Şimdi Ara

►►►SAMSUNG SyncMaster XL2370 LED Monitör - ANA BAŞLIK◄◄◄ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
746
Cevap
6
Favori
59.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar samsung artık getirmiyormu türkiyeye XL2370 i tüm stoklar tükendi hiç bir yerde bulamıyorum bulduklarımda acaip derecede pahalı :S ne zaman gelir bilen yokmu?
  • arkadaşlar hdm kabloyla bağlantılı kullanıyorum öyle rahatsız edici bariz dalgalanmalarla karşılaşmadım oldukca iyi win 7 masa üstündeki o dalgalanmalar rengin koyudan acıga sürüklendiği geçişlerde fark ediliyor birde hd kalitesinde fotoğraflarda test edin bu dalgalanmaların olmadığını görceksiniz
  • arkadaşlar abes bir soru olucak sizin için ama bu monitör 100 hz değilmidi ?
    benmi yanlış hatırlıyorum?
    vin 7 de ve oyunlarda 60 hz gözüküyor bende?
    samsung un driverını indiriyim dedim driver yüklü diyor, pcde bulamıyorum bir çok problemi çözebiliyorum sıfır pc bilgimle ama bu iş beni aştı yardımcı olurmusunuz?(monitör zaten 60 hz diyasanız monitörü pencereden aşağı atıcamda)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andantecroma

    arkadaºlar abes bir soru olucak sizin için ama bu monitör 100 hz değilmidi ?
    benmi yanlıº hatırlıyorum?
    vin 7 de ve oyunlarda 60 hz gözüküyor bende?
    samsung un driverını indiriyim dedim driver yüklü diyor, pcde bulamıyorum bir çok problemi çözebiliyorum sıfır pc bilgimle ama bu iº beni aºtı yardımcı olurmusunuz?(monitör zaten 60 hz diyasanız monitörü pencereden aºağı atıcamda)


    Evet malesef 60 Hz monitör. Alırken detaylı araºtırma yapmıº olsaydınız anlardınız.
    PC monitörleri 60 Hz olur. az sayıda 3D desteği bulunan LCD ekranlar ise 120 Hz dir. fiyatlarıda pahalı olur..

    İyi forumlar..
  • 10 gündür kullanıyorum, çok memnunum ama windows 7'nin hoşgeldiniz ekranından masaüstüne geçerken yaşanan dalgalanma bende de var. DVI kablo ile kullanıyorum. HDMI kablo alıp onunla bağladım, dalgalanma yok oldu. Fakat renk tonlarında bir gariplik oluyor HDMI ile bağlayınca. Ayar yapsanız da overscan ile oynasanız da yazılar buğulu görünüyor. DVI ile görüntü daha güzel. Acaba DVI kablosu bu çözünürlüğü kaldırmıyor mu diye düşündüm ama yaptığım yabancı kaynaklı araştırmalar sonucu alakası olmadığını anladım.
    Filmlerde de dalgalanma yaşayan arkadaşların sorunu bu değil zaten. Filmlerde genelde ten rengi ve diğer doğal renklerde dalgalanma yaşanıyor, HDMI ile bağlanınca da aynı şeyler var. Bunun nedeni de tepki süresini normal ayarından yüksek kullanmak. "Normal" ayarda kullanırsanız zaten panelin orjinal olan 2 ms tepki süresinde kullanmış oluyorsunuz. "Daha İyi" veya "En İyi" ayarını seçerseniz yazılımsal olarak arttırmaya çalışıyor panel tepki hızını ve bazı renklerde sapıtıyor. Tepki süresini "Normal" e alın ve keskinliği 50-60 arasına çekin filmlerdeki dalgalanma ortadan kaybolsun. Açılıştaki dalgalanma ile alakası yok onun. Samsung'un sitesinde windows 7 için önerilen çözünürlük 1680x1050 olarak belirtilmiş. O çözünürlüğe alınca açılıştaki dalgalanma gidiyor fakat görüntü kalitesizleşiyor.
    Büyük ihtimalle sorun windows 7'den kaynaklanıyor. Hoşgeldiniz ekranı devre dışı bırakılamıyor diye biliyorum. Bırakılabilirse monitör sahiplerinin can sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Ben sadece açılışta ve kapanışta olan bir dalgalanmayı pek önemsemiyorum. DVI ile kullanmaya devam edeceğim. Ayrıca aynı durum XL2370 ve BX2350'de de var diye biliyorum.




  • Bana göre normal kullanımda en iyi ayarları da vereyim PX2370 için;

    Parlaklık: 7
    Kontrast: 25
    Netlik: 56
    Renk Tonu: Normal
    Magic Color: Kapalı (kendi tercihim)
    Tepki Süresi: Normal
    Gamma: Mod 1
    Magic Lux: Kapalı

    Filmlerde standart moda alın (sinema modu pek iyi kalibre edilmemiş), oyunlarda da oyun moduna.

    Ayrıca cd'deki magic tune programını kurun ve ayarları oradan mouse ile yönetin; arkadaki tuşları eskitmeyin :) (monitör çok ince olduğundan paneli de esnetmiş oluyorsunuz çünkü, monitör çalışır haldeyken paneli esnetmek pek iyi değil)

    Son olarak; monitörün açısını yukarı aşağı ayarlarken üst taraftan tutup eğmeye çalışmayın. Baş parmaklarınızı ön alt kenarlara, diğer parmaklarınızı monitörün arkasına koyarak eğme işlemini yapın. Panelin ömrü için daha iyi. Deneyince ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 8 Ocak 2011; 1:22:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotti52

    10 gündür kullanıyorum, çok memnunum ama windows 7'nin hoºgeldiniz ekranından masaüstüne geçerken yaºanan dalgalanma bende de var. DVI kablo ile kullanıyorum. HDMI kablo alıp onunla bağladım, dalgalanma yok oldu. Fakat renk tonlarında bir gariplik oluyor HDMI ile bağlayınca. Ayar yapsanız da overscan ile oynasanız da yazılar buğulu görünüyor. DVI ile görüntü daha güzel. Acaba DVI kablosu bu çözünürlüğü kaldırmıyor mu diye düºündüm ama yaptığım yabancı kaynaklı araºtırmalar sonucu alakası olmadığını anladım.
    Filmlerde de dalgalanma yaºayan arkadaºların sorunu bu değil zaten. Filmlerde genelde ten rengi ve diğer doğal renklerde dalgalanma yaºanıyor, HDMI ile bağlanınca da aynı ºeyler var. Bunun nedeni de tepki süresini normal ayarından yüksek kullanmak. "Normal" ayarda kullanırsanız zaten panelin orjinal olan 2 ms tepki süresinde kullanmıº oluyorsunuz. "Daha İyi" veya "En İyi" ayarını seçerseniz yazılımsal olarak arttırmaya çalıºıyor panel tepki hızını ve bazı renklerde sapıtıyor. Tepki süresini "Normal" e alın ve keskinliği 50-60 arasına çekin filmlerdeki dalgalanma ortadan kaybolsun. Açılıºtaki dalgalanma ile alakası yok onun. Samsung'un sitesinde windows 7 için önerilen çözünürlük 1680x1050 olarak belirtilmiº. O çözünürlüğe alınca açılıºtaki dalgalanma gidiyor fakat görüntü kalitesizleºiyor.
    Büyük ihtimalle sorun windows 7'den kaynaklanıyor. Hoºgeldiniz ekranı devre dıºı bırakılamıyor diye biliyorum. Bırakılabilirse monitör sahiplerinin can sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Ben sadece açılıºta ve kapanıºta olan bir dalgalanmayı pek önemsemiyorum. DVI ile kullanmaya devam edeceğim. Ayrıca aynı durum XL2370 ve BX2350'de de var diye biliyorum.


    Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın..

    Renk dalgalanmaları bu mönitörlerin genelinde bulunmakta. DVI kullanan bir çok kiºide olduğu gibi.
    HDMI hiç denemedim fakat onda da olacağını düºünüyorum. HDMI bağlantısında aldığınız bozuk görüntünün çözümü mevcuttur.
    Mönitörden (( Menü/KURLM VE SIFIRLM/PC-AV Modu )) alanından PC moda geçmeniz gerekmektedir.
    Aksi halde HDMI bağlantısında bozuk görüntü alırsınız.
    Renklerdeki dalgalanma ise FuLL LED olmadığından kaynaklanmakta ve renk geçiºlerinde sıklıkla olmakta.
    Filmlerdeki dalgalanma ise filmlerin RIP kalitesine bağlı ve hiç olmadığı filmlerde mevcut elimde.
    Tepki süresi ise teorikte 2 ms ama aslında değil. Normal ayarda 15 ms oluyor. Daha hızlı ayarında 8 ms.. En hızlıda gerçek 4 ms..
    Renklerin tepkime hızı ilede bir bağlantısı yok.

    iyi forumlar...




  • Teşekkür ederim diğer bilgilendirmeler için. Ben AV modunda olduğunu farketmemişim. HDMI ile bağladım ve overscan ayarını sıfıra aldım. Tepki süresini normale aldım ve hiçbir dalgalanma yok. HDMI ile bağlayıp PC moduna alınca HDMI siyahlık düzeyini düşük olarak ayarlamayı unutmayın. Ayrıca Normal modda panelin orijinal tepki süresinin kullanıldığı kullanma klavuzunda yazıyor. Yabancı forumlardaki teslerle de kanıtlanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 10 Ocak 2011; 14:39:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotti52
    Teşekkür ederim diğer bilgilendirmeler için. Ben AV modunda olduğunu farketmemişim. HDMI ile bağladım ve overscan ayarını sıfıra aldım. Tepki süresini normale aldım ve hiçbir dalgalanma yok. HDMI ile bağlayıp PC moduna alınca HDMI siyahlık düzeyini düşük olarak ayarlamayı unutmayın. Ayrıca Normal modda panelin orijinal tepki süresinin kullanıldığı kullanma klavuzunda yazıyor. Yabancı forumlardaki teslerle de kanıtlanmış.

    nasil yani ???
    HDMI ile baglayinca hiçbir dalgalanma yasamiyormusun.??
    Win 7 acilis ekraninda bile olmuyormu.?
    Bak bu sözünle gider HDMI kablo alirim dostum.iyice kontrol edip test edermisin.
    Bir ucu mini, diger ucu normal kablo war 35 TL.
    Ekran kartindan direk cikis alabilirim ama gerek görmedim göruntude fark olmayacak diye.
    Bosa kablo almak istemiyorum.
    Test edip yazarsan sevinirim.

    Tsk.ler..




  • Kesinlikle kalkıyor açılıştaki dalgalanma. Zaten artık HDMI kablo ile kullanıyorum. Teşekkür ederim PC/AV ayarı uyarınız için. HDMI kabloyu boşuna aldığımı zannediyordum. Ekran kartının driverından overscan ayarını sıfır olarak ayarlamanız gerekiyor HDMI ile kullanmaya başladığınız zaman. (tam ekran olması için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 10 Ocak 2011; 23:31:23 >
  • XL2370 ve LX2370 arasındaki fark nedir? Ya da fark var mıdır? Specslere baktığımda aynı model değil gibiler..
  • Bu monitörü ben de ekim ayından beri kullanıyorum. Fakat ileri derecede gözümü ağrıtıyor. Brightness'ı 0 olarak kullansam dahi 1 saat içinde göz ağrısı ve ek olarak da baş ağrısı yapıyor. Magictune ya da benzeri her türlü şeyi de denedim.

    İleri derecede bilgisayar efektleri yapan bir tanıdığımın söylediği de bu problemin Samsung'lara ait genel bir problem olduğu idi.

    Problem sadece ben de mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srhtctn -- 19 Ocak 2011; 16:55:56 >
  • Arkadaslar merhaba.
    Bu hafta icinde vatandan acer s243hl aldim. Fakat parlakligi %85 in altina indirince panelden ince tiz bir ses geliyor. Acera sordum boyle 1 sorun bulunmamakta urun lutfen en yakin musteri hizmetlerine ugrayin gibisinden. Bende bakindim bu xl2370i inceledim internetten. Butun sayfalarida okuyamadim. Acaba bu urunle degistirmem gerekir mi? 2sinide kullanan birileri var mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarkan88

    Arkadaslar merhaba.
    Bu hafta icinde vatandan acer s243hl aldim. Fakat parlakligi %85 in altina indirince panelden ince tiz bir ses geliyor. Acera sordum boyle 1 sorun bulunmamakta urun lutfen en yakin musteri hizmetlerine ugrayin gibisinden. Bende bakindim bu xl2370i inceledim internetten. Butun sayfalarida okuyamadim. Acaba bu urunle degistirmem gerekir mi? 2sinide kullanan birileri var mi acaba?


    Üründe sorun var. bende XL2370 almadan önce BX2350 almıstım. ısığı kıstığım zaman o rahatsız edici ses çıkıyordu. cızırtı gibi.
    Üstüne birde pixel sorunu olunca hemen ertesi gün iade ettim. beklemeden iade edin. yenisi ile değisin.

    Geçmis olsun,, İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 23 Ocak 2011; 19:53:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj_blow
    quote:

    Orijinalden alıntı: yarkan88

    Arkadaslar merhaba.
    Bu hafta icinde vatandan acer s243hl aldim. Fakat parlakligi %85 in altina indirince panelden ince tiz bir ses geliyor. Acera sordum boyle 1 sorun bulunmamakta urun lutfen en yakin musteri hizmetlerine ugrayin gibisinden. Bende bakindim bu xl2370i inceledim internetten. Butun sayfalarida okuyamadim. Acaba bu urunle degistirmem gerekir mi? 2sinide kullanan birileri var mi acaba?


    Üründe sorun var. bende XL2370 almadan önce BX2350 almıstım. ısığı kıstığım zaman o rahatsız edici ses çıkıyordu. cızırtı gibi.
    Üstüne birde pixel sorunu olunca hemen ertesi gün iade ettim. beklemeden iade edin. yenisi ile değisin.

    Geçmis olsun,, İyi forumlar.

    Nasil hocam memnun musun peki xl den?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarkan88


    quote:

    Orijinalden alıntı: dj_blow
    quote:

    Orijinalden alıntı: yarkan88

    Arkadaslar merhaba.
    Bu hafta icinde vatandan acer s243hl aldim. Fakat parlakligi %85 in altina indirince panelden ince tiz bir ses geliyor. Acera sordum boyle 1 sorun bulunmamakta urun lutfen en yakin musteri hizmetlerine ugrayin gibisinden. Bende bakindim bu xl2370i inceledim internetten. Butun sayfalarida okuyamadim. Acaba bu urunle degistirmem gerekir mi? 2sinide kullanan birileri var mi acaba?


    Üründe sorun var. bende XL2370 almadan önce BX2350 almıstım. ısığı kıstığım zaman o rahatsız edici ses çıkıyordu. cızırtı gibi.
    Üstüne birde pixel sorunu olunca hemen ertesi gün iade ettim. beklemeden iade edin. yenisi ile değisin.

    Geçmis olsun,, İyi forumlar.

    Nasil hocam memnun musun peki xl den?


    Memnun olunmayacak monitör değil. ama benim gibi birine tam anlamı ile hitap edemedi
    LED ve güzel renkler veriyor. fakat önceki msj larımı okursanız bazı sıkıntılarımı yazmıºtım..




  • Px ile ne farkı var arkadaşlar ? Fiyat farkı dışında ?

    Xl daha pahalı ama vatandan bakınca özellikler aynı.. Hatta px2370 Xlden daha yeni model ve birçok sitede daha iyi olduğu söyleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 24 Ocak 2011; 0:38:05 >
  • 567 TL ye XL2370 buldum alsam mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KURSAD.

    Px ile ne farkı var arkadaşlar ? Fiyat farkı dışında ?

    Xl daha pahalı ama vatandan bakınca özellikler aynı.. Hatta px2370 Xlden daha yeni model ve birçok sitede daha iyi olduğu söyleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KURSAD.


    quote:

    Orijinalden alıntı: KURSAD.

    Px ile ne farkı var arkadaşlar ? Fiyat farkı dışında ?

    Xl daha pahalı ama vatandan bakınca özellikler aynı.. Hatta px2370 Xlden daha yeni model ve birçok sitede daha iyi olduğu söyleniyor.




    http://www.pcmonitors.org/reviews/samsung-syncmaster-px2370-vs-xl2370




  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.