Şimdi Ara

Samsung, yeşil çizgi sorunu için ücretsiz ekran değişimi programını Hindistan'da başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, yeşil çizgi sorunu için ücretsiz ekran değişimi programını Hindistan'da başlattı
    Samsung telefon kullanıcıları uzun süredir ekranda yeşil ya da pembe çizgi çıktığına dair şikayetlerde bulunuyor. Sorunla ilgili bildirimler son birkaç hafta içinde yeniden ortaya çıktı ve artık daha fazla cihazın bu sorundan muzdarip olduğu gerçeğine dikkat çekti. Yazılım güncellemesiyle çözülebilecek bir sorun mu yoksa ekran değişimi gerektirecek kadar ciddi bir sorun mu diye tartışılırken, kullanıcılar Samsung Hindistan’dan ücretsiz ekran değiştirme teklifi almaya başladı.



    Ayrıca Bkz.Samsung telefonlarda yeşil çizgi sorunu geri döndü



    Tek seferliğine ücretsiz ekran değişimi



    Samsung, geçen yıldan bu yana Hindistan’da belirli modeller için bu ekran değişimlerini sunuyor. Şirket artık desteklenen modeller listesini Galaxy S21 ve Galaxy S22 serisini de içerecek şekilde genişletti. Samsung Hindistan, geçen yılın Temmuz ayından bu yana etkilenen cihazlar için ücretsiz ekran değişimi sağlıyor. Uygun cihazlar arasında Galaxy S20 serisi, Galaxy Note 20 serisi vardı. Şimdi bu listeye Galaxy S21 serisiyle birlikte Galaxy S22 serisi de eklendi.



    Ancak, bu teklif belirli bir süre geçerli olacak. Kullanıcıların Samsung’dan ücretsiz ekran değişimi alabilmek için 30 Nisan 2024 tarihine kadar Samsung servis merkezinden randevu almaları gerekiyor.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-s21-and-s22-with-green-line-issue-in-india-get-free-display-replacement/







  • One UI 6.1 ile oldu diye yalan haber yapmanız peki donanımsal sorun için?

  • "Ancak, bu teklif belirli bir süre geçerli olacak. Kullanıcıların Samsung’dan ücretsiz ekran değişimi alabilmek için 30 Nisan 2024 tarihine kadar Samsung servis merkezinden randevu almaları gerekiyor."

    6502'den bildiriyorum, burada olsa tüketiciler o telefonu Samsung'a yedirirler. Yok belirli süreymiş, yok randevuymuş. Ayıplı malda seçimlik haklarımızda dünya starıyız.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Oneui6.1 zaten şuan sadece s23 s24 ve bunların dengi olan flip ve fold serilerinde var.

    Mart ayı güvenlik güncellemesi yaptıktan sonra oluştuğunu söylüyor. Özellikle Hindistandakiler bu durumla alakalı şikayetçi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Bu olay Hindistan için yalnız. Yeşil çizgi sorunu zaten Hindistan da göründü fazlalıkla. Türkiyede yaşayan görmedim daha.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.