Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S23/S23+ [ANA KONU] (1798. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: free_lander , erdm6 , cemark Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36.570
Cevap
726
Favori
2.149.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 17961797179817991800
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt

    Çok sağolun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Videosunu izlemiş olsaydınız eğer, iki telefona da sim kart takıp ikisini de otomatik parlaklığa aldığını söylediğini bilirdiniz. Kaldı ki bu kişinin her iki varyant için başka karşılaştırma videoları var. Sonuç değişmiyor. Snapdragonlu versiyonun bataryası daha uzun gidiyor. Net. Ha normal kullanıcı için çok önemli mi? Değil elbette. Lakin böyle de bir gerçek var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serkanki26 S kullanıcısına yanıt

    Aktif ettim oldu valla çok teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon kodlarını nerden buluyorsunuz nerden geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Night King kullanıcısına yanıt
    Bende bekliyorum ama paylaşan yok maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Achilles1973 kullanıcısına yanıt
    Hocam videosunu izlemez olurmuyum? İki telefonunda otomatik olması yanlış. Karanlık ortamları değişebilir. Çantaya konmuş Sabit %100 yapmalıydı.

    Doğru sd daha az tüketim olmuş Normal wifi ve diğer kullanımlardaki fark çok az. Ama mobilde fazla demiş bu kişi. Ama 4g de nasıl? Belli değil
    Kız arkadaşının yüz fotolarında exynos lu versiyon daha net çekmiş felan. Yani kesin kötü diyemeyiz. Artık denicez. Samsung tüm avrupaya exynos yolladı galiba.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılmasın lütfen. Telefon kötü vs asla demiyorum. Ama iki varyantı karşılaştıran ne kadar video izlediysem Exynox versiyonu bataryası %10-15 kayıpla kapatıyor. Bu sabit. Yoksa ben snapdragon daha hızlı daha iyi vs asla demiyorum. Normal bir kullanıcı için asla ve kata sorun teşkil etmez. Ama böyle bir batarya harcama gerçeği var. Süreç ilerledikçe daha çok kullanıcı deneyimi ile daha fazla bilgilere sahip olacağız. Hasılı cihazınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Keyfini çıkarın tepe tepe.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Achilles1973 kullanıcısına yanıt
    Tşk. Doğru. Fark var. Bende tüm videoları izledim. Sorun şu. Sd ve exynos versiyon aynı fiyata satılmamalı.
    Bizde exynosu uygun aldık. Bir senelik cihazı verip 50 usd farkla yeniyi vermeleri. Ucuzdur.
    Hatta orginal kabloyu geri istemiyorlar. Sadece eski teli alıyorlar. Kablo bile 699 tl shop da :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bir şey soracağım, değişim kampanyasına girmek istiyorum, özelliklerde tertemiz olarak işaretlediğimde 21.000 veriyor cihaza. Ekran, kasa çizik, soyulma var mı sorusuna evet diyince 15.750ye düşüyor teklif, ekranda çok ufak bir çizik var gözle görülebilir değil dikkatli bakınca belli oluyor ama tek seferde 6 bin lira düşüyor ufak bir çizik için. Peki ben hayır çizik yok diye seçsem onlar görse ona göre bir miktar düşürürler mi? yoksa direk 15.750ye mi düşürüyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s24 için varsa kod bende kullanabilirim.kullanmayacak varsa talibim

  • emresteely kullanıcısına yanıt
    Siz çizik yok işaretleyin belki cüzi bir miktar kırarlar yada hiç kırmazlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes s23 snapdragon ile s24 exynos karşılaştırırken batarya ve hız odaklı bakmış ancak bence temel problem kesinlikle ısınma. Test videolarında da görüldüğü üzere ısınmadan ötürü s24 ekran ışığını kısıyor sürekli. Bence çok daha can sıkıcı bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zamandır detaylıca yazmak istiyordum ancak vakit bulabildim.


    Odin ile temiz kurulum yapmak ve OneUI 6.1'den OneUI 5.1' geri dönüş için aşağıdaki adımları sırasıyla izleyebilirsiniz.


    İşlem öncesinde telefonunuzun şarjı mutlaka en az %80 seviyesinde olsun.


    1. Öncelikle telefonunuzu yedekleyin, çünkü bu işlemlerden sonra telefondaki tüm veriler ve dosyalar silinecektir. Yedekleme için Samsung'ın Smart Switch uygulamasını kullanabilirsiniz. Rehber, mesajlar, galeri vs vs hepsini yedekler. WhatsApp için kendi yedeklemesini kullanabilirsiniz. Smart Switch'in hem telefonunuzda hem de yedekleme yapacağınız bilgisayarda kurulu olması gerekiyor.


    Windows için Smart Switch: https://www.samsung.com/tr/apps/smart-switch//

    Android için Smart Switch: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.easyMover&hl=tr&gl=US&pli=1


    2. Daha sonra etkinleştirme sorunu yaşamamak için telefondaki tüm Google, Samsung account vb. hesaplardan çıkış yapın. Eğer 2 adımlı doğrulama vs kullanıyorsanız sıfırlama yapacağınız cihazı da yetki listesinden çıkarın. 2 adımlı doğrulamalarda çok sorun yaşarsınız. Onun da çözümü var ama çok uğraştırıyor.


    3. Tüm yedeklerinizi aldıktan ve tüm hesaplarınızdan çıkış yaptıktan sonra telefonunuzun ana bant sürümünü öğrenmeniz lazım. Bunun için; Ayarlar>Telefon Hakkında>Yazılım Bilgileri menüsünden Ana bant sürümü yazan yerdeki kodu bir yere not edin. Oradaki kodda BXX'ten sonra gelen kod önemli. Mesela aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere kod BXX-S3 şeklinde. Bunu bir kenara not edin.


    https://hizliresim.com/8mqtlnk



    4. Daha sonra SamMobile sitesinde ana bant sürümünüze uygun OneUI 5.1 dosyasını indireceğiz. Bunun için SamMobile sitesine gidin; https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-s23/firmware/SM-S911B/TUR/#SM-S911B


    Görüldüğü üzere Türkiye sürümü olan SM-911B olan kodlu sürümler var. Siz başka ülkeye ait bir sürüm kurmak isterseniz listede üst menüye gidip seçebilirsiniz ancak detaylarını bilmiyorum. Neyse konumuza dönelim.


    Listede PDA yazan kodlar arasından sizin ana bant sürümünüze uygun olan kodu seçin. Yani bizim örneğimizde BXX-S3 olduğu için BXX-S3 olan bir sürümü seçebiliriz. Sizde U1, U3 vb olabilir. Dediğim gibi sizdeki ana bant sürümü neyse onu seçeceksiniz. Birden fazla aynı kodlu sürüm varsa listede en yeni tarihli olanı seçebiliriz. Listede Version yazan yerde 14 ve 13 yazıyor. Biz OneUI 5.1'e dönmek istediğimiz için, ana bant sürümü BXX-S3 olan ve versionu 13 olan en yakın tarihli dosyayı seçiyoruz. (Dediğim gibi sizde U3, U1 olabilir. Bu durumda BXX-U3 veya U1 olan, version 13 olanı seçeceksiniz.)


    Dosyayı seçtikten download deyip indirin. Siteye üye olmadan indirmelere izin vermiyor. Ayrıca dosya ~9 GB boyutunda. Dosya zip dosyası olarak inecektir. Zip içindeki dosyaları boş bir klasöre çıkarın.


    5. Odin programını bilgisayarınıza indirin. Link: https://samsungodin.com/


    Sayfadaki herhangi bir sürümü indirebilirsiniz. Sayfanın altında bulunan "Required Tools and Guides - Samsung Odin" başlığı altından "Download Samsung USB drivers" linkine tıklayarak telefon için gerekli sürücüleri bilgisayara indirin ve kurun.


    6. İndirdiğiniz Odin Dosyasını zipten çıkarın ve Odin.exe dosyasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin.


    7. Telefonunuzu kapatın. Kapalı halde iken ses açma ve ses kısma tuşlarına aynı anda basılı tutun. Tuşları bırakmadan bilgisayara bağladığınız kabloyu telefona takın. Garip bir menü ve yazılar gelecektir korkmayın :D Bu menü gelince tuşları bırakın. Sonra ses açma tuşuna bir kere basın. Telefon flash moduna geçip ekranda yazı gelecektir.


    8. Odin programına dönün. Programda yeşil renk olduğunu göreceksiniz. Bu renk telefonun bağlandığını ve hazır olduğunu gösterir.


    9. Odin programında sırası ile BL yazan kutuya tıklayın. Açılan klasörden, SamMobile'den indirip zipten çıkardığınız dosyalardaki BL_ ile başlayan dosyayı seçin. Bunu sırayla BL, AP, CP, CSC ile yapıp her açılan klasöre aynı kodla başlayan (AP için AP_, CP için CP_ gibi) dosyayı seçin. Seçimlerde falan bazen Odin kilitlenebiliyor. Panik yapmayın ve hiçbir şeye tıklamayıp bekleyin. Odin dosyaları tanıyor.


    10. 4 butonu da sırasıyla gösterdikten sonra işlem hazır. Start yazan yere tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. 4-5 dk. kadar sürüyor. Sonra telefon yeniden başlıyor. Telefon yeniden başlayınca işlem tamamdır. OneUI 5.1 hayırlı olsun.


    11. Kabloyu çıkarıp standart telefon kurulumunuza devam edebilirsiniz.





  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Hocam s24 ile ilk günümü geçirmiş oldum. Kurulum aktarma vs. işleri ve benim kullanımım dahil %100 tüketim ile 7.5 saat açık ekran süresi aldım. Tüm gün wifi kullandım. Kurulum işlemlerinin büyük etkisi olmuştur herhalde. Cihaz şu an pil kullanımını optimize etme aşamasında umarım optimize ettikten sonra daha iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz yeni takas koduyla mı geçtiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S24 plus indirim kodu olup kullanmayacak olan varsa pm den ulaşabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma açısından kıyaslarsanız nasıl?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RetaKen R kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    İlk saatlerde hafiften sıcaklık hissediyordum ama ilerleyen saatlerde normale döndü, mesela şu an hiç sıcak değil. Oyun oynayan birisi değilim onu belirteyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17961797179817991800
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.