Şimdi Ara

Samsung, Exynos işlemcilerinde AMD’yi bırakabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, Exynos işlemcilerinde AMD’yi bırakabilir
    Samsung, amiral gemisi telefonları dahil olmak üzere akıllı telefonlarında Exynos yongalarını kullanıyor. Firmanın bu yongaları, özellikle üst seviye Galaxy S cihazlarında, rakibi Qualcomm’a göre daha zayıf kalmasıyla da zaman zaman eleştirilerin hedefi olmuştu. Bununla birlikte Galaxy S24 serisindeki Exynos 2400 ile fark iyice azalmışken yeni gelen bilgiler ise Samsung’un gelecekteki Exynos işlemcilerinde AMD’nin GPU çözümlerini kullanmayı bırakabileceğini gösteriyor.



    Samsung, kendi GPU'sunu geliştirmek istiyor



    Bilindiği üzere Samsung ve AMD’nin işbirliği 2022 yılında çıkan Exynos 2200’e dayanıyor. Samsung, üst seviye Exynos’larda AMD’nin RDNA tabanlı GPU’larını kullanırken bu ortaklık Exynos 1480 ile orta sınıf segmente bile genişletilmişti. Ancak güvenilir bir kaynaktan gelen yeni bilgiler bu ortaklığın Exynos 2600 için değişeceğini ortaya koyuyor.



    Exynos 2600’ün 2026 yılında Galaxy S26 için kullanılması bekleniyor. Aktarılanlara göre Samsung, Exynos 2600’de olacak GPU mimarisini de kendisi geliştirmek istiyor. Ancak bu noktada Samsung’un kendi GPU tasarımı hakkındaki bilgiler çok sınırlı ve söylentilerden ibaret. Dolayısıyla firmanın sıfırdan bir mimari geliştirip geliştirmeyeceği belirsiz.



    Ayrıca Bkz.Samsung Battery AI geliyor



    Günümüzde ise Samsung, tepe modellerinde pazara göre hem Exynos hem de Snapdragon çözümlerini kullanıyor. Önümüzdeki yıl çıkacak Galaxy S25 serisinde de yine bu çift yongalı stratejinin sürmesi bekleniyor. Öte yandan eğer söylentiler doğru çıkarsa Galaxy S25’te göreceğimiz Exynos 2500, AMD GPU’lu son Exynos olabilir.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-s26-in-house-gpu-ditch-amd/







  • 1,5 sene var, bu sürede kendi gpu sunu geliştiremez en az 5 yılı vardır, cpu exynoslar bile henüz kendini tamamıyla ispat edememiş (kendisi wafer üreticisi olmasına rağmen), intel dahi 20 senedir harici gpu işini anca orta segmente getirebildi.yeni gpu ları battlemage de bile anca 2 üreticinin rtx4000, rx7000 serilerinin bir tık orta üst hedefi var, ki telefonlar için cpu/gpu işine gir-e-medi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzer01 -- 6 Mayıs 2024; 13:42:48 >
  • İyi yapsın ama işlemci gibi eline yüzüne bulaştıracaksa hiç bulaşmasın sonu nokia gibi olur. Ne kadar büyük olursan ol farketmez, nokai da büyük firma idi.

  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Samsung mobil dünya da en son batıcak üreticilerden biridir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt

    Nokia da öyleydi ama bu piyasa yanlışı affetmez.

  • amaan aynı tas aynı hamam

  • GPU tasarlamak her yiğidin harcı değildir. Huawei ve Mediatek bile buna girişmemişken Koreliler nal toplamaya and içti herhalde.

  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Batmayacak firma yoktur tabi hoş nokia arkasına apple gibi lobi alamadı ama samsung bu konuda şanslı.

  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Batmayacak firma yoktur tabi hoş nokia arkasına apple gibi lobi alamadı ama samsung bu konuda şanslı sonuçta güney kore ile finladiya kapitalist sistemin gözünde alakaları bile olamayacak seviyede kore kapitalist finlandiya kendi halinde.

  • Samsung her ne kadar kendi iGPU oluşturmak istese de önünde uzun bir süreç var. Snapdragon hala AMD yapmış olduğu ADRENO grafik mimarisinin ekmeğini yiyor. Mobil alanda AMD'nin varlığı su götürülmez bir gerçek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.