Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU] (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.544
Cevap
68
Favori
84.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Peki gerçek Fald kullanıcısı olup olmadığımı nasıl anlarım?

    Masaüstü bilgisayarda yaptığım en doğru karar çift monitöre geçmekti . Fold da böyle keskin bir deneyim sağlar mı?

    Eğer zor olmayacaksa kendi deneyiminizi benimle paylaşır mısınız neler yapıyorsunuz foldda? Ya da iyiki fold almışım dediğiniz kullanım alanları neler?
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Tüketim ekonomisi.. sana yeni telefonu nasıl satacaklar sorunsuz yapay zeka çalışsa
  • Smoch kullanıcısına yanıt
    Ben telefon almadan önceki 2 haftada 6-7 defa Samsung magazasına gidip denemiştim telefonu. Elimde tutmayı, cebimde duruşunu, açılmasını kapanmasını kılıfını vs...

    Son 2 senedir de ciddi takip ediyordum ama hem fiyatı yüksekti hem de katlanınca tam oturmuyordu, aralık kalıyordu ve iç ekranın kaplamasının kalktığı yönünde yogun sikayetler falan derken içime tam sinmiyordu... Fold 5 ile beraber tamam dedim, artık alınabilecek seviyeye geldi.

    O arada da ciddi bir kampanya yaptı Samsung, 2 haftalık ciddi düşünme ve deneme sonrasında karar verip aldım.

    Yaklaşık 5 ay oldu alalı, çok memnunum.

    Özellikle bu dönem her haftasonu 5-6 saatlik otobüs yolculukları yaptığım bir doneme geldi, inanılmaz keyifli oluyor bu yolculuklarda dizi, film, maç izlemek. Bunların da ötesinde, uzun uzun telefonla yapacağınız her işlem, ister sosyal medyada gezinin, ister foto-video editleyin, aklınıza ne geliyorsa geniş ekranda çok daha kolay ve keyifli oluyor.

    Yine her gün sabah akşam yarım saatlik servisle mesaiye gelis-gidisler esnasında güzel vakit gecirmemi sağlıyor.

    Bu güne kadar hiç telefonda oyun oynamisligim yoktu ama FIFA mobile'e sardım bu aralar, büyük ekranda oyun da bir başka oluyor 😁

    Kalem ihtiyacı pek duymuyorum ama kalemle de picsart tarzı uygulamalarda ciddi çizim veya fotoğraf düzenleme islemelri yapabilirsiniz, diğer Note serisi telefonlarında kalemle kullanıyordum ama bunda ekran geniş olunca parmaklarım yeterli geliyor. Tabi daha hassas dokunuşlar için kalem apayrı bir avantaj.

    Telefon çok sıradışı, teknolojik ve estetik. Bu sebeple çok ilgi çekici, insanda sahip olma isteği uyandırıyor . Ama bı hevesle alınabilecek kadar ekonomik bir ürün de değil (en azından benim için). Hal böyle olunca bence iyice irdelemek lazım. Naçizane tavsiyem bir mağazaya gidip deneyin telefonu. Günlük hayatta ne yapıyorsanız nasıl kullanıyorsanız öyle deneyin. Elinize alın, cebinize koyun, açıp kapatıp, kendinize sorun basit bir WhatsApp mesajı için ben bunu acamaya usenir miyim diyin, cebinizde çok mu kalın olacak bakın... Sağa sola çarpar miyim diye değerlendirin. Sonrasında da bir karar verin.

    Ön ekranın darlığı sizi korkutmasın, 3 günden sonra alışıyor insan ve birçok kişinin dediği gibi basit işler için tek el kullanımına uyumlu ön ekran son derece yeterli iken, vaktiniz varsa biseylerle uzunca ilgilenecekseniz orta ekran da bir o kadar özgürlük tanıyor. Mesela ben tüm bu yorumu ön ekranda yazdım, hiç de zorlanmadan 😁

    İş maksatlı kullandığım da oluyor, geniş ekranda e-posta yazmak düzenlemek de çok rahat mesela, aynı bilgisayar gibi bir tarafta genel posta kutusu varken bir tarafta yazdığın metin açık oluyor. Hele kablosuz taşınabilir/katlanabilir bir klavyeniz varsa e-posta, word hatta Excel işlerini bile kolayca her an her yerde yapabilirsiniz. Keza gamepad bağlayıp oyun da oynayabilirsiniz...

    Eğer ben sürekli orta ekranı acmayla ugrasamam ve öndeki dar ekrana mahkum olurum diyorsaniz almayın, mutsuz olursunuz. Neticede bu cihaz herhangi bir telefon değil, spesifik ihtiyaclara cevap vermek üzere tasarlanmış, bazı noktalarda avantaj sağlarken bazı noktalarda da ciddi dezavantajı olan bir cihaz. Bir krampon futbolcu için nimetken basketbolcunun hiç bir işine yaramaz, bu şekilde düşünün, degerlendirin lütfen.




  • Smoch kullanıcısına yanıt

    bahsettiğimiz cihaz fold olmasa haklısın da samsungun en değerli cihazı fold, haliyle beklentin olacak, problem yok? s24 ultra ve fold-flip ayrı, diğerleri ayrı

  • rock steady kullanıcısına yanıt

    Çok güzel özetlemişsiniz. Biraz önce mağazada denedim ve s24ultra almaya karar verdim ama fold6 yaza geniş ekranlı ve s24 ultrayla benzer özelliklerde gelirse fold6 ya geçmeyi düşünüyorum

  • Smoch kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun 🙂
  • Smoch kullanıcısına yanıt

    Yonganın var olması aktif bir şey için kullanıldığı manasına gelmiyor. Hani bir şeyler yapıyorlar ama yapay zeka olmasa da yapılabilecek şeyler...

  • Smoch kullanıcısına yanıt

    Benzer özellik tarafında kamera tarafında Fold'u yaklaştırmıyor pek Samsung. Hem ürün olarak farklılaştırıyor sanırım bilerek. Hem de Fold'un bölümleri tek cihaza göre daha ince olduğundan çok fazla şişirecek sensör kullanmak istemiyor.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Yapılan işlem çok basit olsa 5sn lik gecikme neden var ? Örneğin arkaplandaki bir şeyi kaldırma işlemi 5sn gecikme ile yapılıyor.


    Bu işleme ait işlem yükünü sadece ayrı bir yongaya atamak ana işleri de ana işlemcide kalmasını sağlamak bataryaya ve performansa olumlu etki edecektir diye düşünüyorum.


    Benzer şeyi apple yıllar önce yaptı çok basit işlemler için ayrı bir yonga ekledi ve saate takvime bakma bildirimleri vs görme için daha düşük hızda az enerji tüketecek şekilde ayırdı.


    Bence s23 sahipleri ne var ya yenilik yok deyip almamak için s24 ultra daki yongayı ve ai servislerini fazla küçümsüyor.


    Koca samsung mühendislerinden daha iyi biliyor olmamız çok zor ... Koca firma anakartta değişikliğe gidip ekstra bir yonga eklemiş ve biz oturduğumuz yerden gerek yok ya zaten işlemci gerektirecek işlemler değil diyoruz :)

  • Smoch kullanıcısına yanıt

    Gecikme sebebi çok. Verimsiz kodlama da olabilir, görüntünün taranması, sunucuya aktarımı, sunucudan sonucun alınması vs. de. Görsel işlemlerde hep gecikme vardı mesela, görsel taranıp Pinterest'te sorgulanıp cevap dönüyor, o görüntüleniyor vs. buluttan çalışan görevlerde olan şeyler.


    Ayrı bir yongadan ziyade aynı yonga içinde iyi bir yapay zeka birimi bu tür işleri daha entegre ve verimli hale getirir. Ayrı yonga ile onun sürücülerini yükle kütüphanelerini yükle, aktarım yap, onun bellek ihtiyaçlarını yönet, ek gereksinimler.


    S24'te bahsedilen yenilikler zorlanmış AI servisleri. Olsa da olur olmasa da olur servisler. Aman aman ciddi bir şeye faydası yok çoğu kişi için. Bir de ücretli olacakmış demeleri, iyice güldürüyor. Hoş, ne kadar yapay zeka ile çalıştıklarını anca Samsung ve Google bilir.


    Koca Samsung mühendisleri her şeyi biliyor da, pazarlama birimleri ve patronlar daha fazla söz sahibi olunca işler karışıyor. Aynı Samsung mühendislerinin ürettiği Exynos işlemciler büyük kullanıcı kitlelerini markadan soğutup kazıklanmış hissi yaşattı. Saat üretiyorlar fonksiyonları yarım yamalak çalışıyor. Çalıştığında ne işe yaradığı ne iş yaptığı belli olmuyor vs.


    Yakın zamanda bu servisler güncelleme ile bizim Fold'lara da gelecek. Gün içinde ne kadar kullandığımız şeyler olacak, göreceğiz...





  • sis651 kullanıcısına yanıt

    sen türkçe konuşuyorsun karşı tarafa x dilinde anlık çeviri yapıp konuşuyor, bu kullanılır misal

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Mevcutta Türkçe desteklemiyor diye biliyorum...
    Desteklese tadından yenmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanp82 -- 28 Mart 2024; 8:3:44 >
  • Bixby yıllardır kullanacağımız hale gelmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanp82

    Mevcutta Türkçe desteklemiyor diye biliyorum...
    Desteklese tadından yenmez

    bence hemen hemen her dili getirirler, her ülkede var olmaya çalışan bi marka-bayii ağı var, gidip burada hata yapmazlar zira yapay zeka işi şuan satış politikaları olmuşken hemde, en işlevsel işleri ıskalamamalılar

  • Selamlar,



    Yurtdışı kayıtsız S23 Ultra kullanıyorum. Telefona server kaydı yapıp kullanmaya devam etmeli miyim yoksa Türkiye cihazı bir Fold 3 var sorunsuz ve tertemiz durumda. Yoksa onunla takasa girmek daha mı mantıklı olur sizce?

  • 3GB güncelleme gelmiş arkadaşlar, bakalım ai nasıl olacak.
  • Ben şimdi güncelledim fakat mesajlar ve telefon uygulaması yok oldu :) ne yaptıysam geri gelmedi. Siz ne durumdasınız?

    Birde yapay zeka gelmiş ama çok şükür türkçe yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SDEOEUS -- 28 Mart 2024; 22:9:2 >
  • SDEOEUS S kullanıcısına yanıt
    Bende bir sorun yok, tüm uygulamalar duruyor.
  • __ysn__ kullanıcısına yanıt

    Ee ne yapacağız şimdi çok sinir bozucu bir durum

  • mart ayında 2 güncelleme, bereket döner versin, biraz bekleyeceğim, türkçe meselesi kritikal bakalım ne olacak gerçi yapay zekanın ne sunduğu da belirsiz incelemeler gelir yakında, sınırları yapabilecekleri merak konusu

  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.