Şimdi Ara

Samsung 52a756 Lcd vs Panasonic 50PZ80E Plasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar istanbuldayim tv almak icin, aslinda Samsung un 52 inc 7 serisi a756 lcd sini alip donecektim ama gordugum bikac sey kafami karistirdi. Teknosada bir calisan 46 inc den buyuk tv ler icin plasma almami onerdi hatta samsungun 52a756 sina hd yayin verdi yaninada 50" full hd Lg plasma koydu karsilastirmak icin ve lg plasmanin bariz iyi oldgunu gordum ikisinede ayni kaynaktan ayni kalitede yayin verildi. Samsung LCD nin goruntusu soluk kaliyordu ve golgelenme oluyordu hizli sahnelerde. Lg de ise renkler daha canli ve golgelenme die bi sorun yoktu plazmanin bir avantaji olarak.

    Daha sonra tamam ben plazma alim o zmn derken istanbul bilisime gittim ve almisken panasonic 50pz80 alim dedim sonucta LG den bariz daha iyi. Panasonic 50PZ80E modeline baktim altindada 46PZ85 modeli vardi. PZ85 de PZ80 e gore renkler cok daha canliydi ve pz85 in 50 inc i yok max 46. O da icime sinmedi

    En son bi samsung bayisine gittim bu deneyimlerimi aktardim daha sonra bana Samsung un 52 inc 7 serisi plasma si ile 52a856 modelini gosterdi ve lcd nin goruntusu daha hosuma gitti.

    Simdi kullanim amacim su olacak ps3 um var oyun oynarim ve bluray film izlerim ayrica evde d smart var tv de izlerim ara sira.

    Sizce 50-52" icin plasma mi alinmali yoksa lcd mi. yada hangi modeli olmali cuma gunu donuyorum sabah, yardim eden olursa cok sevinirim tesekkurler







  • 1080p plazma almanız HD kaynaklarınızdan dolayı avantajlı olacaktır.Bunun yanı sıra SD yayın içinde hernekadar 720 p daha iyi işlem yapıor olsada lcd ile kıyaslamanızda plazma önde duruyor.Pana sizin için uygun olablr.Aynı kaynakları kullanıyorum.Ayrıca DT plus var.Çok düşündüm burada üstadların yazılarını okudum ve kararımı pio 5090 da verdim.Tabi yüksek rakamı olduğundan bu kararım 1-2 ay gibi bir süre beklemek zorunda.Size tavsiyem forumda biraz gözgezdirin imkanınz varsa.Eminim daha net fikir oluştrckdır kafanızda
  • Dostum cevabin icin cok tesekkurler, pioneer plazmalarin yeni modelleri yok sanirim artik, eskilerde cok mat geldi bana renkler, sanki gunes gozlugu takiyorda izliyormussun gibi, o yuzden panasonic i daha onde tutttum plazma icin renkleri daha canli geldi bana pioneer a gore (yada benim showroomlarda gordugum pio lara gore) sanirim yeni pio urunu yok piyasada hepsinin uzerinde indirim etiketleri var eski modeller oldugu icin. uretimi durdurmus felan diyorlar.

    2 mesajim olmasinda ragmen forumu uzun sureden beri takip ediyorum sizlerin yorumlarinizdan da bilgi sahibi oldum bicok konuda.

    Panasonic 50pz80 daha dogal daha net geldi bana, samsung 52a786 da bu netlik yok ama parlaklik cok saglam ve renkler cok canli. Dedigim gibi Panasonic mat geldi bana biraz. Bide burn in sorunu hala var dedi samsung daki yetkili plazmalar icin. Kafa karisik vesselam.
  • Samsung daki yetkili sanırıım kendi plazmaları için konuşmuş.Ama pio 8.ve 9.g de burn olayı yok.(ama tedbirli kullnımı öneriyor kullnıcılar).Tabiki lcd lerdeki o parlaklık plazmalarda yok.Ama doğallık akıcılık ön planda.üretimi bugünlerde durdurmuşsa henüz bilgim yok o konuda ama dediğin gibi 8 g ler teshir olarak bulunuyor suanda.9 g ler ise satışta.Mesela lx5090 modeli kullnıcıların ve test sitelerinde en tepedeki panel.Ama tabi göz bu herkes farklı detayları görüyor olablr.Lx 5090 ı çıplak gözle inceleyeblceğin benm şuanda bildiğim ist.B.köy galeria AVM de en alt kattaki elektro led siemens mağzsnda görebilirsin.Aynı zmnda krl46v pio lcd de orada mevcut.Fiyatlar biraz yüksek ama karar verme açından önemli fikir edinebilirsin.pio için konuşursak burn olayı ilk 200 saat kullnımını tammldgnda tavsye edilen kullnıcı ayarları ile kullndgnda burn olayı yaşayan görmedm duymadım.Forumdada yazılanlar bu doğrultuda.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.