Şimdi Ara

Sakarya'da Lpg 1,99 iken Kocaeli'de 2,35.Bu ne Yaman Çelişki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okul sebebiyle Sakarya'ya gidiyorum sürekli.Kocaeli'de yaşıyor ve çalışıyorum.
    Hemen yakınımızda aygaz lpg var.Dün bir arkadaşa yakıt aldık,2.30 idi 2.35 olmuş 2.25 gibi fiyatlar başka yerlerde görmüştüm.Sakaryada alpet'in sattığı ex'en gaz 1.99 Pogaz 2.07 totalgaz 2.04 maximum 2.10 gördüm.

    Bir deponun 30 litre aldığını düşünürsek 2.35-1.99=0.36 , 0.36x30=10.8 yaklaşık 11 lira.
    Sakaryadaki tesis de para kazanıyor.Bunu bu fiyata satabiliyor.Sebebini sorduğumda bu bölgede rekabet var demişti.Demekki Kocaeli'de lpg satanların arasında rekabet yok.Herkes rahat,alan razı veren razı.Üstelik Tüpraş Kocaeli içerisinde ve nakliyat maliyeti minimum.

    Halk olarak sesimizi çıkarmadığımız kesin.Hükümetin yaptığı zamların yanında,ürünü satanlarında kar payının yüksek olduğunu düşünüyorum.Buna bir düzenleme getirilmeli.

    Ama benim bir depoda extradan 11 lira gibi bir rakam vermek zoruma gidiyor.
    Sizinle Paylaşmak istedim.
    Selamlar.







  • Sakaryada 1,79dan satan yer var.
  • Bu sorun çoğumuzu rahatsız ediyor. Bu nedenle son damlaya kadar gidip en ucuz LPG satıldığı yerde depoyu doldurmaya çalışıyoruz.

    Gaziantep Nurdağı'nda 1.95 TL iken Adana Şehir Merkezinde 2.35 TL, arada 40 kuruş fark var. 40 litrede 40 kuruş = 16 TL fark eder, 5 depoda 1 depo bedavaya gelir. Kuzenim Ankara'dan gelirken daha da düşük fiyatlardan söz etti, galiba Gölbaşı ucuz LPG'nin ziyareti olmuş. Ucuz LPG özellikle Ankara'da, kaçak mazot İran sınırında ve kaçak benzin de Suriye sınırında bol ve yaygın. Buralara uzakta yaşayanlar pahalı fiyatlara yakın oturuyorlar demektir.
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 7 Mayıs 2011; 11:46:11 >
  • 1,73 liraya varsa durum daha da vahim demektir.O zaman sakarya orta pahalı satıyor gazı,kocaeli ise pahalı satıyor.0,62 kuruş/lt yapar ki 30 litrede 18 lira yapar.Hava parası veriyoruz.
  • Kahramanmaraş merkezde 1.98 Gaziantep merkezde 2.15 ile 2.35 arası değişiyor.Ben haftada 1 gün antepten maraşa gittiğim için depoyu maraşta doldurup geliyorum.Üstelik öyle ucuz diye çabuk bitme durumu da yok.Rekabetle ilgili bir durum galiba.
  • Sakarya'da Altınova sapağının oradaki istasyondan bahsediyorsanız , yıllardır hep orada daha ucuzdur. Çünkü orası 1-2 yıllık gazı peşin alıyor deli gibi para bağlıyor. Sonra da alışı düşük olduğu için rekabet edebiliyor ve en ucuz fiyata verebiliyor. Full gibi düşünün , kar payı düşük. Ama iki yerin de önünden araba eksilmez..
  • Nazar değidirdin hocam valla. Onların hepsi 10 kuruş zam yaptılar. Alpet 2.09, Shell ve Po ise 2.20 civarına çektiler gazı. Ne güzel ucuz ucuz gaz alıyorduk. Seviyordum bu yüzden Sakarya'yı. Ama dikkat et sadece bu rekabet Adapazarı merkezde var. İlçelere gittiğinde yine fiyat 2.30-2.35 seviyelerinde.
  • En son çarşamba gecesi sakaryadaydım ve 2.07 po'dan aldım.Bahsettiğim alpet ise,esentepe kampüsünden aşağıya inerken döner kavşağın oradaki alpet.kocaeliden sakaryaya gelirken teco 2.17,yine alpet 2.15ti.

    Geçen hafta düzceye gittim.Giderken yol üstü tüm tesislerde indirimliydi fiyatlar 2.35 değildi.Düzcede bile.
    Haftaya tekrar gideceğiz bakalım ne kadar olmuş fiyatlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: febastan

    En son çarşamba gecesi sakaryadaydım ve 2.07 po'dan aldım.Bahsettiğim alpet ise,esentepe kampüsünden aşağıya inerken döner kavşağın oradaki alpet.kocaeliden sakaryaya gelirken teco 2.17,yine alpet 2.15ti.

    Geçen hafta düzceye gittim.Giderken yol üstü tüm tesislerde indirimliydi fiyatlar 2.35 değildi.Düzcede bile.
    Haftaya tekrar gideceğiz bakalım ne kadar olmuş fiyatlar...


    Valla arada bir hendek taraflarına gidiyorum. Yol üstündeki benzinliklerde fiyatlar merkezdeki gibi değildi.

    Kampüs kavşağındaki Alpet 2.09, çaprazındaki Po(tunatan) 2.22, Devlet hastanesi karşısındaki shell 2.19, yaptı fiyatları.

    2.07'den aldığın Po terminalin yanındaki mi???
  • ankara ve sakarya lpg rekabetinin yasandigi iller bububda en buyuk nedeni sadece lpg satan istasyonlara belediyelerin izin vermesi. istasyon sadece lpg satinca ister istemez rekabetci bir fiyatlandirmaya gitmek zorunda
  • Sakarya'da sadece LPG satan istasyon bir tane var. Diğerleri normal her türlü akaryakıtı satıyor. Hepsi arasında bir rekabet var. Yani Adam 1.99'a satarken de kazanıyordu. Demekki diğer illerdeki akaryakıt istasyonu işletmecileri anlaşıp bir kartel oluşturuyorlar. Hepsi aynı fiyattan satıp, aynı kâr payına ortak oluyorlar...
  • Hatayda geçen ay benzini litresi 2,7 tlden almıştık, yazın sakaryada lpg 1,69dan ucuzdu.
  • Tam olarak bilmemekle beraber terminalle çarşı arasında battı çıktı civarında bir yerdeydi sanırım.Yeni fiyatlandırma hoşuma gitmese de hala iyi durumda alpet.Hayırlısı.Serbest piyasa nasıl serbest piyasaysa sen düşün işte orçun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.