Şimdi Ara

Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Nisan ikinci güncellemesi yayınlandı (805. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mori , Mori Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (5 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil1 Android
5 sn
16.988
Cevap
383
Favori
661.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Pro modu tavsiyeni dikkate alacağım hocam.. proyu açtığım gibi bas çek otomatik fotolar deneyeceğim.. diyafram ayarını ayrıca tecrübe edeyim.. belki güncellemeler gelene kadar çözüm olabilir. Çok teşekkür ederim.
  • akceyavuz A kullanıcısına yanıt

    1.30 saat yazıyor doğru zaten hızlı şarjın normal şarjda 100 e getirme süresi sadece 10 dk kadar erken.Esas olay yüzde 80 e yarım saatte getiriyor sonra yavaşlıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 11 Nisan 2024; 10:44:2 >
  • S24 Ultra için kullanımda dokunmada kısıtlama yaratmayacak bir ekran koruyucu önerebilir misiniz?

  • ugurtunc U kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, Bende ekranda gördüğüm gibi çıkmasını istiyorum fotoğrafların o yüzden deniyorum farklı farklı şeyleri, Can sıkıcı olabiliyor yoksa.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkürler.. ben de uzatmak istemiyorum bu mevzuyu ama sabah karanlıkta yapay ışıkta bir video çekmiştim.. onu izledim de şimdi.. sallantılar titremeler bulanıklaşmalar lensler arasında geçiş yapmaya çalışır gibi kararsızlıklar vs görünce amiral gemisi serinin en tepe cihazından daha iyi sonuçlar istiyor insan.. onu da fotoğraf tarafında yapay zeka ile desteklemeye çalışmışlar ama tamamen kapatsınlar sonradan işlemesin fotoğrafları.. şu an yapay zekanın topalladığı zamanlardayız her anlamda.. belki 4-5 sene içerisinde acaip bir mesafe kat edecek ama şu an henüz erken sanırım.. öyle kötü fotolar var ki sabah karanlıktan çıkan.. gece modu üstelik... ama aksine ya arkadaş sen bu fotoyu nasıl çektin dediğim şahane işleri de var.. fotoyu çeken ikisinde de benim.. ve belli şartları gözetirim.. kadrajı ışığı mümkün olduğunca ayarlarım.. cihazı neredeyse hiç hareket ettirmeyecek şekilde sabitlerim.. ona rağmen.. neyse ben daha bişey demeyeyim bu konuda.. arkadaşlar kızıyor sonra :)




  • ugurtunc U kullanıcısına yanıt

    Her forumda var hocam onlar, Forum burası yazacaksın tabiki, Kimseye hakaret etmiyorsun verdiği paraya laf etmiyorsun, Kullandıkları cihazların iyi ve kötü yanlarını yazamıyorlarsa zaten forumda ne işleri var anlamıyorum oda garip bir konu, Bir öyle insanları anlamam birde çöp diye boş mesaj yazanları şu forumdaGalaxy S24 Ultra [ANA KONU] Nisan ikinci güncellemesi yayınlandı 


    Ama bahsettiğin durum dediğim gibi her markanın özellikle üst seviyelerinde var sanırım şuan ama bu konuda iphone modelleri en iyileri diye biliyorum.

  • ugurtunc U kullanıcısına yanıt
    😁😁 abi yeter ha, memnun olanların moralini bozma bak.

    Ya altı üstü bir telefon konusu bu, futbol ya da siyasi parti konusu mu bu? Adam nereye yazacak? Belki çözüm bulacak burada.

    Adam bunu yazınca eşek kadar adamların oturup morali bozulup evde “vay be telefonun kamerasında problem var” diyip efkarlandığını falan mı düşünüyorsunuz ?

    Şaka gibi cidden. Onu yazma bunu yazma, en fazla bir mesaj eleştirebilirsin sonra telefonu öv yoksa insanların morali bozulur.

    Abi kamera konusunda yüzde yüz haklısın zaten bilen biliyor. S23 Ultra’da da aynı sorun vardı bunda da var. Kamera kötü değil tutarsız problem bu zaten. Yazılımsal olduğu da buradan belli zaten ama düzeltmiyorlar ya da düzeltemiyorlar.

    Ben iki senede 3 telefon deneyimleyince YouTube incelemelerinin hiçbir anlamı olmadığını anladım. Bir aydır iPhone’da kullandığım için kamera özelinde ikisinin birbirine göre iyi ve kötü yanlarını iyice gözlemleme fırsatım oldu.

    Apple’da bu tutarsızlık yok. Samsung bunu çözse belki totalde kamerası iPhone’dan daha iyi noktaya geldi denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 11 Nisan 2024; 13:41:53 >




  • Prfssr kullanıcısına yanıt

    İncelemelerdeki sıkıntı kimsenin objektif olmaması, Dikkat ederseniz hepsi kağıt üzerindeki özelliklere ek bir kaç kullanım deneyimi söyleyip kapatıyorlar videoları, Fotoğraf örneklerini bile ofis içinde deneyip paylaşanlar varki bu kanallar en büyük kanallar bu konudaki, Bir kaç detaylı inceleme yapan kanal var incelediği ürünlerin bir çok detayını gösteren şekilde biri Alp Gürsoy'du sanırım öneririm o kanalı.

  • Prfssr kullanıcısına yanıt
    Allah senden binn kez razı olsun :) fazla söze gerek yok.. teşekkürler :) ben herkesi anlıyorum aslında... s23 ultrada deli gibi alın abi diyordum.. 22 ultrada şarj fena değil ama azcık zayıf diyordum.. bunda ardı ardına 3 - 5 parça sorun olunca... dikkate alınır alınmaz ama ben zorunluluk yoksa tavsiye etmiyorum şimdilik..

    Sebeplerim özetle.. ekran panel hala baya soluk.. yazılımla düzeldi ama yetersiz.. doğal renk veriyor görüşümden biraz uzaklaştım.. anti yansıma şahane ama götürdükleri daha fazla.. kumlanma ve kasa açıklığı sorunu tam bir piyango.. nasip. Kime çıkarsa can sıkıcı.. Kamera yazılımsal olarak hala tutarsız.. yaza düzelir belki ama paranın da bir kısmını yazda verseydik o zaman :) :) ön kamera çok yetersiz.. yazılım mı donanım mı tam karar veremedim ön kamerada.. ekran parlaklığı artırmada zaman zaman yazılımsal sorunlar yaşıyorum, parlaklık artırmıyor.. bir sonraki yazılımda belki düzelir.. bu söylediklerim az uz şeyler değil.. A serisi bir telefondan değil de S serisi telefonun tepe modelinden yani Samsung tarafında paranın satın alabileceği en iyi telefondan bahsediyoruz.. ufak tefek görülmez zaten.. düzelir düzeltilir.. beklenir.. ama Samsung'un sözüm ona Apple ile rekabete girip Apple ile benzeşmeye çalıştığı bir pazarda "bana göre" eksi olan bu hususlar telefonun neredeyse yarısı....

    Sevdiğim yanları da söyleyeyim.. zevkle mutlulukla kullandığım yanlarını..

    Oyun oynuyorum arada renkli kareler vermesi hariç oyun performansı müthiş.. işlemci tarafı müthiş.. yazılımsal kabiliyetleri müthiş.. esneklikler müthiş.. akıcılık müthiş.. kalem müthiş.. ekran boyutu müthiş.. canı isterse bazen çektiği fotoğraflar müthiş.. şarjı efsane.. Bluetooth ve Wifi kabiliyetleri ve çekim gücü müthiş.. şebeke tek hat deneyimi müthiş.. (çift kullanmadım bilmiyorum) tasarımı gayet güzel.. düz ekran zevk meselesi görünümü azcık eksi ama kullanım kolaylığı bence müthiş.. ağırlığı kendi tercihimiz ama hafifletilse tadından yenmez...

    Günahıyla sevabıyla seviyoruz kullanıyoruz.. ama daha iyisini hak ediyoruz.. eksisi olmayanını istiyoruz.. parasını da veriyoruz..

    Ben kendi tecrübemi ve doğru bildiğimi buradan herkesle paylaşmaya devam ederim.. benim dediğimle günü kötü geçen varsa aflarına sığınıyorum.. ama ben kullanıcı deneyimine çok önem veririm.. insanlar memnuniyetleri de okusun memnuniyetsizlikleri de.. illa telefonu satmamız gerekmez :) yeaaa boş konuşuyo bu diyen zaten boş konuşmanın ayrımına varır ve ciddiye bile almaz :)

    Özet: telefonun artıları çok daha fazla.. bir takım eksileri var.. bu eksiler amiral gemisine yakışmıyor. O sebeple ben kendi adıma bu telefonu kullanmaya devam ediyorum ama aciliyeti olmayanlara tavsiye etmiyorum.




  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Videoların çoğu sponsorlu... ya açıktan ya gizliden.. gerçek kullanıcı deneyimi zaten 2-3 aylık uzun kullanımdan sonra ortaya çıkıyor.. o sebeple ben forumu oldukça ciddiye alıyorum.. tek bir yorumu değil tabiki.. başlığın genelinden süzdüklerimi.. çok kıymetli tecrübeler. Çok şey öğreniyorum.. çoğu zaman fiyat avantajları kampanya avantajları yakalıyorum forumdaşlar sayesinde.. buralar iyi ki var.. dediğim gibi ben anlıyorum arkadaşları da.. keyif aldığımızda da yazıyoruz canımızı sıktığında da.. iyi veya kötü tecrübelerimizi sıklıkla yenisiyle karşılaştıkça devam ettikçe paylaşıyoruz ki sürekliliği veya bir defaya mahsus bir sorun mu anlaşılsın.. neyse ben kendi bildiğim yoldan devam ederim.. arzu eden bloklayabilir darılmam kırılmam... mesajlarımıza maruz kalmamış olur istemeyen de, canı sağolsun :) :)
  • Prfssr kullanıcısına yanıt
    S24 ultranın sanat eseri olarak çektiği fotolar iphonedan daha iyi olabilir.. ama bu noktada kıyas bakımından senin gibi iki tarafı da full deneyimleyen forumdaşların yorumları çok kritik.. teşekkürler....
  • ugurtunc U kullanıcısına yanıt
    Abi zoom olayında Samsung’un rakibi yok onu söyleyim. 5x’te çok senaryo denedim, iPhone kesinlikle kötü değil ama Samsung çok daha iyi. Fotoğraflarda ayrıntılar vs genel olarak Samsung’ta daha iyi. Keşke Samsung 10x’te devam etseydi ben telefonu kullanırken zoom olayı S23 Ultra’da daha iyiydi ama belki son gelen güncellemeler ile değişmiştir.

    Ön kamera bence iPhone daha iyi, ben oldum olası beğenmiyorum Samsung’u bu konuda.

    Bas çek iPhone genelde daha iyi ama işte bence bunun sebebi fotoğraflar tutarlı. Hep belli bir kalite veriyor. Samsung bazen çok iyi be dedirtirken bazen bu ne ya dedirtiyor.

    Shutter lag yok derken neyi kastettiklerini iPhone’a geçince anladım, ki S24 Ultra’da bu baya iyileştirildi ama ona rağmen iPhone’da Shutter lag yok yani.

    Geçen dikkatimi çeken bir diğer şey portre çekimlerde iPhone portre çektiğiniz kişinin sınırlarını Samsung gibi iyi ayarlayamıyor. Buraya atılan bir videoda da görmüştüm bunu doğru gerçekten.

    Saçları vs saçma yerlerden bulanıklaştırıyor, Samsung bu konuda daha iyi. Heralde bu yapay zekanın artısı.

    Abi video olayında bence IPhone açık ara daha iyi, stabilizasyon vs gerçekten çok iyi. Sinematik mod gerçekten çok çok iyi. Genelde video konusunda zaten söylenirdi Apple’ın daha iyi olduğu.

    Bir de bunu telefonu kullanırkende yazmıştım, lens geçişlerinde Samsung’ta ekranda garip bir görüntü oluyor, iPhone’da lens geçişleri daha pürüzsüz.

    Son olarak belki ben yıllardır Samsung kullandığım içindir bilmiyorum ama Samsung’un kamera menüsü daha kullanıcı dostu. Ayarları anlamak falan çok daha kolay. iPhone’da pro mod gibi yapınca ayar yerleri çok garip geliyor hala. Pratik değil. Bir de yüzen deklanşör yok, çok güzel bir özellikmiş gerçekten.

    Özet olarak Samsung’un kamerada iki şeye odaklanması lazım, biri ön kamera, diğeri fotoğraf çekimlerindeki tutarsızlık. Bir genel kalite olmalı.

    Keşke Türkiye’de Google Pixel cihazlar olsaydı. Hem ekosistem sünüyor hem uzun seneler güncelleme desteği var. Kamera konusunda da aşırı övülüyor. Çok isterdim onu da kullanmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 11 Nisan 2024; 15:21:43 >




  • Prfssr kullanıcısına yanıt
    Sabah pier lotiden çektiğim bir iki zoom ama sanırım hava biraz pusluydu ondan çok iyi sonuç alamadım.. açık güneşli bulutsuz havada zoom ve sonuç eski serilere göre çok daha iyi.. ama yapay zeka tamamlıyor aslında.. gördüğünü tam olarak çekmiyor.. keskinlik veriyor renk tonu veriyor.. ama sonuç anlamlı oluyor çoğu zaman zoomda.. zoom iyidir :) Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Nisan ikinci güncellemesi yayınlandı Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Nisan ikinci güncellemesi yayınlandı Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Nisan ikinci güncellemesi yayınlandı Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] Nisan ikinci güncellemesi yayınlandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurtunc -- 11 Nisan 2024; 15:49:35 >




  • Ön kamera, video, fotolardaki yazılım stabilizasyonu, pürüzsüzlük hissi, altını çizerek söylüyorum uzun vadede yani 2 sene üzeri değerini daha çok koruması, ekosistem ürünleri bunlar Apple ın artıları.

    Salt cihaz olarak ise halen S24U yu seçerim bu farklara rağmen. iPhone çok basit ve oyuncak gibi geliyor bana S24U yanında.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Ben de iphone 15 pro max ve s24 ultra ikisini de bedava koysalar önüme şu an yine s24 ultra seçerim ben de... ailemde 4 iphone var.. 11, SE, 13 ve 14 pro hepsi birbirinin aynısı gibi geliyor.. arayüzler sıkıcı geliyor.. kısıtlı geliyor.. illa ki bin tane artısı da var da.. ne bileyim ya.. tasarım vs yazılım her yönden tam anlamıyla cezbetmiyor.. ama bir gün muhakkak tecrübe edeceğim.. ömrümüz olursa 2 veya 3 telefon sonrası iphone olabilir.. az da olsa işkembeden sallamak yerine kullanıcı deneyimi ile konuşmuş olurum :) :)
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    İphona adı üstünde telefon gibi..

    S24 ultra ise "cihaz"...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurtunc

    Ben de iphone 15 pro max ve s24 ultra ikisini de bedava koysalar önüme şu an yine s24 ultra seçerim ben de... ailemde 4 iphone var.. 11, SE, 13 ve 14 pro hepsi birbirinin aynısı gibi geliyor.. arayüzler sıkıcı geliyor.. kısıtlı geliyor.. illa ki bin tane artısı da var da.. ne bileyim ya.. tasarım vs yazılım her yönden tam anlamıyla cezbetmiyor.. ama bir gün muhakkak tecrübe edeceğim.. ömrümüz olursa 2 veya 3 telefon sonrası iphone olabilir.. az da olsa işkembeden sallamak yerine kullanıcı deneyimi ile konuşmuş olurum :) :)
    İlkten alınca hele böyle watch la falan kombin edince vauv falan diyorsun, ne yapmış adamlar falan entegrasyon vs süper. Ama sonra sıkılmaya başlıyorsun öyle banal ve sıkıcı bir arayüzü var, kişiselleştirme ve ayar fukarası bir cihaz.




  • Bence telefonu alıp geçmek la,ım işinizde görüyorsa uzun süre kullanmak.

  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Sevdim ben 15 Pro Max’i tutarım elimde uzun süre muhtemelen ama Eylem düğmesini özelleştirdim ve yapılacak her şey bitti😀 IOS 18 ile biraz özellik gelecek deniliyor göreceğiz.

    Seneye S25 Ultra çıksın bakacağım iPhone’u tutup yanına ekleyeceğim beğenmezsem de S23 Ultra alacağım. Samsung cep bilgisayarı gibi gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 11 Nisan 2024; 16:4:22 >
  • 
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.