Şimdi Ara

Samsung RS57K4000SA/TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Bir buzdolabı macerası ve karar verme sürecimi anlatmak istiyorum. Ayrica başlıkta belirtilen model buzdolabı hakkında bilgi vermek amacıyla bu başlığı açtım.

    Geçen ay bir buzdolabı almaya karar verdim. Ama neyi alabileceğim hakkında hiç bir bilgim yok. Tek kriterim var gardrop tipi bir şey olmasıydı. Diğer yandan siyah renkte olsa iyi olabilirdi.
    Bir sürü araştırdım bir sürü şey okudum ama hiç bir fikir oluşmadı. Fiyatlardan gitmeye kalktım olmadı. Özelliklerden gitmeye kalktım bir yere varamadım. Ama sonunda belirli düzeye geldim ve kafamda alttaki kriterler oluştu:
    1. Ses
    2. Fiyat
    3. Enerji Tüketimi
    Bu üç değerin optimaline sahip bir ürün aramaya koyuldum ama bilirsiniz öyle bir şeyi üretmezler, kapitalizme terstir.
    Bu arada reklam gibi olacak ama epey.com diye bir siteye denk geldim. Ürünleri taşıdığı özelliklere göre puanlayarak sıralamıştı. Epeyce yardımı oldu hazırlayanların ellerine sağlık

    Neyse sonuçta üç model üzerinde karar kıldım.
    1. Samsung RSA1STSL1/XTR
    2. LG GR-M762HLHM
    3. Samsung RS57K4000SA/TR
    (LG nasıl girdi bu sıraya diye sorarsanız yukarıda bahsettigim sitede 100 üzerinden 94 puan verilmiş bir ürün ve fiyat/performansı iyi gelmişti.)

    Birinci model eski bir model oldukça beğenilen, o fiyata başka bir gardrop tipi bulamayacağınız bir ürün. Ama gel gör ki enerji tüketimi(ort. 456kwh) fazla üstelik 45 desibel sesi var. açtım sordum çin üretimi :/ (2500tl)
    İkinci model hem sesi çok iyi 38 desibel hem elektrik tüketimi(ort. 354kwh) çok iyi, hemde hacmi en geniş. Ama gardrop tipi değil. Fiyat olarak da fena değil 1. modelden fazla 3. modelden az (2800tl civarı)
    Üçüncü model yeni bir ürün hiç bir yerde bilgi yok. Ama fabrika verileri oldukça iyi, ses 39dB, elektrik tüketimi 399 kWh. Ama fiyatı uçuk 1. model ile arasında 1000TL fiyat farkı var.(3500tl civarı)

    Gel de çık işin içinden. debelendim durdum. Gönlüm 3. modelden yana ama durup dururken 1000tl fazla vermek hiç içimden gelmiyor. Diger yandan elektrik tüketimini baz alırsak 3-4 yilda amorti ediyor aradaki farkı...
    Kaldım mı kararsız... Rüyalarıma bile girdi :))
    Sonra bir gün yine bakarken birde ne göreyim, 3. modelin fiyatı düşmüş 2999TL ye teknosa da. valla nasil kredi kartimi cikardim ve siparis verdim bilmiyorum o melanet teknosa sitesinden :))

    Böylelikle bir sancılı karar verme sürecinden gecerek sona ulaştık.
    Siparişi verdim teknosadan onlar teslim ettiler. (Horoz logistik getirip teslim etti.) (Kargo firmaları beyaz eşyaları kata teslim etmiyorlar. Bilginiz olsun başınız yanmasın. Horoz lojistik daireye teslim...)

    Buzdolabı geldikten sonra samsung cagri merkezinden kayıt olusturdum, belirtilen tarih ve saatte teyitleşerek bilgilendirilerek gelindi ve kurulum yapıldı. Kurulum yapan servisten inanilmaz memnun kaldim. Sonrasında kaç kere arayıp sordular, ilgilendiler.

    Evet buzdolabı nasıl diye sorulacak olursa. İlk kurulum yapıldı gittiler, çıt yok makinede. 15dk sonra mutfaga bir girdim ki evin içinde inanılmaz bir ugultu. sanki apartmanın temeline hilti ile girmişlerde öyle bir derinden motor sesi. Aman Allahım inanilmaz durulmuyor mutfakta. Makineyi çektim ittim eğdim büktüm yok, ses aynı. Üstelik mutfagin belirli bölgesinde ses yogunlasmakta.

    Hemen telefona sarilip kurulumu yapan kişiye olayı anlattim geliyoruz dediler 1 saat sonra geldiler. Baktılar dinlediler onlarda anlamadılar. Sonra cep telefonu ile decibel ölçtüler ki çok sağlıklı olmayacagini ve servis cagirip TSE onaylı cihaz ile ölçüm yapılmasını tavsiye ettiler. Çok yardımcı oldular yine. açtım telefon servis kaydi oluşturdum. Sonra evden çıkmak durumunda oldugum icin salteri kapatip gittim.
    Ertesi gün telefonla aradılar gelelim ama bir gün beklesen ertesi günde aynı şekilde çalışmaya devam ettiğini bilmek daha sağlıklı olacak dediler.

    bende buzdolabını çalıştırıp test ettim. Bir baktım ses kesilmiş inverter motor etkisi diyorlar ama çok sıkıntılı bir sesti eger sürekli olsaydı durulmazdı geri gönderirdim yani mümkün degil kullanılması.

    Aradan bir aydan fazla zaman geçti. Buzdolabından oldukça memnunum. Çok iyi soğutuyor.
    Bir tarafı derin dondurucu digeri normal soğutucu.
    Öyle abartıldığı gibi bir kullanım zorluğu yok. Şöyleki bayanlar hiç sevmiyorlarmış gardrop tipi buzdolabı kullanışsızmış falan filan. yok öyle birşey. mis gibi 2 3 kişilik aileler için. Daha fazlasını istiyorsan 700 litre 800 litrelikleride var. o da cebine bakar.
    Arada 5-10 dklik bir yoğun ses olabiliyor ama sürekli değil kapak çok açılıp kapandığında meydana geliyor.
    Elektrik tüketimini bilmiyorum, daha fatura gelmedi. (ev çok sıcak). umarım mantıklı bir şey gelir. -15 derin, 5 derecede soğutucuyu çalıştırıyorum şuan donma falan birşey yok.
    Bu arada buzdolabı polonya üretimi.

    Sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

    umarım birilerinin işine yarar yazdıklarım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catborise -- 8 Ağustos 2016; 22:38:54 >







  • kardeş buzdolabının sağ iç ve sol iç genişlikleri nedir ? birde derinliği. bende alacağım aynısından 3159 tl şu an .
  • Soğutucu yani sağ bölüm icin iç net boyutlar(genislik x derinlik) 45x 52
    Dondurucu yani sol bölüm için iç net boyutlar(genislik x derinlik) 32 x 52
    (derinlik lamba+hava akış aparati nedeniyle bir cm daha az diye düşünülebilir)
  • Merhabalar,
    ürünle ilgili herhangi bir memnuniyetsizliğiniz var mı?
    Ürünü nasıl bir ahşap dolabın içerisinde kullanıyorsunuz? Mutfağa bu buzdolabi için dolap yaptıracağım nasıl olmalı?
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xenofx

    kardeş buzdolabının sağ iç ve sol iç genişlikleri nedir ? birde derinliği. bende alacağım aynısından 3159 tl şu an .

    bu fiyatı aldığınız site güvenilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EleCTMaN

    Merhabalar,
    ürünle ilgili herhangi bir memnuniyetsizliğiniz var mı?
    Ürünü nasıl bir ahşap dolabın içerisinde kullanıyorsunuz? Mutfağa bu buzdolabi için dolap yaptıracağım nasıl olmalı?
    Teşekkürler

    Merhabalar,

    98 cm genislik (ideal biraz boşluk var ve tavsiye ediliyor hava akışı için )
    185 cm yükseklik ( ideal 5 cm gibi bir boşluk oluyor. buzdolabinin üzerinde ek 2.5cmlik bir cikinti var)
    72 cm derinliğe sahip bir dolap olmalı (en az 70 cm olmalı ama 75 gibi bir şeyde olabilir dolabini ileri cekersiniz ki boşluk alan oluşur ne kadar boşluk o kadar iyi hava için)


    Yazmıştım yazımda ama tekrarlayayım.
    Olumsuz olarak söyleyeceğim iki şey var birisi giderilebilir diğeri de idare ediyor.
    1. soğutucu bölümde bir tane daha raf olaydı iyi olurdu. Alınabilir mi bilmiyorum ama ihtiyaca göre değişebilir tabi.
    2. Derin dondurucuyu sık açıp kapattığında durumunu koruyabilmesi için yani hızlıca ayarlanmış sıcaklığa dönebilmesi için motoru yüksek devirde çalıştırıyor. Bu da bir sürelik yüksek ses yapıyor. 5 10 dk gibi. Benim mutfak şimdilerde boş biraz o yüzden yankı yapıyor sanırım bu da rahatsiz ediyor beni. diğer buzdolaplarini pek bilmiyorum önceden eski kullaniyordum çok fenaydı sesi o kadar değil ama yinede bir kusur gibi. yüksek ses dediğimde 40 - 44 desibel.




  • Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.