getiriyosa sana bizede güle güle kullan demek düşer.


    http://www.sahibinden.com/sanyo_vpc_fh1_full_hd_memory_card_video_kamera_nakit-63WQQaXQQ14041841WQQpXQQdisplayitem

    600 dolara tr dede var mış.:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 26 Mayıs 2009; 23:44:18 >
  • Sanyo Fh1 elime geçti, çok memnunum, beklediğimden daha güzel. Görünümü çok şık ve ufacık. Pili oldukça uzun gidiyor, öğrenmek için okadar kurcalamama rağmen çok yeterli bir pil. Çekimi aynen vaad edildiği gibi 1980x1080 saniyede 60 kare hızında çekebiliyor ki şuan bunu verebilen makine sayısı çok az. Görüntüler çok aydınlık ve net. Tek sorun bu görüntüleri oynatacak pc sayısı az, ekran kartı ve işlemcisi çok iyi olması gerekiyor. Bu soruna takılmak istemeyenler içinde yine 1920x1080 çözünürlükte saniyede 30 kare ile çekimler yapılabilir, aradaki kalite farkı dikkat edilmezse anlaşılmıyor bile. Ayrıca pc'ye usb den bağlanıp harika bir webcam oluyor, pırıl pırıl görüntüler ile. Karanlık ortamda her makina zorlanır ama bence gayet yeterli bir performans sunuyor. Oda içi gündüz çekimlerinde ise oldukça berrak, kumsuz görüntüler veriyor. Dikkat edilmesi gereken tek nokta özellikle zoom yaparken elimizin titrememesi yada ani hareket yapmamak. Bu bağlamda kamerayı bir tripod ile sabitlersek çok daha pürüzsüz görüntüler elde ediliyor. Fotoğraf çekimi oldukça tatminkar. Zaten seçimimdeki kriter aynı zamanda iyi fotograf çekebilen bir video kamera almaktı, ki 8 mp ile karta baskı yapınca bile beni doyuracak kalitede iyi fotoğraflar çekiyor. Fotoğraf için flaşı biraz küçük, yetersiz kalabiliyor ama doğrusu bana oda içinde yetecek seviyede.Deneme çekimlerimi büyük boyutta ve yüksek çözünürlükte buraya koymak dosya büyüklüğü bakımından güç, küçük boyutta video koysam ozamanda bir anlamı kalmaz zaten tüm kameralar küçük boyutlarda iyi çekim yapıyor.
    Çok memnunum, tavsiye ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sunbred

    Sanyo Fh1 elime geçti, çok memnunum, beklediğimden daha güzel. Görünümü çok şık ve ufacık. Pili oldukça uzun gidiyor, öğrenmek için okadar kurcalamama rağmen çok yeterli bir pil. Çekimi aynen vaad edildiği gibi 1980x1080 saniyede 60 kare hızında çekebiliyor ki şuan bunu verebilen makine sayısı çok az. Görüntüler çok aydınlık ve net. Tek sorun bu görüntüleri oynatacak pc sayısı az, ekran kartı ve işlemcisi çok iyi olması gerekiyor. Bu soruna takılmak istemeyenler içinde yine 1920x1080 çözünürlükte saniyede 30 kare ile çekimler yapılabilir, aradaki kalite farkı dikkat edilmezse anlaşılmıyor bile. Ayrıca pc'ye usb den bağlanıp harika bir webcam oluyor, pırıl pırıl görüntüler ile. Karanlık ortamda her makina zorlanır ama bence gayet yeterli bir performans sunuyor. Oda içi gündüz çekimlerinde ise oldukça berrak, kumsuz görüntüler veriyor. Dikkat edilmesi gereken tek nokta özellikle zoom yaparken elimizin titrememesi yada ani hareket yapmamak. Bu bağlamda kamerayı bir tripod ile sabitlersek çok daha pürüzsüz görüntüler elde ediliyor. Fotoğraf çekimi oldukça tatminkar. Zaten seçimimdeki kriter aynı zamanda iyi fotograf çekebilen bir video kamera almaktı, ki 8 mp ile karta baskı yapınca bile beni doyuracak kalitede iyi fotoğraflar çekiyor. Fotoğraf için flaşı biraz küçük, yetersiz kalabiliyor ama doğrusu bana oda içinde yetecek seviyede.Deneme çekimlerimi büyük boyutta ve yüksek çözünürlükte buraya koymak dosya büyüklüğü bakımından güç, küçük boyutta video koysam ozamanda bir anlamı kalmaz zaten tüm kameralar küçük boyutlarda iyi çekim yapıyor.
    Çok memnunum, tavsiye ederim.

    Merhaba kardeş bende bu kameradan sipariş verdiğim ve üç haftadır bekliyorum
    ben üstte arkadaşın vermiş olduğu linkteki arkadaşlardan sipariş verdim,
    ama hala kamera elime geçmedi,beni en çok gece çekimleri ilgilendiriyor.
    Sence iyimidir ve birtane gece çekilmiş bir video koysanda görsek
    dün vimeadan ikitane karşılaştırma izledim Canonun en son kamerası ile HF S10 ve Sanyo FH1
    gerçekten sanyo bana göre çok iyi iş çıkarmış
    http://vimeo.com/4072218
    http://vimeo.com/4142095




  • evet benımde ılgımı cektı sızce alınabılınırmı bu kamera?
  • Bu sitenin tavsiyelerine uyup 3. urunumu aliyorum :) esim en sonunda evden atacak beni...2 gun icinde camera elime ulasir bakalim genis bir inceleme yapacam ve buraya izlenimlerimi yazarim...Tesekkurler..
  • ne oldu kardeş yazmadın evden atıldın mı hakket :D
  • Bende bugün sipaiş verdim FH-1 den.merak ediyorum nasıl birşey çıkacak.Bu arada kullananlar tecrübelerini aktarırsa iyi bir forum olur düşüncesindeyim.Belki insanları gereksiz yere bazı markaların bağımlılığından ve masrafından kurtarabiliriz.Son iki kameram sony idi özellikle ikincisinden hiç memnun kalmamıştım,1100tl ye aldığım kamerayı 350 tl ye sattım.Bu sefer forumlar sayesinde daha kaliteli bir kamera aldığımı düşünüyorum.Umarım yanılmamışımdır
  • Sanyo üretim sayısı bakımından dünyanın en büyük kamera üreticisidir.Dünyaca ünlü MP4 video formatının patent haklarına sahiptir.Bu yüzden ücret karşılığında diğer firmalarda Sony canon gibi bir çok modellerinde bu formatı kullanırlar.Piyasada gerçek anlamda Dual(çift)kamera olarak bir tek sanyo vardır.YAni hem gerçek anlamda foto makinesi hem gerçek anlamada video kamera.Video çekiminde tıpkı foto makinelerindeki gibi ISO ayarına izin verirki bu profesyonel kameralarda bile olmayan bir özelliktir.Ayrıca Sanyolar video kayır sırasında sesi 44 khz Streo kaydederki bildiğiniz sadece ses kayıdı yapan ses kayıt cihazlarında bile bu 16 yada 32 khz dir.Sanyo gib 44 khz kalitesinde kayıt yapan ses kayıt cihazlarının fiyatı 200 liradan başlıyor düşünün artık.

    Başlık ta ismi geçen fh1 in önemli bir özelliği 3 inch ekrana sahip olmasıdır ki çoğu kamerada bu 2.7 dir bu özellik piyasada 3000 lira civarına satılan kameralarda vardır.Piyasadaki kameraların çoğu 1080i çekerken bu model 1080p çekebilir.Geçtiğimiz yıl Panasonic ile birleştiler kardeş firmalar artık ve bu birleşme sonucu yapılan teknoloji transferi ile Panasonicin piyasadaki hibrit modelleri arttı.
    Sanyoların eleştirilebilecek em önemli yönü titreşim önleme sistemlerinin diğer markalara göre biraz zayıf olmasıdır.Panasonicde dünyadaki en etkili titreşim önleyici sistemi üreten firmadır.Birleşmeden sonra panasonicde sanırım bu konuda Sanyo ya teknoloji transfer edecek ve bu konuda düzelecektir.

    Ürünleriniz hayırlı olsun arkadaşlar.




  • konuyu canlandırmış olayım..ben de bugün tatil için kamera ararken bu model ile karşılaştım. ancak fiyatları sanırım hiç azalmamış şuan en ucuz 1300tl civarı..bu modelin muadili şuan hangi modeldir acaba? yani ağır çekim yüksek fps özelliklerine benzer olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.