Şimdi Ara

Samsung Servisi ve Yaşanan Problem (Kapak Mandalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Samsung WF0804W8E model çamaşır makinemizin kapak açma mandalı kırıldı. Kapak kapalıyken kırıldığı için de makineyi kullanamıyoruz. Çamaşırlar içinde kaldı. 20.01.2017 günü 9:45 civarlarında Samsung Türkiye'nin çağrı merkezinden servis talebi oluşturduk. Ertesi gün servisten bir arkadaş aradı "telefondan tarifle parçanın hangisi olduğunu anlamaya çalıştı." Ne kadar doğru tarif ettik-anladılar bilemiyorum. Aynı kişi parçanın siparişini verdiğini, pazartesi montajı gerçekleştireceğini iletti. Buraya kadar her şey güzel. Gel gelelim bu mesajı attığım salı gününü de geride bırakırken hala gelen giden yok, çağrı merkezinde doğru bilgi veren yok, bizim mağduriyetimiz ne zaman giderilecek bildiren yok! Servis talebini oluşturalı 4 gün geçmesine rağmen parça stokta mı, değil mi? Değilse ne kadar sürede temin edilir, bize ulaşır onu da bilemiyoruz. Yetkili biriyle kesinlikle iletişime geçemiyorsunuz. (20 iş günü diyen çağrı merkezi çalışanı oldu haklarını yemiyim ama kaç aile 20 iş günü çamaşır makinesiz kalabilir bilemiyorum. )

    Konu hakkındaki bilgili arkadaşlar sağ olsunlar en iyi makineleri, en iyi teknolojiye sahip aletleri bizlere öneriyorlar kendilerine söylediğim hiç bir şey yok fakat garanti süreci sonrası servis yardımı konusunda sanırım yerli markaları tercih etmek biz kullanıcılar için daha faydalı. Diğer markaları bilemem fakat ithal bir beyaz eşya almadan önce on, samsung markalı beyaz eşya almadan önce 100 kez düşünün. Malum bu eşyalar elimiz ayağımız, yokluğu çok zorlayıcı oluyor.

    Şimdi sizlerden ricam bilen arkadaş varsa kapağı kapalı, mandalı kırık bu kapağı nasıl açabiliriz? Makinede açıkta görünen hiçbir civata vs. bir şey yok. Kapağı açabilirsem parçayı kendim temin edip bağlayabilirim. (ekte aynı model olmasa da, kapağı aynı olan makinenin fotoğrafı bulunmakta.)

    Samsung Servisi ve Yaşanan Problem (Kapak Mandalı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 25 Ocak 2017; 16:32:6 >







  • Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, kendi sorunuma kendim çözüm bulmaya çalıştım. Aşağıdaki linkteki gibi kapalı kalan kapağı açabildim. Aynı şey başına gelen arkadaşlar faydalanabilsin diye sizlerle paylaşıyorum. Şimdi önemli olan ise samsung için yedek parçacı bulabilmek. O konudaki araştırma sonuçlarımı da sizlere iletirim. İyi akşamlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=nmkMsmE4LrA
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sanırım insanlar bir şey satın alacağı zaman veya eşyası bozulduğunda buralara uğruyor, çok görmemek lazım. Belki birileri konuyu görür de markaların biz kullanıcılara olan tavrını öğrenir...
  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

    Forumda elimden geldiğince bu konuda bilgilendirmede bulunmaya çalışıyorum. İthal ürünlere yaklaşım da, yerli ürünlere yaklaşım da bellidir forumda, hele ki geçmiş dönemde yerli ürünlere tüüü kaka diyerek hit kazananlar da olmuş forumda ama neyse gelmiş geçmiş mevzular bunlar.

    Asıl önemli olan konu ise popüler olmak için değil de, gerçekten bilgi paylaşmak adına bazı cümleler kurmaktır, yoksa öyle oturduğun yerden ''en iyi marka X markadır gerisi hikayedir'' tarzı söylemler işte böyle zaman içerisinde aslında madalyonun başka bir yüzü de olduğu gerçeğini ortaya seriyor.

    Hocam elimden geldiğince yazarım, bu çok methedilen markalar ARTIK eskiden oldukları gibi kaliteli değiller, Yerli markalar ise ARTIK eskiden olduğu kadar kötü değiller. Yabancı markaların ürünleri geç bozulsa da yinede bozulur, hizmet alamazsınız, alabilirseniz 5 katı parayla alırsınız. Yerli ürünler daha erken bozulurdu (Eskiden) ama karşınızda bir muhatabınız olur ve olması gereken fiyata işinizi yaptırırsınız. fiyatı yüksek bulursanız doğruluğunu müşteri hizmetlerinden teyit edersiniz. Yabancı markalarda ara ki böyle muhatap bulasın.

    Yerli firmalar ucuz üretim ile bir yere varamayacaklarını anladı, yabancı markalar ise bu yerli markaların ülke pazarında iyi bir yer edinmesi nedeniyle fiyatlarını aşağı çekti ve bir süre sonra bu çekilen fiyatlar nedeniyle kar oranlarından zarar etmeye başlayınca maliyeti düşürmek adına üretim giderlerini kıstılar, bunun kısılması demek kaliteden ödün vermek anlamı taşır ki burada da durum ortadadır. Ben bu noktada (Kapı kilidi) yerli firmalarıda eleştiriyorum zira 2 dokunsan elinde kalacakmış hissi veren kapı kolları (kapı mandalı vs) yerine plastik kalitesi daha yüksek çalışmalar yapılabilir zira bu kapı mandalı kırılma sorunu kabul etmek gerekir ki yerli üretimlerde de maalesef ki büyük sorun.

    Şimdi buraya kadar işin üretimi kalitesi vs yazdık da, burada asıl önemli olan ve benim sürekli üzerinde durduğum konu satış sonrası hizmettir. Karşınızda MUHATAP bulabilmektir. Forumda ''Şöyle aslandır Böyle kaplandır'' diye methedilen markaların arıza yapmayacağımı sanılıyor anlamış değilim. Arıza yaptıktan sonra kimlerle karşı karşıya kalacağız bunun bilgisini neden kimse vermiyor? ''ŞU marka şöyle aslandır böyle kaplandır'' demek yerine bu işin başlangıcından bitimine kadar bu malın alıcısının nelerle karşılaşacağını yazmak gerekmez mi?

    Bakınız hemen arka tarafımdaki komşumun ricası üzerine gidip çamaşır makinesine baktım, Normalde huyum değildir bilmediğim markaları ellemem ama sonuçta temel prensip aynı ve işinde içinde olduğumuz için gittim SİEMENS çamaşır makinesine baktım, tahliye pompası ömrünü doldurmuş bu da gayet normal bakın arıza yapmasıyla ilgili hiç bir lafım yok. Sorun SERVİS aşamasında başlıyor, normal bir vatandaş olarak yetkili servisi arayıp pompa kodunu verdim, yetkili servis pompa için 225TL para istedi, tabi ben

    Ne kadar kaliteli marka olursa olsun pompa bu yahu ne 225TL si? dedim ki ''Hocam bir yanlışlık olmasın?'' gelen cevap gayet pişkin ''yanlışlık yok, bizde fiyatlar böyle'' şeklinde oldu.

    Kapattım telefonu bu sefer daha önce görevli olduğum bölgeden tanıdığım BSH gurubunda görevli arkadaşı aradım, dedim ki ''Kardeşim durum bu bu'' hemen bir sistem kontrolü ve hooopp pompa fiyatı 38.33TL

    Bu sefer yetkili sıfatım ile aynı servisi aradım ve durumu izah ettim dedim ki ''Arkadaşım bakınız ben de şu kişiyim, normalde ne sıfat ne vasıf kullanmam ve bu nedenle sizi normal vatandaş olarak aradım bana bu fiyatı verdiniz, lakin fiyatı öğrendim 38.33TL imiş'' karşımdaki vatandaşın pişkinliği benim ağzımı açık bıraktı ve daha fazla konuşmaya gerek dahi görmedim. İşin kötüsünü söyleyeyim size, Bu pişkinliğin sebebi hiç bir kontrol mekanizmasının olmaması maalesef. Yani müşteri hizmetlerini aradığınızda yetkili servisin fiyat politikasına karışmadıklarını belirten bir firmadan ben VATANDAŞ adına hayırlı bir yaklaşım nasıl bekleyeyim ki?

    40TL pompa ve 15 TL kargo bedeli ile sorunu arkadaşım aracılığı ile çözdüm, komşuma yardımcı olmuş oldum bu konu kapandı. Peki sayın hocam bizim konu kapandı da, ya bu gibi durumlara maruz kalan diğer insanlar?

    İşte bu yabancı markaların ürünlerine lafım yok (Aslında ona da var da yeri bu konu değil) ancak satış sonrası hizmetlerinde onları Allaha havale ediyorum zira TÜRK sistemine göre bu markalardan İNSAN gibi hizmet alabilmek pek mümkün olmuyor.

    Bizim yerli firmaları da eleştirecek çok konu olmasına rağmen ben bunları görünce öpüp başıma koyasım geliyor. En azından müşteri hizmetleri adam gibi canla başla çalışıyor.

    Haa aklıma gelmişken yazayım, SİEMENS çok kaliteli diye alınan makineden çıkan pompa jiangmen idear hanyu electrical firmasının ürettiği bir pompa, sonra forumda bizim yerlileri yerden yere vururlar ''Çin malı yerliler'' diye diye. Araştırın bakalım bahsettiğim pompa üreticisi firmanın menşei neresiymiş. Bu arada yerli firmalarımız da bu HANYU pompaları kullanır bilginiz olsun


    Diyeceğim o ki hocam, bu konularda yazacak çok şey var lakin hem yazınca taraflı ilan ediliyorum hem de bu kadar zamanınızı almaya gerek yok siz mesajı almışsınızdır nasılsa


    Sizin konuya gelince, Öncelikle çamaşır makinesi için 5 gün içinde konuyu çözemiyorlar ise size konsinye ürün vermek zorundalar zira kimse onların kapı mandalı bulması için 10-20 gün beklemek zorunda değil çamaşırlarını yıkayabilsin diye. Bunun dışında 20 iş gününde halen sorun çözülmemişse bence bir daha servisle muhatap olmanıza gerek yok gidin hakem heyetine durumu anlatın yenisi ile değişim talep edin.

    Kolay gelsin




  • Bu arada bir ricam var, forumda firmalara karşı bu tarz ''Almayın-aldırmayın-uzak durun-10 kere düşünün'' tarzı konulara müsaade etmiyoruz bu nedenle sizden ricam başlığı daha uygun bir dile çeviriniz. ''SAMSUNG markasından hizmet alamıyorum'' veya ''SAMSUNG servisi ile sorun yaşıyorum'' vs gibi artık nasıl uygun görürseniz
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Öncelikle başlıkta gerekli düzenlemeyi yaptım, umarım bu uygundur. Sizinde bahsettiğiniz gibi bu acı tecrübeden öğrendiğimiz önemli olan satış sonrası hizmetler ve yedek parça bulunabilirliği. Evet bazı markalar gerçekten çok kaliteli ürünler yapıyorlar fakat o markaların yetkili servisi sizi mağdur ettiğinde özel servis ve parça bulmak gerçekten zor, çünkü özel servislerde bilmedikleri makineye yanaşmak istemiyorlar, haklı olarak.

    Bugün yaşanan son gelişme de şöyledir, kapağı açabilmem ve kırık parçayı internet üzerinden bulmam sebebiyle bu sabah samsungu arayıp servis talebimi iptal ettirdim. Aradan bir saat geçmeden servis çalışanı arkadaş arayıp parçanın geldiğini, evimize yakın olduğunu, gelip bağlayabileceğini söyledi. (Zamanlama manidar. ) Kendisine tamam parçayı getirin dedim, kapıya geldiklerinde sadece parçayı alacağımı, servis talebimi iptal ettirdiğimi söyledim. Biraz şaşkınlıkla servis çalışanı isteğimi kabul etti. 30 TL ücreti karşılığında parçayı satın aldım. Kendim bağladım makineme.

    İşin garibi gelen servis çalışanı samsung genel müdürlüğüne bağlıymış, samsungun yetkilendirdiği herhangi bir servis falan değil. Koskoca samsung ufacık bir parçayı 5 günde getiriyor arkadaşlar. Durum budur. Samsung marka bir beyaz eşya almadan önce bu yazdıklarımı düşünün. İyi akşamlar.




  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Sevindim ki en azından yedek parçayı vermeyi kabul etmişler (ki 30 Mayıs 2014 de yürürlüğe giren kanun nedeniyle aslında zaten yedek parça temini yasal zorunluluktur) zira kanunlarımızı da pek umursamadıkları için çoğu zaman yedek parça verme işini de yokuşa sürüyorlar ki siz bence akıl oyunu oynayarak kapıya kadar zaten getirtmişsiniz.

    Konu başlığı düzenlemesi için teşekkür ederim
  • Ado bey, bsh grubunda 444 lü numara hariç arayıp yedek parça fiyatı sorulacak/ sipariş verecek no var mı acaba?

    @Ado



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 25 Ocak 2017; 22:7:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Vallahi sayın hocam yurdumun aci gercegi olarak ben eski gorev yerimden bir arkadasima rica araciligi ile cozdum konuyu. Daha once bir müşkülünü halletmiştim bizim guruptan, Amerikan filmlerindeki gibi "bana bir iyilik borcun vardi" damarindan girdim artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bu arada sormayi atladim ben, yardimci olabilecegim bir sey var mıydı hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sabah servis benim parçamı getirmese netten bulduğum arayacağım bir kaç firma vardı. Linklerini aşağıya koyuyorum, arar parçanızı sorarsınız.

    http://www.topuzticaret.com.tr/

    http://beykeyedekparca.com/

    https://www.online-yedekparca.com/index.php

    http://www.yedek-parcam.com/index.html




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Yok. Sağolun. Genel olarak sormuştum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caner91 kullanıcısına yanıt


    Teşekkürler. İlerde lazım olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung çamaşır makinamiz 4 yılın sonunda nedenini bilmediğimiz bir nedenle elektrik almıyor. Kart tamir olmadığı için 520+kdv fiyat verdiler. Samsunga sevgilerle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mozkan4 M kullanıcısına yanıt
    Kartın Tamir olasılığıvar zira bu işi yapan işletmeler var, bunun dışında aynı kartı yetkili servis harici kanallardan da araştırmanızı tavsiye ederim. Ben daha önce de örneklerini yazmıştım, SİEMENS pompa için servisi sadece pompaya 225TL istedi ben kayış dahil pompayı 40TL ye aldım. (Elim değmişken kayışı da değiştirdim)

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.