Şimdi Ara

Salonu geniş göstermenin püf noktaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Salon bi evin mihenk taşıdır. Misafirlerini ağırladığınız eve geldiğinizde derin soluk aldığınız yerdir salonlar. Bunun yanı sıra misafirleriniz geldiğinde evin geri kalanı hakkında adeta referans olan ve konukların ilk izlenimlerini oluşturdukları yerdir. Bu kadar önemli olan salonunuz düşlediğiniz kadar geniş değilse, Salonu geniş gösterecek püf noktalarına ihtiyacınız var demektir. Peki Salonu geniş gö
    stermek için neler yapılmalı ?


    Salonu geniş göstermek için zeminin önemi
    Salonu geniş göstermek aslında kolay bir iştir. Eğer salonunuzu ciddi anlamda geniş göstermek istiyorsanız ilk başlayacağınız yer zemin olmalı. Kesinlikle zeminin genişletme konusunda size büyük yararı dokunur. Salonunuza zemini döşetirken halı ya da parke vb. malzemeler arasından birini seçin ve salonunuza bitişik odaların zeminini de aynı malzeme ile döşeyin. Böylece kesintiye uğramış değil, gepgeniş ve sürekli devam eden bi zemin ortaya çıkar. Bununla birlikte salonunuz göze daha geniş gelebilir.

    Bunun yanı sıra koltuk ya da diğer mobilyalarınızı ayaklı modellerden seçtiğiniz takdirde salonunuz daha geniş bi şekilde algılanmış olabilir.
    Salonu geniş göstermekiçin duvarların önemi
    Her ne kadar duvarları odayı sınırlandırmak için olduğunu düşünsek de siz duvarları salonunuzu genişletmek için kullanabilirsiniz. Mesela gözler ne kadar duvar boyunca yukarı doğru yani yükseğe doğru kayarsa salonu da o kadar geniş algılayabilirsiniz.

    Bunun yanı sıra perdeleri olabildiğince tavana kadar asmaktan uzun perde tercih etmeye tavanda kartopniyer süslemelerden uzun yükselen kitaplık modellerine kadar bi çok şey salonunuzu geniş gsöterebilir. Duvar boyunca ilerleyen, duvarı kaplayan dekorasyonlar salonun daha geniş algılanmasına sebep olabilir.

    Eşyaları doğru yerleştirmek
    Eşyaların dip dibe tren gibi olmadığı , salonda dolaşırken eğilip bükülmeksizin dolaşabileceğiniz şekilde eşyaları ayarlamak oldukça önemlidir. Bilhassa en çok yönelinilen örneğin; yemek masası, kanepeler gibi eşyalara doğru giderken rahatça ilerlenilebilmeli ve kimsenin yoluna engel çıkmaycak bi şekilde salonu düzenlemeye çalışmak gerekir.

    Bunun yanı sıra elektrik düğmesini ya da prizini kullanırken ya da camı açıp kapamak gerektiğinde de bunlar zor olmamalı. Yani eşyalar bu tip şeleri engellememelidir.

    Odak Noktası belirlemek
    Salonda bir odak noktası belirleyin. Bütün gözler o noktaya çekilsin. Böylece odanın büyüklüğü ya da küçüklüğü gibi ölçülerle izlenimler kafalarda dağılabilir. Duvarlarda kontrast oluşturulan bi kanepe ya da ona benzer bir duvar dekorasyonu ile pek çok farklı tarz odak noktası olabilir.

     Salonu geniş göstermenin püf noktaları
     Salonu geniş göstermenin püf noktaları
     Salonu geniş göstermenin püf noktaları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanyldrm -- 15 Eylül 2016; 22:36:01 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.